wat zijn de beste tens apparaten?

Beste Tens apparaat om te kopen? Lees eerst onze 2023 review!

TENS-apparaten worden een steeds populairdere oplossing om pijn te helpen beheersen, zonder dat medicijnen of invasieve procedures nodig zijn. Maar met zoveel TENS-apparaten op de markt, hoe weet je zeker welke de beste is? In dit artikel vertellen we je precies welk apparaat in tests het meest betrouwbaar en effectief is bevonden.

We beantwoorden ook enkele van jouw meest gestelde vragen over TENS-apparaten, zoals hoe ze werken en bij welke soorten aandoeningen ze kunnen helpen. We willen dat onze lezers zich geïnformeerd en bevoegd voelen als het gaat om het nemen van beslissingen over hun gezondheidszorgopties.

Door dit artikel te lezen, beschik je over alle informatie die je nodig hebt om een zelfverzekerde beslissing te nemen over het kiezen van een TENS-apparaat dat het beste bij jouw behoeften past.

Wat zijn de beste Tens apparaten van dit moment?

Hieronder vind je de tens apparaten die door ons verkozen zijn als de beste. Wij hebben diverse apparaten getest en hebben talloze reviews doorgelezen om tot een conclusie te komen.

1. Beste Tens apparaat – Axion Stim Pro X9+ (Beste keuze algemeen en voor rug)

afbeelding van het Axion tens apparaat

Eigenschappen:

 • Beschikt over 37 verschillende programma’s
 • 8 individueel instelbare standen
 • Beste keuze bij rugpijn
 • Te gebruiken voor pijntherapie, spieropbouw en massages
 • Compact en gemakkelijk onderweg mee te nemen
 • Complete set met contactspray en elektroden
 • Zeer hoog beoordeeld door eerdere gebruikers

De Axion Stim Pro X9+ is de beste Tens apparaat voor het verlichten van rugpijn. Met maar liefst 8 plakkers kun je meerdere spiergroepen tegelijkertijd stimuleren, waardoor je gerichte pijnverlichting krijgt. De plakkers zijn bovendien ontworpen in langere en ronde vormen om een groter oppervlak te bedekken. Een extra handigheid is dat er ook contactspray wordt meegeleverd, waarmee de stroomsignalen goed geleid worden. Hoewel iets kostbaarder dan andere apparaten, is dit eindelijk een investering waard. Dit was voor ons persoonlijk het beste tens apparaat en daarnaast is dit apparaat ook het hoogst beoordeeld in de reviews.

2. Bluetens Classic Elektrostimulatie (Ook erg goed)

afbeelding van het bluetens tens apparaat

Eigenschappen:

 • Klein, lichtgewicht en compact toestel
 • Erg gebruiksvriendelijk tens apparaat
 • Verlicht de pijn onmiddelijk
 • Gratis app via Bluetooth, eenvoudig te verbinden
 • Bluetens app beschikbaar voor Android- en iPhonetoestellen
 • Handelt natuurlijk op het lichaam
 • 5 standen: wrijven, kloppen, drukken, kneden, samentrekken
 • App heeft meer dan 100 programma’s, geschikt voor 15 lichaamsdelen en gewrichten

Naast TENS-behandelingen biedt dit apparaat EMS-therapieën aan om je spieren te herstellen. De therapie stuurt elektrische stroompjes naar zenuwvezels waardoor de spieren samentrekken. Met het apparaat zijn zowel TENS- als EMS-behandelingen mogelijk, met name geschikt voor: chronische spierpijn, spiertraining en herstel, menstruatiepijnvermindering, pijnvermindering bij zenuwpijnen en rugpijnverlichting. In onze ogen is dit een goede tweede keuze. We vinden de applicatie ook erg handig te gebruiken.

3. Kluvaro KRES100B Tens Apparaat (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van het kluvaro goedkope tens apparaat

Eigenschappen:

 • Medicijnvrije pijnverlichter
 • Tens apparaat met LCD-Display
 • Compact design & Gebruiksvriendelijk
 • Instelbare timer & Handige clip voor onderweg
 • Elektroden met verbeterde kleefkracht
 • 8 extra elektroden (latexvrij)
 • Modus: 12 programma’s
 • Voeding: DC 4,5V (3x AAA batterij)

Heb je regelmatig last van rugpijn, nekpijn, stijve of pijnlijk spieren en gewrichten? Dan is de Kluvaro KRES100B TENS Apparaat je ideale oplossing! Dit digitale tweekanaalsapparaat beschikt over een LCD-display waarmee je de timer en intensiteit kunt instellen. Plaats eenvoudig de elektroden pads op de plek van de pijn en kies het juiste programma voor verlichting. Met zijn compacte design kun je dit medicijnvrije apparaat bovendien gemakkelijk meenemen onderweg. Bij dit Kluvaro apparaat worden 8 extra elektroden geleverd afkomstig uit de vernieuwde productielijn: elektroden met verbeterde kleefkracht en betere geleiding voor een langere levensduur. Deze extra elektroden zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar bij Kluvaro.

4. Omron tens e3 intense – Tens apparaat

afbeelding van het omron tens e3 intense apparaat

Eigenschappen:

 • In staat om de pijnprikkel te blokkeren
 • Stimuleert door de afgifte van endorfines (natuurlijke pijnstillers) te activeren
 • In staat om de bloedsomloop te verbeteren
 • Met 9 programma’s voor verschillende therapieën
 • Long Life wasbare elektrodes 150 x te gebruiken
 • Snel: behandelingen van 15 minuten
 • Draagbaar door handige kledingclip

Het Omron TENS E3 Intense Tens-apparaat is een goede keuze als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om uw chronische pijn te beheersen. Dit apparaat helpt de afgifte van endorfines te stimuleren, die jouw pijnsensatie helpen verminderen en blokkeren. Het biedt meerdere therapeutische opties, waaronder negen programma’s die kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften. Met zijn instelbare intensiteitsinstellingen kan het verlichting brengen in slechts 15 minuten.

5. Sanitas SEM43 Tens apparaat (Voordelige optie)

Eigenschappen:

 • CE gecertificeerd
 • 2 afzonderlijk instelbare kanalen met 4 zelfklevende elektroden
 • 44 voorgeprogrammeerde toepassingen (TENS / EMS / massage)
 • 6 aanpasbare programma’s (TENS / EMS)
 • Inclusief batterijen (3 x AAA)
 • 2 jaar garantie

De Sanitas SEM43 is een 3-in-1 apparaat, dat gebruikmaakt van Pijn therapie (TENS), Spier stimulatie (EMS) en Relaxatie & massage. Eén set bestaat uit 1 Sanitas digital TENS/EMS apparaat, 2 verbindingskabels, 4 standaard plakelektroden (45×45 cm), 3 AAA batterijen en een Nederlandse gebruikershandleiding. Accessoires die apart los verkregen kunnen worden zijn de Elektrode Standaard 8st (45×45) & Elektrode Groot 4st (50×100). Belangrijke specificaties zijn onder andere 2 afzonderlijk instelbare kanalen met 4 zelfklevende elektroden, 44 voorgeprogrammeerde toepassingstrajecten (TENS / EMS / massage), 6 aanpasbare programma’s (TENS / EMS ), timer-functie tussen 5 & 100minuten, veiligheidsslot etc… Verkrijgbaar met 2 jaar garantie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tens apparaat?

Als het gaat om het kopen van een apparaat voor tientallen, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.

Ten eerste staat de kwaliteit van het apparaat voorop en zou de hoogste prioriteit moeten hebben bij het doen van jouw aankoop.

Zorg ervoor dat de materialen die bij de constructie zijn gebruikt, van hoge kwaliteit zijn en dat het met aandacht voor detail is vervaardigd.

Bovendien is het belangrijk om te kijken naar eventuele garanties die bij het product worden geleverd; deze kunnen gemoedsrust bieden als er iets misgaat.

Zorg er bij het onderzoeken van jouw opties voor dat je een goed begrip krijgt van alle beschikbare functies op elk apparaat, zodat je er een kunt kiezen die perfect aan jouw behoeften voldoet.

Overweeg bovendien of een EMS (elektronische spierstimulator) voor jou nodig is – dit kan extra kosten met zich meebrengen, maar kan een gerichte behandeling voor bepaalde gebieden bieden.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Het vinden van het juiste tientallen apparaat kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel opties is het moeilijk om te weten naar welke functies je moet zoeken en welk product het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Daarom zijn wij er om te helpen.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar tientallen apparaten en ons team van experts heeft talloze reviews gelezen en producten van verschillende fabrikanten getest om de beste op de markt te vinden.

We houden rekening met alle aspecten – inclusief prijs, effectiviteit, bruikbaarheid en duurzaamheid – om te bepalen welke apparaten de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Daarnaast houden we ook rekening met gebruikersfeedback en klanttevredenheidscijfers bij het nemen van onze beslissingen.

Kortom, je kunt erop vertrouwen dat de keuzes van Mindsetking gebaseerd zijn op objectieve criteria, zodat je er zeker van kunt zijn dat jij een kwaliteitsproduct krijgt dat aan jouw behoeften voldoet zonder jouw budget te overschrijden!

Hoe gebruik je een tens apparaat?

Om een TENS apparaat te gebruiken moet je allereerst de elektroden of plakkers op je huid plaatsen. Zorg ervoor dat je hierbij goed een schone, droge huid gebruikt, en vermijd het aanbrengen van de pads op huid die geïrriteerd is of kapot.

Je zou de elektroden ook regelmatig kunnen vervangen als ze niet meer goed plakken; je kunt ze namelijk makkelijk online bestellen.

Vervolgens kun je op het apparaat de verschillende programma’s instellen, zoals TENS, EMS, warmtetherapie of massage.

Met sommige apparaten kun je ook een combinatie hiervan instellen. De beste tensopparaten bieden al deze mogelijkheden en zijn bedieningsvriendelijk!

Veelgestelde vragen over tens apparaten

Wat zijn jullie ervaringen met tens apparaten?

Onze persoonlijke ervaring met TENS-apparaten was een aangename verrassing. We hebben veel rassen getest en hadden lage verwachtingen, maar de resultaten waren overweldigend positief. Onze reis begon met het onderzoeken van verschillende soorten TENS-apparaten. We wilden een betaalbaar apparaat vinden dat nog steeds effectief zou zijn in het verlichten van onze pijn. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om een van de meest populaire merken aan te schaffen en het eens te proberen. We waren verbaasd over hoe snel onze pijnniveaus afnamen! Het apparaat was gebruiksvriendelijk, draagbaar en ongelooflijk effectief in het beheersen van onze pijnsymptomen. We zijn zeker blij dat we het een kans hebben gegeven, omdat het zo’n verschil heeft gemaakt in het verbeteren van onze levenskwaliteit!

Helpen tens apparaten bij rugpijn?

Helpen TENS-apparaten echt bij rugpijn? Velen van ons hebben pijn in de onderrug, maar zou een eenvoudig apparaat het antwoord op onze gebeden kunnen zijn? Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat TENS-apparaten inderdaad chronische rugpijn kunnen helpen verminderen.

Welke prijs betaal je voor een tens apparaat?

Maar wat betaal je eigenlijk voor een tientallen toestel? Het zal je misschien verbazen dat de kosten enorm kunnen variëren. Afhankelijk van het type model dat u aanschaft, kan uw vergoeding variëren van ongeveer 60 euro tot 1500 euro of zelfs meer! Als je overweegt om voor jezelf een tens-apparaat aan te schaffen, is het belangrijk om even de tijd te nemen om de verschillende beschikbare modellen te onderzoeken en te beslissen welk model het beste bij je past. Zorg ervoor dat je niet alleen het prijskaartje in overweging neemt, maar ook andere factoren zoals kwaliteit en gebruiksgemak voordat je jouw definitieve beslissing neemt.

Worden TENS apparaat vergoed door de zorgverzekering?

Vaak worden deze apparaten vergoed, maar het is belangrijk om te checken of jouw specifieke zorgverzekeraar deze technologie vergoed en welke modellen in aanmerking komen voor een vergoeding.

Kun je afvallen met een Tens apparaat?

Ja, dat is mogelijk. Door dagelijks het gebruik van een spierstimulatie apparaat in combinatie met elektrostimulatie kan je spieren intensief trainen, waardoor je lichaamsvet verliest. Hierdoor functioneert het tevens als een vetverbranding apparaat en zal je afvallen.

Hoe verzorg je een tens apparaat?

Voordat je begint met het verzorgen van je TENS apparaat, moet je eerst zorgen dat het uitgeschakeld is. De meeste toestellen schakelen automatisch uit na de programmaduur. Je kunt de stimulatie-eenheid ook uitschakelen met de ON / OFF-knop. Gebruik daarna een licht vochtige doek om de elektroden voorzichtig te reinigen, wat hun levensduur ten goede komt. Plak dan de gereinigde elektroden weer op de folie en bewaar ze in de beschermende verpakking van je toestel. Als de kleefkracht van de elektroden afneemt, kun je het oppervlak met een beetje water bevochtigen en bewaren op een koel plekje zoals bijvoorbeeld in diepvries tot volgende behandeling. Vervang alleen elektroden als er geen herstel via bovenstaande methode mogelijk is.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *