op deze afbeelding zie je een zeer goede draadloze microfoon

Beste draadloze microfoons kopen? 2023 review en tests!

Als jij op zoek bent naar de beste draadloze microfoon om te kopen, zoek dan vooral niet verder! We hebben het onderzoek gedaan en de beste modellen gevonden die niet alleen betrouwbaar blijken te zijn, maar ook goed worden beoordeeld door klanten en door onszelf.

In dit artikel geven we je een lijst met geteste modellen, aanvullende informatie en behandelen we veelgestelde vragen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuze maakt. Of je nu een beginner of een professional bent, we hebben iets perfects voor ieders behoeften.

Beste draadloze microfoon van dit moment

Hieronder vind je de beste draadloze microfoons van dit moment. We hebben vele verschillende draadloze microfoons in overweging genomen om uiteindelijk tot deze lijst te komen.

Het testen was erg leuk en naast draadloze microfoons hebben we ook vele andere microfoons getest, waarover later meer.

Neem nu vooral even een kijkje naar onderstaande opties en kies een microfoon die jou het meest aanspreekt!

1. Vonyx WM62 draadloze microfoons 16 kanaals (Beste keuze)

Voordelen:

 • Draadloos UHF microfoonsysteem met 2 draadloze handmicrofoons
 • Microfoons met frequentie en batterijspanning weergave
 • 16 kanalen (16 selecteerbare frequenties)
 • Frequentiesynchronisatie via infrarood
 • PLL-oscillator & heeft een helder display

Nadelen:

 • Wordt geleverd zonder kunststof koffer

Dit vonden wij de beste keuze omdat deze set van draadloze microfoons (in strijd met de meest luxe keuze) de beste geluidskwaliteit opleverde en daarnaast zijn de specificaties van het product om van te genieten. Het Vonyx WM62 draadloze microfoonsysteem bevat twee handmicrofoons en een plug-in-ontvanger, waardoor het een veelzijdige optie is voor zowel spraak als zang. Met 16 kanalen die in de UHF-frequentie werken, is een storingsvrije overdracht gegarandeerd en is het eenvoudig om te schakelen naar een andere frequentie in geval van onverwachte interferentie. De microfoons hebben displays die de ingestelde frequentie en batterijstatus aangeven, en de ontvanger kan worden gevoed via een micro-USB-stekker of -adapter. Het systeem wordt geleverd met een 6,3 mm jack-kabel voor aansluiting op een geluidssysteem en heeft zowel gebalanceerde XLR als ongebalanceerde 6,3 mm jack-uitgangen. De set weegt 0,9 kg en heeft afmetingen van 185 x 215 x 40 mm voor de ontvanger en 52 x 250 mm voor elke microfoon.

2. Vonyx wm552 raadloze microfoon met plug-in ontvanger (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van de twee beste draadloze microfoons van vonyx

Voordelen:

 • 10 selecteerbare UHF kanalen voor een storingsvrije overdracht
 • Inclusief display voor weergave microfoonfrequentie
 • Effectieve afstand draadloze microfoon: 30 – 50m maximaal
 • Inclusief uto mute en shock cancellation circuit
 • Microfoon met ingebouwd akoestisch popfilter

Nadelen:

 • Geen volledige set zoals sommige onderstaande opties

De Vonyx WM552 is een draadloze microfoonset die bestaat uit een plug-in ontvanger met ingebouwde accu en twee handmicrofoons. Dit maakt het perfect voor mobiele of tijdelijke toepassingen waarbij er mogelijk geen toegang tot een stopcontact is. Het systeem werkt in de UHF-frequentieband en heeft 10 selecteerbare kanalen voor storingsvrije overdracht. De microfoons hebben een display dat de geselecteerde frequentie weergeeft en kunnen een afstand van maximaal 50 meter overbruggen. De ontvanger kan worden opgeladen via USB en heeft een auto-mute- en schokonderdrukkingscircuit. De microfoons hebben een ingebouwd akoestisch plopfilter en werken op 2 AA batterijen. De ontvanger kan rechtstreeks worden aangesloten op een 6,3 mm jack microfoonaansluiting en heeft een signaaloverdrachtsfrequentie van 863 – 865 MHz. De set weegt 0,9 kg en is een ideale keuze voor diegenen die een betrouwbaar draadloos microfoonsysteem nodig hebben voor hun evenementen of optredens.

3. Vonyx ST100 Mobiele installatie met draadloze microfoons (Meest luxe)

Voordelen:

 • Zeer goed beoordeeld door klanten en ook wij vinden het geluid goed
 • Voorzien van CE-markering
 • Type input/outputJack (3.5mm) | Jack (6.3mm) | RCA (tulp)

Nadelen:

 • Geen wifi en geen bluetooth

De Vonyx ST100 Mobiele installatie is een veelzijdig geluidssysteem dat is uitgerust met draadloze microfoons en twee microfoonstatieven en is naar onze mening de meest luxe uit dit rijtje. Dankzij het batterijgevoede ontwerp kan dit systeem overal draadloos worden gebruikt, waardoor het ideaal is voor conferenties, productdemonstraties en toespraken. De twee draadloze microfoons en standaards zorgen ervoor dat je direct klaar bent om uit de doos te gaan. Het systeem is gemakkelijk te vervoeren dankzij de uitschuifbare handgreep en wielen. Met een frequentiebereik van 20 Hz tot 20.000 Hz en een vermogen van 250 W is dit actieve luidsprekersysteem perfect voor een verscheidenheid aan toepassingen. Het beschikt ook over een USB-poort voor extra gemak.

4. Vonyx WM522 draadloze VHF microfoonset (Beste kleine set recreatief gebruik)

Voordelen:

 • Voor ons recreatieve gebruik werkte de microfoons erg goed
 • Je kunt beide microfoons tegelijkertijd gebruiken.
 • Deze set is erg geschikt voor recreatief of semi-professioneel gebruik.
 • De microfoon en de ontvanger zijn direct verbonden en dus gemakkelijk instelbaar.
 • Laag geprijsd, hoog beoordeeld

Nadelen:

 • De ontvanger is niet voorzien van XLR uitgangen.

De Vonyx WM522 is een draadloze microfoonset met twee handmicrofoons en werkt in de VHF-band. Het was voor ons een fijne optie omdat wij hem niet voor professionele uitgangspunten gebruiken. Daarnaast is het een betaalbare optie die een goede geluidskwaliteit en stabiele signaaloverdracht biedt, waardoor het perfect is voor hobby- of thuisgebruik voor karaoke, toespraken en beginnende DJ’s. De ontvanger heeft een blauw display waarop de gebruikte frequenties te zien zijn en beide microfoons kunnen tegelijkertijd worden gebruikt zonder elkaar te storen. Op de receiver is het volume van elke microfoon apart te regelen en aan de achterzijde zit een 6,3 mm jack aansluiting voor aansluiting op een geluidsinstallatie of mixer. De microfoons hebben een mute-functie voor privégesprekken en worden geleverd met gekleurde kapjes om ze uit elkaar te houden. De set is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met een kunststof koffer en een 6,3 mm jackkabel. De ontvanger meet 160 x 210 x 40 mm en weegt 900 gram, terwijl elke microfoon 260 x ø51 mm meet en 200 gram weegt.

5. Enkele draadloze microfoon -Vonyx WM55 (Goede voordelige enkele optie)

Voordelen:

 • Eenvoudig aan te sluiten op je geluidsinstallatie, lukte ons ook zonder problemen.
 • Systeem kan goed gebruikt worden i.c.m. mobiel.
 • De ontvanger beschikt over een ingebouwde via USB oplaadbare accu.

Nadelen:

 • De systeem en de draadloze microfoon zijn niet leverbaar met een headset.

Een handig draadloos microfoonsysteem met plug-in ontvanger en handmicrofoon is de Vonyx WM55. Deze beviel ons zeker en het zachte prijs droeg hier nog wat extra aan bij. Dankzij de 6,3 mm jack plug is de receiver eenvoudig aan te sluiten op een mixer of versterker. De technologie maakt gebruik van de UHF-frequentieband om ervoor te zorgen dat het signaal storingsvrij wordt overgedragen. De frequentie wordt weergegeven op het display van de microfoon en indien nodig kan eenvoudig een ander kanaal worden geselecteerd. Het systeem bevat circuits voor automatische demping en schokonderdrukking en het effectieve bereik ligt tussen 30 en 50 meter. Er is ook een akoestisch popfilter in de microfoon opgenomen. De ontvanger is ideaal voor mobiele toepassingen omdat hij een ingebouwde oplaadbare batterij bevat en kan worden opgeladen via USB. Het systeem weegt 115 x 35 x 0,4 kg.

Toevallig nog op zoek naar een draadloos microfoon systeem?

Dit is naar onze mening een erg goed draadloos microfoon systeem en op basis van ons onderzoek waarschijnlijk ook de beste. Je hebt met dit draadloze microfoonsysteem onder andere toegang tot de Rode app, waar veel functionaliteiten inzitten (klik op onderstaande link). Verder geeft dit draadloze microfoon systeem super helder geluid tot 200m (de zichtlijn) en is het systeem geoptimaliseerd voor mega stabiele werking in muur dichte RF-omgevingen.

Eigenschappen:

 • Een draadloos en tweekanaals microfoonsysteem: voor het gelijktijdig opnemen van twee geluidsbronnen
 • 3,5 mm TRS analoge uitgang, USB-C en iOS digitale uitgang, universele compatibiliteit met camera’s, mobiele apparaten als wel computers
 • Opnamemodi: zowel mono als stereo
 • Ingebouwde opnamemogelijkheid
 • Neem tot 24 uur audio rechtstreeks op elke zender op
 • Ingebouwde en oplaadbare lithium-ionbatterijen met tot wel 7 uur batterijduur

Waar let je op bij het kopen van een draadloze microfoon?

 • Stevigheid van de draadloze microfoon: Eerst en vooral is de stevigheid van het toestel. Je wilt iets dat stevig in de hand ligt en niet snel kapot gaat of uit elkaar valt tijdens gebruik.
 • Handvat dat lekker in de hand ligt: Bekijk vervolgens het handvat van de microfoon. Is het comfortabel om vast te houden? Heeft het een goede grip? Dit lijken misschien kleine details, maar ze kunnen een groot verschil maken in hoe comfortabel je je voelt als je de microfoon voor langere tijd gebruikt.
 • Weerstand tegen feedback: Een andere belangrijke overweging is weerstand tegen feedback. Dit verwijst naar ongewenste ruis of interferentie die kan optreden bij het gebruik van de draadloze microfoon. Zoek naar microfoons met geavanceerde ruisonderdrukkingsfuncties, zodat je kunt genieten van een kristalhelder geluid zonder vervelende achtergrondgeluiden die je optreden afleiden.
 • Frequentie systeem, VHF of UHF? Draadloze microfoonsets werken doorgaans op UHF- of VHF-frequentiebanden. VHF-systemen, of systemen met een zeer hoge frequentie, staan bekend om hun energie-efficiëntie en betaalbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor hobbyisten en semi-professionals. Aan de andere kant hebben UHF- of ultrahoge frequentiesystemen de voorkeur van professionals vanwege hun vermogen om meerdere microfoons storingsvrij te ondersteunen en hun stabielere verbindingen, waardoor het risico op storingen of storingen wordt verminderd.

Welk type draadloze microfoons zijn er te onderscheiden?

Bij het kiezen van een draadloze microfoon is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften. Als je een zanger of spreker bent en het gemak wilt hebben om je microfoon weg te kunnen bergen of door te geven, is een handheld-optie met een ingebouwde zender misschien het beste.

Voor degenen die hun handen vrij moeten houden, zoals muzikanten of acteurs, is een headset-microfoon met bodypack-zender een goede keuze. Een dasspeld- of lavaliermicrofoon is klein en onopvallend, waardoor hij ideaal is voor sprekers en verslaggevers, maar niet aan te raden voor mensen die veel bewegen.

Als je een instrument wilt versterken, zijn er opties beschikbaar, zoals instrumentmicrofoons met een bodypack-zender of gitaarsystemen die rechtstreeks op de uitgang van het instrument worden aangesloten. Houd rekening met jouw specifieke behoeften en voorkeuren bij het kiezen van de juiste draadloze microfoon voor jou.

De artikelen in dit artikel zijn allemaal hoog beoordeeld en goed getest en daarom opgenomen in ons lijstje met de beste draadloze microfoons.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste tools voor je vak te kiezen. Daarom nemen we onze beoordelingen en aanbevelingen serieus. We hebben talloze uren besteed aan het onderzoeken en testen van verschillende soorten microfoons om jou de meest eerlijke en nauwkeurige informatie mogelijk te geven.

Een gebied waarin we uitblinken, is onze kennis van draadloze microfoons. Ons team heeft een breed scala aan draadloze microfoons van verschillende fabrikanten getest en ze getest in praktijkscenario’s om te bepalen welke modellen de beste prestaties en betrouwbaarheid bieden. We hebben beoordelingen van andere bronnen vergeleken om ervoor te zorgen dat onze beoordelingen goed afgerond en onbevooroordeeld zijn.

Een aantal andere reviews van ons over microfoons: Camera microfoons, headsets met microfoon, JBL microfoons, karaoke microfoons, podcast microfoons, Rode microfoons.

Wat zijn andere accessoires die je kunt aanschaffen naast je draadloze microfoon?

Als muzikant of spreker in het openbaar kan het hebben van de juiste accessoires voor jouw draadloze microfoon het verschil maken in jou optreden of presentatie.

 • Microfoonstandaard: Een van de meest essentiële accessoires is een standaard, die niet alleen je microfoon veilig en stabiel houdt, maar je ook in staat stelt om de hoogte en hoek aan te passen voor een optimale geluidskwaliteit. Of je nu op het podium optreedt of in de studio aan het opnemen bent, investeren in een hoogwaardige microfoonstandaard kan een goed idee zijn.
 • Transport- of opbergmateriaal: Een ander belangrijk accessoire voor elke draadloze microfoon is transport- of opbergmateriaal. Een stevige draagtas beschermt je microfoon tegen schade tijdens het reizen en zorgt ervoor dat hij altijd klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt.
 • Shockmount: Bovendien kan een shockmount de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren door ongewenste trillingen en handling noise te verminderen. Deze kleine maar krachtige apparaten zijn ontworpen om jouw microfoon te isoleren van externe schokken en stoten, wat resulteert in helderdere, meer gerichte audio.
Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *