fijne oordopjes om te slapen

Koop de beste comfortabele oordopjes voor het slapen

Als je op zoek bent naar een goede nachtrust – zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf – kun je overwegen om oordopjes te gebruiken. Oordopjes kunnen helpen om ruis te blokkeren en je bete, maar ook dieper laten slapen. Maar met zoveel verschillende soorten oordopjes op de markt, hoe weet je welke het beste zijn om te slapen?

Sommige oordopjes zijn gemaakt van schuim, andere zijn gemaakt van siliconen of was. Oordopjes van schuim zijn meestal de meest betaalbare optie, maar ze zijn misschien niet zo comfortabel als andere soorten oordopjes.

In dit artikel bespreken we welke oordopjes het beste zijn om te slapen. Ook geven we enkele tips over hoe je de juiste oordopjes kiest en hoe je ze op de juiste manier gebruikt.

Lees je met ons mee om erachter te komen wat de beste oordoppen voor het slapen in jouw situatie zijn?

Welk materiaal oordoppen is het beste?

Er zijn een paar materialen die goed werken voor oordopjes om mee te slapen. siliconen, latex, was en schuim zijn allemaal opties die in meer of mindere mate werken. Maar wat is nu de beste optie voor jou?

 • Schuim? Schuim is het populairste middel om oordopjes van te maken, dat tevens als de goedkoopste optie wordt beschouwd. Siliconenmodellen rusten meestal bij de ingang van het oor en dringen niet of niet veel door de gehoorgang.
 • Was? Ook zijn er oordoppen van was, maar worden deze niet erg veel geproduceerd en verkocht in vergelijking met schuim en siliconen. Toch werken ze prima en nemen wij ze mee in onze beoordeling hieronder.
 • Latex? Sommige oordopjes kunnen ook uit latex bestaan. Daarom wordt mensen met latexallergieën geadviseerd om de product beschrijvingen grondig door te nemen om er zeker van te zijn dat ze een latexvrij model kiezen. Oordoppen met latex zijn niet perse beter dan andere materialen.

Beste oordoppen om te slapen (2024 vergelijking)

Als je op zoek bent naar oordopjes om beter te slapen, lees dan verder voor onze toplijst met de beste oordopjes om te slapen. Elke optie wordt vermeld met zijn voor- en nadelen, dus zorg ervoor dat je alle details leest voordat je een beslissing neemt.

Nummer 1: Kokoon Nightbuds

Met de Nightbuds koop je eigenlijk veel meer dan alleen oordoppen voor het slapen. De Nightbuds monitoren je slaap en de bijbehorende app van Nightbuds biedt een scala aan diensten, zoals adviezen, coaching en inzichten.

Uiteraard zitten de Nighbuds voortreffelijk en scoren de Nightbuds op comfort (net als op andere gebieden) erg hoog. Ze hebben een ideale pasvorm en zijn daarnaast zacht en subtiel. Zodoende zitten de Nightbuds lekker in alle slaapposities, waardoor deze oordoppen ook zeer geschikt zijn voor zijslapers.

Ook helpen de Nightbuds je heerlijk in slaap te vallen, d.m.v. rustgevende audio, die wanneer jij in slaap valt, zal afnemen in volume en uiteindelijk geruisloos zal zijn.

Het beste product is vaak ook het product waar je het meeste voor betaald en dat is in dit geval ook zo. Wel is dit de allerbeste keuze die je voor jezelf kunt maken om beter te slapen en daarnaast ook nog een van de vele extra functies te genieten.

Beste verkrijgbaar (volgens ons)

Productinformatie

 • Monitoren van de slaap d.m.v. sensoren
 • Bijbehorende app met verschillende funties, zoals: coaching, inzichten en adviezen
 • Perfecte pasvorm en zachte materialen
 • Geschikt voor alle slaapposities (ook zijslapers)
 • Ingebouwde rustgevende audio

Top 3: siliconen oordoppen (Kwaliteit + Prijs)

Als je op zoek bent naar de beste siliconen oordopjes om te slapen, zoek dan niet verder. Veel van de meest populaire oordopjes zijn gemaakt van siliconen, en ze zijn van hoge kwaliteit en niet erg duur als je goed zoekt. Je hebt veel keuze als het gaat om het kiezen van de juiste oordopjes voor jou.

1. SleepCore

Productinformatie

kwalitatief de beste oordopjes voor het slapen

Een van de meest populaire producten op de grootste webshop van Nederland zijn SleepCore siliconen oordopjes. Deze multifunctionele oordopjes zijn perfect voor mensen die last hebben van snurken of slecht slapen. Bovendien zijn deze oordopjes ook geluiddicht ontworpen, zodat u ongestoord kunt slapen. De 14 herbruikbare oordopjes worden geleverd met een extra opbergdoos.

 • Vormbaar, voor maximaal comfort
 • Ook voor kinderen
 • 100% herbruikbaar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ervaar het comfort en stilte

2. Mr. panache

Productinformatie

meest comfortabele oordoppen voor het slapen

Dit is een geweldige hulpmiddel tijdens de nacht! Deze oordopjes zijn eenvoudig in te brengen en hebben een perfecte pasvorm. Bovendien worden ze geleverd met een extra doosje voor extra opslagruimte, zodat u ze bij de hand kunt houden wanneer u ze het meest nodig hebt.

 • Multifunctioneel: Slapen, reizen, studeren, werk, motor rijden, zwemmen etc.
 • Makkelijke in te brengen en een perfecte pasvorm.
 • SNR van 27 decibel
 • Score van maar liefst 4,3 uit meer dan 140 reviews.

3. Loop Earplugs

Productinformatie

Loop oordopjes siliconen oordopjes zijn populaire oordopjes om te slapen. Ze worden geleverd in een verpakking van vier en zijn gemakkelijk in en uit te doen. Ze zijn wat duurder in prijs, maar ze zijn van zeer goede kwaliteit en nummer 3 op onze lijst.

 • Beschikbaar in zes kleuren
 • Goede kwaliteit
 • Afwasbaar en dus herbruikbaar
 • Ook voor kinderen vanaf 12 jaar

Optie schuim: SleepCore (Goedkoop + Comfortabel)

Oordoppen van schuim om te slapen zijn de goedkoopste oplossing. Ze zijn comfortabel en gemakkelijk te vinden bij elke drogisterij of grootwinkelbedrijf. Bovendien werken ze goed om geluid te blokkeren, zodat u een goede nachtrust kunt krijgen.

SleepCore oordoppen van Schuim

Productinformatie

Vormbaar voor extra comfort, 120 stuks, vrij van schadelijke materialen. Dit zijn goede en goedkope oordopjes voor het slapen, gemaakt van schuim. Ze zijn een goedkope optie die gehoorschade kan voorkomen. Ze zijn ook geschikt voor kinderen en ongevaarlijk.

 • Ook voor kinderen.
 • Multifunctioneel, ook voor: motorrijden, muziek maken, studeren, uitgaan, vliegreizen of vuurwerk.
 • Maar liefst 120 stuks.

Optie was: Orthopax (alternatief)

Wax oordopjes zijn een alternatief voor schuim en siliconen. Ze zijn goedkoop, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Wax oordopjes zijn te vinden bij de meeste drogisterijen en online.

Orthopax oordoppen van was

Productinformatie

Als je op zoek bent naar de beste oordopjes om te slapen, zit je met wax oordopjes niet verkeerd. Ze bieden uitstekende bescherming tegen geluid, tot 27 dB, en zijn gemaakt van zachte, huidvriendelijke materialen. Bovendien zijn ze zeer betaalbaar en gemakkelijk te vinden.

 • Goedkoop in prijs
 • 20 stuks in de verpakking
 • Vrij van schadelijke materialen

Bonus: Extra hygiënische optie (kwalitatief iets minder)

Alpine SleepSoft

Productinformatie

Als je op zoek bent naar de beste oordopjes om te slapen, dan zijn alpine sleepsoft oordopjes de meest hygiënische keuze. Ze zijn gemaakt van hypoallergeen materiaal, dus er is geen risico op een allergische reactie.

 • Flexibel en zacht
 • Beschermend tot wel 25 db
 • Herbruikbaar (tot wel 100 keer)
 • Multifunctioneel

Goede oordoppen voor het slapen kopen: waar letten we op?

We hebben veel recensies en (ook wetenschappelijke) artikelen gelezen om de beste oordopjes om te slapen te vinden. We hebben gekeken naar hoeveel geluid ze blokkeren, hoe duurzaam ze zijn, van welke materialen ze zijn gemaakt en hoeveel ze kosten.

We hebben ook gekeken hoeveel oordopjes er in een verpakking zitten, of ze meerdere keren kunnen worden gebruikt en wat andere mensen erover zeggen. Op basis van al dit onderzoek hebben we een lijst samengesteld met de beste oordopjes om te slapen.

Kwaliteit van de oordoppen

Er zijn verschillende oordopjes op de markt die geschikt zijn voor mensen die een goede nachtrust willen hebben. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk product het beste past en wij vinden dat kwaliteit voorop moet staan.

Materiaal en duurzaamheid zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van oordopjes om te slapen. De oordopjes moeten gemaakt zijn van zacht, comfortabel materiaal dat het oor niet irriteert en moeten duurzaam genoeg zijn om meerdere keren te kunnen worden gebruikt.

Bescherming tegen lawaai is ook een belangrijke factor om te overwegen. Oordopjes om te slapen moeten tot ten minste 30 dB bescherming bieden tegen lawaai om een goede nachtrust te garanderen.

Materiaal en pasvorm

Als je op zoek bent naar een goed paar oordopjes om je te helpen slapen, is het materiaal belangrijk. We hebben hier veel aandacht aan besteed om dat een persoon gemiddeld zo’n 8 uur slaap en dan is het toch belangrijk dat de oordoppen ook lekker zitten.

Daarnaast is het ook zo dat goed materiaal ervoor zorgt dat er weinig decibel door de oordoppen heen kan komen en je dus lekker door kunt slapen.

Siliconen oordopjes worden over het algemeen als de beste optie beschouwd dankzij hun kwaliteit en prijs – ze zijn betaalbaar en passen goed zonder oncomfortabel te zijn.

Voordelen van slapen met oordoppen

Als iemand die al jaren worstelt met een goede nachtrust, kan ik eerlijk zeggen dat een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan, is gaan slapen met oordoppen. Het klinkt misschien als een kleinigheid, maar die kleine schuimpluggen i.c.m. mijn verzwaringsdeken hebben een enorm verschil gemaakt in mijn vermogen om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen.

De grootste voordelen van slapen met oordoppen zijn:

 • Geluidsblokkering: Oordoppen zijn effectief in het blokkeren van storende geluiden zoals snurken van een partner, verkeerslawaai of zelfs gewoon alledaagse geluiden uit je omgeving. Dit zorgt voor een ongestoorde slaap, waaruit je niet zomaar ontwaakt door geluiden van buitenaf.
 • Beter en dieper slapen: Doordat je minder last hebt van geluid, kun je gemakkelijker en langer in de diepere slaapfasen blijven. Dit verbetert de algehele kwaliteit van je slaap, waardoor je ’s ochtends meer uitgerust wakker wordt.
 • Consistent goed slapen: Met oordoppen creëer je een consistente slaappatroon, omdat je lichaam sneller in een rusttoestand komt en je geen nachten meer wakker ligt. Hierdoor hoef je ook geen slaap overdag in te halen.
 • Stressvermindering: Een goede nachtrust zonder storende geluiden kan helpen je stressniveau te verlagen, omdat je lichaam en geest volledig kunnen ontspannen en herstellen.
 • Verbetering in concentratie overdag: Een ononderbroken nachtrust kan je alertheid en concentratie gedurende overdag aanzienlijk verbeteren. Probeer maar uit!
 • Reisvriendelijk: Oordoppen voor het slapen zijn een eenvoudige oplossing voor het verbeteren van je slaap en je neemt ze gemakkelijk overal mee naartoe. Heerlijk om ze bijvoorbeeld ook te gebruiken in de trein of in het vliegtuig. Vooral ook handig als je vaak reist of in een lawaaierige omgeving slaapt.
 • Gemakkelijk en goedkoop in aanschaf: In vergelijking met andere slaaphulpmiddelen zijn oordoppen een betaalbare en gemakkelijke manier om je slaapkwaliteit in een oogwenk te verbeteren.

Wat zegt de wetenschap

Onderzoek heeft aangetoond dat oordopjes het slapen in onrustige omgevingen met veel geluid en/of licht aanzienlijk verbeteren. (B) Verder bleek uit onderzoeken dat zowel oordoppen als slaapmaskers bijdragen aan een diepere REM-slaap(B)

Veel gestelde vragen

Waarom zou je oordoppen voor het slapen kopen?

Oordopjes kunnen je helpen dieper te slapen door het geluid van jouw omgeving buiten te sluiten. Zo kunnen ze effectief geluiden dempen die je anders wakker zouden houden, zoals het snurken van een partner of omgevingsgeluiden van buitenaf. Daarnaast kunnen oordopjes helpen beschermen tegen overlast van luidruchtige buren of een lawaaierige slaapomgeving in het algemeen. Het is erg belangrijk dat je goed slaapt, zonder vaak wakker te worden. Dit omdat slecht slapen kan leiden tot gewichtstoename, verminderde concentratie, veranderde stemming, minder energie, sneller verouderen en nog veel meer. Dit wil je toch niet?

Helpen oordoppen tegen snurken?

Als je op zoek bent naar een manier om een betere nachtrust te krijgen en het geluid van het snurken van jouw partner te verminderen, zijn oordopjes wellicht de oplossing. Hoewel ze het geluid niet altijd (afhankelijk van hoe hard het gesnurk is) volledig elimineren, dempen ze het meestal genoeg zodat je er niet zoveel last van hebt. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van oordopjes om snurkgeluid te verminderen. Als je een bijzonder luide snurker hebt, moet je misschien meerdere oordopjes proberen om te kijken welke voor jou het best werk. Daarnaast kun je ook oordoppen kopen die rustgevende geluiden afspelen om het snurken extra te dempen. Ook belangrijk: Als je partner echt hard snurkt, doe dan een slaaponderzoek. Zo kun je wellicht de onderliggende oorzaak van het snurken aanpakken.

Hoeveel oordoppen voor het slapen hebben jullie getest?

Wij hebben 9 verschillende oordoppen voor het slapen getest. Wij gebruiken zelf regelmatig oordoppen voor het slapen en hadden daarom al vele varianten getest voor het schrijven van dit artikel. Hier kwamen nog een aantal andere goed beoordeelde oordoppen bovenop, toen we dit artikel wilden gaan schrijven.

Kun je oordoppen voor het slapen ook in andere situaties gebruiken?

Oordopjes om te slapen zijn meestal multifunctioneel en kunnen ook in andere situaties worden gebruikt, zoals motorrijden, reizen, zwemmen, studeren, werken, muziek maken, festivals en vuurwerk afsteken. Terwijl sommige mensen vinden dat elk type oordopje effectief is om te slapen, geven anderen misschien de voorkeur aan specifieke merken of modellen die extra functies bieden, zoals geluidsfiltering of ruisonderdrukking. Er zijn ook oordopjes speciaal ontworpen voor zijslapers die beter op hun plaats blijven dan traditionele ronde oordopjes. Dit hebben wij bij de product beschrijvingen vermeld.

Beschadigen oordoppen de gehoorgang?

Het is een mythe dat oordopjes om te slapen schadelijk zijn. Dit blijkt uit onderzoek waaruit blijkt dat oordopjes je juist helpen om beter te slapen. Het onderzoek zegt dat de belangrijkste reden waarom mensen geloven dat oordopjes schadelijk zijn voor de slaap, is omdat ze ongemak kunnen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je zet niet goed in doet. Omdat dit een pagina is over de beste keuzes wat betreft oordoppen willen we hier op deze pagina niet te diep op in gaan. Zie onze pagina omtrent de veiligheid van oordoppen – gebaseerd op wetenschappelijke artikelen – om hier meer over te lezen. Uit het onderzoek en persoonlijke reviews blijkt echter ook dat oordopjes je echt kunnen helpen slapen door lawaai te blokkeren en een gevoel van veiligheid en geborgenheid te geven.

Kun je oordoppen voor het slapen gebruiken als zijslaper?

Ja, als zijslaper kun je ook zeker oordoppen gebruiken. Het draait allemaal om het vinden van het juiste type dat comfortabel blijft zitten, ook wanneer je op je zij slaapt. Zachte, vormbare oordoppen zijn dan ook een uitstekende keuze voor zijslapers, omdat ze zich aanpassen aan de vorm van je oor en geen druk uitoefenen.

Welke oordoppen zijn de beste oordoppen voor zijslapers?

Dat zijn zonder twijfel de oordoppen ”Kookoon Nightbuds”. Daarnaast zijn meer hoog gerankte oordoppen uit dit artikel ook geschikt voor zijslapers.

+ berichten

Elizabeth houdt zich binnen Mindsetking vooral bezig met de categorieën gezondheid en slapen. In de afgelopen jaren is zij veel bezig geweest met het studeren van onze slaap en kan zij zichzelf nu slaapexpert noemen Dit heeft ze o.a. gedaan door het lezen van vele (wetenschappelijke) boeken en het sparren met experts. Ook heeft ze cursussen, trainingen en opleidingen behaald in de gezondheidsindustrie, met specialisaties in slapen, voeding en gezondheid. Op haar social media kanalen deelt ze graag heerlijke recepten die over het algemeen ook gezond zijn (maar niet altijd). Indien je met haar in contact wil komen, kun je een mail sturen aan contact@mindsetking.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *