foto van een vrouw die op zoek naar een goed oogmassage apparaat tegen migraine en hoofdpijn

Oogmassage apparaat kopen? Lees eerst onze review.

Welkom bij ons artikel over de beste oogmassageapparaten. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar deze producten, talloze recensies bekeken en zelf een reeks producten getest.

Ons doel was om de kwaliteit, prijs en algehele effectiviteit van verschillende oogmassageapparaten te vergelijken om je te helpen de juiste te vinden voor jouw behoeften.

We begrijpen dat als het gaat om zoiets gevoeligs als uw ogen, het belangrijk is om een product te krijgen dat zowel veilig als effectief is.

Daarom hebben we bij het samenstellen van deze lijst rekening gehouden met factoren als merkreputatie en feedback van klanten, zodat je met vertrouwen een oogmassageapparaat kunt kiezen.

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar onze lijst met de beste oogmassageapparaten die vandaag beschikbaar zijn – we denken dat je precies zult vinden wat je nodig hebt!

Beste oogmassage apparaten van dit moment

FAMBZ Relax Oogmassage Apparaat (Beste en meest luxe keuze)

afbeelding van het fambz oogmassage apparaat

Eigenschappen:

 • 5 verschillende massagestanden: automatische, vitaliteits, clear, slaap en dynamische massage
 • Bluetooth functie; luister naar je favoriete of rustige muziek
 • Warmte kompres om extra te relaxen
 • Simpele bediening en gemakkelijk op te laden via USB
 • Certificaten : CE/EMC/FCC/RoHS

De FAMBZ Relax Oogmassage Apparaat staat bovenaan de lijst met de beste oogmassage apparaten. In slechts 15 minuten kun je er heerlijk mee ontspannen, afhankelijk van stress, stijfheid, hoofdpijn en migraine. Met zijn ingebouwde Bluetooth functie heb je toegang tot jouw favoriete rustgevende muziek. Bovendien variëren de massagemogelijkheden van dynamische massage tot slaapmassage en draagt de warmtekompres bij aan de stimulatie van bloedsomloop.

Vulpes BodyCare® Oogmassage Apparaat (Goede prijs/kwaliteit verhouding)

foto van het vulpes goods oogmassage apparaat

Eigenschappen:

 • 5 massagestanden: Volledige massage, Vitaliteit massage, Zuivering massage, Slaapmassage & Slimme massage
 • Warmte en vibratie
 • Zeer hoog beoordeeld door eerdere gebruikers
 • Bluetooth voor muziek
 • USB-Oplaadbaar
 • Biedt hulp bij hoofdpijn, migraine en meer

Vulpes BodyCare® heeft zijn nieuwe oogmassageapparaat met warmtefunctie, Bluetooth en Music uitgebracht – Electric Wireless. Droge en geïrriteerde ogen kunnen hinderlijk zijn, maar deze stimulator is er om deze symptomen te verlichten. De ingebouwde warmtecompressiefunctie ontspant de spieren rond uw ogen, wat helpt bij het verminderen van hoofdpijn, migraine en andere pijn die gepaard gaat met vermoeide ogen. Bovendien maakt het draadloze ontwerp het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, evenals de Bluetooth-technologie waarmee je het kunt koppelen aan jouw favoriete muziek voor een rustgevende massage-ervaring.

Salvano® Oogmassage Apparaat (Goede voordelige optie)

afbeelding van het oogmassage apparaat van salvano

Eigenschappen:

 • Gekeurd en getest volgens Europese Wet- en Regelgeving
 • Geeft vibratie, warmte- en luchtcompressie af voor extra ontspanning en verzorging.
 • 5 massagestanden voor afwisseling
 • USB-Oplaadbaar
 • 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Wilt u uw ooggezondheid verbeteren zonder de hoofdprijs te betalen? Zoek dan niet verder dan de Salvano® Eye Massager met warmtecompressie, Bluetooth en muziek – Elektrisch draadloos oogmasker. Dit compacte en betaalbare apparaat beschikt over meerdere functies die kunnen helpen vermoeidheid van de ogen, vermoeidheid en hoofdpijn te verminderen en tegelijkertijd uw ogen te ontspannen.

FOREO IRIS™ Oogmassage

afbeelding van het foreo fris oogmassage apparaat

Eigenschappen:

 • Je kunt kiezen uit 8 verschillende snelheden per modus
 • Ingebouwde timer
 • 100% waterdicht
 • Wel 140 keer te gebruiken met 1 keer opladen
 • Bezit de T-Sonic™-technologie
 • Verminder kraaienpootjes, fijne lijntjes en rimpels.

FOREO IRIS™ is de nieuwste innovatie op het gebied van oogmassageapparaten, ontworpen om stress en vermoeidheid in de gevoelige huid rond jouw ogen te verminderen, zodat je er verfrist uitziet. Dit revolutionaire apparaat maakt gebruik van T-Sonic™-technologie, waardoor de microcirculatie van de bloedstroom wordt gestimuleerd en donkere kringen worden verminderd. De reacties van gebruikers zijn echter gemixt. Over het algemeen zijn gebruikers van mening dat de prijs vrij hoog is en geeft een klein aantal gebruikers aan geen effect te zien. Al met al is het product toch vrij hoog beoordeeld.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking omtrent de beste oogmassage apparaten vertrouwen?

Als u op zoek bent naar een apparaat voor oogmassage, is de kans groot dat je er zeker van wilt zijn dat jij het beste product voor jouw geld krijgt.

Daarom heeft Mindsetking de tijd genomen om een reeks apparaten voor oogmassage te bekijken en te evalueren, zodat je er zeker van kunt zijn dat jij een weloverwogen beslissing neemt wanneer je er een kiest die aan jouw behoeften voldoet.

Het team van experts van Mindsetking heeft elk apparaat zorgvuldig overwogen op basis van een aantal criteria, zoals gebruiksgemak, comfortniveau en effectiviteit.

Daarnaast hebben ze ook gekeken naar klantbeoordelingen en feedback van degenen die de producten al hebben gebruikt.

Dit zorgt ervoor dat hun keuzes alleen de best mogelijke apparaten bevatten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Waar let je op bij het kopen van een goed oogmassage apparaat?

Wanneer je op zoek bent naar het perfecte oogmassage apparaat, dan is het aan te raden om rekening te houden met een aantal factoren:

 • Intensiteitsstanden: Zorg ervoor dat je kiest voor een model dat minimaal drie intensiteit standen biedt.
 • Bluetooth: Wil je graag naar je favoriete nummers luisteren tijdens het masseren? Kijk dan of het model is voorzien van Bluetooth connectiviteit.
 • Materialen: Ook de materialen waarmee de oogmaskers zijn gemaakt spelen hierbij een rol: siliconengel is prettig en een elastische band om alles veilig vast te houden is altijd mooi meegenomen.
 • Functies: Verder is het belangrijk dat het apparaat trillings-, luchtdruk- en warmtestimulatie biedt.
 • Formaat: Kies voor een oogmassageapparaat met een handig formaat. Een compact ontwerp is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen tijdens massagesessies. Zorg er daarom voor dat je apparaat niet te groot of zwaar is om te dragen.

Hoeveel geld moet ik uitgeven aan een oogmassage apparaat?

Als je op zoek bent naar een oogmassage apparaat, is het belangrijk dat je eerst bepaalt hoeveel geld je ervoor over hebt.

Er zijn verschillende soorten en maten oogmassage apparaten, waarbij duurdere modellen vaak langer meegaan, erg comfortabel zitten en beschikken over diverse massagestanden.

Goedkopere opties van de Kruidvat kunnen echter minder lekker aanvoelen of vaker opgeladen moeten worden.

Beslis wat features en mogelijkheden je graag wilt hebben in jouw oogmassage apparaat en bereid je vervolgens voor om daarvoor de juiste prijs te betalen.

Hoe gebruik je een oogmassage apparaat?

 1. Voordat je begint met het gebruik van het massagerapparaat, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen.
 2. Ga daarna op een comfortabele plek zitten of liggen en koppel vervolgens jouw telefoon via Bluetooth aan het oogmassage apparaat.
 3. Selecteer vervolgens een massageprogramma uit de opties die het oogmassage apparaat biedt en plaats dan het massagerapparaat op je hoofd.
 4. Zet indien nodig de intensiteit lager als het te hard staat en pas na verloop van tijd de programma’s aan.
 5. Geniet in slotte van de massage!

Wat zijn de voordelen van oogmassage apparaten?

Oogmassageapparaten worden steeds populairder, en terecht. Door trillingen, warmte, luchtdruk en massagerollen te combineren, bieden deze apparaten een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van jouw algehele welzijn.

 • Pijn verlichten en stress verminderen: Met name oogmassageapparaten bieden verlichting van hoofdpijn en migraine door de afgifte van endorfine te stimuleren – hormonen die pijn verlichten en stress verminderen.
 • Verminderen hoofdpijn en migraine: Naast het helpen verminderen van hoofdpijn en migraine, kunnen oogmassageapparaten de bloedcirculatie naar het gebied rond de ogen verhogen door zachte massagebewegingen te maken om de spieren eromheen te helpen ontspannen.
 • Verbeterde bloedsomloop: Deze verbeterde bloedsomloop kan het herstelproces van kleine verwondingen of infecties in de ogen versnellen en wallen en donkere kringen onder de ogen, veroorzaakt door slaapgebrek of vermoeidheid, verminderen.
 • Gezichtsvermogen verbeteren: Bovendien kunnen de beste oogmassageapparaten voor de behandeling van migraine kunnen ook het gezichtsvermogen verbeteren.
 • Donkere kringen verminderen: Als je last hebt van donkere kringen, kan een oogmassage apparaat verlichting bieden. Het rustgevende effect helpt je te ontspannen en bevorderd de slaapkwaliteit, waardoor donkere kringen verminderd worden.
 • Vermindert rimpels: De oogmassageapparaat kan helpen bij het verminderen van rimpels in en rondom de ogen of kraaienpootjes. Dit apparaat zal jouw huid revitaliseren en de verschijnselen die met het verouderingsproces gepaard gaan, helpen te verminderen. Dit betekent dus dat oogmassage apparaten een massage en gezichtsbehandeling kunnen bieden.

Wat zegt de wetenschap over oogmassage apparaten?

Oogmassage-apparaten worden inderdaad steeds populairder omdat mensen op zoek zijn naar meer natuurlijke methoden om stress en vermoeidheid te verminderen.

Deze kunnen een zachte en effectieve manier zijn om wallen en ontstekingen rond de ogen te helpen verminderen en om de tekenen van veroudering als gevolg van stress te verminderen.

Deze apparaten werken meestal door zachte trillingen of zuigkracht te bieden, wat helpt om opgehoopt vocht af te voeren en wallen te verminderen. Bovendien bevatten sommige modellen ook LED-lampjes die helpen om rimpels en donkere kringen te verminderen.

Bewijs

Recente studies hebben aangetoond dat het gebruik van oogmassageapparaten gunstig kan zijn voor de gezondheid van het oog.

Een studie uitgevoerd in Japan was bijzonder invloedrijk. De studie omvatte 40 deelnemers en ontdekte dat degenen die oogmassageapparaten gebruikten een significante verbetering zagen in gezichtsscherpte en contrastgevoeligheid. [B]

Bovendien meldden deelnemers dat ze zich alerter voelden en minder vermoeide ogen ervoeren in vergelijking met degenen die het apparaat niet gebruikten.

Risico’s en nadelen van oogmassage apparaten

Vanwege de zeer intense trillingen die door deze apparaten worden geproduceerd, kunnen gebruikers tijdelijk ongemak of misselijkheid ervaren.

Onjuist gebruik van het apparaat kan het risico op irritatie vergroten en bestaande oogproblemen verder verergeren. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en een opticien te raadplegen voordat je een oogmassageapparaat gebruikt om een veilige en heilzame ervaring te garanderen.

Bovendien kan langdurig gebruik van het apparaat leiden tot overprikkeling van de ogen, resulterend in hoofdpijn en langdurige vermoeide ogen. Gebruikers moeten tijdens het gebruik van deze apparaten regelmatig pauzeren en voldoende rusten.

Veelgestelde vragen over oogmassage apparaten

Wat is een oogmassage apparaat?

Een oogmassageapparaat is een innovatief apparaat dat wordt gebruikt om stress te verminderen en de gezondheid van jouw ogen te verbeteren. Dit apparaat zendt een laagfrequente trilling uit waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het wallen, donkere kringen en rimpels rond de ogen vermindert. De trillingen stimuleren de bloedsomloop en verminderen zwelling, vermoeidheid en belasting van de ogen.

Wat doet een oogmassage apparaat?

Oogmassageapparaten zijn het nieuwste op het gebied van gezondheids- en welzijnstechnologie en bieden gebruikers de kans om vermoeide ogen te kalmeren met een geautomatiseerd massageapparaat. Deze oogmassageapparaten bieden verlichting voor mensen die last hebben van droge ogen, spanningshoofdpijn en vermoeide ogen die worden veroorzaakt door urenlang staren naar een computerscherm of smartphone. Over het algemeen kan een oogmassageapparaat je helpen gezond ogende ogen te krijgen zonder dat je geld hoeft uit te geven aan dure behandelingen of medicijnen.

Helpt een oogmassage apparaat bij droge ogen?

Ja, het is mogelijk dat een oogmassage apparaat bijdroeg aan het verminderen van klachten als gevolg van droge ogen. Doordat de bloedsomloop rond je ogen wordt gestimuleerd, kan dit de vochtbalans in de ogen herstellen en zo dagelijkse irritatie voorkomen of bestrijden. Het effect daarvan verschilt per persoon.

Helpt een oogmassage apparaat bij migraine?

De prevalentie van migrainehoofdpijn is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en veel patiënten zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun symptomen het beste te beheersen. Oogmassageapparaten zijn een populaire oplossing geworden voor het verlichten van migraine, waarbij voorstanders beweren dat ze de pijn en het ongemak helpen verlichten dat gepaard gaat met deze slopende hoofdpijn. Het antwoord is dus ja.

Welk oogmassage apparaat kan ik het beste kopen?

Als je op zoek bent naar het beste oogmassage apparaat, is het belangrijk om goed te kijken naar je eigen voorkeuren en wensen. Het is aan te raden dat je een kwaliteitsapparaat koopt dat betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. We raden aan om ons artikel te lezen, zodat je de beste oogmassage apparaten kan vinden die bij jou passen.

Zijn er ook massage apparaten die je voor je gehele hoofd kunt gebruiken?

Vaak hebben de massage apparaten die je voor je hoofd kunt gebruiken wel specifieke opties en zijn ze bedoeld voor specifieke gebieden op je hoofd of je gezicht, zoals oogmassage apparaten dat ook zijn. Indien je andere gebieden wil triggeren op of rondom je hoofd kun je bijvoorbeeld eens kijken naar gezichtsmassage apparaten of hoofdmassage apparaten. Deze apparaten behandelen weer andere gebieden, die oogmassage apparaten niet behandelen.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaande psychologische inzichten. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *