beste e readers die je kunt kopen in Nederland

E-reader kopen? De 7 beste e-readers verkrijgbaar (2023 update)

Het was te verwachten dat de digitalisering van informatie ook de manier waarop we boeken lezen zou beïnvloeden. Informatie opgeslagen in deze vorm is in vergelijking met de uitgifte van een gedrukt boek, immers makkelijker te bewerken, vorm te geven en te publiceren. Doordat digitale boeken minder ruimte in beslag nemen dan de paperback of hardcover versie van een boek, zijn deze zogeheten e-books erg populair. Vandaar dat een lege boekenplank door deze ontwikkeling niet automatisch betekent dat je de persoon bij wie je op bezoek bent geen lezer is. Je hebt wellicht te doen met iemand die een uitgebreide digitale bibliotheek op zijn of haar computer of mobiele telefoon heeft staan.

Fabrikanten hebben handig ingespeeld op deze trend door e-readers op de markt te brengen. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor het lezen van digitale documenten,(in het bijzonder boeken) op dezelfde manier waarop je een fysiek boek behandelt. De eerste fabrikant die dat deed was Amazon. Zij deden dit met het doel om hun onder de naam Kindle uitgebrachte publicaties, toegankelijker te maken voor het publiek. Door de Jaren heen volgden anderen hen op waardoor er nu ook E-readers van merken als Kobo, Onyx, Tolino en Pocketbook te koop zijn.

Ofschoon Amazon de marktleider blijft, zie je in eerlijke reviews dat de e-readers van deze fabrikant samen met het merk Kobo steeds als beste koop voor een e reader uit de bus komen. Wanneer je eindelijk deze gadget wilt aanschaffen of aan een nieuwe toe bent, kun je je afvragen of je wel op deze beoordelingen moet afgaan. Vandaar dat we besloten om zelf ook een eerlijke e reader vergelijking voor je maken, met het doel je in dit artikel onze top zeven e-readers van dit moment te presenteren. Dit lijstje is samengesteld op basis van de minimale eisen die je aan deze gadget kunt stellen in samenhang met de eerlijke reviews van vele kopers die je voorgingen in het gebruik van de desbetreffende e-reader modellen. Je kunt er dus op vertrouwen dat onze aanraders aan je verwachtingen zullen voldoen.

E reader kopen of toch maar vanaf je tablet of mobiel lezen?

Het is nog steeds toegestaan om je digitale documenten te lezen met behulp van je mobiel, tablet, laptop of pc. Uit diverse reviews blijkt echter dat als je eenmaal het gemak van een e-reader hebt ervaren je het altijd tot je beschikking wenst te hebben. Deze gadget verhoogt namelijk op verschillende manieren je leesplezier.

E- readers beschikken namelijk over een type scherm dat digitale teksten beter weergeeft dan de LCD schermen van bijvoorbeeld je tablet of mobiel. Het e-reader scherm komt namelijk tot stand door de digitale inkt technologie (E-inkt). Dit houdt in dat het een scherm betreft dat is opgebouwd uit kleine bolletjes die een gekleurde en een niet gekleurde kant bezitten. Onder elektrische spanning is steeds een van deze zijden zichtbaar in de vorm van tekst of een afbeelding. Dit oogt precies als tekst op papier wat het ongehinderd lezen van de tekst bevordert. Aangezien alleen bij het verversen van het scherm stroom wordt gebruikt, kun je langer door blijven lezen wanneer je dat met een beste e-reader doet in plaats van op je tablet.

Wat is de beste e reader? Dit is onze top 5 e-readers om te kopen

1.Beste beoordeelde E-reader: de Kobo Libra 2

Ben je op zoek naar de best geteste e reader van dit moment? Dan is de Kobo Libra 2 het eerste model dat je wordt aangeraden. Gelet op de specificaties van dit product is het logisch dat het een van de beste e readers is. De Libra 2 is114.6 mm bij 161 mm bij 9 mm, een afmeting die overeenkomt met dat van een notitieboekje. Gebruikers ervaren dit als de ideale maat voor een E-reader. Je kunt het namelijk makkelijk in een handtas kwijt. Aangezien het maar twee ons en 15gram weegt, belast het je handen tijdens het lezen ook niet.

De Kobo Libra 2 is ook erg gewild vanwege de handige knoppen waarmee je kunt bladeren door het boek, de lange levensduur van de batterij en de opslagcapaciteit van 32 GB oftewel 24000 boeken. Dit kunnen documenten van alle formaten zijn zoals audio boeken en strips. Het duurt twee uur voordat de batterij volledig is opgeladen. Het energiegebruik is echter minimaal waardoor je pas na ongeveer een week je E-reader hoeft te rechargen. De snelheid waarmee de batterij leegloopt hang took af van de de tijd dat je lezend doorbrengt en het feit of je je wifi verbinding constant gebruikt. Door gelijk een bijbehorende hoes aan te schaffen zorg je ervoot dat het scherm van je e reader niet makkelijk beschadigt raakt .

Plus- en minpunten van de Kobo Libra 2

De pluspunten

 • Best geteste e reader
 • Handig format
 • IPX8 waterdicht
 • Hoge resolutie display 
 • Achtergrond schermverlichting

De minpunten

 • Kwetsbaar
best geteste e reader

2. De Kobo Clara 2E

Wil je een e-reader kopen waarmee je net als bij de vorige op onze lijst ook langs het zwembad je boeken kunt lezen? Dan is de Kobo Clara 2E een goede keus. Met dit vrij nieuw model e-reader kun je namelijk ook het water in omdat het IPX8 waterdicht gecertificeerd is. Het relaxen in je badkuip terwijl je naar je favoriete audio boeken luistert, hoeft om dezelfde reden dus geen droom te blijven. De Kobo Clara 2E is van gerecycled materiaal vervaardigd wat sowieso reeds een pluspunt is. Het heeft een lengte van 159 mm, een breedte van 112.05 mm en is 8.5 mm dik. Dit digitale boek weegt slechts 170 gram, wat een comfortabel gewicht is voor deze gadget. Als leesworm wil je natuurlijk zoveel mogelijk boeken bij de hand hebben. Dat is met deze beste e reader geen probleem. Het heeft namelijk een opslagcapaciteit van 16 GB en ondersteund alle e-book formaten. Degenen die deze reader bezitten zijn van mening dat het compact en heel handig is. Ook de manier waarop de belichting zich aanpast aan de omgeving en dat de batterij lang mee gaat ervaren zij als positief.

Plus- en minpunten van de Kobo Clara 2E

De pluspunten

 • Mooie vormgeving
 • Hoge resolutie display 
 • Helpt het milieu schoonhouden
 • Waterbestendig

De minpunten

 • Relatief klein in vergelijking met anderen
top lijstje met de beste e readers

3. Kobo Elipsa Pack (beschouwd als meeste luxe optie)

De Kobo Elipsa Pack is de grootste-reader die door velen wordt beschouwd als de meest luxe optie op de markt. Met 10,3 inch beschikt het over het grootste beschikbare scherm en heeft het een indrukwekkende selectie aan functies. Het wordt geleverd met een stylus voor het maken van notities en tekenen, evenals toegang tot meer dan zes miljoen titels in de bibliotheek. Ondanks zijn grandioze formaat en lijst met functies, zijn de beoordelingen van dit apparaat op zijn best gemengd.

Sommige gebruikers hebben geklaagd dat hoewel de Elipsa een aantal geweldige functies biedt, deze soms traag kan zijn en niet meer reageert, waardoor navigeren moeilijk wordt. Anderen hebben problemen opgemerkt met de levensduur van de batterij; afhankelijk van hoe je het gebruikt, heb je misschien maar ongeveer vier uur voordat je je apparaat moet opladen.

De pluspunten

 • Heeft het grootste scherm van allemaal
 • ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning om ook audioboeken te luisteren
 • Beschikt over een SleepCover voor optimale bescherming
 • De Kobo Elipsa is een boek, notitieblok en digitale boekenwinkel
 • Wordt gezien en is ook eigenlijk de meest luxe versie van alle e-readers

De minpunten

 • De prijs is vrij hoog
 • Klanten geven aan dat features naar verloop van tijd minder goed beginnen te werken

4. Pocketbook Touch HD 3

De pluspunten

 • Handig en gebruiksvriendelijk
 • Licht goed in de hand
 • Design wordt veel geprezen en hij is lekker licht

De minpunten

 • Vrij hoog in prijs, de Kobo Libra 2 is slechts €10,00 duurder
 • Wordt door sommige gebruikers ervaren als kwetsbaar
foto van de pocketbook touch hd 3 e reader

De Pocketbook Touch HD 3 e-reader is een goed beoordeeld apparaat voor enthousiaste lezers. Het heeft 16 GB opslagruimte, waardoor het een groot aantal titels kan bevatten zonder dat het constant moet worden bijgewerkt met nieuwe inhoud. Het beschikt ook over een 6-inch scherm en 512 MB RAM, wat geweldige specificaties zijn voor een e-reader in deze prijsklasse. Het audioformaat dat door het apparaat wordt ondersteund, is M4B en MP3, wat betekent dat audioboeken rechtstreeks op het apparaat zelf of via externe luidsprekers of een hoofdtelefoon kunnen worden beluisterd.

Bij het vergelijken van dit apparaat met andere e-readers op de markt, is het duidelijk dat de Pocketbook Touch HD 3 boven de rest uitsteekt op het gebied van functionaliteit en betaalbaarheid.

5. De Kobo NIA (erg geschikt voor senioren)

Elke echte boekenwurm zal moeten wennen aan het gebruik van een e-reader. Vooral degenen die een beetje op leeftijd zijn zullen het maar een vreemde gewaarwording vinden om een boek vanaf een scherm te lezen. Gelukkig helpt de NIA van het merk Kobo hen om deze drempel met gemak te overbruggen. Dit model e-reader is erg geschikt voor het gebruik door senioren burgers, omdat het slechts over de meest belangrijke eisen voor een dergelijke gadget beschikt. Het is een touch screen e-reader met aanpasbare schermverlichting. De opslagcapaciteit is 8 GB waardoor je 60000 boeken binnen handbereik heb. Ook met de Kobo app van Bol heb je altijd toegang tot je persoonlijke bibliotheek. Helaas worden bij dit model e-reader niet alle boek formaten ondersteund. De afmeting van de Kobo Nia is 159,3 mm bij 112,4 mm bij 9,2 mm terwijl het gewicht van slechts 172 gram, de handen ook niet erg belast. De Nia is ook een ideaal model vanwege de lange levensduur van de batterij. Uit de reviews blijkt dat de afmeting van deze e-reader een van de voornaamste redenen is waarom men het koopt. Ook het feit dat je het lettertype kunt instellen en je in het zonlicht zonder problemen kunt lezen, ervaren kopers als positief.

Plus- en minpunten van de Kobo Nia

De pluspunten

 • Handig en gebruiksvriendelijk
 • De prijs/ kwaliteitverhouding is goed
 • Instelbare schermverlichting

De minpunten

 • Niet waterdicht
 • Het werkt traag
 • Sommige functies werken niet altijd
welke e reader kan iemand van 65+ het beste kopen?

6. PocketBook Touch Lux 5

Een andere best verkochte e-reader bij Bol.com is de PocketBook Touch Lux 5.
Net als de vorige e-reader valt het op, dat dit product je een zo realistisch mogelijke leeservaring tracht te geven. Toch zijn de meningen van de kopers van deze e-reader erg verdeeld. Dit ligt echter niet aan de vormgeving noch aan de twee aparte kleuren (inktzwart en robijn rood) waarin het beschikbaar is. Tevens maakt de handige afmeting van 136 mm bij 25 mm bij 8 mm en het gewicht van 155 gram dat je deze gadget zelfs in een buiktasje kunt meenemen. De overige specificities zoals de mogelijkheid om de opslagcapaciteit met behulp van een SD-kaart te vergroten en het feit dat de belichting zich aan de omgeving aanpast, zorgen ervoor dat gebruikers toch voor deze e-reader blijven kiezen. Je kunt een groot aantal boeken opslaan op de PocketBook Touch Lux 5, omdat het haast alle formaat e-books ondersteund. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je favoriete boek niet kunt lezen wanneer je het eindelijk in digitale vorm vindt.

Plus- en minpunten van de de PocketBook Touch Lux 5

Pluspunten

 • Aanpasbare verlichting
 • Mooie vormgeving
 • Opslagcapaciteit is aan te passen

Minpunten

 • Kwetsbaar
 • Reageert trager dan Kobo
 • Niet waterdicht

7. De AV64L E-reader

Al je favoriete digitale boeken netjes op een plek beschikbaar wanneer je ze wilt lezen? Dat kan met de AV64L E-reader van het merk Autovision. Deze reader heeft een capaciteit van 8 GB. De omvang is ook handig waardoor je het makkelijk mee neemt. De afmeting ervan is namelijk 170 mm bij110 mm bij 8,3 mm. Wil je een E-reader van een ander model dan Kobo dan is dit echt een geschikte e- reader voor je. Je kunt haast alle e-book formaten met de AV64L e -reader lezen. Wat dit model zo popular maakt, is het feit dat je de opslagcapaciteit met een SD-kaart kunt vergroten. Kopers van deze E-reader valt vooral op dat het goedkoper is dan de readers van andere merken. De meningen over de kwaliteit zijn ook verdeeld. Dat het scherm het binnen een half jaar laat afweten is bijvoorbeeld een mankement dat vaak wordt genoemd. Anderzijds is het lezen vanaf deze gadget wel aangenaam, wat ook voor positieve reacties zorgt. Mocht je nog steeds twijfelen of een e- reader wel wat voor jou is, dan helpt het feit dat je ook op je balkon of in je tuin je boek zonder problemen kunt lezen, je beslist van deze twijfel af.

Plus- en minpunten van de AV64L e Reader

Pluspunten

 • Erg goedkoop in vergelijking met andere e readers
 • Uit te breiden met een SD- kaart
 • E-ink scherm met achtergrond verlichting

Minpunten

 • Kwetsbaar scherm
 • Ondersteunt je Kobo abonnement niet
 • Bladerknoppen zijn niet handig
e reader kopen wat is de beste keus?

Waarom kun je onze keuzes voor de beste e-readers vertrouwen?

Op zoek naar de beste e-reader van 2023? Zoek niet verder! Bij Mindsetking hebben we al het werk voor je gedaan. Ons team heeft talloze recensies en beoordelingen doorgenomen om te bepalen welke e-reader geschikt is voor jou.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om het juiste product te vinden, vooral als je niet weet waar jeop moet letten. Daarom hebben we de tijd genomen om verschillende e-readers met elkaar te vergelijken op factoren als batterijduur, beeldkwaliteit, formaat en opslagcapaciteit. We willen dat onze lezers tevreden zijn met hun aankoop en deze met vertrouwen gebruiken.

Onze keuzes zijn gebaseerd op eerlijke beoordelingen van gebruikers die elk product al hebben uitgeprobeerd en getest. Je kunt op onze aanbevelingen vertrouwen omdat we producten alleen aanbevelen na grondig onderzoek van feedback van klanten, specificaties en prijzen.

We willen namelijk dat jullie terugkeren naar onze website en de gebruikservaring van onze gebruikers is leidend in onze strategie.

Waar hebben wij onze keuzes op gebaseerd?

We zijn er allemaal geweest en probeerden de beste e-reader voor onszelf of onze dierbaren te kiezen. Met zoveel opties die er zijn, is het moeilijk om te weten welke je moet kiezen. Om je keuze makkelijker te maken, hebben we talloze reviews en productspecificaties van de beste e-readers van 2023 met elkaar vergeleken.

Zelf hebben we ook diverse e-readers uitgeprobeerd en ook onderzoek gedaan naar de diepgaande redenen die mensen hadden om voor een bepaalde e-reader te kiezen. Daarnaast was ook de prijs-kwaliteit verhouding voor ons belangrijk.

Na zorgvuldige overweging en onderzoek zijn we van mening dat de lijst met beste e-readers bestaat uit apparaten die van grote waarde zijn als we kijken naar hun functies en specificaties. Ze zijn ook uitgerust met een verscheidenheid aan handige technische functies, zoals instelbare verlichting, schermen met hoge resolutie en een lange batterijduur. Als je elke e-reader in detail wilt vergelijken, kun je onze uitgebreide beoordelingen hierboven bekijken.

De voor- en nadelen van e-readers, waarmee moet je rekening houden voor je aankoop?

Zoals elke gadget kent een e- reader ook enkele voor- en nadelen. Je zou denken dat een digitaal alternatief voor een boek, waarmee je meerdere boeken in één bij je kunt dragen, alleen maar voordelen kent. Is dit ook zo?

De voordelen van e-readers zijn:

 • Dat je al je favoriete boeken en digitale documenten overal mee naar toekunt nemen. Je kunt dus ook tijdens het reizen dat spannende verhaal uitlezen zonder dat je ruimte in je koffer of tas voor je boeken moest inplannen;
 • Het scherm van een e- reader maakt je ogen niet moe. Dit komt door de hierboven besproken E-inkt technologie. Ook het feit dat dit type schermen een achtergrondverlichting hebben ingebouwd die je kunt dimmen, draagt hieraan bij. Dit licht straalt bovendien vanaf de zijkanten op het scherm waardoor het niet van het scherm weerkaatst. Dit beperkt de negatieve effecten van schermbelichting op je ogen. Je kunt echter wel nog steeds last van slapeloosheid krijgen door het blauwe licht van deze beste e-readers. Het is tevens mogelijk een e- reader te kopen waarvan de belichting zich automatisch aan de omgeving aanpast. Je leest dan bij de specificities dat het toestel een smart light functie heeft;
 • Bij sommige e-readers is het mogelijk om zelf de lettergrootte en lettertype te bepalen. Dit bevordert je leescomfort terwijl het je ook stimuleert om vaker te lezen;
 • Een batterij van een e-reader gaat langer mee dan dat van bijvoorbeeld je mobile vanwege de E-ink technologie. Afhankelijk van het model dat je hebt, kun je dus zonder “ik moet nu echt mijn batterij opladen” onderbrekingen, gebruik maken van je gadget; en
 • E-readers zijn vaak lichter dan de gedrukte uitgave van een boek, waardoor pijn aan je handen uitgesloten is.

De nadelen van e- readers

 • De prijs: de e-reader die aan al je wensen voldoet kan duur blijken te zijn. Je kunt in dat geval nog even doorsparen, voor een ander model kiezen of een e-reader van bol.com kopen die reeds door iemand is gebruikt;
 • Je e-reader kan stuk gaan of een technisch mankement krijgen. Als dit binnen de garantieperiode gebeurd zal de verkoper de kosten voor een eventuele reparatie of vervanging op zich nemen. Dit natuurlijk mits het in de voorwaarden is vastgelegd en niet komt door je eigen onvoorzichtigheid of het verkeerde gebruik van je gadget;
 • Juist bij het spannendste deel van het boek kan de batterij van je e-reader leeglopen. Dit kan heel frustrerend zijn wanneer je het op dat moment niet kunt opladen. Bij een fysiek boek ken je deze frustratie niet.

Nu je bekend bent met enkele voor-en nadelen van dit apparaat tref je in de volgende alinea’s informatie aan over de minimale specificaties van een beste e reader. Daarna kun je met behulp van onze e-reader top 5 lijst, die we aan de hand van deze specificaties hebben samengesteld, een e-reader kopen die je het meest bevalt.

Op welke specificaties dien je te letten alvorens je overgaat tot aankoop van je nieuwe e reader?

De beste e-readers zijn geen goedkope gadgets. Vandaar dat het goed is dat je bij het kopen van een rekening houdt met een aantal eigenschappen die je leesplezier aanzienlijk kunnen verhogen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

 • De vormgeving: denk daarbij aan de afmeting en het gewicht van de e-reader. Het material waarvan het vervaardigt is, bepaalt Meestal het gewicht van dit apparaat. Omdat je het voortaan zal gebruiken om al je boeken op te lezen, wil je natuurlijk een apparaat dat er leuk uitziet en niet te zwaar is. Ook is het goed een e-reader te kopen die qua omvang zonder veel moeite past in de tas die je het vaakst gebruikt. Je hebt dan altijd je eigen leesvoer bij de hand.
 • De belichting: In een eerdere alinea gaven we reeds aan da teen goede belichting lief is voor je ogen. Het feit dat uit de meeste e reader vergelijkingen blijkt dat de achtergrondbelichting kan worden ingesteld, het scherm van de zijkanten belicht word ten de meeste e=readers ook over een smart belichtingsfunctie beschikken, garandeert je dat de kans dat vermoeide ogen krijgt tijdens het lezen, klein is.
 • De opslagcapaciteit: Kun je niet genoeg boeken bij de hand hebben? Dan is de opslagcapaciteit van je e-reader beslist de eigenschap waarop je je keuze moet baseren. Gelukkig kun je bij de meeste beste e-readers duizenden boeken op slaan. Ook heb je e-readers waarvan je de opslagcapaciteit met behulp van een SD-kaart kunt uitbreiden. Je zal dus zelden tot nooit om een nieuw boek verlegen zitten wanneer je voortaan op de manier je boeken zal aanschaffen.
 • Het e-book format: er zijn verschillende e-book formaten, die soms niet door elke e-reader worden ondersteund. Zo zal je bijvoorbeeld alleen de Kindle e-books kunnen aanschaffen bij Amazon en daarbij de mogelijkheid ze op een andere dan een bij Amazon gekochte e-reader, te lezen. Bepaal daarom vooraf welk format e-books je het liefst leest, zodat je jezelf de teleurstelling van het toch niet kunnen lezen van een boek, bespaart.
 • Levensduur van de batterij: De beste e-readers hebben een batterij die vrij gauw oplaadt en weken bruikbaar blijft. Natuurlijk hangt het ook af van de tijd die je lezend doorbrengt en of je de achtergrondbelichting hoog instelt.
 • IPX8 waterbestendig: wat gewoon een leuke eigenschap is vooral je veel en graag in de buurt van water vertoeft.
 • Extra mogelijkheden waaronder het kunnen aanpassen van de lettergrootte, het lettertype en de manier waarop de bladzijden worden weergegeven. Ook het kunnen maken van aantekeningen en het zoeken naar de betekenis van een word vallen hieronder.

Veelgestelde vragen

Wat is een e-reader en waar gebruik je het voor?

Eerder is reeds aangegeven dat e-readers handige apparaten(of gadgets)zijn waarmee je digitale documenten kunt lezen. Tijdens het lezen kun je aantekeningen maken in het boek, de betekenis van woorden opzoeken en zelfs digitale ezelsoortjes plaatsen. Er bestaan ondertussen ook e-readers waarmee je bijvoorbeeld kunt tekenen of gamen, ofschoon dat niet het oorspronkelijk idee achter deze uitvinding is. De beste e reader is voor de meeste boekenliefhebbers daarom nog steeds een handig draagbaar apparaatje waarop hun favoriete lectuur altijd en overal aanwezig is.

Hoe gebruik je een e reader?

Een e reader is gemakkelijk in gebruik. Je kunt boeken downloaden en beheren in een overzichtelijk platform. Daarnaast kun je hem draadloos gebruiken en hebben ze over het algemeen een lange levensduur. Je kunt hem dus ook gemakkelijk meenemen op reis.

Wat kost een e reader?

Een e-reader kost gemiddeld zo’n €110-150. Dit zijn in principe nog vrij standaard e readers zonder veel extra functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld een scherm dat zich naar omgevingslicht aanpast. Verder heeft een e-reader uit deze categorie geen bijzonder lange batterij duur en gaan ze vaak tot ongeveer 8GB. Als je geen extra mogelijkheden wil, dan kun je je hier prima mee vermaken.

Welk formaat e reader kan ik het beste kiezen?

De e-bookindustrie heeft 6 inch als een geschikte schermgrootte voor e-readers beschouwd. Er zijn echter uitzonderingen: Kobo’s Forma is 8 inch breed en heeft fabrikant Onyx zich gericht op het bladeren door nog grotere afdrukken.

Zijn e reader beter voor je ogen dan tablets?

Ja de schermen e readers van e readers zijn zo ontworpen dat ze minder belastend zijn voor de ogen dan de schermen van tablets en laptops. E readers hebben bijvoorbeeld geen achtergrondverlichting, wat de grootste oorzaak is van pijnlijke ogen. Ze hebben ook geen LCD schermen.

Hoeveel boeken kunnen er op een e reader?

Dit is afhankelijk van het type e reader dat je gebruikt. Over het algemeen hebben e-readers een interne opslagcapaciteit van 8 tot 16 GB. Op een apparaat van 1 GB kun je ongeveer 1000 titels opslaan. Op een e-reader met 8 GB opslagruimte kun je dus ongeveer 8000 titels opslaan en op een apparaat met 16 GB ongeveer 16000 boeken. Je kunt de e readers zelfs uitbreiden met een SD kaart voor meer geheugen. Dit zal dus waarschijnlijk geen probleem voor je gaan vormen..

Zijn er ook waterdichte e readers?

Er zijn inderdaad ook waterdichte e readers tegenwoordig. Deze kun je dus gemakkelijk meenemen naar het strand of het zwembad. Om twee voorbeelden te noemen kun je naar de apparaten kijken uit onze lijst, die we op nummer 1 en twee hebben gezet!

Heb je wifi nodig om een e reader te gebruiken?

Je hebt geen internetverbinding nodig om boeken te lezen met je e-reader. Je kunt ook bepaalde boeken openen die je eerder hebt gekocht of gedownload, zonder wifi verbinding. Je kunt ook bladeren door je boeken, markeringen maken en zoeken naar woorden zonder wifi verbinding.

Zijn e-books gratis te downloaden?

Naast het kopen van de e-books die je wilt, verhuren sommige boekwinkels ook gratis e-books. Er zijn ook andere manieren om toegang te krijgen tot een e-book, bijvoorbeeld als je lid bent van de plaatselijke bibliotheek en ook e-books kunt lenen. Daarnaast bieden diensten als kobo (dit is een abonnement van ongeveer €12,-) ook de optie om talloze boeken te lezen zolang je dit abonnement hebt. Niet geheel gratis, maar zeker een goedkope optie. Ongeveer vergelijkbaar met je spotify abonnement! Boeken met copyright verlopen zeventig jaar na het overlijden van de auteur. Er zijn talloze downloadbare klassieke werken die je gratis kunt downloaden. Een uitstekende website waar je gratis klassieke boeken kunt krijgen, is Project Gutenberg. Een baanbrekende website waar je in de Nederlandse literatuur kunt duiken is de digitale bibliothee voor de Nederlandse letteren.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *