in dit artikel vind je de beste voetenbaden eventueel met massagefunctie

Beste voetenbad kopen van 2023? Dit is onze top 5.

Op zoek naar het beste voetenbad van 2023? Met zoveel beschikbare modellen en typen kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden voor jouw behoeften. Maak je geen zorgen! We hebben het onderzoek voor je gedaan en een lijst samengesteld met onze top 5 keuzes voor een heerlijke massage.

In dit artikel zullen we elk model grondig bekijken, inclusief de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen, evenals aanvullende informatie die je kunnen helpen bij het nemen van jouw beslissing.

We begrijpen hoe belangrijk het is om een product te vinden dat zowel bij jouw levensstijl als bij jouw budget past; we streven ernaar om eerlijke productaanbevelingen te geven zonder verplichtingen.

Ook vind je in dit artikel nog aanvullende informatie over voetenbaden, wij als experts weten er alles over, mede ook door onze expertise op het gebied van alle massage apparaten, waaronder voetmassage apparaten. Wij weten, waar een goed wellness apparaat aan moet voldoen.

Top 5 Beste Voetenbaden

Voor jouw persoonlijke verzorging wil je natuurlijk de beste voetenbaden hebben voor jouw voetjes. Onderstaande voetenbaden verzorgen en behandelen jouw voeten en brengen de bloedcirculatie op gang.

Onze experts hebben aan dit artikel alleen de beste voetenbaden toegevoegd op basis van de functies die deze apparaten bezitten, de kwaliteit van deze apparaten, de positieve reviews en ervaringen van andere gebruikers & natuurlijk onze eigen tests.

We willen ervoor zorgen dat jij het meeste uit jouw aankoop haalt door alleen kwaliteitsproducten aan te bevelen.

1. Recures® Voetenbad (Beste keuze)

afbeelding van het recures voetenbad om te kopen voor een massage

Voordelen:

 • Opvouwbaar en draagbaar
 • Ingebouwde massagerollers
 • Temperatuur gemakkelijk in te stellen met afstandsbediening
 • Water blijft warm; goed voro de bloedsomloop
 • Voordelig in prijs en zeer positieve reviews

Nadelen:

 • Hij is niet gratis

Recures® Voetenbad is het beste voetenbad van dit moment. Het wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je het voetenbad gemakkelijk kunt bedienen. De instelbare temperatuur van het water zorgt voor een optimale verzorging van je voeten, ongeacht welk huidtype je hebt. Het reinigen van jouw voeten en benen wordt comfortabeler dan ooit tevoren! De resultaten die dit voetenbad brengt zijn volgens eerdere gebruikers beter dan je voor deze prijs mag verwachten.

2. Calmenta XXL voetenbad met infrarood licht (Ook erg goed)

afbeelding van het beste calmenta voetenbad met Shiatsu massage techniek en infrarood massage

Voordelen:

 • Shiatsu massage techniek en infrarood massage
 • Bereikt hierdoor acupunctuurpunten
 • Verlicht rusteloze benen (RLS)
 • Automatisch wielmassage 
 • Automatisch roterende massagerollers

Nadelen:

 • Wat hoger geprijs dan gemiddeld

Het Calmenta XXL voetenbad is zelfs voor de grootste voeten groot genoeg. Laat je ontstellen door de vele functies, deluxe warmteinstelling van tot wel 48 graden en de bubbels die loskomen voor ultieme voetensensatie. Bovendien heeft het badje een handig draagbaar handvat waardoor je hem gemakkelijk overal naartoe kunt dragen. Met de afstandsbediening en het duidelijke LED scherm hou je gemakkelijk inzicht in hoe lang of hoe warm het water is tijdens de behandeling. Klaar om te profiteren van dit luxueuze voetenbad? Koop dit product nu bij de goedkoopste webshop!

3. Dreaver voetenbad (Een goede derde optie)

afbeelding van het dreaver voetenbad voor een heerlijke massage

Voordelen:

 • Verwarming Tot 48°C
 • Badzout krijg je er gratis bij
 • 3 massage-standen
 • Automatische timer functie

Nadelen:

 • De wieltjes gebruikt men nauwelijks

Het Dreaver Voetenbad is ontwikkeld om de geneeskunde uit het Oosten te belichamen. Door jouw voeten goed te verzorgen met massagefunctie kun je genieten van ontspanning. Naast dat je jouw voeten schoon krijgt, heeft het bad ook een ontspannende werking door middel van massage-achtige drukpunten in de voeten waardoor de stress wordt afgevoerd. Met dit heerlijke voetenbad ben je niet alleen in staat alleen water te gebruiken, maar ook badzout, oliën en andere middelen die bijdragen aan meer genot tijdens de massage behandeling.

4. Lifeproducts massage voetenbad

afbeelding van het lifeproducts voetenbad met voetmassage

Voordelen:

 • Voorzien van 3 automatische massagestanden
 • Te gebruiken met Badzout / badolie
 • Snel op temperatuur
 • Massagetimer tot 60 min: automatische uitschakeling

Nadelen:

 • Verkrijgbaar in één kleur
 • Kan niet bestuurd worden met een app

Lifeproducts elektrisch massage voetenbad biedt veel mogelijkheden. Gebruik het bad met een van de instelbare programma’s of voeg er badzout of -olie aan toe om nog meer zoetheid te creëren. Met het bad kun je ook kiezen uit 3 verschillende massage-instellingen, zodat je precies krijgt waar je naar op zoek bent qua massage voor je voeten. Daarnaast is het gebruik ook goed voor de bloedsomloop in de voeten en andere delen van het lichaam. Geniet van een heerlijke massage tijdens het spoelen van je voeten op een aangename temperatuur!

5. Beurer FB50 – Voetenbad XXL (Kwalitatief merk)

afbeelding van het beurer voetenbad xxl met verwarming tot schoenmaat 46

Voordelen:

 • 3 uitwisselbare pedicure opzetstukken voor de voetverzorging
 • 5 standen waterverwarming 35-48 °C
 • tot en met schoenmaat 46 te gebruiken
 • Voetreflexzonemassage en voeten spoelen

Nadelen:

 • Hoog geprijsd ten opzichte van andere opties

Voor wie zijn voeten wil verwennen, is het Beurer FB50 Voetenbad XXL een uitstekende keuze. Dit voetenbad biedt maximaal comfort met vijf warmtestanden en drie pedicure-opzetstukken. Het infrarood licht helpt vermoeide voeten te ontspannen, de doorbloeding stimuleren en zorgt voor een weldadige warmte. Zowel ontspannend voor de voeten als voor de geest. Voetenbaden lukt zeker met de producten van Beurer! Wij hebben de voetenbaden van Beurer uitvoerig getest en de resulaten lees je in onze ”Beurer voetenbad review”.

Waar op letten bij het kopen van een voetenbad?

Tot welke maat voeten gaat dit voetenbad? Indien je bijvoorbeeld schoenmaat 45 hebt is het belangrijk een XXL voetenbad uit te kiezen. Gelukkig hebben wij rekening gehouden met deze grote voeten, zodat het voetenbad ook voor deze doelgroep groot genoeg is.

 • Reviews: hou rekening met de reviews van eerdere gebruikers. Zij kennen de mogelijke voordelen van het apparaat al en je kunt hun reviews gemakkelijk lezen op de site van de producent of verkoper. Wij hebben dit werk natuurlijk al voor je gedaan en de voordelen opgesomd bij de producten en de voetenbaden gerangschikt op basis van hun kwaliteit en hun positieve reviews van eerdere gebruikers.
 • Merk: Sommige merken staan er beter op dan andere en dat is vaak niet zonder reden. Beurer voetenbaden hebben bijvoorbeeld goede voorwaarden zoals garanties waar je op terug kunt vallen.
 • Massagefunctie: indien een massage voetenbad wil hebben dan is het belangrijk dat het voetenbad een massage functie bezit voor jouw voeten.
 • Infrarood licht: wil jij genieten van de voordelen die infrarood licht kunnen bieden? Zorg er dan voor dat het door jou gekozen apparaat deze functie bezit. Het Calmenta XXL voetenbad, bezit deze functie bijvoorbeeld.
 • Pedicure functie: sommige voetenbaden hebben pedicure opzetstukken. Is dit voor jou belangrijk? Let hier dan op! Het model van Beurer uit onze selectie heeft bijvoorbeeld 3 pedicure opzetstukken.
 • Prijs: zoals je zal zien in ons artikel zijn de duurste voetenbaden niet altijd de beste voetenbaden voor jouw voeten. Of ze nu kunnen spoelen met bubbels en een massage kunnen bieden. Soms zijn goedkopere voetenbaden gewoon beter en dat kun je maar beter van te voren weten als je op je portemonnee wil letten.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Mindsetking is de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar het beste van alles; en dat is inclusief voetbaden. We zijn trots op het onderzoeken, vergelijken en testen van producten voordat we ze presenteren als onze topkeuzes.

Onze reputatie is gebouwd op betrouwbaarheid, dus het is geen wonder dat talloze mensen zich tot ons wenden voor hulp wanneer ze op zoek zijn naar betrouwbare voetbaden.

Het proces dat we gebruiken om hoogwaardige voetbaden uit te zoeken, gaat veel verder dan het scannen van klantrecensies en het bladeren door productvermeldingen.

We kijken naar de meningen van experts van marktleiders, vergelijken verschillende merken met consumentenrapporten en testen zelfs bepaalde modellen zelf indien nodig.

Dit zorgt ervoor dat we een uitgebreid begrip hebben van wat een voetenbad van de beste kwaliteit is voordat we beslissingen nemen of aanbevelingen doen.

Voordelen van het gebruik van een voetenbad (wetenschappelijk)

Voetenbaden zijn een intrigerende schoonheidsbehandeling waarbij de voeten in warm water worden geweekt. Deze behandeling is inderdaad al eeuwenlang populair in de Oosterse landen.

Oude culturen gebruikten kruiden, thee en (voetbad)zouten om hun voeten te laten weken en ervoeren vele gezondheidsvoordelen. Bovendien helpen voetbaden bij ontgifting, verbeteren ze de bloedsomloop en verminderen ze stress.

Het traditionele voetenbad maakt gebruik van hete kolen, die in veel landen nog steeds een populaire vorm van voetverzorging zijn.

Moderne voetbaden zijn de laatste jaren echter aanzienlijk vooruitgegaan. Ze kunnen draagbaar of stationair zijn, zodat gebruikers comfortabel kunnen genieten van de voordelen van een voetenbad.

 • Uit een in 2017 uitgevoerd onderzoek bleek dat een voetenbad met warm water en essentiële olie hielp om stressniveaus te verminderen en tegelijkertijd de slaap te verbeteren bij patiënten met een beroerte.
 • Voetbaden zijn een populaire manier om te ontspannen, omdat het water helpt om het lichaam te ontspannen en te kalmeren. (B)
 • De warmte van het water kan helpen de bloedsomloop te stimuleren door het autonome zenuwstelsel te stimuleren. (B)
 • De etherische oliën die in het water worden gegoten, kunnen de huid helpen voeden.
 • Een voetenbad helpt bij de behandeling van aandoeningen als hielkloven en voetschimmel.
 • Ze helpen zwelling, stijfheid en pijn in de voeten en enkels te verlichten.
 • Deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd met eenvoudige ingrediënten zoals heet water en Epsom-zout of met complexere recepten.

Middelen die je kunt toevoegen in je voetenbad voor diverse gezondheidsredenen:

Veelgestelde vragen over voetenbaden

Wat is het verschil tussen een voetenbad en een voetmassage apparaat?

Als het gaat om het verzachten van pijnlijke voeten, denken veel mensen dat een voetenbad en een voetmassage apparaat hetzelfde zijn. Er is echter een wezenlijk verschil tussen de twee. Een voetenbad is eigenlijk een apparaat dat water vasthoudt zodat je je voeten erin kunt laten weken en ontspannen. Dit kan worden gedaan met warm of koud water, afhankelijk van jouw voorkeur en het belangrijkst is dat een massage hierbij geen onderdeel is van het apparaat. Een voetmassage is een elektronisch apparaat dat trillingen en druk gebruikt om zenuwuiteinden in jouw voeten te stimuleren voor ontspanningsdoeleinden. Bij een voetmassage apparaat worden altijd massagetechnieken gebruikt.

Wanneer gebruik je een voetenbad?

Je kunt een voetenbad gebruiken voor het genieten van ontspanning en verlichting voor zowel lichaam als geest. Een voetenbad is ook ideaal om te gebruiken na een lange dag of als je behoefte hebt aan een moment van rust. Het zorgt ervoor dat je opgeladen en goed uitgerust aan de volgende dag begint. Je kunt hem gemakkelijk onder een kastje schuiven in huis, zodat je er ook geen last van hebt als je hem niet gebruikt.

Is een voetenbad gemakkelijk schoon te maken?

Ja, met de juiste zorg is het relatief gemakkelijk om het voetenbad regelmatig schoon te houden. Na gebruik van het voetenbad moet je het uitspoelen en afdrogen. Om het wat dieper schoon te maken, volg dan de instructies zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Is een voetenbad gezond voor je?

Een voetenbad kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag, maar is het ook echt goed voor je? Het antwoord is ja! Voetenbaden zijn niet alleen prettig, maar ook goed voor uw gezondheid. Wanneer je jouw voeten in heet water laat weken, helpt de warmte de bloedsomloop naar gebieden zoals de tenen en enkels te verbeteren. De temperatuur van het water moet aangenaam zijn – niet te warm of te koud – omdat extreme temperaturen ongemak kunnen veroorzaken waar je huid niet op zit te wachten.

Is zout water goed voor je voeten?

Een zoutwater voetenbad is een eeuwenoud middel waar veel mensen bij zweren. Zout water wordt al eeuwenlang gebruikt om de huid en voeten te helpen reinigen, verzachten en beschermen. Toch zijn er tegenstrijdige opvattingen over de vraag of zout water echt heilzaam is voor je voeten – of dat het potentieel schadelijk kan zijn. Voorstanders van zoutwaterbaden wijzen op de antibacteriële eigenschappen als een van de belangrijkste voordelen. Ze suggereren dat weken in een warme zoutwateroplossing ontstekingen en huidirritatie kan verminderen en bacteriën kan doden die infecties of geur kunnen veroorzaken. De combinatie van hitte en zoute mineralen kan ook huidafschilfering stimuleren, waardoor dode cellen van de oppervlaktelaag van uw voeten kunnen worden verwijderd, waardoor ze zacht en verjongd worden.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *