in dit artikel lees je advies over de NLP practitioner opleiding online

NLP practitioner opleiding online: wat moet je zeker weten?

Interesse in een online NLP Practitioner opleiding? Zo ja, dan is dit artikel iets voor jou! We bespreken waarom dit type opleiding zo belangrijk is, waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste programma en geven je naar onze mening de beste suggestie.

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren en is een benadering van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie.

Het is gebaseerd op het idee dat we onze denkpatronen kunnen veranderen om ons leven te verbeteren. Met de juiste online opleiding van NLP-beoefenaars kun jij waardevolle vaardigheden opdoen die je zullen helpen meer succesvol in het leven te worden.

Je zult in staat zijn om te begrijpen hoe mensen en jijzelf effectiever denken en communiceren, zodat ze hun potentieel kunnen bereiken.

Waarom zou je kiezen voor een NLP practitioner opleiding?

Het kiezen van de juiste NLP Practitioner opleiding kan een lastige taak zijn. Met zoveel opties beschikbaar, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het programma dat je kiest een goede reputatie heeft en up-to-date materiaal biedt.

Een NLP Practitioner opleiding geeft je niet alleen de vaardigheden die nodig zijn om een gecertificeerde beoefenaar te worden, maar voorziet je ook van krachtige tools om je te helpen je doelen in het leven te bereiken.

De juiste opleiding geeft ons strategieën voor zelfverbetering en helpt individuen meer zelfvertrouwen te krijgen door beter te communiceren wat ze van het leven willen.

Bovendien kan een NLP-beoefenaarcursus iemand helpen inzicht te krijgen in zichzelf en hun overtuigingen om de verandering te creëren die ze in hun leven wensen.

Of dat nog niet genoeg is helpt NLP je ook positiever te denken, meer geluk na te streven en kun je hierdoor je leven, maar ook je relaties een positieve wending geven. Je krijgt een positievere kijk op de wereld en de mensen om je heem.

Samengevat zou NLP kunnen helpen bij de volgende punten:

 • Beter worden in het bereiken van je doelen
 • Je betere communicatie
 • Hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen in positieve gedachten
 • Hoe je relaties kunt beïnvloeden
 • Meer leren over jezelf
 • Niet meer emotioneel reageren
 • Zelfvertrouwen vergroten
afbeelding van een man die heel veel zin heeft in de opleiding nlp practitioner
Je zal merken dat je net zoveel zin hebt in de opleiding als deze man, wanneer je éénmaal bent gestart!

De NLP practitioner opleiding die wij aanbevelen

Deze NLP Practitioner opleiding is meer dan alleen een korte cursus. Bij deze NLP opleiding leer je hoe je op een verfrissende manier naar de wereld om je heen kan kijken en hoe je effectiever communiceert.

Bij onze opleiding staat persoonlijke groei en ontwikkeling centraal waarbij er veel aandacht wordt besteed aan bewustwordingsprocessen en het toepassen van NLP tools.

Je gaat leren welke invloeden gedrag, woordkeuze en emoties hebben op de communicatie met jezelf en anderen. De kennis die je bij ons opdoet zal je helpen om in je dagelijkse leven meer keuzevrijheid te ervaren door middel van effectieve communicatie.

Wanneer is deze opleiding iets voor jou?

Wil je door een mindsetverandering je leven positief veranderen? Wil je ontdekken hoe je beperkende overtuigingen kan omzetten naar krachtige en mogelijke resultaten? Wil jij je communicatie verbeteren, relaties met anderen & jezelf verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten? Dan is de NLP Practitioner opleiding precies wat je zoekt!

Bij deze organisatie krijg jij de kans om nieuwe inzichten te vergaren over hoe jouw gedrag, denken en voelen invloed heeft op bepaalde situaties.

In dezeerkende opleiding, door NVNLP en ABNLP, leer jij effectieve technieken om jouw leven stapsgewijs voort te stuwen in de richting die jiu perse wilt!

Ervaringen van anderen over deze NLP practitioner opleiding

op deze afbeelding zie je positieve reacties en ervaringen van eerdere volgers van deze opleiding NLP practitioner

Hoe gaat de cursus in z’n werk en hoe zal deze starten?

De NLP Practitioner-opleiding bestaat uit een reeks lessen die je samen met andere cursisten volgt. Aan de start van de opleiding voer je je doelen in, die worden vervolgens gebruikt om jouw studie-ervaring te sturen.

Je krijgt coaching van een NLP-Academie-professional en leert hoe je beperkende overtuigingen kunt overwinnen.

Daarnaast is de NLP Practitioner erkend door de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren) en de ABNLP (American Board of Neuro Linguistic Programming).

Combinatie van online lessen en live sessies

De NLP Practitioner opleiding bestaat uit een combinatie van online lessen en live sessies. Voordat je deelnemt aan de live sessies, dien je eerst de lesstof te bestuderen die terug te vinden is in onze online leeromgeving.

Ook kun je elke donderdagavond tussen 19:00 en 20:30 gebruikmaken van onze online vraag & antwoord sessie om eventuele knelpunten of vragen snel op te lossen.

De opleiding NLP Practitioner bestaat uit 18 woensdagavond sessies. Tijdens elke sessie krijg je actieve begeleiding van een ervaren NLP trainer, waarbij je verschillende NLP technieken leert via online meetingrooms met anderen.

Daarnaast is er voldoende pauze ingeruimd om even uit te rusten tussen de sessies door.

De avond sessies zijn verdeeld in 2 blokken:

 • Blok 1: 19:00 – 20:15
 • Blok 2: 20:30 – 21:45

Volledig afgestemd op jouw voorkeuren

Wat betreft de opleiding NLP Practitioner biedt de NLP Academie een coachprogramma dat volledig afgestemd is op jouw voorkeuren.

Het perspectief van een coach is hierbij zowel het perspectief van sparringpartner als van accountability partner (iemand die je verantwoordelijkheid geeft).Je kunt hiermee je leren doelen focussen en beter opweg helpen.

Welke resultaten mag je verwachten na de opleiding?

De NLP Practitioner opleiding van de NLP Academie geeft je optimale resultaten voor een succesvol leven.

Verwacht geen onrealistische claims en therapie, maar krijg concreet te leren beoefenbare vaardigheden waarmee je in je dagelijkse praktijk iets aan hebt.

Deze ervaringsgerichte manier van leren biedt de benodigde tools en vaardigheden om zelf problemen op te lossen met hulp van NLP technieken.

Je zult leren om op creatieve wijze echte veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen, waardoor jouw leven zinvoller wordt dan ooit!

De eerder genoemde onderwerpen, die we hieronder nog een keer zullen noemen, zal je zeker leren begrijpen en onder de knie krijgen:

 • Sterk worden in het bereiken van je doelen
 • Goed en duidelijk leren communiceren
 • Hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen in positieve gedachten
 • Hoe je relaties kunt beïnvloeden
 • Meer leren over jezelf, je bewust worden van je eigen patronen en je eigen gedrag leren sturen
 • Niet meer emotioneel reageren
 • Zelfvertrouwen vergroten

Bekijk de opleiding NLP practitioner op de website van de aanbieder>>>

Als deelnemer aan deze opleiding krijg je de diensten:

 • Uitgebreide online lessen t.w.v. €999,00: Met onze NLP Practitioner cursus kun je genieten van uitgebreide online lessen met praktijkvoorbeelden, theorieën, oefeningen en inzichten die je direct toepast. Krijg 24/7 toegang tot de cursus via onze speciale applicatie op je telefoon! 
 • 18 online lesavonden: begeleid door ervaren NLP trainers t.w.v. €2000,00.
 • Persoonlijke begeleiding van 2 NLP Master Trainers: Met de opleiding NLP Practitioner kun je verwachten dat je professioneel wordt begeleid door twee erkende NLP Master Trainers. Je krijgt persoonlijke instructie en aandacht om jou te helpen bij het begrijpen, leren en toepassen van NLP-principes. Dat zal je uiteindelijk de vaardigheden geven die nodig zijn om zelf meester te worden in NLP.
 • Mogelijkheid tot 3 coachsessies NLP academie coach t.w.v. €450,00
 • Levenslange toegang tot de online leeromgeving!
 • NVNLP & ABNLP, ERKEND certificaat:
 • De opleiding NLP Practitioner biedt je een erkend certificaat van de NVNLP & ABNLP als je alle examens met succes hebt doorlopen. Deze diploma’s zijn volledig conform de Europese, Nederlandse, en Amerikaanse richtlijnen. Het certificaat zal dan ook internationaal toegang verlenen tot de NLP Master Practitioner opleiding.

Hoe gaat de opleiding van start nadat je jezelf hebt aangemeld?

 • Je wordt aan de hand genomen en begeleid door het inschrijfformulier voor online opleiding NLP practitioner
 • Je vult netjes de gegevens en het is belangrijk dat je in het opmerkingenveld de gekozen startdatum vermeld.
 • Vervolgens vul je jouw gewenste betaalmethode in. Je kunt direct betalen via ideal of de optie “Op factuur betalen”. Je betaalt de factuur dan achteraf en zelfstandig.
 • In het geval dat je direct betaald ontvang je binnen 24 uur de inloggegevens. Je kunt dan direct aan de slag en krijgt een uitgebreide manual thuisgestuurd!
 • Dit betekent dat jij direct toegang hebt tot de online opleiding NLP practitioner
 • 7 dagen voor de door jouw gekozen startdatum krijg je een link gestuurd om de eerste bijeenkomst online bij te wonen
 • Hierna kun je genieten van jouw levenslange toegang, inclusief alle extra’s en bonussen die geregeld toegevoegd zullen worden!

Veelgestelde vragen over NLP practitioner opleidingen

Wat is NLP practitioner opleiding?

Een NLP Practitioner opleiding is een professioneel certificeringsprogramma dat de principes, technieken en tools van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) leert. NLP geeft inzicht in hoe mensen denken, informatie verwerken, communiceren en met elkaar omgaan. Het is een krachtig hulpmiddel voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is het doel van een NLP opleiding?

Het doel van een opleiding voor NLP-beoefenaars is om individuen uit te rusten met de kennis en vaardigheden om anderen te helpen hun doelen te bereiken. Dit kan inhouden dat ze worden geholpen bij het ontwikkelen van effectievere communicatiestrategieën voor werk of persoonlijke relaties, maar ook bij het omgaan met stress en het bereiken van positieve veranderingen in hun leven. De cursus zal studenten ook inzicht geven in hoe onze gedachten ons gedrag beïnvloeden, waardoor ze moeilijke kwesties zoals het overwinnen van angst of omgaan met woedebeheersing beter kunnen aanpakken.

Wat zijn de kosten van een goede NLP practitioner opleiding?

Zoals bij elke beroepskwalificatie, zullen de kosten van NLP variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de opleidingsaanbieder, hun reputatie en ervaring in het veld. Over het algemeen betaal je tussen de € 2000,- en € 3000,- voor een goede NLP Practitioner opleiding. Het is misschien mogelijk om goedkopere cursussen te vinden, maar deze bieden mogelijk niet dezelfde kwaliteit van onderwijs of accreditatie als duurdere scholen. Een optie met een goede prijs/kwaliteit verhouding lichten we uit in dit artikel.

Is een NLP practitioner opleiding online net zo effectief?

Als het gaat om een opleiding tot NLP-practitioner, kiezen veel mensen tegenwoordig voor online cursussen. Maar is een online cursus net zo effectief als een persoonlijke cursus? Het korte antwoord is ja; je zult niet alleen in staat zijn om de belangrijkste concepten en technieken van NLP te leren, maar je hebt ook toegang tot regelmatige ontmoetingen met ervaren beoefenaars en begeleiding van je tutor – iets dat moeilijk te vinden kan zijn in een traditionele klasomgeving. Niet alleen dat, maar na het voltooien van de online cursus ontvangt je een certificering die jouw kwalificaties bewijst en waarmee je kunt beginnen met oefenen als NLP-beoefenaar. Daarnaast zijn er tal van bronnen online beschikbaar die je kunnen helpen jouw kennis nog meer te vergroten. Met dit alles in gedachten, is het duidelijk dat op afstand studeren om een gekwalificeerde NLP-beoefenaar te worden, net zo lonend en impactvol kan zijn als leren in de klas.

Krijg ik na het volgen van de NLP practitioner opleiding een officieel certificaat?

Wanneer je met succes de opleiding NLP Practitioner die wij aanbevelen hebt afgerond, ontvang je een certificaat erkend door de NVNLP & ABNLP. Deze opleiding is in lijn met Europese, Nederlandse en Amerikaanse normen. Daarnaast geeft het certificaat ook internationale toegang tot de Master Practitioner-opleiding binnen NLP.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *