beste boeken over gelukkig worden

Gelukkiger leven door te lezen? Beste boeken over geluk.

Zo lees jij je gelukkig (top 10 boekentips)

Gelukkig zijn is misschien wel het meest ultieme doel wat je in je leven kunt bereiken. Iedereen wilt gelukkig zijn en zoekt op zijn of haar eigen manier naar het geluk. Dit is echter geen makkelijke queeste. Tegenslagen, woede, verdriet, pijn, jaloezie … . Het komt op ieders pad terecht en dan kan het soms lastig zijn om het tij te keren. Je kunt natuurlijk een dure psycholoog in armen nemen of talloze therapieën uitproberen. 

Is dit allemaal niets voor jou? Niet getreurd, er zijn tegenwoordig ontelbaar veel zelfhulpboeken die geschreven zijn door hoogwaardige en vooraanstaande psychologen en andere professionals op het gebied van geluk. Wij hebben, uit al die boeken, voor jou een lijstje samengesteld met boekentips over geluk. Het zijn de beste boeken over geluk

1. De logica van geluk – Mo Gawdat

Wereldwijd is dit boek verkocht en valt, doordat het de lezers geïnspireerd heeft en doordat ze in hun leven meer geluk ervaren, in de categorie beste boeken over geluk. Als je de zoektocht naar geluk aan bent gegaan is dit boek een absolute match voor je.

Mo Gawdat weet dat er soms een tragedie moet plaatsvinden om te leren begrijpen dat je altijd een keuze hebt. De zoon van de auteur overleed toen deze pas 21 jaar was. In die periode van duisternis en verdriet kwam Mo Gawdat erachter dat hij kon kiezen voor 2 dingen: geluk of verdriet. Hij leerde zichzelf om te kiezen voor geluk. Samen met zijn zoon werkte hij aan een geluks- formule: “Geluk is gelijk aan of groter dan de gebeurtenissen in je leven min je verwachting over hoe het leven moet zijn.”

Door deze ‘eye-opener’ ga je uiteindelijk inzien dat je perspectief je geluk bepaalt.

2. Gelukkig zijn moet je durven – Rosalinda Weel

Als je ongelukkig bent in het leven over wie je bent of wat je doet, dan is het misschien een schrale troost als wij jou vertellen dat je niet de enige bent. Helaas ervaren veel mensen in de samenleving tegenwoordig dat gevoel. Maar hoe kom je hiervan af? Begin met het lezen van het boek Gelukkig zijn moet je durven en je hebt al de eerste stap naar geluk genomen.

Meditatie en yoga docente Rosalinda Weel heeft het tot haar missie gemaakt om mensen te helpen zodat ze gelukkiger worden. Door middel van haar boek leert ze je om naar je hart te luisteren en welke beslissingen de juiste zijn om te nemen als je een gelukkig leven wilt bereiken.

De oefeningen die in dit boek gegeven worden zijn oprecht erg waardevol en je kunt direct hiermee aan de slag gaan. Misschien lijkt het in eerste instantie op een boek voor vrouwen, maar mannen twijfel niet want de mannelijke lezers van dit boek zijn ook uitermate positief.

3. Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer

Michael Singer helpt je om jezelf van negatieve gedachten te ontdoen en om het werkelijke gevoel van vrij te zijn ervaren. Alles in ons hoofd wat negatief is zoals, herinneringen, gedachten en ervaringen, is meestal een blokkade op het pad naar geluk. Kun je daarvan bevrijd worden? Kun je aan de gevangenis ontsnappen die bestaat uit patronen van angst en van vermijden? Deze internationale besteller geeft het antwoord op deze vragen. Zonder moeilijke en verheven woorden maakt Singer geluk voor iedereen bereikbaar. Het boek kun je trouwens ook meteen toepassen, zo ervaar je sneller de effecten van jouw geluk.

4. Geluk 2.0 – Leo Bormans

Geluk 2.0 is een grondige vernieuwing van het populaire wetenschappelijke boek van Bormans over wereldwijd geluksonderzoek, The World Book of Happiness. Deze vernieuwde versie geeft je een overzicht dat actueel is over de kennis die wij nou daadwerkelijk hebben over geluk. Ook geeft de schrijver zijn mening over wat we met die kennis nog meer kunnen doen in ons leven en natuurlijk ook in de samenleving.

5. Het geluk in jezelf – Deepak Chopra

Geluk is niet afhankelijk van materialiteit, maar zit puur in jezelf. Dit is een wijze les die het geluk in jezelf je tijdens het lezen doet laten beseffen. Als je gelukkig wilt worden, zorg er dan op de eerste plaats voor dat je gelukkig bent met jezelf, en ontdek dat geluk echt vanuit jezelf komt. Je hoeft geen duur huis te hebben of een dikke auto op je oprit, ”geld maakt niet gelukkig” is toch niet voor niets een gezegde. Dit boek geeft je alle informatie die je nodig hebt, bij het toepassen van deze informatie kun je daadwerkelijk een gelukkiger leven leiden.

6. Ikigai – Hector Garcia

‘Ikigai’ is een Japans fenomeen. In de Japanse traditie gelooft men dat iedereen een ikigai heeft, iedereen bestaat met een reden. In dit boek ontdek je alles over de geheimen die het Japanse eiland Okinawa bezit. Niet voor niets is dit het eiland waar de meeste gezonde en actieve 100-jarige mensen wonen wereldwijd. De auteurs kregen een kijkje in het leven van de Japanners. Hun voedingsschema, werkschema, beweegschema en de manier van omgang met anderen en hoe je in topvorm kunt blijven voor een eeuw lang. Ook kregen de auteurs uitleg hoe het vinden van je ikigai betekenis in je leven brengt. Dit boek leert je over het gezond houden van je lichaam, geest en ziel door middel van de Japanse filosofie en is een ondersteuning voor het vinden van je ikigai. Als aanvulling op het boek is er ook een Ikigai werkboek te koop. Dit werkboek reikt je verschillende richtingen aan met praktische oefeningen zodat je alle hulpmiddelen hebt om je doelen naar de juiste eindbestemming te brengen.

7. De voorsprong van geluk – Shawn Achor

Medeontwerper van Harvard’s ‘Happiness’- cursus en docent aan de Harvard University geeft ieder jaar meer dan 150 lezingen over geluk en menselijk potentieel en wat hierachter de wetenschap is.

Achor heeft de grootste studie over geluk en menselijk potentieel uitgevoerd. Hierin waren meer dan 1600 studenten betrokken. Gebaseerd op zijn onderzoek geeft Achor de 7 kernprincipes van de positieve psychologie. Deze kernprincipes is voor iedereen simpel toe te passen als je prestaties wilt verbeteren, je carrière wilt bevorderen en als je succes op je werk wenst te behalen. Als je op zoek bent naar praktisch advies om manieren te ontdekken om gelukkiger en succesvoller te worden dan is dit boek een absolute aanrader.

8. De Gelukshypothese – Jonathan Haidt

In dit boek schrijft de auteur: “Liefde en werk zijn voor mensen wat water en zonneschijn zijn voor planten”. Persoonlijk vinden wij deze uitspraak erg passend voor wat de huidige maatschappij grotendeels mist. In de moderne samenleving is het niet gemakkelijk om geluk te vinden, maar dit boek is erin geslaagd om met de meest grondige analyse te komen over hoe je het geluk in deze samenleving wel kunt vinden. De auteur ondersteund zijn letterlijke formule voor geluk met grondig en veel wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden. Het is makkelijk te lezen en de auteur gaat niet dwalen met medische termen. In plaats daarvan gebruikt de schrijver een metafoor die ons doet inzien hoe we gelukkiger kunnen worden door onze hersenen op de juiste manier in te zetten. Je krijgt vanuit dit boek de handvaten om je denk- en relatie gewoonten te ontwikkelen, dit zal uiteindelijk leiden tot langdurig geluk.

9. De kracht van het NEE – James Altucher

Bij het lezen van dit boek krijg je veel tips mee om nee te zeggen, maar uiteindelijk is dit niet waar het boek om gaat. Ondanks de titel leert het boek je om dingen uit je leven te verwijderen die overbodig zijn. Door deze overbodige dingen op te ruimen kun je ja tegen jezelf zeggen. De kracht die achter een klein woordje zit om gezond te worden, uit slechte relaties te stappen, overvloed omarmen en vervolgens tegen jezelf ja kan zeggen, is iets waar veel mensen vaak niet bij stilstaan. Dit boek is een absolute aanrader en een handleiding die alles perfect omvat over het gebruik van dit kleine woordje.

10. Gelukkig zijn kun je leren – Martin Seligman

Bestsellerauteur en psycholoog Seligman laat in zijn boek het idee naar voren komen dat geluk niet afhankelijk is van ‘geluk hebben’ of te danken valt aan ‘de juiste genen’. Als je wilt gaan voor authentiek geluk, geluk dat blijvend is, moet je volgens Seligman jezelf niet focussen op je zwakheden. In plaats daarvan moet je je sterke kanten gebruiken zodat je ieder aspect van je leven kunt veranderen. Als je eenmaal authentiek geluk gevonden hebt dan kan dit tot nieuwe betekenis, oprechte vreugde en tevredenheid in je leven leiden in elk aspect van je leven zoals werk, relaties en ouderschap.

In zijn boek beschrijft Seligman hoe je door middel van de krachten die jouw kenmerken, je persoonlijke kracht, kunt inzetten om een buffer te creëren tegen negatieve emoties en een noodlot. Als je deze gave eenmaal bezit kun je niet alleen je eigen stukje wereld mooier maken maar ook de wereld om je heen.

Meer top lijstjes van de beste en leukste boeken categorieën?

4 reacties op “Gelukkiger leven door te lezen? Beste boeken over geluk.”

  1. Pingback: Hoe kun je positiever denken? - 9 tips - Mindsetking

  2. Pingback: Tips om gelukkiger te worden - Mindsetking

  3. Pingback: Maakt geld gelukkig of niet? - Mindsetking

  4. Pingback: Wat is piekeren en hoe stop je ermee? - Mindsetking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.