foto van een vrouw die een erg goede massage gun probeert

Beste massage gun kopen? Top 10 getest! (2023 review)

Ben jij op zoek naar de beste massage gun die het beste bij jouw behoeften past en als beste de test uit komt? Dit artikel laat je kennismaken met de beste massage guns op de markt en legt hun voordelen en functies uit. Daarnaast zal je meer te weten komen over deze massage apparaten, zoals voor welke typen massages je ze kunt gebruiken. We zullen verder over hun werking, de opzetstukken, snelheden en andere belangrijke ons licht laten schijnen, wat je beslist niet mag missen! Lees je met ons mee om erachter te komen welke massage gun het meest geschikt is voor jouw specifieke doeleinden?

Om dit artikel relevant en up to date te houden, werken we dit artikel regelmatig bij, zodat je altijd weet welke massage pistolen aan de top staan!

Inhoud toon

Review van de beste massage guns van 2023

Je wil natuurlijk de beste massage gun kopen voor de beste deep tissue massage en dat hoop je in onze massage gun review te vinden. Gelukkig voor jou hebben onze experts talloze massage guns getest en reviews van klanten vergeleken om jou de beste aanbeveling te kunnen doen.

Hieronder vind je de best beoordeelde massage guns van 2023. Je kunt deze massage guns voor je gehele lichaam gebruiken en ze zijn allemaal goed beoordeeld. Dus het wordt onmogelijk voor je gemaakt om een verkeerde aankoop te doen!

1. TheraGun Pro (Beste en meest luxe keuze)

Voordelen:

 • Maar liefst 30 kg massagekracht
 • Voorzien van OLED scherm en krachtmeter
 • 3 geïntegreerde, app gestuurde, vooringestelde routines
 • Veel andere top functies en extra’s
 • Maar liefst 2 jaar garantie

Nadelen:

 • Kwaliteit heeft een prijskaartje; de andere modellen zijn een stuk goedkoper
beste massage gun en meest luxe van theragun

De Theragun Pro is in de meeste opzichten de beste massage gun en anders als de meeste massage guns. Vooral vanwege zijn unieke massagekracht (30kg) vele functies en extra’s die je bij deze massage gun krijgt. Wij vonden deze Theragun zelf ook erg goed en waren erg onder de indruk van de intense massage, naast het feit dat alle modellen van Theragun erg goed zijn (ons artikel over Theraguns). Hij wordt geleverd met een luxe opbergtas en je hebt maar liefst 2 jaar garantie. Belangrijke functies zijn: Smart Percussive Therapy met Bluetooth-verbinding, gepatenteerde borstelloze motor van hoge kwaliteit met QuietForce Technology, 2 verwisselbare lithium-ionbatterijen voor langer gebruik (150 minuten), 3 geïntegreerde, app-gestuurde, vooraf ingestelde routines, verstelbare arm voor volledig lichaamsbereik, aanpasbaar snelheidsbereik (1750-2400 PPMS), draadloos opladen, vermogensmeter en OLED-scherm. De TheraGun G4PRO van metaal en plastic heeft een schacht van 12 mm, een roterende arm met 4 standen, een amplitude van 16 mm en tot 60% diepere spierpenetratie.

2. Hyperice Hypervolt massage gun zilver (Ook erg goed)

Voordelen:

 • Vrijwel perfecte beoordeling vanwege kracht en resultaat
 • Zeer kwalitatief en duurzaam product
 • Super stille wering met krachtige batterij
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding en geleverd door een zeer betrouwbaar merk

Nadelen:

 • Wat hoger geprijs dan gemiddeld (krijg je wel meer voor terug)
afbeelding van de hyperice hypervolt massage gun

Hyperice Hypervolt massage guns zijn een van de best beoordeelde massage guns die we hebben getest en we hebben alle goede en bekende merken wel getest. Met hun gepatenteerde Quiet Glide ™ Technology, hoogwaardige oplaadbare lithium-ion batterij, instellingen voor drie snelheden, 5 verwisselbare kopbevestigingen en druksensortechnologie, biedt de Hypervolt een ideale combinatie van vermogen, prestatie en variëteit. Het product biedt diverse functies zoals een indicator voor het batterijniveau, geluidsarme verwisselbare massagekop en heeft een fabrieksgarantietermijn van 1 jaar. Het is daarnaast echt een kwaliteitsproduct en zeer duurzaam product, wat nu verkocht wordt voor een acceptabele prijs.

3. Northgun PRO – Professioneel Massage Pistool (Beste prijs/kwaliteit)

Voordelen:

 • Inclusief luxe opbergkoffer
 • 5 Verwisselbare opzetstukken
 • 5 Snelheidsstanden
 • Zeer goed beoordeeld in de review

Nadelen:

 • De Northwall massage gun pro beschikt niet over aan afstandsbediening
foto van de northgun pro massage gun van northwall

In dit artikel is de Northwall massage gun pro niet de beste massage gun, maar wel een hele goede en betaalbare massage gun. Deze Northwall massage gun wordt gebruikt door professionele sporters en kinesisten en kan een nuttige aanvulling zijn voor atleten, fysiotherapeuten en andere professionals die werkzaam zijn in de fitness- en revalidatiebranche. Laat je spieren sneller herstellen met dit massage pistool. Door het gebruik van de Northwall massage gun kan de bloedcirculatie in de spieren worden verbeterd, wat kan leiden tot minder stijfheid van de spieren en meer ontspanning. Bovendien gebruikt de Northwall massage gun pro de vernieuwde Northwall technologie om tot 80% dieper in de spieren door te dringen dan andere massage apparaten. Bovendien is het een van de stilste massage guns in zijn prijsklasse.

4. MusclePro – Professioneel massage apparaat – (Goede voordelige optie)

Voordelen:

 • Voldoet bij vrijwel elke nieuwe gebruiker aan de verwachtingen
 • Is zeer handig in gebruik
 • 8 mondstukken
 • Lekker krachtig en solide in de hand voelt robuust aan

Nadelen:

 • Ervaren gebruikers hebben de indruk dat er iets te weinig kracht is, vergeleken met andere type
foto van de beste massage gun van muscle pro met 8 opzetstukken

De Muscle pro massage gun die voor een normale prijs wordt verkocht als je het consumenten vraagt en is daarnaast gewoon een erg goede massage gun hebben wij ondervonden. Met de 8 verschillende opzetstukken en de 30 instelbare snelheidsniveaus kan deze massage gun een diepe massage geven aan stijve of overspannen spieren, wat kan helpen om stijfheid te verminderen en bindweefsel te verzachten. Het gebruik van dit massage pistool kan de bloedcirculatie in de spieren verbeteren, wat kan leiden tot ontspanning van de spieren en een verbeterde bloedsomloop. Het MusclePro massage gun wordt geleverd met 8 verschillende opzetstukken. Hierdoor hoort deze massage gun zeker in het rijtje met de beste massage guns.

5. Maicura PRO – Massage Gun – Infrarood met opzetstukken

Voordelen:

 • Maakt stukken minder lawaai dan de meeste massage guns
 • Geleverd in mooie koffer
 • 5 verschillende snelheden en infrarood functie
 • Strak design en prima kwaliteit

Nadelen:

 • Oplader is geen usb-lader
foto van de maicura pro massage gun voor professionele massages

De Maicura massage gun biedt een perfecte combinatie van hoogwaardige materialen, de nieuwste productiemethoden en toonaangevende technologische prestaties. Ze zijn zelf zo zeker van de kwaliteit dat we 3 jaar garantie bieden. De massage gun is ook handig voor onderweg; hij wordt geleverd met een praktische hardcase om gemakkelijk mee te nemen. Met 5 verschillende standen heb je keuze uit 6 massagekoppen die geschikt zijn voor spierpijn, voorkoming van blessures, stijve spieren en het stimuleren van de bloedcirculatie in benen, rug, nek, schouders, kuiten, armen, handen en voeten. De batterijduur is 10 uur terwijl de oplaadtijd slechts 3 uur bedraagt en de massager beschikt over oververhittingsbescherming; na 10 minuten schakelt hij automatisch uit maar kan gelijk heropricht wordelln worden. Mocht je er onverhoopt niet tevreden mee zijn? Je krijgt dan je geld terug.

6. Renpho massage gun – nieuwkomer (Beste lichtgewicht)

Voordelen:

 • Kwalitatief toestel, waar voor zijn geld
 • Maakt gebruik van pulserende kloppen, die diep in de spieren gaan;
 • Voldoende om precieze druk te geven op de spiervezels en pijnpunten om hierdoor sneller te herstellen en pijn verlichting te bevorderen!
 • Erg duurzaam massage apparaat

Nadelen:

 • Weinig onderscheidend vermogen tegenover bovenstaande massage guns
beste massage gun van Renpho

De Renpho massage gun is een professioneel massage apparaat dat gerichte druk op de spiervezels en pijnpunten geeft om je spieren lekker los te maken, de doorbloeding te verbeteren of gewoon een ontspannende massage. Deze massage gun gebruikt pulserende kloppen die diep in de spieren gaan iedereen houdt hem gemakkelijk vast, doordat hij slechts 68 gram weegt! Door 30 seconden per spiergroep te masseren, kun je spieractivatie voor fysieke activiteiten verhogen en het risico op blessures verkleinen. Met 5 snelheden en 5 massagekoppen kun je de juiste intensiteit op de juiste plek krijgen, geschikt voor zowel mensen met gevoelige spieren als fanatieke sporters. Hij heeft een lange batterijduur en schakelt zich (indien wenselijk) na 10 minuten automatisch uit, zodat jij de tijd niet in de gaten hoeft te houden. Met zijn lichte gewicht is dit massage apparaat een stuk lichter als de meeste massage guns.

7. Palmero® Fit Massage Gun – 30 snelheden – Lange batterijduur

Voordelen:

 • Gebruiksduur van een Massage Gun : batterij gaat lang mee
 • Geleverd in handig koffertje
 • Uiterst stil & krachtig
 • Incl. draagbare compacte koffer
 • 6 kopstukken en 30 snelheden en gratis e-book

Nadelen:

 • Vroegtijdig defect, maar dit valt steevast onder garantie
foto van de beste massage gun van palmero

De PalmeroGun FIT® is een massage gun met maar liefst 30 snelheden en 6 opzetstukken, waardoor dit model erg veel variatie biedt. Het kan hiermee ook helpen om spiervermoeidheid na een workout te verminderen of om nek- en rugklachten te behandelen op een zeer persoonlijk niveau. Ook deze massage gun verlicht net als de andere opties spierpijn en kan de bloedcirculatie bevorderen. Een workout zonder spiervermoeidheid de volgende dag is wat elke sporter zou willen. Geen slapeloze nachten meer door een stijve rug of rusteloze benen is onze ervaring. Hij is in het zilver en in het zwart verkrijgbaar en wordt geleverd met een mooie draagbare koffer en een gratis e-book.

8. Massagerr® Massage Gun PRO – Sport en Relax Massage

Voordelen:

 • Zorgt voor ontspanning van de spieren
 • 5 verschillende snelheden
 • Inclusief luxe standaard en stressbal
 • Voor heel het lichaam

Nadelen:

 • Het massage apparaat beschikt niet over een timer
afbeelding van de massagerr massage gun pro

Wil je een professionele masseur in huis hebben die snel al je spierspanning kan laten verdwijnen? Dan is de Massagerr® massage gun PRO een goede keuze voor jou! Of je nu intensief sport, veel werkt of graag professionele massages krijgt, de Massagerr® massage gun PRO is voor iedereen geschikt, die op zoek is om spierspanning te verminderen en meer ontspanning te verkrijgen. Hij hoort zeker bij de beste massage guns vanwege alle positieve reviews van klanten. Deze massage kun kan met zijn verschillende opzetstukken stijve spieren als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, door middel van een heerlijke vibratie massage, want we hebben er wel van genoten. De prijs van dit massage pistool is gemiddeld.

9. Massage Gun MUSCQLER® Pro Fit – (Zeer Krachtig – Extreem Stil)

Voordelen:

 • Beschikt over meerdere verschillende type massages
 • Zeer compact degelijk apparaat met veel mogelijkheden
 • Zeer lange gebruiksduur met een krachtige batterij.
 • Erg krachtig en daarnaast super stil

Nadelen:

 • Het massage apparaat is niet draadloos
 • Geen afstandsbediening om het massage apparaat mee te bedienen
afbeelding van de beste massage gun van musqler

De MUSCQLER® Pro Fit massage gun is speciaal ontworpen en vernieuwd voor fanatieke sporters die extra goed voor hun spieren willen zorgen. Met deze massage gun kun je een gezonde en krachtige spiermassage geven na een zware training, want het is een van de krachtigste massage pistolen die we hebben getest. Deze massage gun is hiermee ideaal om vervelende blessures en hardnekkige spierpijn te voorkomen en te behandelen, net zoals bij een professioneel masseur. Dit massage apparaat maakt gebruik van vernieuwde klopmassage technologie om je spieren intensief te masseren, wat de bloedcirculatie in je spieren en pezen bevordert. Met de geavanceerde MUSCQLER™ Pro Fit massage gun heb je genoeg variatie met zijn 8 opzetstukken en 30 verschillende snelheden, die allemaal stil te werk gaan.

10. Rockerz Fitness massage gun – (Erg goede budget optie)

Voordelen:

 • Meerdere snelheden om de intensiteit aan te passen
 • Beschikt over een ergonomische handgreep
 • Het massage apparaat is draadloos
 • Relatief goedkope massage gun
 • 6 opzetstukken – 30 snelheden

Nadelen:

 • Het massage apparaat is niet te bedienen met een app
 • Heeft geen timer
foto van de rockerz fitness massage gun voor sport en relax massage

Introductie van de Rockerz Fitness massage gun: een innovatief handheld-massage apparaat dat is ontworpen om stress, pijn en spierspanning te verminderen voor een zeer voordelige prijs. Dit lichtgewicht, stille massage pistool wordt geleverd met een krachtige lithium-ionbatterij die tot 8 uur kan worden gebruikt, afhankelijk van de gekozen intensiteit. Een ergonomisch ontworpen handgreep maakt comfortabel gebruik mogelijk, terwijl je hem in een handige opbergkoffer gemakkelijk kunt opbergen of meenemen voor onderweg. De massage gun heeft een LCD-touchscreen en je kunt kiezen uit 30 verschillende snelheden tot 3500 RPM voor de perfecte vibratie massage. Er zijn 6 verwisselbare koppen voor gemakkelijke toegang tot alle lichaamsdelen en spiergroepen. Ideaal voor sporters die hun prestaties willen verbeteren en blessures of krampen willen voorkomen. Voor deze prijs mag je hem eigenlijk niet laten liggen!

Op zoek naar de beste mini gun?

Er zijn ook kleine massage guns, die wat minder krachtig zijn en minder geschikt voor een harde massage, maar toch als een leuk en goedkoper alternatief kunnen bieden. Daarnaast hebben ze nog meer voordelen zoals hun gebruiksgemak en dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn, op reis bijvoorbeeld.

Ga naar ons artikel met de beste mini massage guns>>>

Waar let je op als je een massage gun koopt?

Als de beste massage gun wil kopen, dan let je natuurlijk op de kwaliteit en de positieve, maar ook negatieve reviews. Daarom ben je waarschijnlijk in dit artikel beland. Om je verder te helpen bij het kiezen van de beste massage gun, deel ik hieronder graagde volgende punten met je:

 • Welke soort massage gun zoek je? Er zijn verschillende soorten massage guns op de markt, variërend in grootte, kracht en prijs. Sommige zijn klein en compact, wat ze ideaal maakt om mee te nemen op reis (bijvoorbeeld een mini massage gun), terwijl andere juist krachtiger zijn en meer geschikt zijn voor intensievere massages.
 • Diverse functies: verschillende massage guns beschikken over verschillende functies. Zo zijn er massage guns met infrarood functie, die andere massage guns weer niet bezitten. Sommige kun je ook bedienen met een app (via bluetooth), waarmee je zelfs advies op maat kunt krijgen (sommige hypervolt massage guns bijvoorbeeld). Bedenk van te voren goed welke functie voor jou belangrijk is en pas hier je product keuze op aan.
 • Opzetstukken: Bij een massage pistool worden diverse opzetstukken geleverd, die je kunt gebruiken. Sommige opzetstukken zijn effectiever voor het gebruik bij bepaalde lichaamsdelen. We zullen hier verder op in het artikel dieper op in gaan. Onze ervaring is dat 5 opzetstukken ongeveer wel genoeg zijn. Vaak bestaat de basis uit 4-5 opzetstukken die hetzelfde zijn.
 • Snelheden: Massage guns worden meestal geleverd met meerdere snelheidsstanden en soms loopt dit wel op tot 30 verschillende snelheidsstanden. Onze ervaring is dat slechts een aantal snelheidsstanden wel voldoende zijn. Bij een aantal van de beste massage guns vind je ongeveer 5-10 snelheidsstanden, wat dan ook meer dan genoeg is.
 • Geluidsniveau: Is een stille massage gun belangrijk voor je, wanneer je jouw massage apparaat gebruikt? Let dan op het maximale aantal DB wat het massage pistool voortbrengt aan geluid. Over het algemeen masseer je meestal 10-20 minuten met een massage pistool en dus is onze ervaring dat je dan niet perse een hele stille variant nodig hebt.
 • Batterijduur: Wat minder belangrijk dan bovenstaande opties naar onze mening omdat je het massage apparaat voornamelijk thuis zal gebruiken. Indien je hem gebruikt in je praktijk, kan het natuurlijk wel fijn zijn als je hem niet continue op hoeft te laden. Kijk in dit geval naar de batterijduur, sommige modellen gaan tot wel 6 uur door zonder op te laden.
 • Gewicht: Wil je een lichte massage gun omdat je dan geen lamme hand/arm krijgt als je jezelf of je partner masseert? In dit geval kun je hierop letten. Sommige massage guns zijn lichter dan andere zoals bijvoorbeeld sommige modellen van Hypervolt Hyperice. Wil je wat minder geld uitgeven, kijk dan voor een goede mini massage gun om een lichtgewicht te verkrijgen.

Met bovenstaande punten in gedachten, kun jij zeker een erg goede massage gun aanschaffen, waarmee je jezelf een professionele massage kunt geven. Ben benieuwd je jouw nieuwe massage gun optimaal gebruikt? Lees dan snel verder in de volgende alinea:

Hoe gebruik je een massage gun?

Heb je jouw beste massage gun al uitgezocht en ben je nieuwsgierig hoe je deze massage gun het beste kunt gebruiken? Hieronder deel ik graag een richtlijn met je voor het juiste gebruik van iedere massage gun:

 1. Lees de handleiding door voor gebruik: Voordat je de massage gun gebruikt, is het raadzaam de handleiding door te lezen om incorrect gebruik te voorkomen.
 2. Kies het juiste opzetstuk: De meeste soorten massage guns hebben ook verschillende opzetstukken. Deze worden ook wel massagekoppen genoemd en zijn speciaal ontworpen om specifieke spiergroepen te behandelen. Ze zijn vaak gemaakt van zacht materiaal, zoals siliconen of rubber, en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes.
 3. Kies de juiste snelheid: Bij de eerste keer kun je het beste op een lage snelheid beginnen. Als je al weet wat je lekker vind en wat voor jou werkt, dan hoef je geen gas terug te nemen en kies je jouw favoriete stand tussen al de verschillende standen.
 4. Masseer de spiergroepen: Kies welke spiergroepen je wil masseren en masseer rustig over de huid heen. Ga niet te snel heen en weer en druk zachtjes op je eigen huid of die van de ander. Er kan vervolgens aangegeven worden of het wat harder mag. Masseer in totaal ongeveer 15-20 minuten.
 5. Berg de gun netjes op: Stop de massage gun na gebruik netjes terug in de koffer en maak hem zo nu en dan eens schoon. Zo verleng je de levensduur en hoef je minder snel een nieuwe te kopen.

Wil je in detail weten hoe je een massage gun gebruikt? Ga dan naar ons artikel hierover.

Opzetstukken bij een massage gun

Afhankelijk van merk en verkooppunt wordt een massage gun geleverd met verschillende opzetstukken. Gewoonlijk is er sprake van 4 of 5 opzetstukken, maar een aantal van de beste massage guns wordt geleverd met meer opzetstukken dan dat.

 • De brede reliefkop wordt gebruikt voor de lichaamsmassages. Dit is het soort vibratie massage dat je krijgt wanneer je wilt opwarmen of afkoelen na een algemene lichamssport, zoals voetbal of tennis. Het hele lichaam wordt ermee in een ontspannen staat gebracht, met warme spieren klaar voor de inzet.
 • De kleine, ronde kop, ook wel de kogelvormige kop, wordt gebruikt om de zachte lichaamsspieren op te warmen, af te koelen of om een lichte, therapeutische massage te geven. Knopen en harde plekken kunnen hier gericht mee weggemasseerd worden.
 • De raketkop is bedoeld voor de vibratie massage van de rugspieren, beenspieren of voor de spieren in de armen. Ontspannend of therapeutisch, of een beetje van beide massages. In ieder geval worden de spieren intensief gemasseerd als je ook de snelheid nog wat hoger zet.
 • De U vormige kop is meer specifiek bedoeld voor massage aan de ruggegraat. Da spieren die langs de ruggegraat lopen. De zogenaamde brede rugspier is eigenlijk te dun, en dient niet om zware gewichten te tillen. Deze spiergroep is wel betrokken bij zo goed als alle bewegingen van de rug, tot de ademhaling aan toe.
 • Vorkvormige opzetstuk: Soms komen de spieren rond de wervelkolom niet goed los, zelfs niet bij een vrij intensieve massage. Maar een massage met het vorkvormige opzetstuk kan helpen wanneer je problemen hebt. Dit opzetstuk maakt de spieren los d.m.v. een lekkere massage rondom de wervelkolom. Kies uit de verschillende standen (snelheden) wat voor jou het best aanvoelt op deze plek.
 • De duimkop. Deze kop heeft een aparte functie. Het is een hulpmiddel voor het toedienen van -shiatsu massage o jezelf of op anderen. Als je de eigen duim gebruikt heeft die duim al gauw zelf massage nodig. De druk bij Shiatsu kan namelijk oplopen en erg hoog worden. Met dit opzetstuk kun je met een gerust hart aan de gang, ook voor een intensieve massage.

Meer informatie over de opzetstukken van een massage gun? Bezoek onze pagina hierover.

Wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van massage guns

Massage pistolen worden steeds populairder om spierpijn te verlichten en de doorbloeding te verbeteren. Ze bieden een handige en gerichte massage-ervaring, met instelbare snelheidsinstellingen waarmee je jouw massagesessie kunt aanpassen.

Over het algemeen bied een massage gun de volgende voordelen:

 • Betere doorbloeding in het lichaam
 • Bijdragen aan een beter herstel en minder spierpijn na een zware training
 • Goedkope variant van een massage therapeut
 • Massage voor het hele lichaam
 • Spierstijfheid tegengaan
 • Spiervermoeidheid tegengaan
 • Verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit
 • Verminderen van ontstekingen
 • Verlichten spierspanning
 • Verlichten van spierpijn

Ze zijn daarnaast een goede optie om met één enkel apparaat je gehele lichaam te masseren in tegenstelling tot bijvoorbeeld andere massage apparaten. Ook zijn ze gebruiksvriendelijker dan een foam roller, een ander populair massage apparaat, waar je jouw gehele lichaam mee kunt masseren. Een foam roller doet namelijk soms zeer geven gebruikers aan en zijn moeilijker te bedienen om specifieke plekken te bereiken.

Wetenschappelijk bewijs

Studies hebben aangetoond dat een massage pistool spierpijn, spanning en vermoeidheid effectief kan verlichten. Een studie gepubliceerd aan de Universiteit van Winchester heeft gemeld dat een massage gun spierpijn na zware inspanning kunnen verminderen.

Een onderzoek naar atleten en massages heeft geconcludeerd dat massage guns spiervermoeidheid na inspannende gebeurtenissen kunnen verminderen. [B]

Dit suggereert dat een massage gun een effectieve manier kan zijn om de spieren sneller te laten herstellen van inspannende activiteiten of sporten. Massage pistolen kunnen een geweldige manier zijn om spierpijn te verlichten, stijve spieren te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. [B]

Met het juiste model massage pistool en de juiste techniek kunnen gebruikers dezelfde voordelen ervaren als een traditionele massage.

Risico en nadelen van een massage gun

Indien je gezond bent en het apparaat volgens de instructies gebruik zijn er eigenlijk geen risico’s. Heb je last van een medische aandoening of een (ernstige) blessure? Contacteer dan eerst je arts of zorgverlener voordat je een ontspannende massage met een massage gun neemt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang ik een massage pistool gebruiken per keer?

Het is aanbevolen om een massage pistool niet langer dan 15-20 minuten per dag te gebruiken, afhankelijk van de intensiteit en de behoefte van de spieren. Per spiergroep is een aantal minuten vaak al voldoende om knopen los te maken en sneller herstel in gang te zetten. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en niet te lang te masseren als het pijnlijk of oncomfortabel voelt. Bovendien kan het nuttig zijn om een professionele massage gun te kiezen met een pulserende technologie of vibratietechnologie om diep in de spieren te doordringen voor een effectieve vibratie massage.

Wanneer mag ik geen massage gun gebruiken?

Hoe heilzaam en ontspannend massagetherapie ook lijkt, er zijn gevallen waarin je met je arts moet overleggen voordat je begint. Dat komt omdat deze massage-accessoires krachtige hulpmiddelen kunnen zijn, niet alleen voor het leveren van druk, maar ook voor het stimuleren van zenuwen die terechtkomen waar ze niet heen willen! Dus als een van deze verwondingen of aandoeningen van toepassing is, pas dan op: Een massage gun kan dan meer kwaad dan goed doen! Bij overstrekte spieren kun je soms beter afzien van elke soort massage. Ook bij fracturen, diepere wonden of ontstekingen is massage met of zonder massage gun, niet perse goed voor je lichaam. Bij zwangerschap alleen in overleg met de huisarts of specialist.

Hoe moet je een massage gun schoonmaken?

Reinig de opzetstukken van je massage gun. Veeg ze minstens eenmaal per week schoon met een droge handdoek. Vermijd het overladen van het massage pistool. Veeg de body van het massage pistool schoon met een droge, stofvrije doek om eventuele zweetvlekken te verwijderen. Bewaar het apparaat in een droge ruimte op kamertemperatuur.

Hoe vaak mag ik een massage pistool gebruiken?

Eén maal per dag, voor ongeveer tien tot twintig minuten. Te weinig en je zult je doel missen, te veel en het apparaat zal gauw versleten zijn. Natuurlijk is het gebruik eerder afhankelijk van de reden. Waar voor gebruik je het massage pistool? Is het onderdeel van een behandeling, dan kan een diepe vibratie massage ook langer duren of meerdere malen per week vergen. Ontspannende lichaamsmassages nier meer dan een maal per week en ook niet langer dan twintig minuten.

Wat is een goede prijs voor een massage gun?

De prijzen lopen natuurlijk erg uiteen en de beste massage gun koop je niet voor een paar tientjes. De goedkoopste modellen zijn wel al verkrijgbaar voor dertig á veertig euro. De prijs van een duurder model kan al snel oplopen tot honderd of honderden euros. Maar laat je niet afhouden door de prijs. Als je ons vergelijkingsartikel goed doorneemt, vind je zeker een goede massage gun voor een redelijke prijs. We nemen prijs ook mee als wegingsfactor in onze beoordeling namelijk.

Zijn de massage pistolen in dit artikel professioneel?

Het is goed mogelijk dat je fysio therapeut een ander, steviger uitgevoerd massage gun gebruikt dat het apparaat dat je voor eigen gebruik wilt gaan kopen, maar dat is ook niet altijd het geval. Een professionele massage gun hoeft niet zwaarder te zijn en eigenlijk zijn de meeste apparaten die nu op de markt te vinden zijn van een professionele kwaliteit.

Is het een goed idee om een goedkope massage gun te kopen?

Over het algemeen is het kopen van een goedkope massage gun geen goed idee. Dit omdat deze massage guns vaak veel eerder kapot gaan (we spreken dan over jaren), waardoor je snel weer een nieuwe aankoop moet doen. Hierdoor kun je uiteindelijk dus zelfs meer geld kwijt zijn. Wel bieden sommige merken massage guns aan voor een goedkoper bedrag dan hun concurrenten en is de kwaliteit die ze leveren nagenoeg gelijk. Deze producten vind je ook terug in ons artikel.

Wat is de gebruiksduur van een massage gun?

Natuurlijk is de gebruiksduur sterk afhankelijk van de intensiteit waarmee je de massage gun gebruikt. Wanneer je de spieren van de hele familie weer soepel wilt maken zul je wat vaker een nieuw massage pistool moeten gaan kopen. Het zwakke punt van ieder elektrisch apparaat met oplaadbare batterijen zijn inderdaad de batterijen. Een goede massage gun gaat meer dan een jaar mee, en je kunt de levensduur verlengen door goed op de batterijen te letten. Hier is het advies duidelijk, volg de gebruiksaanwijzingen goed op. Lees ze liefst al voor de aankoop zodat je weet waar je aan toe bent.

Mag je een massage gun tijdens de zwangerschap gebruiken?

Het is belangrijk om op te letten bij het gebruik van een massage gun tijdens zwangerschap (net als bij elk massage apparaat), omdat de krachtige vibraties en druk van het apparaat mogelijk invloed kunnen hebben op het welzijn van het ongeboren kind. Het is aan te raden om eerst advies te vragen aan een arts of verloskundige voordat je een massage gun gebruikt tijdens de zwangerschap. Het is ook verstandig om alleen te masseren op vooraf goedgekeurde delen van het lichaam en om geen te hoge snelheid te gebruiken.

Zijn de massage guns van Sanbo goed?

Sanbo is al jaren een van de toonaangevende fabrikanten van massage pistolen, maar met de plotselinge opkomst van zoveel opties op de markt, vraag je je misschien af of de Sanbo massage gun jouw geld echt waard zijn. Als je nog steeds twijfelt over de aanschaf van een Sanbo massage gun, dan hebben we nieuws voor je! Hoewel deze apparaten tal van voordelen bieden voor diegenen die spierspanning en -pijn willen verminderen, zijn er tegenwoordig betere opties op de markt. Ons team bij Mindsetking heeft gedurende lange tijd allerlei soorten massage pistolen op de markt getest en vergeleken, waaronder de massage guns van Sanbo, en we hebben een lijst met onze topkeuzes samengesteld. Sanbo hoort helaas niet thuis in onze lijst met beste massage guns en dat kun je ook uit de reviews en ervaringen van andere gebruikers halen (al is het verschil niet levensgroot). Als je toch een massage gun van Sanbo wil kopen, kun je de beste modellen in ons bijbehorende Sanbo massage gun review vinden.

Wat zijn nog goede andere massage apparaten?

Wil je je lichaam op meer manieren verwennen met verschillende massage apparaten? Denk dan eens aan massagestoelen, massagekussens, een massagemat, een massageroller of een infrarood massage apparaat. We willen wel zeggen dat met massage guns en hun deep tissue massage de spieren intensief gemasseerd worden en dat dit voor wat betreft massage apparaten wel echt een perfecte vibratie massage is.

Dieper inzicht in de verschillende merken massage guns

Er zijn zoveel verschillende merken massage pistolen, dat je de door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom willen we jullie in deze paragraaf informeren omtrent de meest populaire- en de beste merken. Daarnaast gaan we ook dieper in op een aantal groothandels die massage pistolen verkopen.

De meest populaire merken massage guns

Als het gaat om het vinden van de meest populaire merken die een massage gun produceren, hebben we het onderzoek gedaan en ontdekten dat de volgende merken de markt domineren op basis van hun populariteit in de zoekresultaten op het internet:

Merken die de beste kwaliteit bieden

Na het doen van vele testen, kunnen we concluderen dat onderstaande merken de meest kwalitatieve massage pistolen voortbrengen.

Waarom geen massage gun bij action, blokker, Lidl etc kopen

Ondanks de populariteit van bijvoorbeeld Action massage guns, hebben de grotere warenhuizen hebben over het algemeen veel moeite de best presterende massage guns in te kopen. Onze ervaring is dat dat er niet veel professionele kennis heerst onder de mensen die werken in deze winkels en dat is niet het enige. Ze willen vaak onder de prijs verkopen en worden door hun eigen regels op dit gebied gedwongen een lagere kwaliteit te kiezen. Onze partners hebben dat probleem niet, vooral omdat zij gewoon de grootste inkopers zijn die er op de markt te vinden zijn.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *