dit is een theragun prime review

Theragun Prime Review 2023: voordelen, nadelen & andere opties.

In dit artikel beoordelen we een massage gun van Therabody, de Theragun Prime. Hoe goed is de massage gun van Therabody en hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie? Is dit een massage gun die jouw geld waard is?

Deze vragen en meer zullen we aan je prijs geven in dit artikel. We hebben de Theragun Prime zelf getest, net als de andere Theraguns.

De Theragun Prime kopen – overzicht

theragun prime

Eigenschappen:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technologie
 • Smart Percussie Therapy met Bluetooth connectiviteit
 • Vooringestelde routines middels app
 • 5 snelheden, welke je aan kunt passen via de app
 • Levert tot 15 kg aan massagekracht
 • 2 jaar garantie (verhoogd)
 • Interne lithium- ion batterij (120 minuten)
 • Theraguns Triangel ergonomische grip design

Theragun Prime is een Smart Percussion Therapy-model met een ergonomisch ontwerp dat helpt bij het verlichten van dagelijkse spanning en stress of in professionele sferen. Hij beschikt over een revolutionaire borstelloze motor met QuietForce TechnologyTM, waardoor hij stiller is dan ooit en toch de legendarische Theragun-kracht produceert. Therabody levert op maat gemaakte wellnessgewoonten op basis van activiteitsgegevens en maakt verbinding via Bluetooth. De 16 mm amplitude reikt tot 60% dieper in de spier in vergelijking met vergelijkbare vibratiestimulators voor consumenten om de bloedsomloop te verbeteren, warmte te produceren en de diepste stress te verlichten. Theragun Prime wordt geleverd met een reisetui, vier opzetstukken van schuimrubber met gesloten cellen die eenvoudig schoon te maken zijn, een gewone bal, kegel, duim en stroomadapter.

Is de Theragun Prime een goede Theragun?

Dit populaire model wordt geprezen om zijn vermogen om spierpijn te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren met zijn krachtige percussietherapie. Met een amplitude van 16 mm en 2.400 percussies per minuut (net als de andere Theraguns), biedt de Theragun Prime diepe verlichting van het weefsel waardoor je je verfrist en verjongd zult voelen.

Dit hebben wij namelijk wel ondervonden. We merkten dat hij is minder krachtig is dan de PRO en de Elite versies, maar hij is ook wat goedkoper en geniet daarnaast wel de andere nadelen. Dus als je een beetje op de centen wil letten is dit een geweldige optie.

Maar als je op zoek bent naar nog meer kracht, overweeg dan om te upgraden naar de Theragun Pro of Theragun Elite. Deze modellen bieden een verhoogde massage-intensiteit met hun krachtoutput van 20 kg (Elite) of 30 kg (PRO). Hoewel ze een hogere prijs hebben dan de Theragun Prime, zijn deze modellen het overwegen waard als je percussietherapie naar een volgend level wil brengen.

Theragun heeft ook nog een mini massage gun, welke de Theragun mini heet. Deze is wel minder krachtig als de Prime, maar onderscheid zich weer op het gebied van compactheid en is hierdoor erg handig en nog goedkoper dan de Prime.

Voordelen van de Theragun Prime

Met een prijs die iets lager is dan sommige van zijn duurdere tegenhangers, is dit een investering in jouw gezondheid en welzijn die je maar moeilijk kunt laten liggen.

In vergelijking met andere Theraguns bezit deze Theragun de meeste belangrijke en handige functies, zoals:

 • Gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technologie
 • Smart Percussie Therapy met Bluetooth connectiviteit
 • Veel massagekracht in vergelijking met andere massage guns
 • Interne lithium- ion batterij 
 • Opberg materiaal
 • Vooringestelde routines middels app
 • 5 massage snelheden en 4 opzetstukken (wat meer dan voldoende is)
 • 2 jaar garantie (wat veel is in vergelijking met andere merken)

Nadelen van de Theragun Prime

Als trotse eigenaar van de Theragun Prime moet ik toegeven dat het een game-changer is geweest als het gaat om herstel na de training. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan dit model. Een van de grootste nadelen is de massagekracht (ten opzichte van andere Theraguns dan) Hoewel 15 kg misschien veel klinkt, levert de Prime in vergelijking met andere Theragun-modellen aanzienlijk minder massagekracht.

Dit betekent dat als je iemand bent die de voorkeur geeft aan diepe weefselmassages of bijzonder strakke spieren hebt, je de Theragun Prime misschien een beetje teleurstellend vindt in vergelijking met de Theragun Elite en vooral de Theragun Pro.

Hoe goed is de Theragun Prime in vergelijking met andere merken?

Hoewel het misschien niet de beste Theragun is die er is, verslaat het nog steeds veel van zijn concurrenten.

Allereerst: de Theragun Prime beschikt over een krachtige motor die tot 15kg kracht kan leveren, wat een stuk meer dan de gemiddelde concurrent. Dit betekent dat je een effectievere massage krijgt die diepere spieren kan bereiken dan sommige andere massagepistolen op de markt.

Plus, met alle aanvullende features (zie kopje Theragun Prime kopen – overzicht), heeft deze Theragun ook voldoende features om zich te onderscheiden van zijn concurrentie.

Conclusie: is de Theragun Prime een goede aankoop?

De Theragun Prime is een zeer goede aankoop in vergelijking met de meeste andere massage guns en de massage guns van Therabody steken over het algemeen met kop en schouders boven de rest uit.

In vergelijking met de andere massage guns van Therabody is de Theragun Prime iets minder krachtig dan de Theragun Pro en de Theragun Elite, maar het is nog steeds een super goede aankoop.

Theraguns onderscheiden zicht van de concurrentie door hun vele functies en hun krachtige werking.

Veelgestelde vragen

Hoeveel uur hebben jullie de Theragun Prime getest?

We hebben meer dan 10 uur besteed aan het testen van alleen de Theragun Prime.

Hoe hebben jullie de Theragun Prime getest?

We hebben hem getest op meerdere personen uit ons team en op verschillende momenten. Denk hierbij aan de volgende momenten: voor het sporten, na het sporten, na een lange kantoordag, bij nekpijn, rugpijn en spierpijn.

Hoe is deze review tot stand gekomen?

Wij zijn fans en experts op het gebied van massage guns en massage apparaten in het algemeen. Hierdoor hebben we besloten alle goede / bekende merken en modellen te testen op het gebied van massage apparaten, waaronder massage guns. Theraguns mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken, alleen al vanwege hun populariteit. We hebben daarom alle Theraguns apart getest en met elkaar en hun concurrenten vergeleken. Alle reviews zijn te vinden op onze website.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *