top lijstje met boeken over geweldloze communicatie

De beste boeken over geweldloze communicatie?

Als het gaat om geweldloze communicatie, zijn boeken de beste manier om te leren. Je kunt meer dan alleen lezen over de basisprincipes van geweldloze communicatie, je kunt ook lezen over specifieke toepassingen en hoe jij deze in jouw eigen leven direct kunt gebruiken.

Een van de beste dingen van boeken over geweldloze communicatie is dat ze in verschillende formaten beschikbaar zijn. Je vindt er boeken die speciaal voor beginners zijn, maar ook meer gevorderde teksten.

Je kunt ook boeken vinden die zich richten op een bepaald aspect van geweldloze communicatie, zoals woedebeheersing of onderhandelingsvaardigheden.

Het maakt niet uit wat je ervaringsniveau is met geweldloze communicatie, er is een boek dat je kan helpen je vaardigheden te verbeteren. Als je net begint, overweeg dan om “Geweldloze communicatie: een taal van het leven” van Marshall Rosenberg te lezen. Dit boek gaat over 4 stappen van geweldloze communicatie.

Hieronder beginnen met zijn boek en vervolgens zullen meerdere boeken tonen die wij zien als echte aanraders.

1. Geweldloze communicatie – ontwapenend, doeltreffend en verbindend (Marshall B. Rosenberg)

Nieuwe editie met extra hoofdstuk – editie 2021! Geweldloze communicatie verhoogt de emotionele intelligentie, waardoor we beter in het leven kunnen staan door te zeggen wat we willen en te horen wat de ander probeert over te brengen.

Dit boek is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en is gebaseerd op het idee dat alle mensen dezelfde behoeften hebben. Als we dit begrijpen, kunnen we effectiever met elkaar communiceren.

Dit boek is een geweldige introductie tot geweldloze communicatie voor beginners. Het is goed beoordeeld en is een bestseller.

Rosenberg geeft duidelijke uitleg over de concepten achter geweldloze communicatie en geeft veel voorbeelden van hoe je het in verschillende situaties kunt toepassen.

Het is een taal van mededogen die ons in staat stelt om op te komen voor onszelf en voor waarheden terwijl we conflicten op afstand houden. Zo ontwapent, motiveert en verbindt Geweldloze Communicatie.

Marshall Rosenberg is de grondlegger van geweldloze communicatie en van wie kun je beter leren dan van de grondlegger zelf?

Het door Marshall B. Rosenberg ontwikkelde model wordt praktisch toegepast op een groot aantal verschillende gebieden en is effectief gebleken op vele gebieden, zoals conflictoplossing, relaties, ouderschap, leren, bedrijfsbeheer en zelfontplooiing.

Bekijk dit boek hier>>>

2. Geweldloze communicatie werkboek (Lucy Lue)

Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg is een communicatieproces dat mensen kan helpen meer compassievol met zichzelf en anderen in contact te komen.

Het proces kan worden geleerd door het boek te lezen, maar veel mensen vinden het handig om een werkboek te hebben om hun leerproces te ondersteunen.

Lucy Leu heeft een werkboek gemaakt dat speciaal is ontworpen om mensen te helpen de afzonderlijke hoofdstukken van het boek van Marshall Rosenberg te bestuderen.

Het werkboek is ontworpen om samen met het boek te worden gebruikt en bevat hoofdstuksamenvattingen, oefenoefeningen en ruimte voor reflectie.

Lucy Leu geeft duidelijke instructies voor het gebruik van het werkboek en haar schrijven is gemakkelijk te volgen. Ze geeft ook handige tips voor het toepassen van GC in het dagelijks leven.

Het werkboek zou met name handig zijn voor mensen die nieuw zijn met GC, of die meer ondersteuning willen bij het implementeren van de concepten die ze uit het boek leren.

Bekijk dit boek hier>>>

3. Gelijk hebben of gelukkig zijn (Gelijk hebben of gelukkig zijn)

Gabriele Seils: Ik zou willen beginnen met een vraag die mij vaak wordt gesteld. Het gaat over het verschil tussen gelijk hebben en gelukkig zijn. Kun je het verschil uitleggen?

Marshall Rosenberg: Het verschil is dat wanneer we gefocust zijn op gelijk hebben, we in ons hoofd zitten en niet verbonden zijn met onze gevoelens.

We kunnen geen verbinding maken met anderen als we in ons hoofd zijn. We zijn misschien heel bedreven in het argumenteren en verdedigen van onze positie, maar we luisteren niet echt en we verbinden niet echt.

Als we daarentegen gefocust zijn op gelukkig zijn, zitten we in ons hart. We zijn verbonden met ons gevoel en met anderen. We hebben misschien niet altijd gelijk, maar we zullen altijd verbonden zijn.

Gabriele Seils: Dat is heel logisch. Na het lezen van dit boek vind jij dat ook!

Bekijk dit boek hier>>>

4. Mediation met geweldloze communicatie (Liv Larsson)

Als je op zoek bent naar een manier om conflicten vreedzaam op te lossen, kan geweldloze communicatiebemiddeling de oplossing zijn.

Deze aanpak is goed beoordeeld en kan praktische suggesties geven om u te helpen effectief te communiceren. Liv Larsson is een getrainde bemiddelaar die geweldloze communicatietechnieken gebruikt in haar werk.

Ze kan je helpen te leren hoe je je behoeften en gevoelens op een constructieve manier kunt uiten, terwijl ze ook luistert naar het perspectief van de ander.

In dit boek ontdekt je stap voor stap hoe u een effectieve bemiddelaar kunt worden, ongeacht je huidige functie, of je nu ouder, supervisor, therapeut of vredestichter bent.

Bekijk dit boek hier>>>

5. Geweldloze communicatie praktisch toepassen (Nathalie Achard)

Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om te communiceren met uw dierbaren, of met mensen in het algemeen, hoeft u niet verder te zoeken dan geweldloze communicatie.

Deze aanpak is goed beoordeeld en er is geen geweld aan te pas gekomen. Het gaat om vreedzaam samenkomen en op een praktische manier contact maken met anderen.

Geweldloze Communicatie gaat verder dan zowel ‘voor’ als ’tegen’ en ‘rechts’ en ‘ongelijk’. De ander wordt dan niet langer beschouwd als de vijand, maar als een partner met wie we moeten samenwerken om het beste wederzijdse belang van iedereen te dienen.

Dit boek biedt pragmatische richtlijnen om anderen te valideren, zodat anderen empathisch kunnen worden gehoord. Nathalie Archard heeft het mooi geschreven en het is door haar uitleg makkelijk toepasbaar.

Bekijk dit boek hier>>>

6. Mr. Rosenberg en de koffiekop (Gundi Gaschler)

Geweldloze communicatie bestaat al een tijdje, maar een nieuw boek over dit onderwerp brengt mensen op een nieuwe manier in beweging.

Gundi Gaschler stapt uit haar huidige opleiding en het echte leven en vertelt ontzagwekkende verhalen over GC-vaardigheden die haar hart op opmerkelijke wijze raakten.

Mr. Rosenberg en de koffie kop vertelt het verhaal van de reis van een man naar geweldloze communicatie. Haar memoires laten zien hoe productief deze expertise kan zijn, om het leven nog glorieuzer te maken.

De auteur, Gundi Gaschler, deelt ontroerende ervaringen en biedt lezers een nieuw perspectief op hoe effectief te communiceren. Mr. Rosenberg en de koffiekop werd uitgebracht in 2022 en heeft al belangstelling gewekt voor het onderwerp geweldloze communicatie.

Bekijk dit boek hier>>>

7. Wij dragen de kroon (Leo van der Linde)

Leo van der Linde heeft een boek geschreven over geweldloze communicatie, organisatiecultuur en ondernemingsraden. Het heet ”wij dragen de kroon” en werd gepubliceerd in 2022.

Het boek is gebaseerd op zijn eigen ervaringen als organisatieadviseur, maar ook op casestudies en interviews met experts van over de hele wereld.

Van der Linde stelt dat een gezonde organisatie een organisatie is die democratisch en met een sterk gemeenschapsgevoel opereert.

Hij gelooft dat de sleutel tot het creëren van een dergelijke organisatie het gebruik van geweldloze communicatietechnieken en ondernemingsraden is.

Dit boek biedt een alternatief perspectief op de grondbeginselen van communicatie, mondelinge en schriftelijke besluitvorming en fundamentele werkcomités.

Geweldloze communicatie leidt tot sterkere en misschien gedurfdere werkcomités die zich inzetten voor betere koopjes voor werknemers en het verbeteren van organisatieculturen.

Bekijk dit boek hier>>>

8. Levenverrijkend Onderwijs (Marshall Rosenberg)

Geweldloze communicatie is een levensverrijkend educatief boek dat scholen kan helpen hun prestaties te verbeteren, conflicten te verminderen en relaties te verbeteren. Het boek is geschreven door Marshall B. Rosenberg, een psychotherapeut en opvoeder.

Hij heeft een communicatieproces ontwikkeld dat gebaseerd is op het idee dat alle mensen het vermogen tot mededogen hebben en alleen hun toevlucht nemen tot geweld of manipulatie als ze niet weten hoe ze hun behoeften op een geweldloze manier moeten uiten.

Rosenberg laat zien hoe effectief jongeren met deze methode leren geweld te herkennen en te vernietigen, samen te werken voor vrede en voor anderen te zorgen.

Ze leren luisteren naar wat anderen hebben om hun leven gelukkiger te maken. Wanneer kinderen de voordelen van positieve relaties hebben ervaren, komen ze tot bloei.

Bekijk dit boek hier>>>

9. Waarom wandelen als je ook kunt dansen? is een roman van Anne van Stappen

Wanneer je een exemplaar van ”Waarom wandelen als je ook kunt dansen? door Anne van Stappen, zul je snel merken dat dit geen doorsnee zelfhulpboek is. De Nederlandse schrijfster heeft op luchtige wijze een roman geschreven over geweldloze communicatie, waar ze al jaren mee bezig is.

Het verhaal volgt de avonturen van twee zussen terwijl ze de wereld rondreizen en leren over GC van verschillende leraren. Onderweg ontdekken ze dat communicatie niet altijd gemakkelijk is, maar altijd de moeite waard.

Soms moet je ver van jezelf verwijderd zijn om duidelijk te zien wat je nodig hebt. Sophia, 32, heeft een succesvol bedrijf bij een modeblad en werkt de laatste tijd actief aan een zaak die haar na aan het hart ligt. Alles lijkt haar zo gemakkelijk te gaan!

Al komt ze wel wat strubbelingen tegen wanneer ze op avontuur gaat en zal een man, genaamd Matteo, een onuitwisbare indruk achterlaten.

Deze boeiende roman nodigt je uit om een echt gevoel van vriendelijkheid en rechtvaardigheid in de wereld te helpen verspreiden.

BONUS: Je hond opvoeden met de connectiemethode (Geert de Bolster)

In Je hond opvoeden met de verbindingsmethode biedt Geert de Bolster een gids voor het creëren van een diepere verbinding met je hond door middel van vriendelijke en geweldloze communicatie.

Op basis van zijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek geeft De Bolster duidelijke instructies om de lichaamstaal van honden te begrijpen en te gebruiken om vertrouwen en samenwerking op te bouwen.

Het boek geeft je specifieke instructies over hoe je een puppy moet opvoeden, hoe je een opgroeiende hond op de juiste manier moet begeleiden en hoe je moet omgaan met problematisch gedrag zoals ongehoorzaamheid en agressie.

Geert De Bolster stelt voor om de onderbrekingsstrategie te gebruiken om een diepere, meer intieme band met uw hond te cultiveren, in plaats van het ongewenste gedrag te straffen.

Leer hoe u op een humane manier met uw hond kunt communiceren, met een air van autoriteit en om te voldoen aan zijn vijf fundamentele vereisten.

Bekijk dit boek hier>>>

Meer top lijstjes van boeken?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *