Op deze foto ie je twee mensen die genieten van een massage van iemand die de thuisstudie massage therapie opleiding heeft afgerond

Beste opleiding massagetherapeut: grotendeels thuisstudie

Massagetherapie is een groeiend veld en terecht. Een massagetherapeut kan pijn, spanning en stress verlichten, wat het algehele welzijn kan verbeteren.

Sommige massagetherapeuten kiezen ervoor om hun opleiding grotendeels door zelfstudie te voltooien en dit is een erg goede manier om meester te worden in het masseren.

Veel massagetherapeuten leren door boeken te lezen en dvd’s te bekijken die worden geleverd door de certificeringsorganisaties voor massagetherapeuten, aanvullend met wat praktijkdagen

De opleiding massagetherapie die we in dit artikel behandelen bevat ook lesdagen, die optioneel zijn, onder toezicht van professionals.

Waarom een opleiding massagetherapeut volgen?

Een opleiding massagetherapeut geeft je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om als professionele masseuse te werken. Je kan niet zomaar ergens aan het werk gaan als masseur, want je wil je komende klanten graag een kwaliteitsbehandeling bieden.

Een opleiding massagetherapeut kan veel nieuwe banen opleveren, zeker nu een verkeerde houding zo een groot onderwerp en veel voorkomend probleem is.

Massage heeft veel helende eigenschappen en met training kunnen mensen nog meer geweldige massages voor anderen creëren. Het is ook geweldig voor klanten, omdat mensen geweldige massages kunnen krijgen zonder dat ze speciale vaardigheden of ervaring nodig hebben.

Er zijn veel voordelen aan het volgen van een cursus massagetherapeut, en het is een uitstekende manier om de kunst van het masseren te leren en hoe u onvergetelijke massages kunt geven.

Massagetherapie leren kost tijd, maar het is de moeite waard als je op zoek bent naar een lonende carrière in dit vak. Deze opleiding maakt jou in het juiste tempo klaar om een professionele masseur te worden.

Waarom is deze opleiding massagetherapie zo goed?

Veel massagetherapeuten krijgen hun opleiding via een school of programma dat af en toe of maandelijks lessen aanbiedt.

Dit kan voor sommigen handig zijn, maar het kan ook moeilijk zijn om een kwaliteitsprogramma te vinden dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Dat is waar dit opleidingscentrum om de hoek komt kijken. Ze bieden een thuisstudieprogramma met zes optionele praktijkdagen, evenals dertien modules die onderwerpen behandelen als anatomie, fysiologie, gezondheidsbevordering en ziektepreventie, massagetechnieken, cliëntbeoordeling en behandelprincipes en meer.

Bovendien hebben veel van de afgestudeerden van het instituut positieve recensies gegeven over hun ervaringen met de school en het kwaliteitsvolle curriculum.

Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige opleiding tot massagetherapeut, zoek dan niet verder dan het opleidingscentrum Kersten voor de beste massagetherapie!

Gebruik deze link om de opleiding massagetherapie met korting te starten>>>

Als je denkt dat je snel als masseur kunt beginnen en veel geld kunt verdienen, bedenk dan dat je er hard voor moet werken. Motivatie is hierbij het sleutelwoord, want alleen mensen met een passie en een duidelijk doel voor ogen zullen succesvol worden in de massagetherapie. Daarom wil ik alleen mensen aanmoedigen die trouw blijven aan hun ambitie om tevreden cliënten te helpen.

Een kleine eerlijke tip

Hoeveel modules heeft deze opleiding en wat leer ik hierin?

De modules bestaan uit de volgende onderwerpen, die je zal leren:

 • Massagetechnieken
 • Hoofdpijnmassage
 • Sportmassage
 • Therapeutische massage bij rugklachten
 • Onderarm Massage
 • Cupping Massage
 • Hotstone Massage
 • Kruidenstempelmassage
 • Chinese massage: hoofd, nek en schouder
 • Therapeutische Voetreflexologie
 • Gezichtsmassage & lymfedrainage
 • Stoelmassage
 • Medische basiskennis

Ben je geïnteresseerd in het leren masseren? Nou, met deze online cursus massagetherapeut kan dat! Dit programma heeft dertien modules en vijf lesdagen massagetechnieken en 3 lesdagen therapeutische massage bij rugklachten. De lesdagen mag je vrijblijvend bijwonen!

In deze interessante en sterk opgebouwde cursus leer je alles wat je moet weten over het geven van massages, van de basis tot meer geavanceerde technieken.

Bovendien heeft dit programma een gebruiksvriendelijke content waarmee je gemakkelijk in jouw eigen tempo kunt leren. Als je een beginnende masseur bent of nog helemaal geen ervaring hebt, is deze cursus helemaal perfect voor jou. Dus waarom niet de sprong wagen en vandaag beginnen met leren?

Tot slot kun je je examen halen en een diploma bemachtigen!

Na het afronden van de modules van een opleiding tot massagetherapeut, het bestuderen van de leerstof en het behalen van voldoende stage-uren, kun je je diploma aanvragen.

Hierna zul je het vak masseren goed begrijpen en ben je getest op vele vlakken.

Gebruik deze link om de opleiding massagetherapie met korting te starten>>>

Deze opleiding massagetherapie bevat een bonus ”Paramedisch praktijk starten”

Deze praktijkopleiding Massagetherapie bevat een bonus: Praktijkstart. Deze bonus is zeer waardevol voor iedereen die met massagetherapie wil beginnen, omdat naast kennis over het vak natuurlijk ook klanten nodig zijn om succes te behalen.

Tijdens de cursus leer je alles over waar en hoe je moet adverteren om klanten aan te trekken en hoe je zelf een website maakt. Bovenal bespaar je door de cursus veel geld waardoor je optimaal kan starten!

Wat als ik vragen heb tijdens mijn opleiding massagetherapie?

Mail deze dan naar info@massagecursuslimburg.nl of stel ze in ons ledenportaal. Wij proberen binnen een week te antwoorden, dus stel zo veel mogelijk vragen in één mail.

Voorbeelden van benodigdheden die je gebruikt tijdens het volgen van een massagecursus zijn onder andere massagetafels, hotstones en heather, kruidenstempels, een massagestoel en massageolie – hierover wordt informatie verstrekt bij de start van de opleiding met betrekking tot goedkope bestellingen.

Veelgestelde vragen over opleidingen massagetherapie

Is het verstandig om een opleiding massage therapie online te volgen?

Ja, het is mogelijk om via een online cursus massagetherapeut te worden. Je kunt de stof dan goed in je eigen tempo doornemen en uiteraard zijn er nog een aantal praktijkdagen om ervoor te zorgen dat je de geleerde technieken ook op de juiste manier uitvoert, mocht je hier behoefte aan hebben.

Wat zijn de nadelen van het volgen van een online opleiding massagetherapie?

Er zijn een paar nadelen aan het volgen van een online cursus massagetherapie. Ten eerste bieden sommige online opleidingen helemaal geen praktische training. Deze studie echter wel zoals je kon lezen in het artikel. Maar als je voornamelijk praktijklessen wil dan is een online opleiding massage therapeut waarschijnlijk niks voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je bij online lessen zelf op kunt brengen om de stappen te zetten die nodig zijn voor het voltooien van de studie. Er is niemand die ervoor zorgt dat je oplet.

Wat is een massagetherapeut?

Een massagetherapeut is iemand die mensen masseert. Ze kunnen in verschillende omgevingen werken, zoals ziekenhuizen, spa’s of winkels. Ze hebben meestal een vergunning nodig van de staat waarin ze werken. Veel massagetherapeuten zijn ook gecertificeerd door organisaties zoals de National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork (NBCT).

Hoe kan ik na mijn studie massagetherapie aan het werk gaan?

Er zijn veel manieren om massagetherapeut te worden, waaronder het voltooien van een geaccrediteerd massagetherapieprogramma of het opdoen van ervaring als massagetherapeut. Veel massagetherapeuten werken ook in bedrijven die massages aanbieden, zoals spa’s en hotels. Als je massagetherapeut wilt worden, is het belangrijk om te beginnen met het vinden van een geaccrediteerde opleiding die de juiste opleiding en training biedt. Na het voltooien van de opleiding kun je solliciteren bij de gewenste massagepraktijk.

Kan een opleiding massagetherapie ook nemen ter bijscholing?

Ja, het is goed om je te blijven ontwikkelen, ook als je al masseur bent. Een cursus massagetherapeut kan je nieuwe technieken leren en je helpen je bestaande vaardigheden te perfectioneren. Veel scholen voor massagetherapie bieden aanvullende cursussen die je kunnen helpen gecertificeerd te worden op andere gebieden of kunnen je helpen je technieken te verfijnen. Het is verwonderlijk hoe snel mensen ook bepaalde dingen vergeten, zo ook de uitvoering van massagetechnieken.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *