artikel over nlp therapie en NLP therapeuten

Waarom NLP-therapie je volgende grote obsessie zal zijn

Positieve concentratie en taal worden gebruikt in neurolinguïstisch programmeren om je te helpen jouw doel te bereiken. Dit type behandeling wordt gebruikt door een beoefenaar van de geestelijke gezondheidszorg om cliënten te helpen hun denken te veranderen, zodat ze hun doelstellingen en ambities kunnen bereiken.

NLP-therapie is een soort therapie voor geestelijke gezondheid die zich richt op de moeilijkheidsgebieden van een persoon. Wat zijn gebieden die mensen willen veranderen of beheersen? Dit type therapie richt zich op iemands zelfbeeld. Het omvat ook het wijzigen van bestaande perspectieven in de hersenen van een persoon.

Het principe achter de therapie is dat “gedachten woorden worden, woorden daden worden, acties gewoontes worden, gewoontes een karakter ontwikkelen en karakter realiteit wordt”. Al deze dingen dragen bij aan de juiste actie, die leidt tot een mogelijke uitkomst.

Neurolinguïstisch programmeren kan je helpen de manier waarop anderen je waarnemen te veranderen. Dit komt omdat de manier waarop je jezelf behandelt een precedent schept voor hoe zij zich bij je zouden moeten gedragen en gedragen.

NLP-therapie kan worden gebruikt voor persoonlijk en professioneel succes. NLP-therapietechnieken worden gebruikt in sectoren zoals zaken, relaties, recht, geneeskunde, onderwijs en alle andere beroepen die met mensen te maken hebben.

Voordelen van neurolinguïstisch programmeren therapie.

Zoals eerder vermeld, komt NLP-counseling ten goede aan zowel jouw persoonlijke als professionele leven. Wanneer je in dienst treedt, krijg je de nodige communicatie- en begripsvaardigheden om de standpunten van andere mensen te begrijpen en toekomstige meningsverschillen met hen te vermijden.

Het is ook belangrijk op te merken dat NLP-therapie wordt gebruikt voor kortetermijn-, onmiddellijke en snelle resultaten. Als je je wilt concentreren op een bepaalde taak op het werk, kan de NLP-therapietechniek je daarbij helpen.

Hier zijn echter enkele voordelen van therapie met neurolinguïstisch programmeren:

 • Helpt bij de behandeling van fobieën
 • Helpen bij het veranderen van jouw manier van denken en kijk op het leven
 • Helpt bij het voltooien van taken en het bereiken van doelen
 • Je helpen bij het vergroten van jouw gevoel van eigenwaarde
 • Helpt bij de bescherming van je geestelijke gezondheid
 • Het stelt je in staat een gunstige invloed op anderen uit te oefenen
 • Kortom, NLP-therapie helpt je bij het creëren van jouw wereld

Misschien ook interessant: De beste (online) NLP opleiding van ons land, waarbij officiële certificaten worden uitgegeven>>>

Neurolinguïstisch programmeertherapeut

Een NLP-therapeut gebruikt NLP-benaderingen om mensen te helpen bij het veranderen van hun gedrags-, fysieke en communicatiestijlen. De meeste NLP-beoefenaars zijn gecertificeerd en zelfregulerend, waardoor ze overal ter wereld kunnen oefenen.

NLP-beoefenaars bestuderen de schets van de cliënt om hen te leren hoe ze hun sterke punten en beperkingen kunnen benutten om optimale vervulling te bereiken.

De meeste NLP-therapeuten combineren NLP met andere soorten therapie, zoals cognitieve gedragstherapie (CBT), om mensen te helpen die depressief, angstig of gestrest zijn. Fysieke trainers helpen hun klanten bij de overgang naar een nieuw lichaam door fysieke trainingen en neurolinguïstische behandelingen te combineren.

NLP-therapie wordt door consultants, CEO’s en verkopers bij klanten gebruikt om hun onderneming te verbeteren. Het verbetert ook hun vermogen om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

NLP-therapeuten en -beoefenaars moeten een masterdiploma hebben in deze studierichting. Dit kwalificeert hen voor certificering om overal ter wereld NLP te beoefenen. Het merendeel van de NLP-trainingen duurt twee dagen of meer en wordt gegeven door gecertificeerde neurolinguïstisch programmeren-trainers.

NLP-beoefenaars hebben de taak om de juiste NLP-benaderingen toe te passen om mensen te helpen hun denkpatronen te ontdekken en deze te verfijnen voor betere resultaten. Het is belangrijk om te onthouden dat NLP-therapeuten/beoefenaars werken met mensen met verschillende achtergronden. Als je echter een psychisch probleem heeft, kun je het beste naar een NLP-therapeut in de geestelijke gezondheidszorg gaan.

Over het algemeen zijn NLP-therapeuten in staat om therapie en coaching te combineren. Dit betekent dat een NLP-therapeut je kan helpen bij het ontwikkelen en bereiken van tastbare doelen, en bij het beheersen van jouw emoties, overtuigingen, attitudes, waarden en metaprogramma’s wanneer deze zich voordoen.

Er zijn ook NLP opleidingen die je kunt volgen voor een acceptabel bedrag. Deze duren vaak wat langer dan de trainingen en kunnen bijvoorbeeld een traject van 20 weken in beslag nemen.

Hoeveel verdient een NLP-therapeut?

Een neuro linguïstisch programmeertherapeut moet een masterdiploma hebben in elke discipline die psychotherapie omvat. Daarna kunnen ze een NLP-cursus volgen als aanvulling op de verschillende benaderingen die in psychotherapieën worden gebruikt. Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende niveaus van NLP. Een NLP-therapeut verdient echter gemiddeld tussen de 2200 en 7800 euro bruto per maand

Bovendien kan een NLP therapeut een eigen praktijk beginnen en hierdoor meer gaan verdienen per maand en per jaar.

Technieken gebruikt door NLP therapeuten

NLP-therapeuten gebruiken verschillende benaderingen om de gevoelens, het gedrag en de communicatie van een individu opnieuw in te kaderen. Tijdens de behandeling moet de NLP-therapeut het denkproces van een individu onderzoeken alvorens te bepalen welke NLP-techniek geschikt is.

Hier zijn een paar voorbeelden van technieken:

 1. Swish-techniek: deze techniek helpt je bij het “omschakelen” van gewoonten die niet langer nodig zijn voor degenen die dat wel zijn. Als je bijvoorbeeld een vroege vogel moet zijn om meer werk gedaan te krijgen, maar gewend bent om lang uit te slapen, kan deze strategie je helpen jouw overtuigingen en gedragspatronen te veranderen om een vroege vogel te worden. NLP-therapeuten zouden je adviseren om te visualiseren hoe je vroeg bent opgestaan door een wekker te zetten.
 2. Reframing-benadering: de reframing-techniek traint je geest om ergens in te geloven of een goede emotie te voelen, zelfs als je die niet voelt. Als je je bijvoorbeeld overspoeld voelt met werk en een collega vraagt of het goed met je gaat, dan kun je antwoorden dat je een beetje gestrest bent, maar dat je er niets mee kunt. Het is aan jezelf toegeven dat je uitgeput bent, maar je kunt het. Het is op zoek naar zowel goede als negatieve reacties.
 3. Bevestigingstechniek: De bevestigingstechniek helpt je om optimisme in je leven te brengen. De meeste NLP-therapeuten zullen er altijd voor pleiten om deze benadering ’s ochtends samen met meditatie te doen. Het enige wat je hoeft te doen is voor de spiegel plaatsnemen en mooie dingen tegen jezelf te zeggen.
 4. Aanpak voor het opbouwen van rapporten: Bij de techniek voor het opbouwen van rapporten gaat het erom te begrijpen hoe je contact kunt maken met anderen om vertrouwen op te bouwen. NLP-therapeuten en -coaches gebruiken deze strategie om het vertrouwen van cliënten te winnen en door empathie met hen in contact te komen.
 5. Verankeringsbenadering: NLP-therapeuten gebruiken de verankeringstechniek om patiënten te helpen emoties en gevoelens te koppelen aan echte of ingebeelde ervaringen. Verankering maakt gebruik van de hersenen of vijf zintuigen (neus, huid, tong, ogen, oren).

Misschien ook interessant: elementen van het NLP communicatiemodel>>>

Conclusie

Hoewel je zelf neurolinguïstisch programmeren kunt oefenen, kun je het beste advies inwinnen bij een gediplomeerde NLP-therapeut of -beoefenaar. Dit komt omdat een erkende NLP-therapeut jouw gevoelens, gewoonten en communicatiestijl zal onderzoeken om een techniek te gebruiken die je zullen helpen jouw doelen te bereiken. Het volgen van een cursus NLP kan je helpen deze technieken eigen te maken.

+ berichten

Josephine is een communicatie expert en heeft daarnaast veel kennis opgedaan over gedrag in organisaties en psychologie. Op dit moment is zij werkzaam als mental health counselor. Als Mental Health counselor voert zij de volgende taken uit: ontzorgsessies uitvoeren, het maken van strategische planning voor loopbaanverbetering, stress management, anggstbeheersing, het behandelen van alle soorten depressies. Daarnaast vindt ze het leuk om artikelen te schrijven over gerelateerde onderwerpen voor websites zoals deze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *