deze vrouw ligt nog lekker onder de verzwaringsdeken 220x240

Een verzwaringsdeken 220×240 kopen voor twee personen? Lees ons advies.

Welkom bij ons artikel speciaal over verzwaringsdekens met de maat 220×240! Dit is een erg populaire maat en om jullie zo goed mogelijk te kunnen bedienen hebben we hier speciaal een artikel aan gewijd.

In dit artikel zal je allereerst de beste modellen verzwaringsdekens 220 x 240 tegenkomen, om vervolgens verder te gaan met een soort van koopgids, vol met handige tips en adviezen.

Tot slot zullen we nog kort in gaan op de voordelen van verzwaringsdekens 220×240 en mogelijke andere maten, om daarna af te sluiten met de meest gestelde vragen. Heb je er zin in?!

De beste verzwaringsdekens van 220 x 240

Hieronder vind je de beste verzwaringsdeken 220×240. Deze dekens zijn uitermate geschikt voor twee personen om samen lekker te genieten van de voordelen die deze dekens kunnen bieden.

1. SensoLife Verzwaringsdeken SIMPLY – 16 kg – 220 x 240 cm (Beste keuze)

foto beste verzwaringsdeken 220x240 grijs

Eigenschappen:

 • Vermindert cortisol en dus ook stress niveaus
 • Met 16kg zeker zwaar genoeg voor 2 personen
 • Bedoeling om serotonine en melatonine te verhogen
 • Ga slapeloosheid tegen met deze kwaliteitsverzwaringsdeken
 • Hoog beoordeeld in de reviews
 • Ademend materiaal en dat merk je!
 • 100% Oeko-Tex Gecertificeerd (bewezen goed)

De SensoLife verzwaringsdeken SIMPLY – 16 kg – 220 x 240 cm biedt een unieke kalmeervaring waardoor het helpt stress te verminderen, angst te verlichten en slapeloosheid te verminderen. Deze deken maakt het mogelijk diepe drukstimulatie toe te passen op het lichaam door middel van 10-25% van je lichaamsgewicht. Door de toepassing van specificaties zoals Oeko-Tex gecertificeerd katoen, ademende stoffen en glasgranulaat met een gelijkmatig verdeeld gewicht, schept SensoLife een comfortabele ‘cocon’ waarin serotonine (het gelukshormoon), melatonine (het slaaphormoon) en cortisol (het stresshormoon) wordt gestimuleerd.

2. Verzwaringsdeken CLASSIC donker grijs – 13 kg – 220x240cm (Beste 13 kg)

afbeelding van verzwaringsdeken 220x240 groen

Eigenschappen:

 • Beste keuze tot 13kg, want erg goed beoordeeld in de reviews
 • Ademend materiaal en voorzien van glaskorrels om het gewicht gelijkmatig te verdelen
 • Gemakkelijk te wassen door de afneembare dekenhoes
 • Kan ook helpen bij het verlichten van angst en stress bij depressie, adhd, ptss, hoog gevoeligheid en meer
 • 100% Oeko-Tex Gecertificeerd

De Verzwaringsdeken CLASSIC – 13 kg – 220x240cm van SensoLife biedt een unieke ervaring als het gaat om tijdens de slaap beter te voelen. Door een gelijkmatig verdeeld gewicht wordt er diepe drukstimulatie toegepast, wat leidt tot een algemeen kalmerend effect dat helpt bij het bereiken van een diepere en betere nachtrust. Onze dekens zijn gemaakt van 100% Oeko-Tex gecertificeerde katoen, ademende stoffen voor een optimale temperatuur gedurende de nacht en glaskorrels voor luchtdichtheid. Dit alles zorgt ervoor dat serotonine en melatonine vrijkomen, terwijl cortisol verminderd wordt – waardoor je minder last had van stress en meer rustgevend slaapt. Bovendien is onze deken gemakkelijk te wassen in de bijpassende afneembare hoes.

3. Verzwaringsdeken wit -220 x 240 cm – 15 kg (Beste keuze 15kg)

afbeelding van de 15kg 220 x 240 verzwaringsdeken in het wit

Eigenschappen:

 • Beste verzwaringsdeken 22 x 240 tot 15kg
 • Laat serotonine en melatonine vrijkomen en bevordert hiermee de slaap
 • Kan de aanmaan van cortisol verminderen
 • Uitermate geschikt voor twee personen
 • Kan stress en angst tot in zekere mate wegnemen

De SensoLife Verzwaringsdeken 220×240 is ontworpen om stress en angst te verminderen, gelukkiger te voelen en een heerlijke rustige slaap te krijgen. Het gewicht van de deken is 10-25% van je lichaamsgewicht waardoor je als het ware wordt omhuld door een enorme knuffel. Hierdoor wordt er serotonine (het gelukshormoon) afgegeven, terwijl cortisol (het stresshormoon) afneemt. Ademende stoffen zorgen voor een aangename temperatuur tijdens de nacht, terwijl glaskorrels het gewicht over je lichaam verdelen. De SensoLife Verzwaringsdeken is gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen die Oeko-Tex gecertificeerd zijn voor optimale comfort en hygiëne. Bovendien komt er bij verminderde Cortisol ook meer Melatonine vrij wat helpt bij diepere REM-cycles waardoor je beter kan slapen met meer rust en herstel. De SensoLife Verzwaringsdeken licht grijs -220 x 240 cm – 15 kg heeft ook lussen en een bijpassende hoes wat wassen erg gemakkelijk maakt.

4. Verzwaringsdeken licht grijs – 220 x 240 cm – 14 kg (Beste keuze 14kg)

beste verzwaringsdeken 220x240 licht grijs

Eigenschappen:

 • Door het knuffelende gevoel dat de verzwaringsdeken 220×240 teweeg brengt kan het helpen bij angst en spanningsklachten
 • Door vermindering cortisol kan het ook helpen bij stressklachten
 • Sneller in slaap komen en beter slapen
 • Materiaal: katoen
 • Beste verzwaringsdeken 220×240 volgens onze tests en de reviews

SensoLife-verzwaringsdekens bieden diepe drukstimulatie die helpt om de productie van welzijnshormonen zoals serotonine en melatonine te verhogen. Hoe werken ze? Drukstimulatie, zoals de SensoLife-deken, is vergelijkbaar met waar baby’s op reageren als ze worden vastgehouden, ingebakerd of geschommeld, behalve dat deze gigantische knuffel 10-25% van jouw eigen lichaamsgewicht op alle oppervlakken aanbrengt. Gebruikers van de SensoLife verzwaringsdeken melden een verbeterde slaapkwaliteit en algemeen welzijn dankzij de constante maar aangename druk op het lichaam. Wat onderscheidt ons? Onze dekens zijn 100% Oeko-Tex-gecertificeerd, ademend, gemaakt met premium glasparels en ontworpen met een enkele laagconstructie om de hele nacht lucht te laten circuleren. Ervaar verminderde stress en angst, verhoogde stemmingen dankzij verhoogde serotonineniveaus, diepere REM-cycli door verbeterde melatonineniveaus en algemene ontspanning door lekker in deze magische cocon te kruipen!

5. VidaXL Verzwaringsdeken 220×240 cm 11 kg (Goede goedkope optie)

verzwaringsdeken 220x240 goedkoop

Eigenschappen:

 • Materiaal aan de buitenkant van de verzwaringsdeken 220×240 = stof (100% geborsteld polyester microvezel)
 • Materiaal in de vulling: polyester, hypoallergene geurloze glasparels
 • Afmetingen van de verzwaringsdeken: 220 x 240 cm (B x L)
 • Afmetingen van quilt: 10 x 10 cm (L x B)
 • Gewicht van deze verzwaringsdeken: 11 kg

Ben je op zoek naar een betaalbare verzwaringsdeken 220×240 om je ‘s nachts te helpen bij het ontspannen? Dan is de VidaXL Verzwaringsdeken 220×240 cm 11 kg precies wat je nodig hebt. Deze comfortabele, duurzame, ademende deken bestaat uit twee kanten; de bovenkant van korte-floss stof en de onderkant van geborsteld polyester microvezel. De hypoallergene vulling van polyester vezels en geurloze glasparels, biedt een rustgevend gevoel. Bovendien oefent deze elektrisch afgewerkte deken 10% druk uit over je lichaam, voor gelijkmatige ontspanning in elk lichaamsdeel. Met interne lussen is hij vast te maken aan elke dekbedovertrek van dezelfde maat. Je vindt hem in heel rustige grijstint.

Waar let je op bij je aankoop van een verzwaringsdeken 220×240?

Bij de aanschaf van een verzwaringsdeken 220×240 zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

 • Kwaliteit en materialen: Let allereerst op de kwaliteit en de gebruikte materialen. Een hoogwaardige deken heeft een gelijkmatig verdeeld gewicht over de hele deken en is gemaakt van ademende materialen die geen oververhitting veroorzaken.
 • Aantal kg van de deken: Een andere belangrijke factor is het aantal kilogrammen in de deken. De algemene vuistregel is om een gewicht te kiezen dat ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is, dus als jij bijvoorbeeld 60 weegt, kun je het beste op zoek gaan naar een verzwaringsdeken die 6 kg weegt. Dit kan echter variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeur en gevoeligheid voor druk, dus als je gevoelig bent voor druk is een lichtere deken van 14kg ook goed. Slaap je met twee personen onder de deken? Dan is het meest gebruikelijke om een deken te kiezen die iets lichter is dan 10% van jullie gezamenlijke lichaamsgewicht.
 • Is dit daadwerkelijk de juiste maat? Als het gaat om het kiezen van een verzwaringsdeken, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je bed. Een te grote deken kan over de zijkanten hangen en ongemak veroorzaken, omdat het gewicht zal trekken en het nog zwaarder zal laten aanvoelen. Als algemene regel geldt dat de maximale maat van de verzwaringsdeken de maat van je matras plus 20-30 cm extra moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een bed van 200 x 240 cm, dan is een verzwaringsdeken van 220 x 240 cm geschikt. Heb je echter een kleiner bed, dan zijn er ook kleinere verzwaringsdekens verkrijgbaar in de maten 200×200 cm of 200×220 cm. Zorg ervoor dat je een maat kiest die goed bij het bed past, wanneer je het meeste comfort wil ervaren.
 • Reviews van klanten: Reviews kunnen ook ongelooflijk nuttig zijn bij het nemen van een beslissing over welke verzwaarde deken je moet kopen. Je krijgt uit de eerste hand te horen van klanten wat wel of niet goed is volgens hun aan de deken en misschien hebben deze mensen wel dezelfde voorkeuren als jij.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking begrijpen we dat vertrouwen essentieel is als het gaat om het nemen van beslissingen over producten. Daarom nemen we ons werk serieus en investeren we veel tijd in het onderzoeken en testen van de artikelen die we aanbevelen.

Als het bijvoorbeeld gaat om verzwaringsdekens van 220×240, hebben we talloze recensies gelezen en onze eigen tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de producten die we aanbevelen van de hoogste kwaliteit zijn.

We weten uit de eerste hand hoe belangrijk een goede nachtrust is voor jouw algehele welzijn. Daarom nemen we de verantwoordelijkheid om producten zoals verzwaringsdekens aan te bevelen serieus.

We willen niet dat jij jouw geld verspilt aan iets dat niet werkt of de zaken zelfs erger maakt. Door de tijd te nemen om deze producten te onderzoeken en te testen, hebben we er alle vertrouwen in dat we je opties kunnen voorstellen waar je echt baat bij hebt.

Voordelen van een verzwaringsdeken 220×240

Als iemand die al jaren worstelt met angstgevoelens en moeite met slapen, kan ik getuigen van de levensveranderende voordelen van een verzwaarde deken 220×240.

 • Perfect voor 2 personen: Dit formaat is perfect voor twee personen, waardoor het een ideale keuze is voor koppels of iedereen die extra bewegingsruimte wil tijdens het gebruik.
 • Hulp bij stress en angst: Het gewicht van de verzwaringsdeken 220×240 zelf is kalmerend en rustgevend en helpt stress en angst weg te nemen op een manier die traditionele dekens gewoon niet kunnen.
 • Ondersteuning bij de slaap: Een van de grootste voordelen van een verzwaringsdeken 220×240 is het vermogen om de slaapkwaliteit te verbeteren. In tegenstelling tot gewone dekens die gewoon op je liggen, oefent dit soort verzwaringsdeken een gelijkmatige druk uit over je lichaam. Dit helpt de rusteloosheid gedurende de nacht te verminderen, wat betekent dat je elke ochtend verfrist en energieker wakker wordt.

Toch nieuwsgierig naar een andere maat of gewicht?

Wij helpen je graag verder, ook als je op zoek bent naar iets anders. Daarom hebben we nog een artikel geschreven over de beste verzwaringsdekens in het algemeen.

Liever een andere maat?

Toch liever een ander gewicht?

Veelgestelde vragen

Hoeveel verzwaringsdekens 220×240 hebben jullie getest?

Het exacte aantal moeten we je schuldig blijven, maar het zijn er zeker meer dan 10 in deze exacte maat. Wij hebben vele reviews over verzwaringsdekens geschreven en daardoor ook heel veel verschillende merken en maten getest. Hierdoor zijn we het exacte aantal op dit moment kwijt, maar als experts op het gebied van verzwaringsdekens kunnen we je garanderen dat het er genoeg zijn geweest.

Hoe is dit artikel tot stand gekomen?

Als experts op het gebied van verzwaringsdekens hebben we alle meest populaire modellen en maten afzonderlijk getest en vergeleken. We vinden dat we het verplicht aan onze bezoekers om hun zo goed mogelijk te informeren en voelen ons hier dan ook zeer verantwoordelijk voor. Ons doel is om jullie zo goed mogelijk te informeren omtrent jullie aankopen, waaronder ook deze verzwaringsdekens van 220×240. Gelukkig hebben deze producten onze interesse en vinden we het zeer interessant om hier over te lezen en over te schrijven.

+ berichten

Elizabeth houdt zich binnen Mindsetking vooral bezig met de categorieën gezondheid en slapen, aangezien haar kennis en interesse hier voornamelijk naar uit gaan. Indien je met haar in contact wil komen, kun je een mail sturen aan contact@mindsetking.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *