beste manieren voor cellulitis behandelen

Lees dit over cellulitis voordat je een behandeling probeert!

Wil je de waarheid weten over cellulitis? Ben je klaar om een weloverwogen beslissing te nemen over welke behandelingen voor jou geschikt zijn?

Misschien ben je in het verleden de term ‘onzichtbaar vet’ tegengekomen. Maar wat is cellulitis precies? En wat kunnen we doen om het te behandelen?

In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over cellulitis voordat je een van de nieuwste behandelingen probeert.

Daarnaast tonen we ook de verschillende behandelingen en refereren we hierbij naar wetenschappelijk onderzoek.

Wat is een cellulitisbehandeling?

Cellulitis is een veel voorkomende huidaandoening die mannen en vrouwen van alle leeftijden treft. Hoewel de aandoening meestal geen lichamelijk ongemak veroorzaakt, kan het voor velen een esthetisch probleem zijn.

Cellulitisbehandeling is steeds populairder geworden bij vrouwen en mannen van alle leeftijden. Het kan het uiterlijk van cellulitis helpen verminderen terwijl het er gezonder uitziet.

Er zijn verschillende soorten cellulitisbehandelingen beschikbaar, waaronder:

Elk van deze behandelingen is ontwikkeld voor individuele behoeften en heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hoe herken je jouw specifieke type cellulitis?

Voordat u met een behandeling begint, is het belangrijk om vast te stellen welk type cellulitis jij hebt. Cellulitis is zichtbaar als kleine kuiltjes en is vaak zichtbaar op de onderbenen en billen.

Er zijn drie soorten cellulitis: oppervlakkig, nodulair en diep.

Oppervlakkige cellulitis heeft kleine bultjes en kuiltjes op het huidoppervlak. Maar nodulaire cellulitis vertoont grote, harde knobbeltjes en bultjes op de huid.

Diepe cellulitis is doorgaans moeilijker te behandelen en heeft een klonterige textuur. Dit komt door de aanwezigheid van meerdere vezelachtige banden onder de huid.

Het identificeren van jouw specifieke type cellulitis kan een lastige taak zijn als leek. Een uitgebreide analyse zal echter helpen om het specifieke type cellulitis dat je hebt te identificeren. Deze analyse moet eerst een beoordeling van het getroffen gebied omvatten.

Vervolgens hoe diep de cellulitis is en wat voor soort problemen het veroorzaakt. Bovendien kan de conditie van de huid en de onderliggende spieren helpen bij het identificeren van het type cellulitis dat jij hebt.

Hoe cellulitis ontstaat

Is cellulitis erfelijk?

Genetica en hormonen kunnen een rol spelen bij de vorming van cellulitis en het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen vanwege hun unieke hormonen. Bovendien geloven sommige experts dat er een genetische link kan zijn die individuen vatbaar maakt voor cellulitis, vorming.

Studies hebben aangetoond dat vrouwen met een familiegeschiedenis van cellulitis een grotere kans hebben om het te ontwikkelen in vergelijking met vrouwen zonder een familiegeschiedenis.

Meestal kan de interactie tussen het bindweefsel en het vet in het lichaam cellulitis tot gevolg hebben. De vetcellen bij personen met cellulitis worden vergroot en drukken tegen de huid, wat leidt tot een ongelijkmatig uiterlijk.

Bovendien kunnen de bindweefselbanden in deze gebieden verstijven, wat het klonterige uiterlijk van cellulitis verder kan accentueren.

Andere factoren die de vorming van cellulitis beïnvloeden zijn leeftijd, hormonen, voeding, levensstijl en huiddikte.

Ook spelen hormonen een rol bij de vorming van cellulitis, aangezien er gevallen zijn geweest waarin niet-zwaarlijvige vrouwen cellulitis hebben ontwikkeld.

Daarnaast kunnen levensstijlgewoonten ook de kans op het ontwikkelen van cellulitis vergroten, zoals roken, gebrek aan lichaamsbeweging en ongezonde voedingsgewoonten.

de beste manieren om cellulitis te behandelen
Nu je het één en ander weet of cellulitis, delen we hieronder graag mogelijke cellulitis behandelingen met je.

Vind de cellulitis behandeling die bij je past!

1. Crèmes en lotions als cellulitis behandeling

Crèmes en lotions behoren tot de meest populaire cellulitisbehandelingen. Deze crèmes bevatten ingrediënten die vetcellen kunnen verminderen en helpen bij het afbreken van de vezelachtige banden die cellulitis veroorzaken.

Deze crèmes zijn over het algemeen gemakkelijk te gebruiken en aan te brengen op het getroffen gebied. Veel van deze crèmes bevatten ingrediënten die helpen de huid te verstevigen en strakker te maken, waardoor deze er strakker en jeugdiger uitziet.

Enkele van de ingrediënten die deze actuele toepassingen bevatten, zijn:

 • Cafeïne,
 • Retinoïden en vitamine A-derivaten
 • Vitamine C
 • Vitamine E

Deze toepassingen op het lichaam helpen cellulitis te verminderen door de doorbloeding en elasticiteit van de huid te vergroten.

1.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens een gerandomiseerde studie, uitgevoerd door de universiteit van Canada, heeft toepassing van anticellulitisgel plaatselijk twee keer per dag gedurende 3 maanden aangetoond dat de cellulitis opnieuw gevormd en verdwenen is.
 • Een studie die in 2000 werd uitgevoerd om de behandeling van cellulitis met retinol te beoordelen, heeft veelbelovende resultaten opgeleverd na 6 maanden gebruik van het product.

Deze crèmes met de juiste voeding en lichaamsbeweging kunnen het uiterlijk van cellulitis aanzienlijk verbeteren. De effecten zijn echter meestal slechts tijdelijk en vereisen regelmatige toepassingen om hun resultaten te behouden.

1.2 Huismiddeltjes

Hoewel er online veel huismiddeltjes voor cellulitis beschikbaar zijn die koffie, kokosolie, vitamine C en retinol combineren, is er geen wetenschappelijk bewijs om deze te onderbouwen.

1.3 Waarschuwingen en risico’s

Hoewel crèmes een effectieve manier kunnen zijn om cellulitis te verminderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan.

Veel actuele anticellulitiscrèmes bevatten ingrediënten die huidirritatie of andere bijwerkingen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat je niet allergisch bent voor een van deze ingrediënten voordat je de crème aanbrengt.

De dermatoloog adviseert om eerst een zeer kleine hoeveelheid lokaal aan te brengen en gedurende 20 minuten te observeren op eventuele allergische reacties.

Daarnaast is het ook belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en alleen te gebruiken zoals aangegeven. Als je deze voorzorgsmaatregelen neemt, kun je ervoor zorgen dat je anticellulitis-topische crèmes veilig kunt gebruiken met een minimaal risico op bijwerkingen.

2. VASTR als cellulitisbehandeling

Vacuümondersteunde precieze weefselafgifte of VASTR is een revolutionaire techniek voor de behandeling van cellulitis. Het is een minimaal invasieve procedure waarbij zuigkracht wordt gebruikt om de bindweefselbanden die cellulitis veroorzaken af te breken. De procedure is veilig en effectief in gebruik op elk deel van het lichaam met zichtbare cellulitis.

VASTR kan het uiterlijk van cellulitis verbeteren door de vezelachtige banden die kuiltjes veroorzaken af te breken en door de bloedsomloop te verbeteren. Het kan ook het uiterlijk van vetophopingen verminderen, waardoor het een ideale behandeling is voor diegenen die hun cellulitis willen verminderen zonder operatie.

De dermatoloog gebruikt apparaten om banden intern los te maken. Het is een minimaal invasieve procedure waarbij een vacuüm wordt gebruikt om de vezelige banden die de kuiltjes in cellulitis veroorzaken nauwkeurig los te maken. Het is een effectieve en veilige manier om cellulitis in de dijen, heupen, billen en buik te verminderen. Deze techniek maakt lymfedrainage en circulatie mogelijk.

Andere esthetische problemen zoals huidverslapping en rimpels kunnen ook met deze procedure worden behandeld. VASTR kan uitstekende resultaten opleveren met minimale downtime en ongemak. Deze procedure kan patiënten helpen een gladdere, strakkere huid te krijgen zonder chirurgie.

VASTR kan ook helpen de huidskleur, textuur en elasticiteit te verbeteren, wat resulteert in langetermijnresultaten met minimale uitvaltijd.

2.1 Wetenschappelijk onderzoek

De meeste dermatologen beweren dat de effecten van VASTR levenslang kunnen zijn.

2.2 Waarschuwingen en risico’s

Vacuümondersteunde precieze weefselafgifte (VATR) is een minimaal invasieve procedure die helpt om de zichtbaarheid van cellulitis te verminderen. Het omvat het gebruik van een vacuümapparaat om vetafzettingen onder de huid op te breken en te verwijderen, wat resulteert in een gladdere en stevigere huid.

Hoewel VATR een effectieve behandeling van cellulitis kan zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het overwegen van deze procedure. Minimale effecten zoals pijn, ontsteking en infectie kunnen het gevolg zijn, zoals bij elke chirurgische ingreep. Maar deze zijn minimaal en van voorbijgaande aard.

3. Laserbehandelingen voor cellulitis

Laserbehandelingen zijn de meest populaire keuze omdat ze het snelst werken. Ze richten zich op de getroffen gebieden en gebruiken laserenergie om de vetcellen die de kuiltjes veroorzaken te verwijderen.

Deze behandeling is niet-invasief, veilig en effectief. Dit helpt om het uiterlijk van de huid op gebieden zoals de dijen, billen en buik te verbeteren.

Laserbehandelingen richten zich op de vetcellen en stimuleren de collageenproductie om de kuiltjes in de huid veroorzaakt door cellulitis te verminderen.

Door gebruik te maken van lasertechnologie kan deze behandeling helpen de huidtextuur en -tint te verbeteren en tegelijkertijd cellulitis te verminderen.

3.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de meest recente gegevens is de cellulitisbehandeling met YAG-lasers zelfs 6 maanden na de behandeling nog steeds zeer tevreden bij de patiënt. (B)
 • Een ander vervolgonderzoek gedurende 2 jaar heeft aangetoond dat er geen langdurig nadelig effect is na laserbehandeling.

3.2 Waarschuwingen en risico’s

Laserbehandeling is één van de meest populaire behandelingen voor cellulitis. Maar het is belangrijk om de potentiële risico’s van deze procedure te begrijpen. Laserbehandelingen kunnen irritatie en pijn veroorzaken.

Patiënten moeten zich er ook van bewust zijn dat laserbehandelingen warmte kunnen produceren, die verdere schade kan veroorzaken als ze niet goed worden gecontroleerd.

Daarom is het essentieel dat patiënten begrijpen hoe belangrijk voorzichtigheid is bij het ondergaan van een laserbehandeling voor cellulitis.

Patiënten moeten ervoor zorgen dat ze alle instructies van hun arts opvolgen. Je moet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om jouw veiligheid tijdens de procedure te waarborgen.

4. Akoestische golventherapie

Acoustic Waves Therapy (AWT) voor cellulitis is een niet-invasieve behandeling die geluidsgolven gebruikt om vetcellen af te breken en cellulitis te verminderen.

Het wordt een steeds populairdere optie voor diegenen die van hun cellulitis af willen zonder dat er een operatie of injecties nodig zijn.

Acoustic Waves Therapy is een veilige en effectieve manier om cellulitis te verminderen, omdat er geen agressieve chemicaliën aan te pas komen.

Deze cellulitis behandeling werkt door akoestische golven te gebruiken, die gemakkelijk door het lichaam worden geabsorbeerd en geëlimineerd zonder schade toe te brengen aan andere organen.

AWT is ook effectief in het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur en -toon.

Deze niet-invasieve procedure helpt het uiterlijk van cellulitis in korte tijd te verminderen, met minimaal ongemak en zonder hersteltijd.

Het is een ideale behandeling voor diegenen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische oplossing voor hun cellulitisprobleem.

4.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de Braziliaanse studie met 12 sessies AWT was er een duidelijke verbetering in cellulitis en patiënttevredenheid. Verder heeft meer dan 90% van de proefpersonen interesse getoond om de behandeling opnieuw te ondergaan. Er werden geen bijwerkingen gemeld.
 • Een ander gerandomiseerd onderzoek heeft aangetoond dat AWT toegevoegde voordelen heeft bij andere cellulitisbehandelingen, zoals plaatselijke toepassing van retinol en liposuctie.
 • Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de effecten van AWT op studiedeelnemers zelfs drie maanden na voltooiing van 10 sessies aanhielden.

4.2 Waarschuwingen en risico’s

Acoustic Waves Therapy (AWT) is een niet-invasieve behandeling die cellulitis helpt verminderen. Het is een veilige en effectieve manier om cellulitis te behandelen. Er kunnen echter op bepaalde plekken irritaties, pijn en ontstekingen zijn die 2-3 dagen aanhouden.

5. Carboxytherapie

Carboxytherapie is een innovatieve cosmetische procedure die kooldioxide gebruikt om cellulitis te behandelen.

De procedure omvat het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxidegas in de gebieden die zijn aangetast door cellulitis, wat helpt bij het afbreken van vetcellen en het verbeteren van de bloedsomloop.

De resultaten zijn binnen een paar weken zichtbaar, waarbij sommige patiënten al na één sessie een dramatische verbetering van het uiterlijk van hun huid melden.

Carboxytherapie wordt steeds populairder voor de behandeling van cellulitis, vanwege de effectiviteit en het ontbreken van bijwerkingen.

5.1 Wetenschappelijk onderzoek

5.2 Waarschuwingen en risico’s

Er waren enkele meldingen van subcutaan emfyseem na carboxytherapie die binnen een week verdwenen. Bij sommigen kan pijn en zwelling van het gebied optreden. Infectie en dermatitis na behandeling zijn zeldzaam.

6. Liposuctie, cryolipolyse behandeling voor cellulitis

Liposuctie en Cryolipolyse zijn twee van de meest populaire cosmetische behandelingen die helpen om vet in specifieke delen van het lichaam te verminderen. Beide procedures omvatten het verwijderen van vetcellen uit het lichaam, maar verschillen in de praktijk.

Liposuctie is een chirurgische procedure waarbij kleine incisies worden gemaakt en een zuigapparaat wordt ingebracht om vetcellen onder de huid te verwijderen. Aan de andere kant gebruikt cryolipolyse of ‘vetbevriezing’ extreem koude temperaturen om vetcellen af te breken en te vernietigen zonder enige invasieve operatie.

Beide cellulitis behandelingen bieden effectieve resultaten voor mensen die hardnekkige vetophopingen op hun lichaam willen verminderen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide behandelingen waarmee je rekening moet houden voordat je beslist welke de juiste voor jou is.

Regelmatig zijn er liposuctie apparaten te vinden in ons artikel met beste massage apparaten voor cellulite en cellulitis.

6.1 Wetenschappelijk onderzoek

 • Volgens de literatuur heeft liposuctie en cryolipolyse weinig succesvolle resultaten als een enkele therapie voor cellulitis behandeling. (B) (B)

7. Cellulitis apparaten behandeling

Cellulitis-apparaten zijn de nieuwste technologie om cellulitis te helpen verminderen. Dit proces omvat het gebruik van een handapparaat of massage cups dat is ontworpen om zich op vetcellen te richten en de bloedsomloop te vergroten.

Het werkt door zachte trillingen op het huidoppervlak te gebruiken, wat helpt om cellulitis op te lossen en te verminderen. Deze vorm van behandeling is niet-invasief, pijnloos en kan worden gebruikt in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging om het uiterlijk van cellulitis te helpen verbeteren.

Apparaten voor cellulitis kunnen de elasticiteit van de huid verbeteren en vetophopingen verminderen. Deze apparaten werken bijvoorbeeld door een combinatie van vacuüm- en massagetechnieken toe te passen op het getroffen gebied.

De gespecialiseerde massage en afzuiging helpen de collageenproductie te stimuleren, waardoor de elasticiteit van de huid wordt verbeterd en het uiterlijk gladder wordt.

Deze apparaten verminderen het uiterlijk van cellulitis door gebruik te maken van niet-invasieve technologie. Sommige apparaten gebruiken echografie met lage intensiteit voor diepe weefselverwarming, wat helpt bij het afbreken van vetcellen en het stimuleren van de bloedsomloop.

Ze helpen cellulitis te behandelen door de huid er gladder uit te laten zien en het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren.

Niet alleen zijn cellulitis massage apparaten een veiliger, sneller en goedkoper alternatief voor chirurgie, maar ze bieden ook resultaten op langere termijn die tot twee jaar aanhouden. Soms worden ook bindweefsel massage apparaten gebruikt, die een veelal overlappende werking hebben.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de resultaten van persoon tot persoon verschillen en dat ze niet van de ene op de andere dag werken. Daarom is consistentie de sleutel bij het gebruik van een cellulitisapparaat.

Bekijk de beste cellulite massage apparaten beschikbaar>>>

8. Endermologie cellulitis behandeling

Endermologie is een type cellulitisapparaat dat al tientallen jaren wordt gebruikt om cellulitis te verminderen. Het maakt gebruik van een combinatie van afzuiging, massage en lichttherapie om vetafzettingen af te breken en de bloedsomloop te stimuleren.

Dit type cellulitisapparaat is effectiever dan andere typen, omdat het op de diepere huidlagen werkt en hardnekkige vetophopingen beter kan aanpakken. Sterker nog, de effecten van Endermologie worden in een fractie van de tijd waargenomen in vergelijking met andere apparaten.

Het helpt ook om de huid in het behandelde gebied te verstevigen en strakker te maken, waardoor deze er jeugdiger uitziet. Het is bewezen dat deze geavanceerde technologie een effectief middel is om cellulitis te verminderen.

Het is een veilige, niet-invasieve procedure die kan worden gebruikt om gebieden met cellulitis aan te pakken. Het kan ook helpen het uiterlijk van cellulitis te verminderen en de algehele teint van de huid te verbeteren. Dit apparaat is met succes gebruikt door dermatologen en esthetische klinieken om het uiterlijk van cellulitis bij patiënten te verbeteren.

Het is het eerste apparaat dat is goedgekeurd door de FDA ter cellulitis behandeling.

Endermologie kan ook worden gebruikt voor andere huidaandoeningen zoals striae en rimpels, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor veel esthetische problemen. Met reguliere behandeling.

Dit type behandeling wordt vaak gecombineerd met veranderingen in een gezonde levensstijl, zoals dieet en lichaamsbeweging, voor de beste resultaten.

Wetenschappelijk onderzoek

Waarschuwingen en risico’s

Hoewel apparaten voor cellulitis gunstig kunnen zijn voor sommige gebruikers, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik ervan tijdens een cellulitis behandeling.

Endermologie, een vorm van cellulitis behandeling, kan blauwe plekken en roodheid van het behandelde gebied veroorzaken als het niet correct wordt gebruikt.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsapparaat koopt van een betrouwbare fabrikant, aangezien apparaten van slechte kwaliteit mogelijk schade aan de huid kunnen veroorzaken.

Voordat je een behandeling voor cellulitis volgt, is het belangrijk om jouw arts of dermatoloog te raadplegen om er zeker van te zijn dat deze geschikt voor jou is.

9. Gewichtsverlies als cellulitisbehandeling

Gewichtsverlies kan een effectieve manier zijn om cellulitis te behandelen, omdat het kan helpen de hoeveelheid vet die in het lichaam is opgeslagen te verminderen, wat kan leiden tot het ontstaan van cellulitis. Zoals bij elke vorm van gewichtsverlies, wordt een combinatie van dieet en lichaamsbeweging aanbevolen.

Door een uitgebalanceerd, gezond dieet te volgen en regelmatig te bewegen, kan het vetgehalte in het lichaam worden verlaagd en de verschijning van cellulitis worden geminimaliseerd. Voor degenen die zich echter willen richten op specifieke delen van hun lichaam die door cellulitis zijn aangetast, kunnen bepaalde oefeningen nuttig zijn.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle soorten gewichtsverlies effectief zullen zijn bij het verminderen van cellulitis. Vette diëten en extreme caloriebeperking kunnen schadelijk zijn voor jouw gezondheid en kunnen de cellulitis zelfs verergeren.

Concentreer je in plaats daarvan op: het handhaven van een gezond, uitgebalanceerd dieet met veel fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen.

Cellulitis behandelen met onderstaande optie is een mooie manier om punt 9 en 10 samen te voegen.

10. Lichaamsbeweging voor cellulitis

Lichaamsbeweging is een van de meest effectieve manieren om cellulitis te verminderen. Aërobe oefeningen en krachtoefeningen kunnen helpen om de opeenhoping van vetophopingen te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren, waardoor het uiterlijk van cellulitis minder zichtbaar wordt.

Bovendien kunnen specifieke oefeningen gericht op de gluteale spieren helpen om het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren en de hoeveelheid aanwezige cellulitis te verminderen. Deze oefeningen moeten minstens drie keer per week worden herhaald voor het beste resultaat.

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen vet te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren, wat resulteert in een steviger en gladder uiterlijk van de huid.

Cardiovasculaire oefeningen zoals wandelen, hardlopen of fietsen verhogen jouw hartslag en helpen bij het afbreken van vetcellen en het stimuleren van de bloedsomloop. Bovendien kunnen versterkende oefeningen zoals gewichtheffen helpen spieren op te bouwen en het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Als het gaat om afvallen door te sporten, is het belangrijk om je te concentreren op het verbranden van calorieën door middel van intervaltraining in plaats van alleen te vertrouwen op duurtrainingen.

Probeer intervaltraining met hoge intensiteit in ujow trainingen op te nemen om je te helpen niet alleen sneller vet te verliezen, maar ook jouw lichaam te versterken.

Deze manier van cellulitis behandelen is één van de meest natuurlijke manieren om cellulitis te behandelen.

+ berichten

Drs. Hiruni Tharuka heeft onder andere medicijnen gestudeerd en is afgestudeerd als medisch professional. Ze schrijft veel artikelen over fysieke en mentale gezondheid en hoe deze twee verband houden met elkaar. Daarnaast heeft Hiruni veel kennis over psychologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *