foto van een erg goed ergonomisch bureau

Wat is het beste ergonomische bureau? (2023 vergelijking)

Naast ergonomische muizen, ergonomische toetsenborden en ergonomische bureaustoelen zijn er ook bureaus die bijdragen aan een goede ergonomie. Ergonomische bureaus zijn speciaal ontworpen om de houding en comfort van de gebruiker te verbeteren tijdens het werken aan een bureau. Ze zijn bedoeld om fysieke problemen te voorkomen die ontstaan door een verkeerde houding of ongemakkelijke werkomstandigheden. Ergonomische bureaus kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, zoals op kantoor, thuis of in een opleidingscentrum.

De beste ergonomische bureaus in 2023

Naarmate de technologie vordert, introduceren fabrikanten een verscheidenheid aan innovatieve ontwerpen om ervoor te zorgen dat gebruikers de best mogelijke ergonomische ervaring krijgen. Met zoveel keuze op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welk bureau geschikt is voor jouw behoeften.

Daarom heeft MindsetKing deze uitgebreide lijst samengesteld met de beste ergonomische bureaus die beschikbaar zijn in 2023, zodat je kunt vinden wat voor jou en je huis- of kantoorruimte werkt. Onze experts hebben een reeks modellen van toonaangevende merken onderzocht en beoordeeld, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk model het beste bij jou past.

1. VDD Gaming – Bureau verhoger zit sta werkplek (beste keuze)

Voordelen:

 • Kan zeer snel verhogen en verlagen door het gasliftmechanisme
 • Erg comfortabel door gebogen voorkant en verstelbare voetenplank
 • Zowel voor zittend als staand gebruik een ergonomische werkplek
 • Kan helpen bij nekpijn en rugpijn

Nadelen:

 • Biedt niet de soortgelijke ondersteuning voor staand gebruik als een sta bureau

Dit is een ergonomisch bureau dat ontworpen is om een comfortabele en ergonomische werkomgeving te creëren. Het bureau is 95 cm breed en heeft een hoogteverstelling, wat betekent dat je de hoogte van het bureau kunt aanpassen aan jouw eigen comfortniveau. Dit kan helpen om rug- en nekpijn te verminderen die vaak voorkomen bij het werken aan een traditioneel zitbureau.

Een voordeel van dit ergonomische bureau is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het heeft een gasliftmechanisme dat het verhogen en verlagen van het bureau gemakkelijk maakt, zodat je snel en gemakkelijk kunt overschakelen tussen zitten en staan tijdens jouw werkdag. Dit kan helpen om stilzitten te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om gezondheidproblemen die voorkomen bij het stilzitten te voorkomen. Je kunt eventueel een zitbal of bureaufiets toevoegen om nog sportiever je werkdag door te komen.

2. UBAMBU ergonomisch bureau “Standing Desk” (duurzame optie)

Voordelen:

 • Duurzaam en ergonomische product
 • In hoogte verstelbaar, kan helpen bij nek- en rugpijn door de bloedcirculatie op gang te helpen
 • Voorzien van laptop standaard

Nadelen:

 • Alleen voor staand gebruik

De UBAMBU Sta-Bureau “Standing Desk” is een duurzaam en ergonomisch product dat gemaakt is van bamboe. Een van de voordelen van dit ergonomische sta bureau is dat het milieuvriendelijk is, aangezien bamboe een snelgroeiende en hernieuwbare grondstof is. Bovendien lijkt het bureau stevig en betrouwbaar te zijn, wat belangrijk is voor een comfortabele en efficiënte werkplek.

Een ander voordeel van dit ergonomisch bureau is dat het in hoogte verstelbaar is, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het bureau is ook voorzien van een laptop standaard, wat het gemakkelijk maakt om een laptop op het bureau te plaatsen en op een comfortabele hoogte te werken.

3. Ergonomisch bureau “Standing Desk” (voordelig ergonomisch sta bureau)

Voordelen:

 • In hoogte verstelbaar
 • Kan helpen bij rug- en nekklachten en de bloedcirculatie verbeteren
 • Voorzien van laptopstandaard

Nadelen:

 • Minder geschikt voor als je zeer groot of erg klein bent
ergonomisch sta bureau standing desk

Dit ergonomische bureau is in hoogte verstelbaar, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat onder andere rug- en nekklachten voorkomen en verminderd worden. Een ander voordeel is dat ook dit ergonomische bureau over een laptop standaard beschikt en plaats biedt voor je ergonomische toetsenbord.

Een nadeel om dit ergonomisch sta bureau kopen is dat het misschien niet geschikt is voor mensen met een zeer lange of zeer korte lengte, aangezien het in hoogte verstelbaar is binnen een beperkte range. Het bureau is ook misschien niet stevig genoeg voor het gebruik van zware objecten, zoals een desktopcomputer of printer.

4. De Ergonomisch Verstelbare Laptop Tafel (Hoogwaardige keuze)

Voordelen:

 • In hoogte verstelbaar
 • Voorzien van een laptopstandaard en geschikt om 8 uur per dag mee te werken
 • Kan helpen bij nek- en rugpijn en zelfs bij oogproblemen geeft de productbeschrijving aan.
 • Ergonomisch bureau bestaande uit hoogwaardige materialen

Nadelen:

 • Prijs is relatief hoog
 • Desktopcomputer of printer kan het bureau waarschijnlijk niet houden
afbeelding van het ergonomische laptop tafel van tatkraft

De Ergonomisch In Hoogte Verstelbare Laptop Tafel is een praktisch en ergonomisch product te zijn voor zowel kantoor- als thuiswerk. Het bureau is in hoogte verstelbaar, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Bovendien is het bureau voorzien van een laptop standaard daarom is dit ergonomisch bureau voor 8 uur per dag perfect, wat het gemakkelijk maakt om een laptop op het bureau te plaatsen en op een comfortabele hoogte te werken. Een nadeel van het bureau is dat het misschien niet geschikt is voor mensen met een zeer lange of zeer korte lengte, aangezien het in hoogte verstelbaar is binnen een beperkte range. Het bureau is ook misschien niet stevig genoeg voor het gebruik van zware objecten, zoals een desktopcomputer of printer.

5. Best Office FDW JY-45 Black Verstelbaar ergonomisch bureau

Voordelen:

 • Geschikt voor zittend en staand gebruik
 • In hoogte verstelbaar en geschikt voor gebruik thuis of op kantoor
 • Mooi en slank design

Nadelen:

 • Kwalitatief niet optimaal volgens sommige gebruikers
afbeelding van het ergonomische bureau van best office

Best Office FDW JY-45 Black Verstelbaar Sta-Bureau is een ergonomisch verstelbaar bureau dat uitstekend geschikt is voor thuiswerken of voor het gebruik op kantoor. Het bureau is in hoogte verstelbaar, zodat je altijd comfortabel kunt werken, ongeacht je lichaamslengte. Dit is een belangrijk voordeel, aangezien een verstelbaar bureau kan helpen om nek- of rugklachten te verminderen die vaak ontstaan door een verkeerde houding tijdens het werk. Het bureau heeft ook een modern en slank design, wat het een mooie aanvulling maakt op elke werkplek. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat betekent dat het stevig en duurzaam is.

Ga jij dit ergonomisch bureau kopen dan is een andere voordelen van een dit bureau dat het gemakkelijk te verplaatsen is dankzij de wielen aan de onderkant. Dit is handig als je het bureau regelmatig wilt verplaatsen, bijvoorbeeld als je het in een kleine ruimte gebruikt. Een nadeel van dit ergonomische sta bureau kan zijn dat het prijziger is dan sommige andere verstelbare bureaus op de markt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je in dit geval betaalt voor de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Wat zijn de voordelen van het werken aan een ergonomisch bureau?

Een ergonomisch ontworpen bureau is een ondeugdelijke keuze om een comfortabele werkruimte te creëren.

 • Het is in hoogte verstelbaar, zodat gebruikers hun werkplek kunnen aanpassen aan de meest comfortabele hoogte voor hun lichaamstype.
 • Bovendien heeft het een verstelbare zitting, die de perfecte hoek biedt om hun rug en nek te ondersteunen.
 • Dit bureau is voorzien van een verstelbare muislade en een toetsenbordlade om de meest comfortabele positie te behouden om te typen.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van ergonomische bureaus kan helpen bij het verminderen van musculoskeletale aandoeningen (MSA’s), zoals lage rugpijn. Het verbetert ook de houding en vermindert het risico op het ontwikkelen van langdurige musculoskeletale problemen. Bovendien kunnen ergonomische tafels de productiviteit verhogen, doordat mensen zonder spanning en vermoeidheid kunnen werken. Dit is vooral gunstig voor degenen die lange uren in een digitale werkruimte werken.

Eén studie volgde de fysieke en mentale stressniveaus van de werknemers in drie verschillende kantooromgevingen; één met ergonomische bureaus, één met traditionele bureaus en één zonder bureaus. De resultaten toonden aan dat degenen die ergonomische bureaus gebruikten de laagste niveaus van fysieke en mentale stress hadden. (B)

Bovendien gaven werknemers in de ergonomische omgeving aan zich productiever te voelen en meer energie te hebben gedurende de dag.

Waar dien je op te letten bij het kiezen van een goed ergonomisch bureau?

Als het gaat om het vinden van het beste ergonomische bureau, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten.

 • Verstelbaarheid: Eerst en vooral wil je een bureau dat verstelbaar is, zodat je gemakkelijk de meest comfortabele hoogte kunt vinden om te typen en te werken.
 • Bijpassende verstelbare stoel: Een verstelbare stoel is ook belangrijk, omdat deze ervoor zorgt dat je ruggengraat in één lijn blijft wanneer je langdurig zit. Hiervoor kun je een goede comfortabele hoge bureaustoel aanschaffen.
 • Grootte werkruimte: De volgende belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is de grootte van jouw werkruimte. Je hebt voldoende ruimte nodig voor al jouw apparatuur en gereedschap, zonder dat je je oncomfortabel voelt.
 • Ooghoogte: Het is ook belangrijk dat het computerscherm of laptopscherm op ooghoogte staat, zonder verblinding door ramen of andere lichtbronnen die het moeilijk maken om duidelijk te zien.
 • Voetensteun: Heb je een voetensteun nodig om goed uit te komen? Het is belangrijk dat je met beide voeten op de grond komt (of je voetensteun) voor een goede ergonomische zithouding.

Waarom kun je onze keuze vertrouwen voor het kiezen van een goed en sterk ergonomisch bureau?

Als het om meubels gaat, is het vinden van het juiste bureau essentieel. Het is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van comfort en ergonomie. Daarom besteden we er bij Mindsetking extra aandacht aan om ervoor te zorgen dat onze selectie van bureaus ronduit perfect is voor alle soorten gebruikers.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om online winkels te vertrouwen als het gaat om het kopen van meubels, dus we hebben de nodige stappen genomen om ervoor te zorgen dat u ons kunt vertrouwen. Zo hebben we talloze beoordelingen uit verschillende bronnen met elkaar vergeleken en zelf getest om de kwaliteit van de producten die we aanbieden te waarborgen.

Bovendien staat ons klantenserviceteam tijdens kantooruren altijd voor je klaar om al je vragen over onze producten of diensten te beantwoorden. We doen er alles aan om al onze klanten uitstekende service te bieden – daarom moet je ons jouw volgende aankoop toevertrouwen!

Wat is nog meer onderdeel van een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is essentieel voor jouw gezondheid en welzijn. Een ergonomische bureaustoel, ergonomisch toetsenbord, ergonomische muis en een goede voetensteun zijn allemaal belangrijke onderdelen van een gezonde werkplek.

Ergonomisch vormgegeven bureaustoelen zorgen voor de nodige steun in de rug en kunnen op de juiste hoogte worden afgesteld, zodat ujijcomfortabel kunt zitten tijdens het werken. Een ergonomisch toetsenbord houdt je handen in een comfortabele positie tijdens het typen, waardoor je armen en polsen minder worden belast. Een ergonomische muis helpt je armen in een natuurlijke hoek te houden wanneer je deze gebruikt om door documenten of websites te navigeren. Ten slotte is een juiste zithouding essentieel om nekpijn of spanningshoofdpijn te voorkomen, die na verloop van tijd het gevolg kunnen zijn van slechte zitgewoonten.

Door te investeren in een ergonomische werkplekopstelling die aan elk van deze criteria voldoet, voel je je comfortabeler tijdens lange periodes achter de computer en profiteer je ook op de lange termijn van gezondheidsvoordelen.

Het is tegenwoordig ook prima mogelijk om ergonomisch verantwoord thuis te werken en je hebt tegenwoordig keuze uit een veelvoud van ergonomische producten, zoals bijvoorbeeld ook een ergonomisch kruk als alternatief voor de bureaustoel.

Als je het helemaal mooi wil maken en over een sta bureau beschikt, kun je hier eventueel een loopband voor op je werkplek onderzetten. Zo blijf je ook nog eens in beweging, naast dat je van de ergonomische voordelen gebruik maakt.

Wat is een ergonomisch bureau?

Ergonomische bureaus zijn ontworpen om de houding te verbeteren en vermoeidheid te verminderen tijdens het werken aan een bureau. Een ergonomisch bureau is meer dan een gewoon bureau. Het is ontworpen met functies die aansluiten op het lichaam van de gebruiker, waardoor een betere uitlijning wordt bevorderd en de belasting van de nek, schouders, armen en onderrug wordt verminderd.

Waarom is een ergonomisch bureau belangrijk?

Een ergonomisch bureau helpt je om een juiste zithouding aan te houden, waardoor rugpijn, nekklachten en andere lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde houding worden voorkomen. Geestelijk stimuleert een ergonomisch bureau de productiviteit omdat het je helpt gefocust te blijven zonder het ongemak van een oncomfortabele stoel of werkruimte. Door ervoor te zorgen dat jouw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund, kun je vermoeidheid en spierspanning helpen verminderen, wat leidt tot verbeterde concentratieniveaus gedurende de dag.

Zit er verschil tussen ergonomische bureaus voor thuis en ergonomische bureaus voor op het werk?

Voor degenen die op zoek zijn naar de juiste ergonomische ondersteuning, is er een belangrijke vraag om te overwegen: is er een verschil tussen ergonomische bureaus voor thuis en ergonomische bureaus voor op het werk? Het korte antwoord is nee. De meeste van dezelfde modellen en functies kunnen in beide gevallen worden gebruikt, zolang ze maar met de juiste materialen zijn gemaakt.

Waar moet een ergonomisch bureau aan voldoen?

Een goed ergonomisch bureau moet verstelbaar zijn, zodat de gebruiker het kan aanpassen aan zijn lichaamsvorm, grootte en houding. De materialen moeten sterk genoeg zijn om voldoende ondersteuning te bieden. Daarnaast moet het oppervlak van een ergonomisch bureau voldoende ruimte bieden voor alle benodigde apparatuur zoals laptops, toetsenborden, telefoons en meer.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *