lifegoods ergonomische bureaustoelen vergelijken

Lifegoods ergonomische bureaustoel review: Goed of niet?

Beste lezers! Vandaag wil ik graag mijn ervaring delen met de Lifegoods Ergonomische Bureaustoel, welke is gebaseerd op testen, klantbeoordelingen en overleg met experts. Als iemand die lange dagen achter mijn bureau doorbrengt en al jaren bezig is met ergonomisch advies geven, weet ik zelf uiterst goed hoe belangrijk het is om een comfortabele en ondersteunende bureaustoel te hebben. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe stoelen die mijn lichaam de juiste houding geven, rugpijn verminderen en vermoeidheid tegengaan voor het schrijven van mijn beoordelingen. Na wat onderzoek kwam ik uit bij de Lifegoods Ergonomische Bureaustoel en ik was meteen nieuwsgierig naar de vele positieve recensies die ik had gelezen. In deze review zal ik mijn eerlijke mening geven over de functies, het comfort en de algehele kwaliteit van deze bureaustoel. Laten we beginnen!

Beste lifegoods ergonomische bureastoelen kopen – kort overzicht

Naar aanleiding van het testen en vergelijken van de Lifegoods ergonomische bureaustoelen, deel ik hieronder graag hun beste modellen met jullie. Verder op in dit artikel gaan we dieper in op de beoordeling van de Lifegoods bureaustoelen in het algemeen en zullen we hun kenmerken vergelijken met de concurrentie.

1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Verstelbaar – Netbekleding (Beste keuze)

lifegoods ergonomische bureaustoel best getest

Voordelen:

 • Comfortabele hoofdsteun bevestigd op stoel
 • Ademend materiaal, onder andere door netbekleding
 • Verstelbaar met 120° kantelmechanisme
 • Draagt bij aan een betere zithouding en doorbloeding

Nadelen:

 • Geschikt tot 136kg

Deze ergonomische bureaustoel van Lifegoods is de perfecte keuze voor thuis of op kantoor en biedt ultiem comfort en ondersteuning. Met zijn verstelbare functies kun je de hoogte, hoofdsteun, armleuningen en kanteling van de rugleuning aanpassen aan jouw gewenste voorkeuren. Het ergonomische ontwerp bevordert een betere zithouding, verlicht de druk op je heupen en zorgt ervoor dat je in een centrale positie op de stoel zit. De stoel is gemaakt van hoogwaardig PU-leer en mesh-bekleding en is zowel stijlvol als duurzaam. De montage is snel en eenvoudig en duurt slechts 10 minuten, wat natuurlijk veel gemak met zich mee brengt.

2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel (Beste zonder hoofdsteun)

lifegoods ergonomische bureaustoel goed beoordeeld

Voordelen:

 • Rugleuning 120 graden kantelbaar
 • Verstelbare armsteunen
 • Ademend meshmateriaal
 • Ondersteun de rug zeer goed

Nadelen:

 • Geen hoofdsteun
 • Geschikt tot 130 kg

De LifeGoods ergonomische bureaustoel is een zeer goede oplossing voor comfortabel zitten tijdens lange werkdagen, want ook deze bureaustoel van Lifegoods zit heerlijk . Deze verstelbare stoel is ontworpen voor personen met een hoogtebereik van 160-190 cm en kan tot 130 kg dragen. De zitting, die 7 cm dik is, is 12 cm in hoogte verstelbaar, terwijl de rugleuning tot 120° kan kantelen voor een optimale ondersteuning. De armleuningen kunnen naar wens ook 6 cm omhoog of omlaag worden bewogen. De stoel is gemaakt van ademend mesh-materiaal, wat zorgt voor een goede ventilatie en ongemak veroorzaakt door een bezwete rug voorkomt. Montage gaat snel en eenvoudig met de meegeleverde inbussleutel. Of je nu op kantoor of thuis werkt, de LifeGoods ergonomische bureaustoel is de perfecte keuze voor mensen die waarde hechten aan comfort en ondersteuning.

3. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel kunststof (Meest voordelig)

Voordelen:

 • 12 cm in hoogte verstelbaar & 360° draaibaar
 • 90° opklapbare armsteunen
 • Eenvoudig te monteren
 • Ademende mesh stof

Nadelen:

 • Geen hoofdsteun
 • 130 kg draagkracht

De LifeGoods comfortabele bureaustoel zwart is de perfecte oplossing voor degenen die lange uren achter hun bureau doorbrengen. Deze ergonomische stoel is ontworpen om jou te helpen de perfecte zitpositie te behouden, waardoor je de hele dag door comfort en ondersteuning krijgt. Met zijn verstelbare functies, waaronder een hoogteverstelling van 12 cm en 90° opklapbare armleuningen, kun je de stoel aanpassen aan je eigen specifieke behoeften. De stoel is geschikt voor personen tussen 160 – 190 cm en kan tot 130 kg dragen. De stevige kruisbasis met 5 stille en krasvrije wielen zorgt voor een soepele 360°-rotatie, waardoor je gemakkelijk door je werkruimte kunt bewegen. Een van de opvallende kenmerken van deze stoel is de ademende mesh-stof, die zelfs na urenlang zitten een klamme rug voorkomt. Het stoelkussen is ook ontworpen met mesh-stof en een dikke gewatteerde binnenlaag voor extra comfort en ondersteuning.

Lifegoods ergonomische bureaustoelen review

Als expert op het gebied van ergonomisch werken vond ik het zeer leuk om de Lifegoods ergonomische bureastoelen onder de loep te nemen en ze ook zelf te testen. Hieronder vind je de resultaten en onze bevindingen, verdeeld over diverse beoordelingscriteria:

Ontwerp en constructie

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen hebben een zorgvuldig ontwerp en zijn gemaakt van relatief hoogwaardige materialen. Voor hun prijs vind ik de materialen zeer goed, maar ze zijn niet zo kwalitatief als bijvoorbeeld een Herman Miller bureaustoel. Dat kan natuurlijk ook niet voor deze prijs. Toch heb nog wel een aantal zeer positieve punten te noemen op het gebied van ontwerp en constructie. Ze hebben namelijk een stijlvolle uitstraling en zijn met hun materialen op een duurzame gebouwd. De stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, elk met een soortgelijk ontwerp en kenmerken, wat toch een klein beetje van elkaar afwijkt. Het gebruik van materialen zoals PU-leer en mesh-bekleding zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt overmatig zweten tijdens het zitten.

Ergonomische functies

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen zijn uitgerust met verschillende ergonomische functies om een goede zithouding en comfort te bevorderen. Ze hebben verstelbare kenmerken zoals hoogteverstelling, hoofdsteun, armleuningen en kantelmechanismen. Deze functies stellen gebruikers in staat om de stoel aan te passen aan hun individuele behoeften en voorkeuren. De stoelen zijn ontworpen om de druk op het lichaam te verminderen en de juiste ondersteuning te bieden voor de rug, nek en armen.

Comfort en ondersteuning

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen staan bekend om hun comfort en ondersteuning, al dan niet met een hoofdsteun. Ze hebben goed gevoerde zittingen en rugleuningen die zorgen voor een comfortabele zitervaring gedurende lange perioden en dat heb ik zelf ondervonden. De stoelen bieden ergonomische ondersteuning aan de rug en helpen bij het verminderen van rugpijn en vermoeidheid, wat hen een goed ergonomisch hulpmiddel maakt. De verstelbare functies stellen gebruikers in staat om de stoel aan te passen aan hun optimale zithouding, wat bijdraagt aan een ontspannen dag werken op kantoor.

Gebruiksgemak

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen zijn gemakkelijk in gebruik en dat is wel een leuke bijkomstigheid natuurlijk. De stoelen kunnen snel worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde instructies en ik heb het voor elkaar gekregen om dit in 10 minuten te voltooien. Ze hebben intuïtieve bedieningselementen en de verstelbare functies zijn eenvoudig aan te passen voor bijvoorbeeld rug, hoofd en armen. Het gebruiksgemak van de stoelen maakt ze geschikt voor zowel thuis als op kantoor, waar gebruikers snel en gemakkelijk de gewenste instellingen kunnen aanpassen.

Duurzaamheid en kwaliteit

De Lifegoods ergonomische bureaustoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een solide constructie, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Ze zijn duurzaam en ontworpen om lang mee te gaan en ik schat in dat dit ook wel goed mogelijk is. De stoelen zijn getest op kwaliteit en voldoen aan de normen voor duurzaamheid en stabiliteit, wat me meer vertrouwen geeft. De goede kwaliteit van de stoelen zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen dagelijks intensief gebruik en dat ze langdurige ondersteuning en comfort bieden. Dit is alles voor een leuke prijs! Er is wel één puntje wat ik wil benoemen en dat is, dat je niet zwaarder mag wegen dan ongeveer 130 kg voor deze stoelen. Houdt hier rekening mee, want anders wordt de levensverwachting een stuk korter..

Hoe de Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen zich onderscheiden

De Lifegoods Ergonomische Bureaustoelen onderscheiden zich op verschillende manieren van andere merken op de markt en ik zal de belangrijkste kenmerken even bespreken. Allereerst biedt de stoel uitgebreide verstelbaarheidsopties, waardoor je de stoel precies kunt afstellen op jouw lichaam en voorkeuren. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en comfort tijdens het zitten, wat niet bij alle bureaustoelen in deze mate mogelijk is.

Daarnaast is de Lifegoods bureaustoel gemaakt van hoogwaardige materialen in deze prijsklasse die duurzaamheid garanderen. Het stevige frame en de kwaliteitsvolle bekleding zorgen ervoor dat de stoel lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik.

Bovendien heeft de Lifegoods bureaustoel een stijlvol en modern ontwerp dat past bij elke kantooromgeving. Met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek, biedt deze stoel een combinatie van comfort en visuele aantrekkingskracht.

Dit alles valt binnen een zeer aantrekklijke prijscategorie, die je zelden terugziet bij de beste bureaustoelen in deze prijscategorie.

Tips voor het instellen van je Lifegoods ergonomische bureaustoel

Om optimaal te profiteren van een ergonomische bureaustoel van Lifegoods, is het belangrijk om deze correct in te stellen, zodat je ook echt ergonomisch werkt. Hier zijn enkele tips van mijn beste voor het instellen van je bureaustoel:

 • Begin met het aanpassen van de hoogte van de stoel. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond rusten en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn.
 • Pas de rugleuning aan zodat deze je onderrug goed ondersteunt, want dat is belangrijk. Zorg ervoor dat de lendensteun op de juiste hoogte is afgesteld om druk op de onderrug te verminderen.
 • Stel de armleuningen zo in dat je armen ontspannen kunnen rusten en je schouders ontlast worden. Je armen moeten een hoek van 90 graden vormen wanneer je je handen op het bureau plaatst. Probeer je hier goed aan te houden, anders kun je flinke spierpijn in je bovenrug of nek krijgen.
 • Experimenteer met de kantelmechanismen van de stoel om de ideale kantelhoek te vinden die comfortabel aanvoelt voor jou.
 • Neem regelmatig pauzes en sta op om even te bewegen of even op te staan en te rekken. Dit helpt om de bloedcirculatie te bevorderen en stijfheid te voorkomen.

Voordelen van een ergonomische bureaustoel

Een kwalitatieve ergonomische bureaustoel biedt talloze voordelen voor mensen die lange uren achter hun bureau doorbrengen. Eén van de belangrijkste voordelen is het verminderen van rugpijn of het voorkomen hiervan. Dankzij de verstelbare functies kan de stoel worden aangepast aan de individuele behoeften, waardoor een optimale ondersteuning van de rug wordt geboden. Dit helpt om spanning en pijn in de rug (en ook nek) te verminderen en bevordert een gezonde en juiste zithouding.

Ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te ondersteunen en drukpunten te verminderen. Dit helpt om een goede lichaamshouding te behouden, zelfs tijdens lange werkdagen, en voorkomt dat je in elkaar zakt of naar voren leunt. Andere ergonomische hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen zijn: ergonomische krukken, ergonomische kniestoelen, zitballen & andere ergonomische bureaustoelen zonder wielen.

Daarnaast draagt een ergonomische bureaustoel bij aan het verhogen van het comfort tijdens lange werkdagen. Ze zijn vaak voorzien van extra padding, verstelbare armleuningen en hoofdsteunen om het zitcomfort te verbeteren. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op je werk.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de Lifegoods bureaustoel in elkaar te zetten?

De montage van de Lifegoods bureaustoelen is snel en eenvoudig en duurt doorgaans ongeveer 20 minuten. De stoelen worden geleverd met duidelijke instructies en alle benodigde gereedschappen voor een probleemloze montage.

Zijn de Lifegoods bureaustoelen geschikt voor mensen met rugklachten?

Ja, de Lifegoods bureaustoelen zijn ontworpen met het oog op ergonomie en bieden ondersteuning aan de rug. Ze bevorderen een goede zithouding en kunnen rugklachten verminderen. Het is altijd raadzaam om bij ernstige rugklachten advies in te winnen bij een medisch professional.

Kan ik de Lifegoods bureaustoel aanpassen aan mijn specifieke lichaamsafmetingen?

Ja, de Lifegoods bureaustoelen zijn voorzien van verstelbare functies, zoals hoogteverstelling, kantelmechanismen en armleuningen. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan verschillende lichaamsafmetingen en individuele behoeften.

Zijn de Lifegoods bureaustoelen geschikt voor langdurig zitten?

Ja, de Lifegoods bureaustoelen zijn ontworpen met comfort en langdurig zitten in gedachten. Ze bieden goede ondersteuning en ergonomische eigenschappen om vermoeidheid en ongemak tijdens lange werkdagen te verminderen.

Wat is het maximale gewicht dat de Lifegoods bureaustoelen kunnen dragen?

De Lifegoods bureaustoelen hebben een draagvermogen dat varieert, afhankelijk van het model. Over het algemeen kunnen ze een gewicht tot ongeveer 130 kg dragen. Het is belangrijk om de specificaties van het specifieke model te controleren voor het maximale draagvermogen.

Hoe kan ik de Lifegoods bureaustoel het beste onderhouden en reinigen?

De Lifegoods bureaustoelen kunnen eenvoudig worden onderhouden door regelmatig stof te verwijderen met een zachte doek of stofzuiger. Voor vlekken of gemorste vloeistoffen kunnen milde reinigingsmiddelen worden gebruikt, volgens de instructies van de fabrikant. Het is altijd raadzaam om de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant te volgen.

Let op: Deze antwoorden zijn algemeen en kunnen verschillen per specifiek model of product. Het is altijd raadzaam om de productinformatie en instructies van de fabrikant te raadplegen voor de meest nauwkeurige en up-to-date informatie.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.