waar kan ik een mindfulness cursus volgen

Mindfulness Cursus voor beginners, wat is de beste keuze?

De moderne wereld is hedendaags, druk en snel. Stress lijkt een onoverkoombaar en natuurlijk onderdeel van de maatschappij geworden te zijn, zelfs bij de meest stoïcijnse personen.

Weten hoe we op een gezonde manier met stress kunnen omgaan, is de sleutel tot het verbeteren van onze levenskwaliteit en we hebben allemaal verschillende manieren om dit te doen. 

Wat gebruik jij op dit moment om te ontspannen? Geniet je van een glas kwaliteitswijn om tot rust te komen, of beoefen je zoals anderen een sport om de fysieke stress los te laten?

En er zijn mensen die gebruik maken van de mogelijkheid om met een gecertificeerde therapeut te werken. Al deze methoden voor stressvermindering kunnen zeer effectief zijn en geen enkele is noodzakelijkerwijs beter dan de andere.

Voor mij persoonlijk heeft de beoefening van op mindfulness gebaseerde stressvermindering, of MBSR, echter een grotere rol gespeeld dan alle voorgaande methoden.

Mindfulness is soms nog één van de minder besproken methoden om stress te beheersen, maar het kan een van de meest effectieve zijn. In simpele uitleg kan gezegd worden dat mindfulness een spirituele beoefening is om je geest op het huidige moment te concentreren.

Hoewel mindfulness oorspronkelijk een oude boeddhistische praktijk was, wordt het nu ook algemeen geaccepteerd in westerse geneeskundekringen.

Het belang van een mindfulness cursus

Er zijn verschillende wetenschappelijk bewezen voordelen van mindfulness (soms in combinatie met meditatie), zoals:

 • Meer werkplezier en gevoel van welzijn (B)
 • Minder stress (B)
 • Kan een helpende hand zijn bij depressies (B)
 • Sterkere emotie regulerende vaardigheden (B)
 • Invloed op het geheugen (B)
 • Minder cognitieve achteruitgang (B)
 • Verbeterde aandachtspanne en concentratie (B)
 • Beter humeur (B)

Er zijn ook verschillende voordelen voor de fysieke gezondheid van het leren van mindfulness, zoals betere eetgewoonten (B), geassocieerd met betere slaapkwaliteit (B) en een betere weerstand tegen sommige pijnen (B). Voordelen zoals deze maken het leren van mindfulness een uiterst waardevolle investering. 

Voor mij persoonlijk is een van de belangrijkste voordelen van mindfulness dat ik altijd en overal toegang kan oefenen. Je hebt altijd toegang tot de beoefening omdat je het zitten, liggen, lopend en zelfs fietsend of tijdens het besturen van een auto kunt doen. 

We kennen allemaal het gevoel van heftige zenuwen, zoals trillende handen of benen, of een snel kloppend hart wanneer je zenuwachtig bent. Je geest wordt hierbij lichtelijk verdoofd.

Dit komt vooral veel voor bij belangrijke gebeurtenissen waarin je vol in de spotlight staat, zoals de belangrijkste zakelijke bijeenkomsten of spreken in het openbaar. 

Echter zijn dit slechts enkele van de vele voorbeelden van stressvolle situaties die kunnen worden beheerst door het beoefenen van mindfulness.

Door je te concentreren op het huidige moment, wordt je geest gegrond en kun je je volledig aan je taak toewijden. Door mindfulness voor een langere tijd te beoefenen, ervaar je een enorme verhoging van de kwaliteit van je leven.

Ga nu direct naar de cursus via deze kortingslink>>>

”Wanneer we ons gestrest voelen, is dit meestal een gevolg van stresshormonen die ons lichaam binnen gepompt. Als dit voor een lange periode wordt gedaan, zal onze gezondheid en ons welzijn eronder lijden en kunnen we ons een emotioneel wrak voelen.”

Daniel Coleman (psycholoog, schrijver, wetenschapsjournalist)
Mindfulness zorgt dat je minder negativiteit ervaart en er beter mee leert omgaan. Go positive!

Wat is de beste mindfulness cursus, (instapbaar) voor beginners?

Voor het leren van mindfulness is niet meer nodig dan een open geest en toewijding. Dit maakt het een fantastische en ideale vaardigheid om online te leren. Ondanks dat er geen materiële vereisten zijn, is een goede introductie tot mindfulness uiterst belangrijk.

Gelukkig zijn er verschillende online cursussen van hoge kwaliteit beschikbaar die u zullen helpen met de grondbeginselen van mindfulness.

Om  in alle soorten ervaringsniveaus te voorzien, hebben we de beste mindfulness cursus gekozen, die instapbaar is voor beginners en waar iedereen nog wat van zou kunnen leren!

De cursus mindfulness van Yoga Academy

Schrik niet! Het is geen Yoga cursus en het is echt gericht op mindfulness.

Als het gaat om het vinden van een mindfulness-cursus die je kan helpen een meer stressvrij en uitgerust leven te leiden, is de 8-weekse Mindfulness-cursus de beste keuze.

Deze cursus biedt u audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails met waardevolle tips en trucs om mindfulness in uw dagelijks leven te integreren.

Het beste is dat het slechts een kleine tijdsinvestering per dag vereist, zodat u het gemakkelijk in uw drukke schema kunt inpassen.

De 8-weekse Mindfulness Cursus is een uitstekende manier om je concentratie en algehele welzijn te verbeteren. Als u op zoek bent naar een manier om stress te verminderen, de rust te vergroten, meer in het huidige moment te leven en weer geluk te ervaren van de kleine dingen, dan is dit de perfecte oplossing.

Ik raad deze cursus ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en effectieve manier om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Bekijk deze cursus hier (nu van €188,- voor €47,00)

goede mindfulness cursus om mee te starten
Geen zorgen! Dit hoef je niet te doen! Maar ik kan je verzekeren dat je je bijna net zo heerlijk zal voelen!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Mindfulness voor het dagelijks leven is een mindfulness cursus, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Begrijpelijk en zeer leerzaam.

Als gevorderde mindfulness beoefenaar is het ook de kunst om te blijven oefenen en dingen te herhalen die je in het begin gedaan hebt.

De basics zijn super belangrijk om te beheersen en te snappen, alvorens je met diepe meditatie of iets in die trant begint. Deze cursus zorgt dat, dat niet saai maar leuk is!

Dit is de beste keuze voor mensen die willen leren over mindfulness en hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. De cursus is opgedeeld in secties, waarbij elke sectie zich richt op een ander aspect van mindfulness.

De herhaling van bepaalde concepten is een belangrijk onderdeel van het leerproces, en deze cursus is een geweldige manier om dingen uit te leggen op een manier die gemakkelijk te begrijpen is.

De cursus is ook leuk, met interactieve oefeningen die je helpen het geleerde toe te passen.

In deze cursus zal je de volgende dingen leren:

 • Hoe je jezelf gelukkiger kunt voelen
 • Manieren hoe je mindfulness kunt toepassen op elk moment in het dagelijks leven
 • Bewuste en gezonde manieren om te ademen
 • Hoe je een betere focus kunt krijgen
 • Manieren om creatiever voor de dag te komen
 • Sneller in slaap vallen en voor je gevoel ook lekkerder slapen
 • Meer aanwezig zijn in het huidige moment
 • Hoe je je door de dag heen minder gestrest en relaxter kunt voelen

Kan ik deze cursus ook in mijn eigen tempo volgen?

Mindfulness voor het dagelijks leven is een mindfulnesscursus die je ondanks dagelijkse e-mails ook in je eigen tempo kunt volgen.

Dit is de beste keuze voor mindfulness omdat je in je eigen tempo leert en de online cursus erg leuk is. De cursus e-mailt je ook dagelijks waardoor het makkelijk te volgen is.

Of je nu nieuw bent met mindfulness of al jaren aan het oefenen bent, deze online cursus is een leuke en gemakkelijke manier om je welzijn te verbeteren.

Door de voordelen die deze cursus biedt, zoals online tijdbesteding en dagelijkse interactie (die niet te lang duurt) – in combinatie met de effectiviteit – zorgt dit ervoor dat deze cursus erg hoog beoordeeld is.

Waar kan een cursus mindfulness mij bij helpen
Voel je vrolijk, heb plezier en laat mindfulness jou ook helpen!

Hoe hebben wij onze keuze gemaakt om mindfulness voor het dagelijkse leven te kwalificeren als beste mindfulness cursus?

Toen we op zoek gingen naar de beste mindfulness-cursus voor het dagelijks leven, wisten we dat we iets wilden dat betaalbaar, effectief en gemakkelijk te volgen zou zijn.

We wilden ook een cursus die een verscheidenheid aan oefeningen zou bieden, zodat we konden vinden wat het beste voor ons werkte.

Na verschillende cursussen te hebben bekeken en veel recensies te hebben gelezen, hebben we de cursus gekozen die aan al onze criteria voldoet.

We zijn verheugd om met u te delen wat volgens ons de beste keuze is voor een mindfulness-cursus om u te helpen bij het dagelijks leven.

Deze specifieke cursus had goede recensies, was betaalbaar en bood een breed scala aan oefeningen. We vonden dat het zeer effectief was om ons te helpen focussen en ons meer aanwezig te voelen in ons leven.

Als je op zoek bent naar een mindfulness-cursus om je te helpen met het dagelijks leven, dan raden we deze ten zeerste aan.

Hoe hoog is deze cursus dan beoordeeld?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om stress en angst in hun leven te bestrijden. Een populaire methode is mindfulness, die kan worden geleerd door middel van cursussen zoals die in de titel wordt genoemd.

Deze cursus is zeer goed beoordeeld door gebruikers, met bijna maximale cijfers. Op het moment van schrijven is deze mindfulness-cursus door 57 gebruikers online op Google beoordeeld met 4,8 uit 5.

Daarnaast is de cursus op andere platform ook erg goed beoordeeld en komen de scores ook tussen de 4.7 en 5 uit. Mensen die deze cursus hebben gevolgd, geven aan dat ze zich in het dagelijks leven positiever en rustiger voelen.

Als je op zoek bent naar een mindfulness-cursus die je positieve resultaten geeft, dan is dit zeker een cursus om te overwegen. Met zoveel tevreden gebruikers is het duidelijk dat deze cursus echt een verschil kan maken in je leven.

Via de link hieronder kunnen deze uitstekend beoordeelde cursus aanschaffen met een aanzienlijke korting:

Nu geen €188,00

Maar €47,00

Bekijk deze cursus hier>>>

Wie is de trainer en ontwikkelaar van deze mindfulness cursus?

Rolf is een ervaren mindfulness beoefenaar en dat zie je terug in de hoogwaardige cursus. Verder verklapt Rolf niet veel over zichzelf en dat is natuurlijk ook helemaal niet nodig om een goede cursus te ontwikkelen.

De cursus bevat erg leerzame oefeningen die goed worden uitgelegd en makkelijk te volgen zijn. Hierin zie je de kennis en kunde terug van de trainer Rolf.

Er zijn ook handige tips voor een bewuster leven buiten de cursus. Over het algemeen is dit een uitstekende cursus om mindfulness te leren.

Indien je vragen hebt, kun je altijd mailen naar zijn mailadres: info@happywithyoga.com

Veel gestelde vragen

Is de mindfulness voor het dagelijkse leven cursus geschikt voor beginners?

Mindfulness voor het dagelijkse leven is een mindfulness cursus, die zeer geschikt is voor beginners. Mindfulness leer je van a tot z in 8 weken. Dit maakt het de beste keuze als je met mindfulness wilt beginnen, want het is perfect voor beginners. De cursus is ook stap voor stap, dus het is niet te langzaam, maar toch leerzaam.

Kan ik de cursus ”mindfulness voor het dagelijkse leven” in mijn eigen tempo volgen?

Heb je ooit het gevoel dat je gewoon door de bewegingen van het dagelijks leven gaat zonder je echt bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt? Dan kun je overwegen om je aan te melden voor een mindfulnesscursus. De cursus ”Mindfulness voor het dagelijks leven” is een geweldige keuze voor mensen die hun bewustzijn en focus willen verbeteren. Je ontvangt niet alleen dagelijks e-mails met tips en oefeningen, maar je kunt de cursus ook in je eigen tempo volgen. Of je nu nieuw bent met mindfulness of al jaren aan het oefenen bent, deze online cursus is een leuke en gemakkelijke manier om je welzijn te verbeteren.

Is de cursus ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” volledig online te volgen?

Het kan moeilijk zijn om een mindfulness-cursus te vinden die bij uw behoeften past. Het kan zijn dat je geen tijd hebt om naar fysieke afspraken te gaan, of dat je geen goede cursus bij jou in de buurt kunt vinden. Maar maak je geen zorgen! Mindfulness for Everyday Life is een mindfulness cursus die volledig online te volgen is, waardoor je geen fysieke afspraken hoeft te maken. Deze cursus heeft goede recensies en is vanuit je luie stoel te volgen. Bovendien is het een educatief hulpmiddel dat je kan helpen meer te leren over mindfulness en hoe je het in jouw dagelijks leven kunt toepassen.

Hoe hoog is de cursus ”mindfulness voor het dagelijkse leven” beoordeeld?

Op het moment van schrijven is deze mindfulness-cursus door 57 gebruikers online op Google beoordeeld met 4,8 uit 5. Bijna maximaal gewaardeerde en tevreden gebruikers laten zien dat de cursus de moeite waard is om te volgen. De positieve reacties laten ook zien dat mindfulness een gunstig effect kan hebben op het leven van mensen. Kijk op onze pagina hoe je korting kunt krijgen!

Waar kan een cursus mindfulness bij helpen? (voordelen)

Een cursus mindfulness kan je helpen bij angst- en stress gerelateerde klachten en heeft daarnaast invloed op je humeur, geheugen en lichamelijkheid. Het doel van mindfulness is om je aandacht naar het huidige moment te brengen zonder oordeel. Dit kan je helpen om je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens, zodat je ze beter kunt beheersen. Er zijn veel voordelen van mindfulness, zowel mentaal als fysiek. Studies hebben aangetoond dat mindfulness kan helpen stress te verminderen, de stemming te verbeteren, het geheugen en de cognitieve functie te stimuleren en zelfs de immuniteit te verhogen. Bovendien is mindfulness nuttig gebleken bij het beheersen van chronische pijn, angststoornissen en depressie. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een mindfulness-cursus om te zien of het je kan helpen, kun je op onze pagina een erg goede keuze maken.

Wat als ik toch niet tevreden ben met deze cursus?

Mocht je na je aankoop niet tevreden zijn over deze mindfulness cursus, dan kun je een e-mail sturen naar de uitgevers en krijg je je geld terug. Je hoeft alleen maar aan te geven waarom het niet voor jou is. Dit kun je dan doen bij de uitgevers van deze cursus (link vind je in ons artikel)

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

1 gedachte over “Mindfulness Cursus voor beginners, wat is de beste keuze?”

 1. Ik ben als beginner voor de nummer 1 cursus voor alle niveaus gegaan. Super keuze! Snap het nu al een stuk beter 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *