in dit artikel vind je alles over de theragun mini

Theragun Mini Review: voordelen, nadelen en vergelijking 2023.

Welkom bij onze review over de Theragun Mini, de kleine massage gun van Therabody. We zullen de voor- en nadelen van dit product bespreken en dieper ingaan op zijn concurrenten. Is dit de beste optie die je kunt kopen of zijn er betere?

We vertellen je natuurlijk bij alles waarom dit zo is. We hebben het product immers zelf getest en talloze reviews vergeleken, net als bij vele andere massage guns.

Theraguns de pareltjes van de massage guns?

Theraguns worden over het algemeen gezien als de beste massage pistolen op de markt en dat is niets voor niks, want ze presteren uitzonderlijk goed. Dit zie je terug in (onze) tests en reviews van klanten.

De vraag is alleen geldt dit ook voor de Theragun Mini? Dit is een aanzienlijk kleiner massage apparaat en daarom vraag je je vast af of deze wel hetzelfde kan leveren en of er verschillen te vinden zijn.

Dat kan haast niet missen met zo een ander uiterlijk en wij laten je precies weten wat deze verscchillen zijn, wat de voor- en nadelen zijn en geven je verder nog een kijkje in de keuken bij de Theraguns van Therabody!

De Theragun Mini kopen – overzicht

afbeelding van de theragun mini

Eigenschappen:

  • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology ™
  • Ultra portable
  • 3 snelheden (1750, 2100, 2400 PPMs)
  • Ergonomische grip en draagtas bijgeleverd
  • Interne lithium- ion batterij (150 minuten)
  • 2 jaar garantie

De Theragun Mini™ is een krachtig, draagbaar massageapparaat dat een soortgelijke hoogwaardige diepe spierbehandeling biedt als de grotere Theragun-modellen, maar met ongeëvenaarde draagbaarheid. Ondanks zijn compacte formaat is de Theragun Mini opmerkelijk krachtig en stil, dankzij de gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology™. Met een gewicht van minder dan 0,7 kg en past in de palm van je hand, is de mini gebouwd voor gebruik onderweg. Met drie snelheidsopties (1750, 2100 en 2400 PPM’s) kunt u met de mini uw behandelingen aanpassen. Het apparaat heeft een ergonomische handgreep en een interne lithium-ionbatterij die tot 150 minuten kan worden gebruikt. De Theragun Mini wordt geleverd met een draagtas, een standaard balbevestiging voor gebruik op grote en kleine spiergroepen en een voedingsadapter. Bovendien wordt het geleverd met twee jaar garantie voor extra gemoedsrust.

Wat zijn de voordelen van de Theragun Mini?

Wat zijn de voordelen van de Theragun mini? Dit kleine massage pistool van Therabody kent voordelen en ook een aantal nadelen, die we verderop zullen bespreken. Ondanks dat de Theragun mini zo klein is, bezit het massage pistool toch genoeg voordelen en die zullen we nu met je doornemen:

Draagbaarheid

Om te beginnen was de draagbaarheid een eerste overweging tijdens de ontwikkelingsfase van het product. Het weegt slechts 650 kilo (1,4 pond) en is qua formaat verreweg het kleinste product in de Theragun-serie (op het breedste punt is het slechts 14,7 centimeter breed).

Ergonomische grip en ontwerp

Het onderscheidt zich ook van de rest van de Theragun-serie door zijn vorm, die eerder vierkant dan driehoekig is zoals de rest van de lijn. De Theragun small, die een ergonomisch ontwerp heeft, is gemaakt om comfortabel in de palm van je hand te passen en levert, zoals vermeld op de officiële website, “minder hand- en polsbelasting”.

Geluid

Voor veel mensen is het geluid van een massage gun een groot punt van aandacht. Met de Theragun Mini komt Theragun met de zogenaamde “QuietForce Technology”.

In eerste instantie zul je denken dat dit maar marketingpraat is, maar in de praktijk is de Theragun Mini opmerkelijk stil. Dat wil niet zeggen dat hij geruisloos is, maar hij behoort zeker tot één van de stilste modellen op de markt.

Garantie

De Theragun mini wordt geleverd met een garantie van 2 jaar – waarmee het een voorsprong heeft op de meeste massagepistolen op de markt die slechts 1 jaar garantie bieden.

Prijs

Met slechts 189 euro is hij veel goedkoper dan zijn grotere broers en zussen, maar hij maakt nog steeds indruk met zijn krachtige motortje en ergonomische ontwerp.

En verder…?

Met drie snelheden en een krachtige motor voor een mini massage gun biedt deze Theragun mini nog wat andere voordelen. Ook is hij gemakkelijk schoon te maken en gaat de batterij tot wel 150 minuten in gebruik mee.

Kent de Theragun Mini ook nadelen?

Eerst en vooral, vanwege zijn kleinere formaat, offert de Theragun Mini wat kracht op in vergelijking met zijn grotere tegenhangers. Hoewel het nog steeds effectief is bij het aanpakken van pijnlijke spieren en knopen, moet je er misschien meer tijd aan besteden om dezelfde resultaten te bereiken.

Bovendien, in tegenstelling tot andere massagepistolen op de markt die worden geleverd met meerdere hulpstukken voor verschillende behoeften, wordt de Theragun Mini slechts geleverd met één hulpstuk – het standaard balhulpstuk.

Hoe is de Theragun Mini in gebruik en wat vonden wij ervan?

Het kleine formaat en de robuuste constructie van de Theragun mini trokken direct onze aandacht. Het is één van de kleinste massagepistolen die we hebben getest en we vonden hem om eerlijk te zijn zeer comfortabel en ook erg goed.

  • Ideaal voor reizigers: Zijn kleine formaat is natuurlijk ideaal voor reizigers zoals wij, wat we ook top vonden. We nemen hem zelf dus zeker een keer mee op reis.
  • Aan/uit knop: Een blauwe LED in het midden van de aan/uit-knop geeft voeding of opladen aan. Het licht schakelt van rood naar groen om het batterijniveau aan te geven. Dit is erg duidelijk en hiermee wordt voorkomen, dat je ineens tijdens de massage met een lege massage gun in je handen zit.
  • Krachtiger dan verwacht: De kleine Theragun was verrassend krachtig voor zo’n kleine gadget, en de percussiekwaliteit was vergelijkbaar met andere massagepistolen die we onlangs hebben getest. Het is in onze ogen de beste mini massage gun die er is.
  • Garantie: 2 jaar garantie is netjes en lang en zien we niet vaak terug bij aanbieders van massage guns. Dit toont natuurlijk ook het vertrouwen in eigen producten aan en dit kunnen we zeker waarderen.

Hoe goed zijn de andere Theraguns in vergelijking met de Theragun Mini?

Als je overweegt een Theragun te kopen, ben je misschien benieuwd hoe de andere versies het doen ten opzichte van de bekende Theragun Mini. Hoewel de Mini bekend staat om zijn draagbaarheid en kleine formaat, is het van vitaal belang om te onthouden dat andere Theraguns op de markt meer functies en kracht hebben.

De Mini heeft bijvoorbeeld slechts 10 kilo aan massagekracht, terwijl de Theragun Prime 15kg aan kracht heeft, de Theragun Elite 20 kilo en de Theragun Pro maar liefst 30kg. Dit houdt in dat het gemakkelijk lastige knopen kan doorbreken en een diepere massage kan geven. Deze staat ook op nummer 1 in onze lijstje met beste massage pistolen.

Bovendien biedt het configureerbare snelheidsopties en een langere batterijduur. Het topmodel, de Theragun Pro, die aanzienlijk meer vermogen en extra opzetstukken heeft voor gerichte therapie, is wat dat betreft gelijkwaardig.

Toch is het misschien de beste optie om bij de Mini te blijven als draagbaarheid jouw topprioriteit is.

Bekijk eventueel ook onze volledige review over alle Theraguns gezamelijk>>>

Veelgestelde vragen

Hoeveel uur hebben jullie besteed aan het testen van de Theragun Mini?

Wij hebben meer dan 10 uur besteed aan het testen van de Theragun Mini. Dit was voor ons voldoende tijd om een goed beeld te krijgen van het effect van dit massage pistool.

Hoe hebben jullie de Theragun Mini beoordeeld?

Wij hebben op verschillende aspecten gelet, zoals: gebruiksgemak, kwaliteit effect van de massage, massagekracht, functies en extra’s zoals de app, gebruiksduur, geluidsniveau en gemak om hem vast te houden. Daarnaast hebben we de Theragun mini gebruikt op verschillende momenten van de dag en voor verschillende doeleinden, zoals: voor het sporten, na het sporten, bij spierpijn en bij andere soorten pijn.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Wij hebben als massage liefhebbers een zwak voor massage apparaten. We gebruiken ze zelf haast iedere dag en ikzelf was al bekend met de massage guns van Therabody. Als bedrijf hebben we besloten om de Theragun vanwege hun populariteit toe te voegen aan onze lijst met reviews. Zodoende hebben we alle Theraguns getest en vergeleken met de concurrentie, waaronder ook de Theragun Mini.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *