top lijstje managementboeken

Wat zijn de beste management boeken? (2023 update)

Welke managementboeken moet je kopen? Lees ons artikel met de beste managementboeken

In dit artikel bespreken we de beste managementboeken met je en geven we je wat inspiratie om je management kwaliteiten te ontwikkelen.

De boeken die we hebben gekozen, zijn allemaal bedoeld om u te helpen een betere manager te worden, en ze behandelen een reeks verschillende onderwerpen, zoals communicatieve vaardigheden, arbeidspsychologie, leiderschapsvaardigheden, effectiviteitsmagement en nog veel meer.

Of u nu uw communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, meer wilt weten over financieel management of uw teambuildingvaardigheden wilt ontwikkelen, wij hebben iets voor u.

Dus lees verder en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw managementvaardigheden!

Het kiezen van de beste managementboeken

Om een managementboek echt goed te maken, moet het volgens ons een sterke structuur hebben, boordevol handige tips staan en met passie zijn geschreven.

Een goed gestructureerd boek zal de lezer helpen de besproken concepten te volgen en te begrijpen. Handige tips helpen hen de concepten toe te passen in hun eigen werk.

En tot slot zal een gepassioneerde auteur het materiaal tot leven brengen en de lezer betrokken houden.

Zie hieronder onze favoriete managementboeken die ook nog eens het best beoordeeld zijn door andere lezers.

Boekentips voor managementboeken (Top 20)

Beste boeken voor managers
Zie hieronder onze beste boek om een succesvolle manager te worden

1. De 5 frustraties van teamwork (Patrick Lencioni)

De 5 frustraties van teamwerk door Patrick Lencioni is een goed boek voor managers omdat het de veelvoorkomende problemen schetst die zich in teamomgevingen kunnen voordoen en oplossingen biedt om deze te overwinnen.

Vijf grote frustraties waar teamleden tegenaan lopen, zullen de samenwerking saboteren; gebrek aan interesse of weigering van een teamlid om deel te nemen; het afschuiven van verantwoordelijkheid en gebrek aan resultaatgericht werken.

Lencioni illustreert in The Five Frustrations of Teamwork hoe deze crises ontstaan en welke stappen je kunt ondernemen om ze te beëindigen.

Bekijk dit boek hier>>>

2. No-nonsense leidinggeven (Nadia van der Vlies)

No-nonsense leiderschap van Nadia van der Vlies is een uitstekend boek voor managers die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.

Het boek staat vol met praktisch advies en casestudy’s die illustreren hoe je een effectievere leider kunt zijn.

Van der Vlies geeft lezers stap voor stap handvatten om hun eigen leiderschapsvaardigheden te verbeteren en geeft tal van handige tips om met lastige situaties om te gaan.

Bekijk dit boek hier>>>

3. Coachen op gedrag en resultaat (Nico Smid)

Dit boek gaat over het managen van mensen om betere resultaten te behalen. Het richt zich op het coachen van medewerkers op hun gedrag en het helpen begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

De auteur geeft een aantal case studies en voorbeelden om zijn punten te illustreren. Dit boek zou nuttig zijn voor managers die hun vaardigheden op het gebied van people management willen verbeteren.

Als u op zoek bent naar manieren om uw managementvaardigheden te verbeteren, dan is dit het boek voor u!

Bekijk dit boek hier>>>

4. Beginnen met leidinggeven doe je zo! (Sonja van Beveren)

Het boek van Sonja van Beveren gaat over hoe je begint met leidinggeven. Het is een goed boek voor jonge managers, omdat het eenvoudige voorbeelden en analogieën gebruikt om uit te leggen hoe je effectief leiding kunt geven.

Dingen voor elkaar krijgen is wat jou als leidinggevende drijft. Hoe ga je om met zorgen en wat zie je in de praktijk? Om als nieuwe leider voorop te blijven lopen, biedt dit boek eenvoudige methoden om snel te groeien die keer op keer effectief zijn gebleken.

Een van de belangrijkste dingen die het leert, is dat goede leiders naar hun volgers luisteren en handelen naar hun feedback.

Dit helpt bij het creëren van een positieve werkomgeving en stelt de leider in staat om meer te leren over wat zijn volgers willen en nodig hebben.

Bekijk dit boek hier>>>

5. Ontwikkel je leiderschap (Joel Aarts)

Dit boek is een waardevol hulpmiddel voor zowel beginnende als ervaren managers die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren. Joel Aarts levert uitstekend werk door helder en beknopt advies te geven dat gemakkelijk te begrijpen en te volgen is.

Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden, wat het interessant maakt om te lezen. Ik raad het ten zeerste aan aan iedereen die zijn leiderschapsvaardigheden wil ontwikkelen.

Voorbeeld uit het boek: Leiderschap is niet het einddoel; het is slechts een middel tot een doel. Het is hoe u de wereld om u heen kunt veranderen, en in uw persoonlijke leven en uw bedrijf. Daarom is het essentieel dat je ontwikkeling als leider naar believen verloopt, waarbij je altijd de nadruk legt op jezelf en op het samenwerken met anderen.

Bekijk dit boek hier>>>

6. Omringd door idioten (Thomas Erikson)

Omringd door idioten is een geweldig boek voor elke manager die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren en zijn medewerkers beter wil leren begrijpen.

De auteur, Thomas Erikson, legt uitstekend de verschillende aspecten van communicatie uit en geeft concrete voorbeelden van hoe de communicatie in zowel persoonlijke als professionele situaties kan worden verbeterd.

Dit boek is een must-read voor iedereen die een betere relatie met de mensen om hen heen wil opbouwen.

Het boek werkt op basis van de vier ”Disc kleuren”, die het makkelijker voor je brein maken om mensen met een andere kleuren dan jij, beter te begrijpen!

Bekijk dit boek hier>>>

7. Maak van coachen een gewoonte (Michael Bungay Stanier)

Ja ja! Dit is het best verkochte boek omtrent coaching uit de 21e eeuw!

Dit boek zorgt ervoor dat coachend leiderschap instinctiever wordt, een dagelijkse praktijk die helpt de werkdruk te verminderen en de prestaties van managers en hun teams te verbeteren.

Bungay Stanier biedt duidelijke, stapsgewijze instructies om van coaching een vaste gewoonte te maken, en biedt handige tips voor het overwinnen van veelvoorkomende obstakels.

Hij neemt ook casestudies en voorbeelden uit zijn eigen coachingervaringen op. Dit boek is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die een effectievere coach wil worden.

Bekijk dit boek hier>>>

8. De zeven vaardigheden van effectief leiderschap (Stephen R. Covey)

De zeven eigenschappen van Stephen Covey is een boek over zelfmanagement en leiderschap. Het boek behandelt een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder gewoonten die individuen kunnen helpen succesvol te zijn in zowel het persoonlijke als het professionele leven.

Over het algemeen is het boek een goede bron voor iedereen die zijn vaardigheden op het gebied van zelfmanagement of leiderschap wil verbeteren.

Covey ontmoette de grote geleerden op het gebied van psychologie en hoe die onderwerpen essentieel zijn voor je geluk en zelfbeheersing tijdens het leven.

Met een hogere waarde voor praktische bruikbaarheid dan voor sommige esoterische principes, concentreerde hij zich op zeven belangrijke overdraagbare vaardigheden die je in je dagelijks leven kunt gebruiken om je te helpen je beter te concentreren op je eigen motivaties en die van anderen.

Bekijk dit boek hier>>>

9. Omringd door slechte bazen (Thomas Erikson)

Dit boek van Thomas Erikson is een belangrijk boek voor elke manager, omdat het een diepgaande analyse biedt van de uitdagingen en valkuilen die kunnen worden ondervonden bij het leiden van een team.

Op basis van uitgebreid onderzoek biedt Erikson lezers waardevolle inzichten in hoe om te gaan met moeilijke situaties en het managen van moeilijke bazen.

Het boek is goed geschreven en gemakkelijk te volgen, waardoor het een ideale bron is voor iedereen die zijn managementvaardigheden wil verbeteren.

Het boek werkt op basis van de vier ”Disc kleuren”, net als het boek omringd door idioten. Zeer verhelderend!

Bekijk dit boek hier>>>

10. Het boek voor jonge teamleiders van Jelle van der Lugt)

Dit boek gaat over hoe je een goede manager kunt zijn als je jong bent. Jelle van der Lugt behandelt onderwerpen als communicatie, motivatie en conflictoplossing, en doet dit op een manier die voor jonge managers gemakkelijk te begrijpen is.

Dit boek is een uitstekend startpunt voor degenen die nieuw zijn in teamleiderschap en zou nuttig zijn voor iedereen die zijn vaardigheden op dit gebied wil ontwikkelen.

Indrukwekkende persoonlijke voorbeelden, handige modellen, adviezen van teamcoaches Marc Lammers en Mark Tigchelaar en verhalen van Stichting Jeroen Dijsselbloem laten je met gemak en vertrouwen aan het werk gaan.

Bekijk dit boek hier>>>

11. De 48 wetten van macht (Robert Greene en Joost Elffers)

The 48 Laws of Power van Robert Greene en Joost Elffers is een goed boek over leiders door de jaren heen.

Het boek bevat een verscheidenheid aan verschillende wetten die door de geschiedenis heen door machtige mensen zijn gebruikt. Elke wet wordt in detail uitgelegd en er worden voorbeelden uit de praktijk gegeven om het punt te illustreren.

Het boek is goed geschreven en gemakkelijk te lezen, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die geïnteresseerd is in macht en leiderschap.

Enige kanttekening is dat de wereld door de jaren heen veel is veranderd en dat sommige tips van koningen en keizers nu niet meer zouden werken op dezelfde wijze in de huidige samenleving. Wel erg interessant!

Bekijk dit boek hier>>>

12. Er is er hier maar één de baas! (Angelique Kunst)

Dit boek gaat over hoe je een succesvolle manager kunt zijn. Het behandelt onderwerpen als hoe om te gaan met lastige medewerkers, hoe je feedback geeft en hoe je een team aanstuurt.

Het bevat ook praktijkvoorbeelden uit verschillende industrieën. Dit boek is een geweldige bron voor iedereen die een betere manager wil worden.

Angelique Kunst beschrijft hoe het plan van Gerard Sanderink volledig kan worden verpest door één persoon die alle macht heeft.

Eigenlijk is dit boek dus ook een super goed voorbeeld van hoe het NIET moet!

Bekijk dit boek hier>>>

13. Denk en wordt rijk (Napoleon Hill)

Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn (zelf)managementvaardigheden wil verbeteren. Het geeft duidelijke instructies over hoe te denken en rijk te worden, wat een sleutel is tot succes op elk gebied.

De inzichten van de auteur zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en bieden een gedetailleerde routekaart naar het bereiken van rijkdom en welvaart.

De principes en wetten van Napoleon Hill zijn tijdloos, en de wetten en regels die hij uitdrukt zijn even nuttig voor de samenleving.

In dit boek heeft hij een stapsgewijs systeem uitgelegd om de wet van karma te gebruiken, maar het is met name de formule voor een vervuld en gelukkig leven.

Bekijk dit boek hier>>>

14. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed (Dale Carnegie)

Verschillende van zijn boeken die de ontwikkeling van management- en motivatietechnieken inspireerden, werden klassiekers van de managementliteratuur.

Tussen zijn cursussen, verkoopbeleid, educatieve technieken en spreken in het openbaar, liet Carnegie een uitgebreide lijst van producten achter die tot op de dag van vandaag standhouden.

Dit boek is een gids over hoe je effectief met anderen kunt communiceren om vrienden te maken en mensen te beïnvloeden.

Carnegie biedt handige tips over hoe je je gespreksvaardigheden kunt verbeteren, relaties kunt opbouwen en doelen kunt bereiken.

Het advies in dit boek is praktisch en gemakkelijk te volgen, waardoor het een waardevolle hulpbron is voor iedereen die zijn sociale vaardigheden wil verbeteren.

Bekijk dit boek hier>>>

15. Het verhaal van de oprichter van Nike ”Shoe dog” (Phil Knight)

Dit boek vertelt het verhaal van hoe Phil Knight, de oprichter van Nike, een van de meest succesvolle en bekende merken ter wereld creëerde.

Het is interessant om te lezen voor iedereen die geïnteresseerd is in zaken of management, omdat het een gedetailleerd overzicht geeft van de strategieën en technieken van Knight.

Daarnaast biedt het boek waardevolle lessen over ondernemerschap, het nemen van risico’s en doorzettingsvermogen.

Phil over de merknaam ”Nike”: Er kwamen veel dingen in me op toen ik over de naam van Nike nadacht: te beginnen met het feit dat de meeste bekende merken bekend staan onder vreemde namen van twee woorden – die harde en duidelijke klanken in de naam hebben – zoals de K of de X die blijft rondspoken in je hoofd na het uitspreken. Dat idee heb ik duidelijk ook gebruikt bij Nike.

Bekijk dit boek hier>>>

16. De ladder (Ben Tiggelaar)

De ladder van Ben Tichelaar is een model om verandering te begrijpen, wat nuttig kan zijn voor zowel managers als medewerkers.

Het model begint met de aanname dat verandering constant is en splitst het vervolgens op in vier stappen: de noodzaak van verandering opmerken, een nieuwe manier van doen bedenken, de verandering implementeren en de verandering in stand houden.

Elke stap heeft zijn eigen uitdagingen en vereist andere vaardigheden. Ongeacht hoeveel initiële ervaring iemand heeft, het is moeilijk om grote en blijvende veranderingen door te voeren.

Gebaseerd op het laddermodel van de gezondheidsafdeling van Ben Tiggelaar, geven slimme methoden handvatten voor het stellen van doelen die werken, het kiezen van gedrag dat leidt tot succes en welke ondersteunende systemen beschikbaar zijn voor verandering.

Bekijk dit boek hier>>>

17. How to Talk to Anyone (Leil Lowndes)

Dit boek gaat over hoe je met mensen kunt praten op een manier waardoor ze jou leuk gaan vinden. De auteur geeft veel tips om een goede communicator te zijn.

Ze zegt dat het belangrijk is om geïnteresseerd te zijn in de ander en ervoor te zorgen dat je naar hem of haar luistert. Ze stelt ook voor om lichaamstaal te gebruiken om te laten zien dat je oplet.

Het boek bied wel 92 tips en tricks die je direct kunt inzetten om met mensen in contact te komen of om je communicatie te verbeteren!

Bekijk het boek hier>>>

18. Ontdek je sterke punten 2.0 (Tom Rath)

Weet jij hoe je elke dag alles het beste kunt doen? (De kans is groot dat je dat niet zult) Hoewel veel natuurlijke talenten ongelooflijk belangrijk zijn op verschillende gebieden van je leven, is de kans groot dat je er tijdens je carrière niet vaak op zult terugvallen. Het ontwikkelen van je talenten is dan ook een must.

Het boek van Tom Rath is een uitstekende bron om te begrijpen hoe je je talenten kunt identificeren en ontwikkelen.

Het boek bevat een verscheidenheid aan beoordelingen en oefeningen die lezers helpen zich meer bewust te worden van hun unieke sterke punten en hoe ze deze kunnen gebruiken om succes te behalen.

Raths benadering is gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek naar het menselijk potentieel en hij geeft lezers de tools die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Iedereen die zijn potentieel wil maximaliseren, zou baat hebben bij het lezen van dit boek.

Bekijk dit boek hier>>>

19. Never Split the Difference (Chriss Voss)

Dit boek biedt een zeer gedetailleerde, stapsgewijze handleiding voor onderhandelen en kan ook goed gebruikt worden door managers.

Het staat vol met praktijkvoorbeelden, waardoor het een uitstekende bron is voor iedereen die zijn onderhandelingsvaardigheden wil verbeteren.

De benadering van de auteur is gebaseerd op het idee dat er altijd een beter alternatief is dan het opsplitsen van het verschil, en hij biedt lezers een verscheidenheid aan methoden om het verschil te vinden.

Dit boek is onmisbaar voor iedereen die zijn carrière vooruitzichten wil verbeteren.

Bekijk dit boek hier>>>

20. De machine (Stijn Bronzwaer)

Het boek van Bronzwaer is een gedetailleerd verslag van hoe het online reisboekingsbedrijf, Booking.com, is geslaagd in de zeer competitieve online reismarkt.

Bronzwaer biedt een grondig onderzoek naar het bedrijfsmodel en de strategieën van Booking.com, evenals de concurrentievoordelen.

The Machine is een belangrijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de innerlijke werking van een van ’s werelds meest succesvolle online bedrijven.

Bekijk het boek hier>>>

21. Beïnvloed anderen, begin bij jezelf (Bert van Dijk)

Het boek gaat over hoe om te gaan met andere mensen en benadrukt het belang om bij jezelf te beginnen. Het geeft advies over hoe je anderen kunt beïnvloeden en het bevat voorbeelden uit de praktijk om de concepten te illustreren.

Het boek is op een duidelijke en beknopte manier geschreven, waardoor het voor de lezers gemakkelijk te begrijpen is.

Aan de hand van een team van acht personen geeft Bert van Dijk, de invloedrijke specialist op het gebied van communicatie, stap voor stap aan hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf.

Bekijk het boek hier>>>

Meer top lijstjes van boeken:

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *