waar kan ik een mindfulness cursus volgen

Beste mindfulness training of cursus? Lees dit artikel.

De moderne wereld is hedendaags, druk en snel. Stress lijkt een onoverkoombaar en natuurlijk onderdeel van de maatschappij geworden te zijn, zelfs bij de meest stoïcijnse personen.

Weten hoe we op een gezonde manier met stress kunnen omgaan, is de sleutel tot het verbeteren van onze levenskwaliteit en we hebben allemaal verschillende manieren om dit te doen. 

Wat gebruik jij op dit moment om te ontspannen? Geniet je van een glas kwaliteitswijn om tot rust te komen, of beoefen je zoals anderen een sport om de fysieke stress los te laten?

En er zijn mensen die gebruik maken van de mogelijkheid om met een gecertificeerde therapeut te werken. Al deze methoden voor stressvermindering kunnen zeer effectief zijn en geen enkele is noodzakelijkerwijs beter dan de andere.

Voor mij persoonlijk heeft de beoefening van op mindfulness gebaseerde stressvermindering, of MBSR, echter een grotere rol gespeeld dan alle voorgaande methoden.

Mindfulness is soms nog één van de minder besproken methoden om stress te beheersen, maar het kan een van de meest effectieve zijn. In simpele uitleg kan gezegd worden dat mindfulness een spirituele beoefening is om je geest op het huidige moment te concentreren.

Hoewel mindfulness oorspronkelijk een oude boeddhistische praktijk was, wordt het nu ook algemeen geaccepteerd in westerse geneeskundekringen.

Het belang van een mindfulness cursus

Er zijn verschillende wetenschappelijk bewezen voordelen van mindfulness (soms in combinatie met meditatie), zoals:

 • Meer werkplezier en gevoel van welzijn (B)
 • Minder stress (B)
 • Kan een helpende hand zijn bij depressies (B)
 • Sterkere emotie regulerende vaardigheden (B)
 • Invloed op het geheugen (B)
 • Minder cognitieve achteruitgang (B)
 • Verbeterde aandachtspanne en concentratie (B)
 • Beter humeur (B)

Er zijn ook verschillende voordelen voor de fysieke gezondheid van het leren van mindfulness, zoals betere eetgewoonten (B), geassocieerd met betere slaapkwaliteit (B) en een betere weerstand tegen sommige pijnen (B). Voordelen zoals deze maken het leren van mindfulness een uiterst waardevolle investering. 

Voor mij persoonlijk is een van de belangrijkste voordelen van mindfulness dat ik altijd en overal toegang kan oefenen. Je hebt altijd toegang tot de beoefening omdat je het zitten, liggen, lopend en zelfs fietsend of tijdens het besturen van een auto kunt doen. 

We kennen allemaal het gevoel van heftige zenuwen, zoals trillende handen of benen, of een snel kloppend hart wanneer je zenuwachtig bent. Je geest wordt hierbij lichtelijk verdoofd.

Dit komt vooral veel voor bij belangrijke gebeurtenissen waarin je vol in de spotlight staat, zoals de belangrijkste zakelijke bijeenkomsten of spreken in het openbaar. 

Echter zijn dit slechts enkele van de vele voorbeelden van stressvolle situaties die kunnen worden beheerst door het beoefenen van mindfulness.

Door je te concentreren op het huidige moment, wordt je geest gegrond en kun je je volledig aan je taak toewijden. Door mindfulness voor een langere tijd te beoefenen, ervaar je een enorme verhoging van de kwaliteit van je leven.

Ga nu direct naar de beste mindfulness cursus via deze kortingslink>>>

”Wanneer we ons gestrest voelen, is dit meestal een gevolg van stresshormonen die ons lichaam binnen gepompt. Als dit voor een lange periode wordt gedaan, zal onze gezondheid en ons welzijn eronder lijden en kunnen we ons een emotioneel wrak voelen.”

Daniel Coleman (psycholoog, schrijver, wetenschapsjournalist)
leer meer met een mindfulness cursus
Mindfulness zorgt dat je minder negativiteit ervaart en beter met negatieve gevoelens kunt omgaan.

Wat is de beste mindfulness cursus, ( ook instapbaar) voor beginners?

Voor het leren van mindfulness is niet meer nodig dan een open geest en toewijding. Dit maakt het een fantastische en ideale vaardigheid om online te leren. Ondanks dat er geen materiële vereisten zijn, is een goede introductie tot mindfulness uiterst belangrijk.

Gelukkig zijn er verschillende online cursussen van hoge kwaliteit beschikbaar die je zullen helpen met de grondbeginselen van mindfulness.

Om in alle soorten ervaringsniveaus te voorzien, hebben we de beste mindfulness cursus gekozen, die instapbaar is voor beginners en waar iedereen nog wat van zou kunnen leren!

1. Online cursus mindfulness van Yoga Academy (Beste keuze)

afbeelding van de mindfulness training van Rolf

Voordelen:

 • Volgen in je eigen tempo, wel dagelijkse stimulatie mogelijk
 • Vrijwel enkel positieve beoordelingen
 • Ook een goede mindfulness training voor beginners

Nadelen:

 • Geen fysieke lessen

Schrik niet! Het is geen Yoga cursus en het is echt gericht op mindfulness. Als het gaat om het vinden van een mindfulness-cursus die je kan helpen een meer stressvrij en uitgerust leven te leiden, is de 8-weekse Mindfulness-cursus de beste keuze. Deze cursus biedt jou audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails met waardevolle tips en trucs om mindfulness in jouw jouw dagelijks leven te integreren. De 8-weekse Mindfulness Cursus is een erg goede manier om je concentratie en algehele welzijn te verbeteren. Wanneer je op zoek bent naar een manier om stress te verminderen, de rust te vergroten, meer in het huidige moment te leven en weer geluk te ervaren van de kleine dingen, dan is dit de perfecte oplossing. Ik raad deze cursus ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en effectieve manier om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Hoe hoog is deze cursus dan beoordeeld?

Deze cursus is zeer goed beoordeeld door gebruikers, met bijna maximale cijfers. Op het moment van schrijven is deze mindfulness-cursus door 57 gebruikers online op Google beoordeeld met 4,8 uit 5.

Daarnaast is de cursus op andere platform ook erg goed beoordeeld en komen de scores ook tussen de 4.7 en 5 uit. Mensen die deze cursus hebben gevolgd, geven aan dat ze zich in het dagelijks leven positiever en rustiger voelen.

Als je op zoek bent naar een mindfulness-cursus die je positieve resultaten geeft, dan is dit zeker een cursus om te overwegen. Met zoveel tevreden gebruikers is het duidelijk dat deze cursus echt een verschil kan maken in je leven.

Via de link hieronder kunnen deze uitstekend beoordeelde cursus aanschaffen met een aanzienlijke korting:

Nu geen €188,00

Maar €47,00

Bekijk deze cursus hier>>>

Hoe onderscheid deze mindfulness training / cursus zich van de concurrenten?

De “Mindfulness voor het Dagelijkse Leven” cursus onderscheidt zich op verschillende manieren van andere online mindfulness cursussen en trainingen:

 1. Praktisch en en zeer toegankelijk: Deze mindfulness cursus is ontworpen om naadloos te integreren in het dagelijks leven, waardoor deelnemers mindfulness kunnen beoefenen zonder dat het als een extra taak voelt of onnodig veel tijd in beslag neemt. Dit maakt het gemakkelijker om mindfulness consistent op te pakken (wat het doel is van mindfulness), zelfs voor mensen met een druk schema.
 2. Combinatie van theorie en praktijk: De mindfulness cursus biedt een unieke mix van theoretische kennis en praktische oefeningen, die je thuis kunt uitvoeren. Dit helpt deelnemers niet alleen te leren hoe ze mindfulness kunnen beoefenen, maar ook te begrijpen waarom deze technieken werken, wat bijdraagt aan een diepere en begrijpbare training.
 3. Professionele begeleiding: Deze mindfulness training wordt geleid door een bekende expert op het gebied van mindfulness, die zowel uitgebreide kennis als persoonlijke ervaring biedt. Dit niveau van deskundigheid verzekert dat deelnemers begeleiding krijgen die zowel authentiek als effectief is. Daarnaast mag je Rolf altijd een mail sturen, voor persoonlijk contact!
 4. Flexibiliteit en persoonlijke aanpak: Met een verscheidenheid aan materialen, waaronder audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails, kunnen deelnemers de mindfulness cursus aanpassen aan hun eigen leerstijl en tempo. Dit bevordert niet alleen een beter begrip maar ook een grotere betrokkenheid bij de mindfulness cursus.
afbeelding van de een opdracht uit de beste mindfulness cursus
Hier zie je een mail m.b.t. deze mindfulness cursus, die wij in onze inbox hebben gekregen, na aankoop van de cursus.

Hoe werkt het proces na aankoop? (stap voor stap)

Na aankoop van de “Mindfulness voor het Dagelijkse Leven” cursus van Rolf, gaat het proces als volgt:

 1. Aankoopbevestiging en account Setup: Direct na aankoop van de mindfulness cursus ontvang je een bevestigingsmail met details over hoe je toegang krijgt tot de cursus. Hierin worden ook je accountgegevens voor de cursuswebsite verstrekt.
 2. Introductie en welkom: Na het inloggen op de website van de mindfulness cursus, vind je een welkomstbericht en introductie van Rolf. Hierin wordt uitgelegd hoe je de cursus het beste kunt benaderen en wat je kunt verwachten op korte- en lange termijn.
 3. Dagelijkse inspiratiemails: Gedurende de cursusduur van 8 weken ontvang je elke dag een inspiratiemail, zodat je gemotiveerd wordt. Deze mails bevatten uitleg en een specifieke mindfulness oefening voor die dag. Ze zijn ontworpen om je stap voor stap te begeleiden in het beoefenen van mindfulness, zodat je alles correct uitvoert en bruikbare tips kunt gebruiken.
 4. Toegang tot video’s en audiobestanden: Bij elke week van de cursus horen specifieke oefeningen, ondersteund door video’s en audiobestanden, die je kunt bekijken wanneer je wilt. Je kunt deze ook later nog eens terugkijken en ze zijn beschikbaar voor verschillende apparaten.
 5. Voortgang en reflectie: Door de structuur van dagelijkse e-mails en oefeningen word je aangemoedigd om continu met Mindfulness bezig te zijn en na te denken over je voortgang en ervaringen. Daarnaast zijn er ook reflectie moment tijdens de training, die erg bruikbaar zijn.
 6. Bonusmodule: Naast de standaardcursusinhoud krijg je ook toegang tot een bonusmodule, die gericht is op het toepassen van Mindfulness op het werk.
 7. Voltooid?: Dan blijf toegang houden tot de mindfulness trainingen, video’s en de community.

Wie is de trainer en ontwikkelaar van deze mindfulness cursus?

Rolf is een ervaren mindfulness beoefenaar en dat zie je terug in de hoogwaardige cursus. Verder verklapt Rolf niet veel over zichzelf en dat is natuurlijk ook helemaal niet nodig om een goede cursus te ontwikkelen.

De cursus bevat erg leerzame oefeningen die goed worden uitgelegd en makkelijk te volgen zijn. Hierin zie je de kennis en kunde terug van de trainer Rolf.

Er zijn ook handige tips voor een bewuster leven buiten de cursus. Over het algemeen is dit een uitstekende cursus om mindfulness te leren.

Indien je vragen hebt, kun je altijd mailen naar zijn mailadres: info@happywithyoga.com

Hoe hebben wij onze keuze gemaakt om mindfulness voor het dagelijkse leven te kwalificeren als beste mindfulness cursus?

Toen we op zoek gingen naar de beste mindfulness-cursus voor het dagelijks leven, wisten we dat we iets wilden dat betaalbaar, effectief en gemakkelijk te volgen zou zijn. We wilden ook een cursus die een verscheidenheid aan oefeningen zou bieden, zodat we konden vinden wat het beste voor ons werkte. Na verschillende cursussen te hebben bekeken en veel recensies te hebben gelezen, hebben we de cursus gekozen die aan al onze criteria voldoet. We zijn verheugd om met u te delen wat volgens ons de beste keuze is voor een mindfulness-cursus om u te helpen bij het dagelijks leven. Deze specifieke cursus had goede recensies, was betaalbaar en bood een breed scala aan oefeningen. We vonden dat het zeer effectief was om ons te helpen focussen en ons meer aanwezig te voelen in ons leven. Als je op zoek bent naar een mindfulness-cursus om je te helpen met het dagelijks leven, dan raden we deze ten zeerste aan.

Veelgestelde vragen

Is de mindfulness voor het dagelijkse leven cursus geschikt voor beginners?

Absoluut, de ‘Mindfulness voor het Dagelijkse Leven’ cursus is ideaal voor beginners. Het biedt namelijk een stapsgewijze introductie tot mindfulness, met duidelijke instructies en oefeningen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die nieuw zijn in deze praktijk. De cursus legt daarnaast een solide basis voor mindfulness en maakt het gemakkelijk te begrijpen en toe te passen in ons dagelijkse leven. Je zal als beginner ook vrij snel het effect van mindfulness merken.

Kan ik de cursus ”mindfulness voor het dagelijkse leven” in mijn eigen tempo volgen?

Ja, de cursus ‘Mindfulness voor het Dagelijkse Leven’ is zo ontworpen dat je deze geheel in je eigen tempo kunt volgen. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om de cursus aan te passen aan je eigen tijdsschema en levensstijl, waardoor je de tijd en ruimte hebt om de trainingen grondig te leren en te integreren in je dagelijks leven.

Is de cursus ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” volledig online te volgen?

Ja, de ‘Mindfulness voor het Dagelijkse Leven’ cursus is volledig online online te volgen. Dit zorgt voor maximale toegankelijkheid en gemak, omdat je de cursus lekker kunt volgen vanuit je eigen huis en op elk gewenst moment. Je kunt dagelijks een les online volgen of het wat verder spreiden. Dit is geheel aan jou, alleen wordt dagelijks wel aanbevolen, voor de beste resultaten.

Hoe hoog is de cursus ”mindfulness voor het dagelijkse leven” beoordeeld?

Op het moment van schrijven is deze mindfulness-cursus door 57 gebruikers online op Google beoordeeld met 4,8 uit 5. Bijna maximaal gewaardeerde en tevreden gebruikers laten zien dat de cursus de moeite waard is om te volgen. De positieve reacties laten ook zien dat mindfulness een gunstig effect kan hebben op het leven van mensen. Kijk op onze pagina hoe je korting kunt krijgen!

Waar kan een cursus mindfulness bij helpen? (voordelen)

Een cursus mindfulness kan je helpen bij angst- en stress gerelateerde klachten en heeft daarnaast invloed op je humeur, geheugen en lichamelijkheid. Het doel van mindfulness is om je aandacht naar het huidige moment te brengen zonder oordeel. Dit kan je helpen om je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens, zodat je ze beter kunt beheersen. Er zijn veel voordelen van mindfulness, zowel mentaal als fysiek. Studies hebben aangetoond dat mindfulness kan helpen stress te verminderen, de stemming te verbeteren, het geheugen en de cognitieve functie te stimuleren en zelfs de immuniteit te verhogen. Bovendien is mindfulness nuttig gebleken bij het beheersen van chronische pijn, angststoornissen en depressie. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een mindfulness-cursus om te zien of het je kan helpen, kun je op onze pagina een erg goede keuze maken.

Wat als ik toch niet tevreden ben met deze cursus?

Mocht je na je aankoop niet tevreden zijn over deze mindfulness cursus, dan kun je een e-mail sturen naar de uitgevers en krijg je je geld terug. Je hoeft alleen maar aan te geven waarom het niet voor jou is. Dit kun je dan doen bij de uitgevers van deze cursus (link vind je in ons artikel)

Kunnen mindfulness trainingen helpen bij het beheersen van stress?

Ja, mindfulness trainingen zijn bijzonder effectief in het beheersen van stress. Door bewustzijn van het moment en niet-oordelende observatie van gedachten en gevoelens, kunnen deelnemers leren om stressvolle situaties op een gezondere manier te benaderen en te beheersen, ook na de training. Het is dus echt een investering om stress te beheersen op zowel de korte- en lange termijn.

+ berichten

Hallo! Mijn naam is Elizabeth en ik test voor Mindsetking allerlei slaapartikelen. Mijn reis in de wereld van slaap en gezondheid begon enkele jaren geleden toen ik al jarenlang problemen met mijn slaap had. Ik sliep vaak niet diep genoeg en had erg veel moeite om in slaap te vallen. Hierdoor was ik overdag vaak moe en kon ik niet goed presteren op mijn werk. Zo werd ik door mijn eigen slaapproblemen en gezondheidsuitdagingen gedreven om diverse slaapproducten uit te testen en deze bevindingen deel ik binnen Mindsetking graag met jullie. Aanvullend schrijf ik ook graag informatieve blogberichten over relevante onderwerpen die te maken hebben met slaap en gezondheid. Als je me iets wilt vragen, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.

1 gedachte over “Beste mindfulness training of cursus? Lees dit artikel.”

 1. Ik ben als beginner voor de nummer 1 cursus voor alle niveaus gegaan. Super keuze! Snap het nu al een stuk beter 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *