foto van een goed ergonomisch toetsenbord

10x beste ergonomische toetsenbord kopen? (2023 review)

Ben je moe van het omgaan met pols- en handvermoeidheid na urenlang typen op hetzelfde toetsenbord? Dan is een ergonomisch toetsenbord wellicht precies wat jij nodig hebt, naast je ergonomische muis en andere ergonomische hulpmiddelen natuurlijk.

Een ergonomisch toetsenbord is ontworpen om hand- en polsbelasting te verminderen door een comfortabele en natuurlijke typepositie te bieden. Dit kan niet alleen de fysieke belasting verlichten, maar ook jouw productiviteit en typecomfort aanzienlijk verbeteren.

Je hebt geluk, want in dit artikel behandelen we de beste ergonomische toetsenborden die momenteel op de markt zijn. We bespreken hun ontwerpkenmerken, prijsbereik, voor- en nadelen om je te helpen de perfecte match voor jouw behoeften te vinden.

Lees verder om te ontdekken hoe een ergonomisch toetsenbord het verschil kan maken in jouw dagelijkse werkzaamheden en gezondheid.

De 10 beste ergonomische toetsenborden

In dit artikel zal je een lijst met 10 verschillenden, maar ook de beste ergonomische toetsenborden vinden die er op het moment beschikbaar zijn. We hebben de toetsenborden getest en uitvoerig vergeleken met andere relevante modellen.

Vergeet niet om naast je ergonomische toetsenbord, ook een ergonomische polssteun voor je toetsenbord aan te schaffen!

1. Logitech MX Mechanical (beste algemene keuze)

Voordelen:

 • Geruisloos typen
 • Draadloos ergonomisch toetsenbord
 • 15 dagen gebruiken zonder op te laden en tot maar liefst 10 maanden als de achtergrondverlichting is uitegeschakeld
 • Compatibel met vele andere apparaten

Nadeel:

 • Hoger in prijs dan het gemiddelde ergonomische toetsenbord.
foto van het beste ergonomische toetsenbord van microsoft

Dit is één van de beste ergonomische toetsenborden van Logitech en dat is niet voor niks, want het model beschikt over veel voordelen Dit is over het algemeen een groot ergonomisch toetsenbord, waardoor je voldoende ruimte hebt. Het is draanaast een draadloos toetsenbord, waardoor het erg handig is om het te verplaatsen zonder kabel. Ook is het een verlicht toetsenbord, wat wil zeggen dat zodra je handen in de buurt komen van het toetsenbord, de toetsen verlichten. Verder beschikt dit ergonomische toetsenbord ook over een numeriek keypad, met vlakke mechanische toetsen, inclusief tactiele en stille schakelaars. De mechanische toetsen bieden maximaal comfort tijdens het typen waardoor de Logitech MX Mechanical zeker tot het beste ergonomische toetsenbord is gekozen door ons. Omdat het een draadloos model is, laad deze op via via USB-C en dat werkt erg goed en langdurig. Wanneer het mechanische toetsenbord volledig is opgeladen dan werkt deze tot 15 dagen op een enkele volledige lading, en tot maar liefst zelfs 10 maanden als de achtergrondverlichting is niet is ingeschakeld.

2. Kinesis Advantage360 gesplitst toetsenbord (Beste gesplitste toetsenbord)

Voordelen:

 • Maximaal beoordeeld door klanten
 • Programmeerbare toetsen & mechanische toetsenbord
 • Ergonomisch verantwoord toetsenbord

Nadelen:

 • Helaas moet je voor je gezondheid en kwaliteit, soms wat meer betalen..
beste mechanische toetsenbord

Met een contoured ontwerp zorgt dit mechanisch toetsenbord voor maximaal comfort tijdens het typen, waardoor productiviteit verhoogd wordt. Het is daarnaast niet alleen premium in gevoel en prestaties, maar ook ongelooflijk duurzaam, goed voor meer dan 50 miljoen toetsaanslagen! Een van de verdere grootste voordelen is de symmetrische groepering van de toetsen, waardoor minder vingerbewegingen nodig zijn – een zegen voor onze vingerpezen! Verder promoot de ontspannen handhouding en de natuurlijke armpositie een gezondere, maar ook ergonomische werkhouding. Het interne geheugen en programmeerbare toetscombinaties geven gebruikers volledige personalisatie, wat een leuke bijkomstigheid is. Dit model hoort dus zeker tussen de beste ergonomische toetsenborden thuis!

3. Kinesis Freestyle Pro MX Brown (Beste prijs/kwaliteit splits ontwerp)

Voordelen:

 • Maximaal beoordeeld door gebruikers en goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Compact toetsenbord, met mechanische toetsen
 • Programmeerbaar toetsenbord

Nadelen:

 • Wat hoger geprijsd als gemiddeld
mechanisch toetsenbord ergonomisch

Het Kinesis Freestyle Pro mechanisch toetsenbord combineert mooi zwart design met topprestaties. Dankzij het gesplitste en volledig programmeerbare design biedt het namelijk een zeer goede ergonomische voordelen, waaronder het bevorderen van een natuurlijke houding. Ook de aanpassingsmogelijkheden zijn indrukwekkend: verstelbare kabels, 0-graden hellingshoek en compatibiliteit met zowel Windows als Mac. Daarnaast biedt de Cherry MX Brown tactiele feedback die precisie en comfort garandeert, terwijl de Cherry MX Red een fluisterstille ervaring belooft, ideaal voor open kantoren. Maar ook de SmartSet app maakt personalisatie een fluitje van een cent, en de acht vooraf geïnstalleerde sneltoetsen zijn een echte tijdsbesparing. In de reviews wordt hij een stuk beter beoordeeld dan andere toetsenborden!

4.Delux draadloos ergonomisch toetsenbord (Beste gebogen ontwerp)

Voordelen:

 • Draadloos toetsenbord
 • Split en gebogen ontwerp
 • Lederen polssteun en verstelbare kickstands
 • Erg stil in gebruik

Nadelen:

 • Iets hoger in prijs dan gemiddeld
 • Iets minder kwalitatief dan nummer 1
foto van het beste ergonomische toetsenbord van delux

De Delux draadloos is een van de betere ergonomische modellen die er beschikbaar zijn. Dit komt omdat deze ontworpen is met een gebogen frame. Dit zorgt er voor dat je armen, pols en onderarmen een natuurlijke en comfortabele houding kunnen aannemen voor een lange tijd zonder dat de houding onaangenaam wordt. De Delux Draadloos beschikt ook over een gepolsterde synthetische lederen polssteun. Dit zorgt voor een enorme vermindering van de spierspanning en biedt ook een erg comfortabele beleving voor zowel de handen, armen en de schouders. Delux Draadloos is ook een van de beste ergonomische toetsenbord modellen die er momenteel beschikbaar zijn. Enkele andere kenmerken van dit model is dat het een draadloos toetsenbord is wat ook nog is een extra vrijheid geeft. Het model werkt ook via bluetooth en is dus te verbinden met elk apparaat wat over een bluetooth verbinding beschikt. De grote voordelen van de Delux Draadloos is dat deze ergonomisch erg sterk is, een aangename toetsaanslag heeft en comfortabel typt. Een nadeel is echter dat bij het kopen van het product maar een zeer korte handleiding over het gebruik aanwezig is.

5. Royal Kludge RK87 gaming toetsenbord ergonomisch (Beste voor gaming)

Voordelen:

 • Zeer goed beoordeeld qwerty toetsenbord
 • Draadloos ergonomisch toetsenbord met bluetooth
 • Typt lekker en is ook in het zwart verkrijgbaar

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld in dit artikel
rsi klachten ergonomisch toetsenbord

Het Royal Kludge RK87 toetsenbord is een compact en functioneel gaming toetsenbord met een strak design. Het beschikt over hot-swappable schakelaars, waardoor sleutels eenvoudig kunnen worden aangepast en vervangen. Het toetsenbord biedt drie connectiviteitsopties – 2,4 GHz draadloos, Bluetooth en bekabelde USB-verbinding – waardoor het veelzijdig en compatibel is met verschillende apparaten. Het compacte TKL-ontwerp elimineert de noodzaak van extra cijfertoetsen, met de nadruk op essentiële pijl- en paginatoetsen. De ergonomische hoek van het toetsenbord helpt spanning te verminderen en biedt comfort tijdens lange gamesessies. De double shot keycaps zijn slijtvast en zorgen voor een betere lichttransmissie, waardoor een visueel aantrekkelijke spelomgeving met RGB-achtergrondverlichting ontstaat. Het toetsenbord wordt gevoed door een oplaadbare batterij van 3750 mAh, die gemakkelijk kan worden opgeladen door hem eenvoudig op een computer aan te sluiten. Al met al is het Royal Kludge RK87-toetsenbord een veelzijdige optie boordevol functies voor gamers, kantoorpersoneel en doe-het-zelvers.

6. Perixx Periboard 409H ergonomisch toetsenbord (Zeer mooi design)

Voordelen:

 • Elegant en minimaal design
 • Stille Scissor toetsen
 • Inclusief backlight
 • Zacht prijsje

Nadelen:

 • Sommige toetsen zijn van erg klein formaat
foto van het super goede toetsenbord van perixx

De Perixx Periboard 409H is een zeer compact ergonomisch toetsenbord zonder numeriek gedeelte, maar wel voorzien van blacklight. Het toetsenbord beschikt over zeer stillen toetsen, die weliswaar een licht geluid maken tijdens het typen om zo de gebruiker toch een vorm van lichte terugkoppeling te geven. De voornaamste voordelen van dit model zijn dat het een compact ontwerp heeft terwijl het toch over voldoende ruimte beschikt tussen de toetsen zelf. Het beschikt ook over de ergonomische korte travel distance, dit wilt zeggen dat de handen altijd binnen de schouderbreedte blijven tijden het typen door het compacte ontwerp van het toetsenbord. Dit zorgt automatisch voor een extra goede houding tijdens het gebruik vooral als je voor langere tijden bezig bent. Een nadeel dat de Perixx Periboard 409H heeft is dat toetsen van de pijltjes van een erg klein formaat zijn. Dit kan soms lastig zijn als men deze toetsen vaker gebruikt zoals bijvoorbeeld het spelen van videogames.

7. Ergoline ergonimisch toetsenbord (Goede prijs/kwaliteit)

Voordelen:

 • Compact maar ergonomisch toetsenbord
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Minder comfortabel dan bovenstaande modellen
foto van het beste ergonomische toetsenbord van ergoline

Dit toetsenbord heeft een compact en ergonomisch ontwerp met platte toetsen die voorzien zijn van een schaarmechanisme. Dit zorgt voor een extra lichte toetsaanslag. Het is een klein ergonomisch toetsenbord wat ideaal is voor de mobile werkplek. Ook is het model voorzien van een Geïntegreerde Numpad. Omdat de Ergoline een mini toetsenbord is met een 30 centimeter breedte kan die zeer handig zijn als mobiel toetsenbord maar het kan ook voor een minder comfortabele ervaring zorgen als een standaard stationair toetsenbord. Dit is een van de positievere punten van het model. Ook beschikt het over een numeriek bord desondanks het compacte ontwerp. Andere voordelen zijn het strakke en moderne ontwerp en vooral de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding die het Ergoline model levert.

8. Microsoft ergonomisch toetsenbord business (Goede prijs/kwaliteit)

Voordelen:

 • Split en gebogen ontwerp
 • Goed ergonomisch toetsenbord, zorgt automatisch voor betere houding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Beschikt niet over de kleine pootjes beschikt om zo de inclinatie te verstellen
 • Typen kan iets zwaarder aanvoelen dan bij de meeste modellen
foto van het beste ergonomische toetsenbord van microsoft

Het ergonomische business toetsenbord van Microsoft heeft zowel zijn voordelen als nadelen, al wegen de voordelen zwaarder op tegen de nadelen. Enkele wan deze voordelen is uiteraard dat het een ergonomisch toetsenbord is waardoor het automatisch een betere keuze is voor je houding. Dit komt vooral door de Split toetsenbord, die voor een betere handpositie zorgt. De prijs kwaliteit verhouding van dit model is ook zeer goed. Enkele nadelen van dit model is dat het toetsenbord niet over de kleine pootjes beschikt om zo de inclinatie te verstellen. Ook er zit weinig verschil in gevoel tussen de verschillende toetsen. Ter conclusie is het een goed toetsenbord voor de prijs.

9. Accezz draadloos ergonomisch toetsenbord wit – qwerty

Voordelen:

 • Ergonomisch design met Qwerty layout
 • Je kunt hem gemakkelijk verbinden via bluetooth
 • Scissor Toetsen voor een geruisloze type-ervaring
 • Erg licht en compact design

Nadelen:

 • Geen batterijen meegeleverd

Het witte Accezz Ergonomic Keyboard is gemaakt om een goede werkhouding te bevorderen. Vanwege het kleine formaat houdt het je polsen plat en je handen binnen schouderbreedte, waardoor jouw armen en schouders worden ontlast en rug- en nekpijn worden voorkomen. Het toetsenbord heeft een draadloos bereik van maximaal 10 meter en maakt snel verbinding via Bluetooth, zodat je geen last meer hebt van verwarde verbindingen. Het toetsenbord is gemaakt om lang mee te gaan en kan tot 360 uur werken op een set volledig opgeladen AAA-batterijen. De QWERTY-indeling en het numpad maken het eenvoudig om cijfers in te voeren en in Excel te werken, terwijl het schaarmechanisme in de toetsen een stille en aangename typervaring biedt. Het kleine formaat en het lage gewicht van het toetsenbord maken het gebruiksvriendelijk.

10. K001 Mini Toetsenbord (Budget pick)

Voordelen:

 • Zeer voordelig geprijsd
 • Je blijft binnen schouderbreedte en je ellebogen en schouders nemen een natuurlijk en ontspannen houding aan.

Nadelen:

 • Kwalitatief een stuk minder dan de andere opties
 • Weinig extra features die andere modellen wel hebben
foto van een goed ergonomisch toetsenbord wat goedkoop is

Een groot ergonomisch voordeel van het K001 Mini Toetsenbord model is omdat dat tijdens het gebruik van toetsenbord en muis, blijven je handen altijd binnen schouderbreedte. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je schouders en ellebogen een natuurlijkere en ontspannen houding aannemen, wat op zijn beurt overbelastingsklachten drastisch worden verminderd. De K001 Mini Toetsenbord beschikt ook over een zeer lichte toetsaanslag waardoor er zeer weinig spierspanning nodig is tijdens het typen. Het model is klein, licht en compact wat voor velen een groot voordeel is. Voor andere gebruikers die de voorkeur geven aan een groter toetsenbord model, kan dit juist een minder goed punt zijn.

Beste ergonomische toetsenbord kopen: waar let je op?

Als het gaat om het kiezen het beste ergonomische toetsenbord, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Compatibiliteit: In mijn ogen de belangrijkste, want anders werkt je nieuwe ergonomische toetsenbord niet! Controleer de compatibiliteit van het ergonomische toetsenbord met jouw besturingssysteem, of het nu Windows, Mac of een ander systeem is. Sommige toetsenborden zijn geoptimaliseerd voor specifieke systemen, wat de functionaliteit kan dwarsbomen.
 • Kwaliteit van het ergonomische toetsenbord: Kwaliteit staat voorop voor kopers die op zoek zijn naar een lange levensduur; zorg ervoor dat je beoordelingen leest en de staat van dienst van de fabrikant controleert. Ergonomie is erg belangrijk voor je gezondheid en hier wil je gewoon in investeren.
 • Functies: Functies zijn ook belangrijk; kijk welke extra functies het toetsenbord biedt, zoals bluetooth of comptabiliteit met andere apparaten. Wil jij bijvoorbeeld programmeerbare toetsen of misschien mechanische toetsen? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, bij je aankoop.
 • Instelbaarheid en personalisatie: De mogelijkheid om de toetsenbordhoogte, de hellingshoek en andere ergonomische kenmerken aan te passen kan een groot verschil maken in het comfort dat je ervaart, maar ook voor de snelheid waarin je werkt. Houdt daarnaast rekening met de mogelijke instelbaarheid van toetsen, indien dit een wens van je is.
 • Geluidsniveau toetsen: Het geluidsniveau is een andere factor waar ik rekening mee zou houden, vooral als je het toetsenbord in een kantooromgeving of in de buurt van andere mensen gebruikt.
 • Draadloos gebruik, ja of nee: Draadloze toetsenborden bieden gebruikers flexibiliteit en bewegingsvrijheid tijdens het typen, maar ze kunnen soms duurder zijn dan bekabelde modellen, dus houd hier rekening mee bij het maken van jouw keuze.
 • Het ontwerp: Ontwerp is ook belangrijk; de meeste ergonomische toetsenborden hebben kenmerkende gebogen vormen die de belasting van jouw polsen en handen helpen verminderen, maar sommige ontwerpen passen beter bij jouw individuele stijl dan andere, dus kijk eens wat er beschikbaar is. Past het toetsenbord goed bij je ergonomische bureau en kantooromgeving?

Waarom kun je onze keuzes omtrent de beste ergonomische toetsenborden vertrouwen?

Als het gaat om het selecteren van de beste ergonomische toetsenborden, kun je erop vertrouwen dat we ons onderzoek hebben gedaan. Bij Mindsetking hebben we talloze reviews gelezen en getest om een idee te krijgen van de meest betrouwbare en comfortabele toetsenborden op de markt. Ons team zet zich in om producten te vinden die niet alleen functioneel zijn, maar ook superieur comfort bieden aan gebruikers.

We zorgen ervoor dat onze plectrums voldoen aan alle vereisten voor ergonomische toetsenborden – inclusief RSI voorwaarden – zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw handen worden ondersteund tijdens het typen. Wij geloven in het verstrekken van eerlijke beoordelingen en beoordelingen voor elk product, zodat je met vertrouwen kunt kiezen welk toetsenbord het beste bij jou past. Van kantoorgebruik tot gameconsoles, Mindsetking heeft je gedekt!

afbeelding van een goed ergonomisch toetsenbord in het wit

Voordelen van ergonomische toetsenborden

 1. Vermindering van spierbelasting: De beste ergonomische toetsenborden zijn ontworpen om de natuurlijke houding van handen en polsen te volgen, wat helpt om spierbelasting en vermoeidheid van onze handen en polsen te verminderen. Dit is bijzonder nuttig voor personen die langdurig typen en veel kantoorwerk verrichten.
 2. Verlaging van het risico op RSI: Door het verminderen van onnatuurlijke handposities verkleinen deze toetsenborden het risico op repetitieve stressblessures (RSI), een veelvoorkomend probleem bij standaard toetsenborden.
 3. Verhoogd comfort: Het comfortniveau tijdens het typen is aanzienlijk hoger bij ergonomische toetsenborden. Dit komt door hun aangepaste vorm en soms zachte polssteunen, die extra comfort bieden tijdens langdurig gebruik.
 4. Verminderen belasting schouders: Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ergonomische toetsenborden langdurige musculoskeletale aandoeningen op de schouders kunnen verminderen.
 5. Verbeterde productiviteit: Ergonomische toetsenborden kunnen daarnaast zorgen voor een efficiëntere en snellere type-ervaring, wat resulteert in een verhoogde productiviteit. Dit is vooral merkbaar bij gebruikers die veel tijd besteden aan het typen op hun toetsenbord.
 6. Aanpasbaarheid: Veel ergonomische toetsenborden bieden aanpasbare functies, zoals instelbare hoeken en aparte modules, waardoor gebruikers hun setup kunnen aanpassen aan hun gewenste voorkeuren.
 7. Voorkomen van carpaal tunnel syndroom: Door de polsen in een neutrale positie te houden, helpen ergonomische toetsenborden het risico op het ontwikkelen van van carpaaltwunnelsyndroom en peesontsteking te verminderen.
 8. Langdurig comfort: Naast direct comfort tijdens gebruik, bieden deze toetsenborden ook voordelen op de lange termijn, zoals het verminderen van chronische pijn en ongemakken die geassocieerd worden met niet-ergonomische toetsenborden.

Wat kun je naast een toetsenbord nog meer aanschaffen voor je ergonomische werkplek?

Productief en gezond blijven tijdens het thuiswerken (of zelfs op kantoor) kan moeilijk zijn. Ergonomisch werken is een belangrijk onderdeel van het behoud van een comfortabele, veilige werkomgeving.

Bij een goede ergonomische opstelling hoort ook de juiste apparatuur, zoals een ergonomisch bureau, muis, bureaustoel en een goede zithouding. Hierdoor je kun je tegenwoordig ook prima ergonomisch thuiswerken.

Het dichts bij het toetsenbord ligt natuurlijk het ergonomisch hulpmiddel: de polsteun voor je toetsenbord. Deze ondersteunt je polsen nog wat extra mocht je dit prettig vinden.

Het hebben van de juiste hulpmiddelen voor jouw werkruimte zal helpen om vermoeidheid en fysieke stress op je lichaam te verminderen. Met een ergonomisch bureau kun je de hoogte van uw werkoppervlak aanpassen voor optimaal comfort tijdens lange werkuren of bij het voeren van videogesprekken.

Een ergonomische muis in combinatie met eventueel een muismat met polsondersteuning zorgt ervoor dat jouw pols en armen minder worden belast doordat u ze tijdens het gebruik comfortabel kunt laten rusten.

De juiste ergonomische bureaustoel moet voldoende rugsteun bieden en verstelbaar zijn, zodat je een houding kunt vinden die zowel comfortabel is als goed voor de gezondheid van jouw wervelkolom. en waardoor je toch voldoende kunt bewegen tijdens het werk.

Veelgestelde vragen

Wat is een ergonomisch toetsenbord?

Ergonomische toetsenborden zijn speciaal ontworpen om ongemak en gevoeligheid bij het werken achter de computer te verminderen. Gezien de veranderende technologie trends die ervoor zorgen dat steeds meer mensen aan het werk zijn met een computer, is het belangrijk om de juiste houding achter de computer aan te nemen. Hiermee kan je namelijk de kans op Rsi-klachten verminderen.

Waar kan ik het best een ergonomisch toetsenbord kopen?

Als het gaat om het kopen van een ergonomisch toetsenbord, wil je er zeker van zijn dat je investeert in een product dat comfortabel en effectief is voor jouw behoeften. Een ergonomisch toetsenbord kan de belasting tijdens het typen helpen verminderen, waardoor langdurig werken gemakkelijker wordt. Bij het kiezen van het juiste ergonomische toetsenbord zijn er verschillende opties beschikbaar, van basismodellen tot meer geavanceerde ontwerpen. Om te bepalen welk type het beste bij je past, kun je het beste eerst een vergelijkingsartikel als dit doornemen. Hier vergelijken we de verschillende functies van verschillende toetsenborden, zodat u gemakkelijk kunt beslissen welke het beste bij uw levensstijl en budget past. We geven ook beoordelingen van professionals en gebruikers die elk model hebben geprobeerd, zodat je een eerlijke mening kunt krijgen over welk apparaat het beste werkt.

Wat maakt een toetsenbord ergonomisch?

De essentie van een ergonomisch toetsenbord zit hem in het design dat gericht is op het verminderen van belasting en het ondersteunen van een natuurlijke hand- en polshouding. Dit wordt doorgaans bereikt door een gesplitst ontwerp, gebogen toetsenbordoppervlak en/of geïntegreerde polssteunen. Dergelijke kenmerken helpen namelijk de druk op de polsen te verlagen en bevorderen ook een meer comfortabelere typervaring. De beste ergonomische toetsenborden uit dit artikel, bieden over het algemeen meer ergonomie dan standaard ergonomische toetsenborden.

Wat doet een ergonomisch toetsenbord?

Een ergonomisch toetsenbord is een soort computertoetsenbord dat is ontworpen om het risico op RSI te verminderen, wat kan worden veroorzaakt door langdurig gebruik van een standaardtoetsenbord. Een ergonomisch toetsenbord heeft over het algemeen een andere vorm dan een traditioneel toetsenbord en bevat vaak extra functies zoals verstelbare hoogtes, polssteunen en gedeelde ontwerpen. Deze functies helpen jouw handen in een neutrale houding te plaatsen om de spanning in jouw armen, polsen en andere delen van het lichaam te verminderen die kunnen worden beïnvloed door langdurig typen. Naast het verminderen van de belasting van jouw lichaam, kan een ergonomisch toetsenbord ook de typnauwkeurigheid en snelheid verbeteren door de plaatsing van de toetsen te optimaliseren voor gemakkelijke toegang tijdens het typen.

Wat is Repetitive Strain Injury (RSI)?

Wat is Repetitive Strain Injury (RSI)? RSI is een verzameling van pijnen die voorkomen in schouders, elle bogen en polsen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 40% van de Belgen aan lichte of zwaardere vormen van RSI lijdt. Iedereen die langer dan twee uur per dag op de computer werkt heeft een verhoogd risico op RSI.

Hoe lang duurt het om te wennen aan een ergonomisch toetsenbord?

De overgang naar een ergonomisch toetsenbord kan wel wat tijd in beslag nemen, meestal variërend van een paar dagen tot enkele weken. Dit hangt af van hoe jij gewend bent om te typen en de specifieke eigenschappen van het ergonomische toetsenbord die je hebt gekocht. Onthoud dat geduld en regelmatige oefening essentieel zijn tijdens deze aanpassingsperiode.

Hoeveel ergonomische toetsenborden hebben jullie getest?

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij 16 ergonomische toetsenborden getest. We hebben alleen goed beoordeelde modellen getest.

Waarom een ergonomisch toetsenbord gebruiken?

Ergonomische toetsenborden zijn ontworpen om een natuurlijke, comfortabele bediening te garanderen. Anders dan bij traditionele toetsenborden, plaatsen deze toetsenborden hun toetsen op een manier die ervoor zorgt dat je hand en pols in hun natuurlijke positie blijft. Dit helpt bij het voorkomen van blessures en overbelasting die kunnen worden veroorzaakt door verkeerd gebruik. Eersteklas ergonomische toetsenborden worden vaak gecombineerd met andere accessoires zoals een ergonomisch bureau, ergonomische muizen, ergonomisch bureaustoel en goede monitoren om de beste resultaten te bereiken.

Zijn ergonomische toetsenborden goed voor gaming?

Ja ergonomische toetsenborden kunnen ook voordelig zijn voor gaming, vooral voor gamers die langdurige speelsessies ondergaan. Ze helpen namelijk de spanning op de handen en polsen te verminderen, wat erg belangrijk is voor het verkrijgen van voldoende comfort en het voorkomen van blessures bij intensief gamen.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *