beste infrarood dekens getest en onderzocht

Infrarood deken Kopen? Top 8 beste sauna dekens

Het is vast bekend dat een sauna nemen vooral voldoening geeft. Heerlijke warmte dringt diep in je spieren en gewrichten, om vervolgens een endorfine verhogende werking te ondervinden. Deze gemoedstoestand kan nu ook vanuit thuis worden bereikt met de beste infrarood dekens.

Ontdek de door ons geteste infrarood dekens, die we van aanvullende informatie voorzien. Laat elke uitleg van iedere infrarood warmtedeken goed op je in werken, want we zijn ervan overtuigd dat er een passende infrarood deken bij zit.

We proberen met onze product recensies alle facetten van de infrarood deken te behandelen, zodat het keuzeproces eenvoudiger wordt. Daarnaast geven we nog alle benodigde informatie over deze sauna dekens, zodat je goed geïnformeerd bent over deze producten.

Lees je met ons mee om wat kennis op te doen en erachter te komen welke infrarood dekens het best getest zijn?

De top 3 beste infrarood dekens bestaat uit:

 1. Niceey infrarood sauna deken (Beste prijs / kwaliteit)
 2. Flamengo draagbare infrarood deken (Meest luxe optie)
 3. Anpan ontspannende infrarood deken

Beste infrarood deken kopen – een overzicht met opties

Onderstaande infrarood dekens staan met duidelijke uitleg gecategoriseerd om een weloverwogen keuze te maken.

1. Niceey infrarood sauna deken – fibromyalgie (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van de beste infrarood deken van niceey

Voordelen:

 • Versnelde afvoer
 • Goede nachtrust & nierfunctie
 • Vetverbranding
 • Goed voor de bloedvaten

Nadelen:

 • Iets minder uitgebreid en kwalitatief gebouwd dan de Flamengo optie

De Niceey infrarood sauna deken heeft verschillende warmtestanden. Men kan een aangename warmte instellen of ervoor kiezen om het infrarood licht te verhogen. Dit is vooral doeltreffend bij gewrichtspijn en voor reuma patiënten. Verder heeft het product een dubbele rits. Hierdoor ben je vrij in je beweging als je op bed ligt. De deken zorgt ook voor een extra therapeutische waarde. Zolang dat de infrarood deken maar dicht op het lichaam staat, zal het opgehoopte zuren sneller verwijderen en treedt er gewichtsverlies op. Bovendien staat de meegeleverde afstandsbediening gelijk aan gebruiksvriendelijkheid.

2. Draagbare Flamengo Infrarood sauna deken Pro (Meest luxe optie)

afbeelding van de beste infrarood deken van flamengo

Voordelen:

 • Stress vermindering
 • Verwarmt het gehele lichaam
 • Zorgt voor een goede doorbloeding
 • Versterkt het immuunsysteem

Nadelen:

 • Geen batterij meegeleverd

Heerlijk je ogen dichtdoen en wegdromen, terwijl je onder deze sauna deken ligt. De Body Coverage zal de oppervlakkige huid heerlijk opwarmen en zo nodig de pijn verlichten. Men kan verschillende graden Celsius instellen om elke spier te laten ontspannen. Heb je toevallig een burn out of regelmatig last van je benen? Deze infrarood sauna deken stimuleert positief alle gewrichten en zorgt dat je heerlijk kunt slapen. Laat de meegeleverde afstandsbediening al het werk uit handen nemen en kies uit maar liefst 40 verschillende warmtestanden. Bovendien is dit waterdicht pvc infrarood dekentje makkelijk schoon te houden.

3. Anpan – Ontspannende Infrarood deken (Goedkope optie)

afbeelding van de beste infrarood deken van Anpan

Voordelen:

 • Vermindert pijn
 • Instelbare graden Celsius
 • FIR-VER infrarood straling
 • Op bed te gebruiken
 • De infrarood deken geeft een goede bloedcirculatie

Nadelen:

 • Hij is niet heel breed

Met deze infrarood deken hoef je de temperatuur niet extra te verhogen om een goed resultaat te verkrijgen. De FIR-VER- techniek zorgt ervoor dat de cellen diep in het lichaam worden verwarmd. Dit betekent een langzame verwarming van de cellen en een aangenaam gevoel. Dit is de beste infrarood deken die op maximaal 60 graden Celsius en hoog niveau functioneert. Dankzij deze techniek mag de deken niet verward worden met elektrische dekens. Een elektrische deken zorgt namelijk voor externe graden verwarming, maar bezit geen infrarood licht. De warmtedeken zal tijdens gebruik onderliggende pijn verlichten, afvalstoffen verwijderen en stress helpen verminderen. Jammer genoeg bezit deze infrarood deken geen handige afstandsbediening. Maar dit is wel de beste optie als je op zoek bent naar iets goedkoops.

4. 2origin infrarood warmte deken (Beste voor nek en schouders)

foto infrarood deken voor nek en schouders

Voordelen:

 • Ideaal voor het verwarmen van nek en schouders
 • Zeer effectief bij nekpijn
 • Verbeteren van de bloedcirculatie
 • Verhogen van spierelasticiteit

Nadelen:

 • Deze sauna deken is niet geschikt voor andere lichaamsdelen

De 2Origin infrarood dekentje voor nek en schouder is een effectief therapeutisch hulpmiddel dat uitkomst biedt bij pijnlijke spieren en gewrichten, en combineert pijnbestrijding, wellness en detox in één. Het fungeert als een mobiele infrarood sauna, waardoor toxische stoffen uit het lichaam verwijderd worden en bevordert de bloedcirculatie en zuurstofopname, wat helpt bij aandoeningen als spierpijn, rugklachten, reuma en artritis. Daarnaast draagt het bij aan ontspanning en versterkt het immuunsysteem. Met instelbare temperaturen van 45°C tot 65°C, biedt het verschillende therapeutische effecten. De gebruiksvriendelijke programmering maakt dit infrarood dekentje eenvoudig in gebruik, zowel liggend als zittend.

5. Soft & Silky Infrarood deken (Multi functioneel)

Voordelen:

 • Deze infrarood deken kun je gemakkelijk schoonmaken
 • Bevordert de afvoer van afvalstoffen
 • Herstelt lichaamscellen
 • Stress symptomen verlagen

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

Voor alle sporters onder ons zal deze deken in goede aarde vallen. De deken ontspant namelijk je spieren en stimuleert de bloedcirculatie. Verder heeft de deken verschillende warmte-instellingen die variëren tussen 35 en 75° C. Bereikt de deken een te hoge temperatuur, dan schakelt hij zich met zijn ingebouwd veiligheidssysteem direct uit. Bovendien is de aanwezige timer een uitkomst voor kortere sessies. Zo kun je net voor het slapen gaan de deken op warmen en genieten van een welverdiende nacht. Deze Soft & Silky dekens hebben ook vrijwel geen onderhoud nodig. Ze zijn van kunststof en hebben een antibacteriële coating. Even een vochtige doek over de deken halen en binnen vijf minuten staat hij weer klaar voor gebruik.

6. Soft & Silky infrarood warmtedeken (Meest innovatie)

afbeelding van de beste infrarood deken van soft en silky

Voordelen:

 • Snelle opwarmtijd & veel warmte-instellingen
 • Koolstofvezel verwarmingselementen
 • Wasbaar & draagbaar
 • Voordelig in prijs

Nadelen:

 • Iets minder geavanceerd dan sommige bovenstaande opties

Deze sauna deken van Soft&Silky zorgt ervoor dat krampen en pijn tot de verleden tijd horen. De deken zorgt ook voor een goede afvalstoffenafvoer en bevordert je slaappatroon. Stel de infrarood deken op je gewenste tijd in en ervaar de welverdiende rust. Let op: dit product maakt geen gebruik van de lange golf infrarood technologie ofwel FIR-Ver. De infrarood warmtedeken zal dus op een hogere temperatuur moeten worden gebruikt, weliswaar tussen 35 en 75 graden Celsius. Tijdens het gebruik van de infrarood deken, zal het lichaam zich herstellen, calorieën verbranden en voor ontspanning zorgen. Bovendien zal de handige rits geen warmte laten ontsnappen. De deken schoonmaken is trouwens een fluitje van een cent.

7. Calmenta infrarood deken (Populair model)

Voordelen:

 • Effectief voor pijnverlichting
 • Infrarood deken bij reuma
 • Instelbare timer

Nadelen:

 • Niet wasbaar

De Calmenta infrarood deken biedt diepe spierontspanning en pijnverlichting, vooral gunstig volgens de fabrikant zelf voor mensen met reumaklachten, fibromyalgie en gewrichtspijn. De infrarood warmtestralen dringen diep door in het lichaam, verbeteren de bloedcirculatie en maken spieren soepeler. De infrarood warmtedeken, met een temperatuurbereik van 35°C tot 75°C, heeft twee apart instelbare warmtezones, ideaal voor vetverbranding en ontgifting. Het ontwerp is zacht en comfortabel, duurzaam, en bevat een praktische afstandsbediening voor gebruiksgemak. Deze infrarood warmtedeken helpt ook bij het verminderen van cellulite door de bloedcirculatie te stimuleren. Voor veiligheid is er een automatische uitschakelfunctie bij oververhitting. Getest door specialisten en veilig bevonden voor de huid, wordt de deken geleverd met een jaar garantie, 24/7 service en een 30-dagen gratis retourbeleid.

8. Easy-Home infrarood sauna deken

Voordelen:

 • Tot maar liefst 85 graden celsius
 • Goed infrarood dekentje / sauna dekentje
 • Gewichtsverlies en bevordert de afvoer van afvalstoffen

Nadelen:

 • Minder hoog beoordeeld door klanten als bovenstaande opties

De Easy-Home infrarood sauna deken biedt een unieke ervaring met zijn geavanceerde 360° bedrading voor gelijkmatige warmteverdeling, waardoor temperaturen tot 85°C mogelijk zijn voor optimaal herstel en pijnverlichting. Deze hoge temperatuur is ook effectief voor het verbranden van calorieën. Gemaakt van speciale geurloze stof, is de deken makkelijk schoon te houden en biedt een hands-free functie voor meer bewegingsvrijheid, ideaal voor het lezen van een boek. De goede infrarood deken heeft ook een afstandsbediening voor extra comfort. Voordelen omvatten verlichting van spier- en gewrichtspijn, gewichtsverlies, stressvermindering, verbetering van het immuunsysteem, nier- en huidfunctie en bevordering van ontgifting.

Infrarood deken kopen: welke overwegingen zijn belangrijk?

Als het gaat om het kopen van een infrarooddeken, wil ik er zeker van zijn dat ik mijn geld investeer in een product dat het waard is. Daarom deel ik graag met jullie de volgende dingen waarbij ik op let bij het kopen van een infrarood deken:

 1. Materiaal: Allereerst kijk ik naar het materiaal van de deken. Het moet zacht en comfortabel zijn tegen mijn huid. Het materiaal moet ook
 2. Instelbaarheid warmte: Ten tweede controleer ik of de deken instelbare temperatuurinstellingen heeft, zodat ik het juiste warmteniveau kan kiezen op basis van mijn voorkeuren.
 3. Kwaliteit en duurzaamheid: Ten derde is duurzaamheid en kwaliteit ook belangrijk – een infrarooddeken wil je niet om de paar maanden vervangen hebben!
 4. De snoerlengte: Je wilt niet eindigen met een deken waarvan de snoerlengte je stopcontact niet bereikt of waardoor je moeite hebt om een verlengsnoer te vinden. Het is belangrijk om de afstand te meten tussen waar je de deken gaat gebruiken en waar je stopcontact zit.
 5. De groote van de deken: Je wilt er zeker van zijn dat u een maat kiest die aan je behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iets om te gebruiken terwijl je op de bank ligt te loungen, dan is een kleinere deken misschien precies wat je nodig hebt. Maar als u iemand bent die volledige lichaamsbedekking nodig heeft of van plan bent om het met iemand anders te delen, dan is een grotere maat nodig.
 6. Een timer: Een van de belangrijkste kenmerken voor mij is of de deken een timer heeft of niet. Als iemand die vaak in mijn deken in slaap valt, zorgt een timer ervoor dat deze automatisch wordt uitgeschakeld en mogelijke veiligheidsrisico’s worden voorkomen.

Voordelen van Infrarood dekens

Infrarood sauna’s bezitten talloze voordelen. Het is daar namelijk erg warm en je kunt er tot rust komen.

 • Zwellingen ontstekingen: Net zoals de Zweedse sauna’s helpen infrarood covers bij het verminderen van zwellingen en ontstekingen in de huid. Maar dit is nog niet alles.
 • Aanmaak endorfines: Bij het gebruik van infrarood dekens geeft het lichaam endorfine vrij. En iedereen weet natuurlijk dat endorfine staat voor gelukzaligheid. Met andere woorden, een natuurlijke geluksmaker. Het helpt ook je spieren te herstellen. Het zijn namelijk warme en opgewarmde spieren die ervoor zorgen dat je flexibeler kunt bewegen.
 • Vernieuwen huidcellen: Tijdens een sessie in de mat zal iedereen gaan zweten. En dankzij dit proces verdwijnen oude huidcellen als sneeuw voor de zon. Met als gevolg: een verbeterde collageen structuur.
 • Betere nachtrust: Maar het belangrijkste punt is toch wel de nachtrust. Als je ’s nachts een klein halfuurtje ontspant, begin je de volgende dag weer met frisse moed.
 • Pijnverlichting: Infrarood warmte is effectief in het verminderen van chronische pijn, inclusief spierpijn, gewrichtspijn en zelfs pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals fibromyalgie en artritis. Dit komt door de diep doordringende warmte die spanning vermindert en de bloedsomloop in ons leichaam effectief bevordert.
 • Stressvermindering en ontspanning: Het gebruik van een infrarood deken kan helpen bij het verlagen van stressniveaus en het bevorderen van diepe ontspanning, wat uitermate belangrijk is voor een ontspannen geest en voldoende algeheel welzijn.

Wat zijn de mogelijke nadelen van deze dekens?

Hoewel infrarood dekens veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen die je in overweging kunt nemen, alvorens je een aankoop doet:

 • Kosten: Infrarood dekens kunnen prijziger zijn dan traditionele verwarmde dekens. Je budget kan dus een bepalende factor zijn.
 • Onderhoud: Het onderhoud kan lastig zijn. Ze kunnen niet altijd in de wasmachine en dat kan een uitdaging zijn voor de hygiëne.
 • Veiligheidsrisico’s: Hoewel de infrarood dekens uit dit artikel over het algemeen goed beveiligd zijn, wil dit punt toch even benoemd hebben. Net als andere verwarmingsapparaten, kan er een klein risico zijn op brand of elektrische schokken, dus zorgvuldig gebruik is noodzakelijk.

Professionele tips bij het gebruik en onderhoud van een infrarood deken

Een infrarood deken in huis hebben kan echt een game changer zijn. Maar, om het meeste uit je gezellige en warme infrarood deken te halen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden:

 • Gebruik: Zorg ervoor dat je de temperatuur niet te hoog zet. Ja, het voelt misschien lekker, maar te veel warmte kan je huid irriteren. Ontspan en laat de therapeutische warmte z’n werk doen.
 • Veiligheid: Gebruik je deken niet als je nat bent, en laat ‘m niet onbeheerd aanstaan. Infrarood dekens zijn veilig, maar wees altijd voorzichtig. Vergeet niet om de deken uit te schakelen voordat je gaat slapen.
 • Schoonmaak: Veel infrarood dekens zijn niet wasmachinebestendig. Check altijd het etiket en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Zoek naar dekens met afneembare hoezen, die zijn meestal eenvoudiger te reinigen.
 • Onderhoud: Bewaar je infrarood deken op een droge, veilige plek wanneer je hem niet gebruikt. Rol ‘m netjes op om eventuele schade aan de bedrading te voorkomen.
 • Geleidelijk opwarmen: In plaats van meteen naar de hoogste temperatuurinstelling te springen, warm de deken geleidelijk op. Dit voorkomt een plotselinge temperatuurschok en zorgt voor een aangenamere ervaring.
 • Hydratatie: Door het infrarood kan je huid uitdrogen in het ergste geval. Hoewel dit niet vaak voorkomt, wil ik het toch even met je delen. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft tijdens het gebruik van de deken, mogelijk door een hydraterende lotion aan te brengen.
 • Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat je de stekker van de deken direct in het stopcontact steekt, in plaats van een verlengsnoer te gebruiken. Dit vermindert het risico op brand door oververhitting van het verlengsnoer en dat is wel belangrijk toch?
 • Bedrading: Controleer regelmatig de bedrading en stekkers van je deken op tekenen van slijtage, zodat je hem op tijd kunt vervangen. Een versleten draad kan een veiligheidsrisico vormen en dat wil je gewoon niet.
infrarood deken waar te koop
Weet jij al welke sauna deken er met je mee naar huis gaat? Lees nog even onderstaande tips door voor o.a. veilig gebruik.

Wat zijn de alternatieven voor een infrarood dekens?

Als je op zoek bent naar warmte en comfort, maar niet zeker weet of infrarood dekens de juiste keuze voor je zijn, geen zorgen! Er zijn vele alternatieven die je kunt overwegen. Houdt wel in gedachten dat onderstaande alternatieven niet zo heet kunnen worden als een infrarood deken. Hierdoor kun je dus ook niet van alle voordelen die infrarood dekens bieden profiteren, met één van onderstaande opties!

 • Elektrische dekens: Dit zijn wellicht de meest bekende alternatieven en je kunt zo ook comfortabel op de bank gebruiken. Ze genereren warmte door elektrische stroom, en kunnen je ’s nachts lekker warm houden. Net als infrarood dekens, zijn ze handig voor die koude winteravonden.
 • Verwarmde matrashoezen: Een verwarmde matrashoes werkt op een vergelijkbare manier als een elektrische deken, maar in plaats van er bovenop te liggen, bedek je je matras ermee. Ook houdt je het met deze optie langer vol, dan onder een infarood warmtedeken.
 • Warmtekussens: Als je op zoek bent naar iets draagbaarders of iets voor gerichte pijnverlichting, dan kan een warmtekussen een goede optie zijn. Ze zijn kleiner dan dekens en kunnen gemakkelijk rond specifieke delen van je lichaam worden gewikkeld.
 • Verwarmde kleding: Er zijn nu tal van opties voor verwarmde kleding beschikbaar, van sokken tot jassen. Dit kan een handige oplossing zijn voor als je buiten in de kou moet zijn.

Elk van deze opties heeft zijn eigen unieke voordelen, en het hangt allemaal af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Dus, terwijl je besluit of infrarood dekens voor jou zijn, weet dat er andere mogelijkheden zijn om de kou op afstand te houden en je comfortabel te houden. Wees niet ontmoedigd, maar onderzoek de vele opties om de perfecte match voor jou te vinden!

Veelgestelde vragen

Moet je een arts raadplegen voordat je een infrarood deken gebruikt?

Dit hoeft niet, want je kunt er gewoon een aanschaffen op het internet. Lees wel goed de product informatie en in geval je fysieke mankementen hebt of medicijnen gebruikt, dan is het altijd raadzaam om je arts te raadplegen. In geval van twijfel raden wij ook altijd aan een arts te raadplegen.

Hoeveel infrarood dekens hebben jullie getest?

Wij hebben 14 infrarood dekens getest. Wij hebben deze 14 dekens geselecteerd op basis van positieve reviews van klanten. Vervolgens hebben wij van deze 14 dekens een short list gemaakt, die uitgekomen is op de 8 infrarood dekens die je in dit artikel vind.

Waar hebben jullie je beoordeling van de beste infrarood dekens op gebaseerd?

Wij hebben de infrarood dekens zelf getest. Samen met de beoordelingen van andere klanten en meningen van experts waren dit onze belangrijkste referentie punten. Als we het dieper uitdiepen hebben we beoordeeld op basis van kwaliteit, materialen, functies, garantievoorwaarden, extra’s van het product, duurzaamheid en prijs.

Welke soorten infrarood straling zijn er?

Infraroodstraling wordt ingedeeld in drie typen op basis van hun golflengte: IR-A (korte golf), IR-B (middengolf) en IR-C (lange golf). Elk type infraroof straling heeft zoals je misschien al verwacht een ander effect op het lichaam, waarbij IR-A diep in de huid doordringt en positieve effecten heeft op het welzijn. IR-B en IR-C dringen minder diep door, met als gevolg minder impact op spieren en minder grondige opwarming van het lichaam, wat leidt tot minder gezondheidswinst. Infraroodcabines gebruiken meestal IR-C, die alleen het lichaam verwarmt zonder het lichaam hierbij te penetreren. Infrarood licht is ook te vinden in speciale sauna’s of warmtelampen en er zijn infrarood saunacabines voor thuisgebruik. Dit zijn dan vaak infraroodpanelen die in een infrarooddouche kunnen worden gemonteerd. Infrarood dekens worden ook vaak saunadekens genoemd, wat dus wel een zeer passende naam is. Of het komt dat sauna’s gebruik maken van infrarood licht of dat het door de warmte komt, die bij beide kijken komt, is ons niet bekend.

Helpt infrarood licht bij reuma?

Infrarood dekens kunnen bij sommige mensen met reuma verlichting bieden, vooral door de warmte die ze genereren. Warmtetherapie voor je lichaam is bekend om de pijn en stijfheid geassocieerd met reumatische aandoeningen te verminderen. Echter, de effectiviteit kan variëren per persoon en het is belangrijk om medisch advies in te winnen voordat je een infrarood deken als behandeling gebruikt.

Is een infrarood deken gevaarlijk?

Infrarood dekens zijn over het algemeen veilig voor gebruik, mits ze correct en volgens de instructies van de fabrikant worden gebruikt. Er zijn echter voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van te lange blootstelling of het gebruik bij bepaalde medische aandoeningen. Oververhitting en uitdroging zijn mogelijke risico’s, vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen of mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Niet zeker? Overleg dan eerst met je arts of zorgverlener.

Kun je met een infrarood deken afvallen?

Hoewel infrarood dekens kunnen leiden tot tijdelijk gewichtsverlies door zweten, is er geen wetenschappelijk bewijs dat ze bijdragen aan significant en blijvend gewichtsverlies. Het verloren vocht wordt meestal snel weer aangevuld zodra men voldoende hydrateert.

Helpt een infrarood deken bij fibromyalgie?

Er is enig bewijs dat suggereert dat infraroodtherapie, zoals die van een infrarood deken, symptomen van fibromyalgie, zoals pijn en stijfheid, kan verlichten. Echter, de resultaten kunnen variëren en daarom is het niet met zekerheid te zeggen dat infraroodtherapie hierbij helpt. Het is belangrijk om dergelijke behandelingen te bespreken met een zorgverlener om te zorgen dat ze passen binnen een algeheel behandelplan.

Waarom zijn er geen draadloze infarood dekens?

Draadloze infrarood dekens zijn momenteel niet gangbaar vanwege de technische en praktische beperkingen, die dit met zich mee brengt. Ze vereisen namelijk veel energie voor voldoende warmteproductie, wat betekent dat batterijen groot en zwaar zouden moeten zijn, wat afbreuk doet aan draagbaarheid en comfort. Het bereiken van een consistente en gelijkmatige warmteverspreiding over een groot oppervlak is een complexe uitdaging bij een infrarood deken die draadloos moet worden. Bovendien zouden de ontwikkelingskosten voor een dergelijk product aanzienlijk zijn, wat zou leiden tot hogere verkoopprijzen.

+ berichten

Maurice is een deskundige in productrecensies, met een scherp oog voor detail en diepgaand inzicht in consumentenbehoeften. Zijn uitgebreide ervaring en kritische benadering maken hem een betrouwbare bron van objectieve product beoordelingen. Maurice biedt waardevolle inzichten voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbare informatie bij hun aankoopbeslissingen. Zijn passie voor het delen van eerlijke feedback maakt hem een gewaardeerde stem in de wereld van productrecensies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *