in dit artikel vind je een review over de beste zitballen van dit moment

De beste zitballen kopen? Lees eerst onze 2023 review!

Dit artikel bespreekt de beste zitballen voor op kantoor, om een ergonomische werkhouding te behouden. Een ergonomische werkhouding aanhouden op het werk kan moeilijk zijn, maar het is essentieel om rugpijn en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarom hebben we gekeken naar de beste opties voor ergonomische zitballen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

In ons onderzoek ontdekten we dat zitballen een van de meest populaire keuzes zijn voor mensen die hun flexibiliteit en gezondheid willen verbeteren terwijl ze thuis of op kantoor werken, net als bureaufietsen en postuur correctoren. Een zitbal stelt je in staat om gedurende de dag door te bewegen en jouw gewicht naar behoefte te verplaatsen, zodat je comfortabel blijft en na verloop van tijd geen problemen aan het bewegingsapparaat krijgt.

De best geteste zitballen van dit moment

Hieronder vind je de beste zitballen van dit moment. We hebben talloze beoordelingen vergeleken en verschillende producten getest om tot deze lijst te komen. We gaan ervan uit dat jij met onze hulp een mooie keuze kunt maken!

1. Backerz® Ergonomische zitbal 55-65-75cm – kantoor of thuis (Beste keuze)

foto van de backerz ergonomische zitbal

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in 55, 65 & 75cm
 • Verkrijgbaar in vele kleuren
 • Zeer hoog beoordeeld door eerdere gebruikers
 • Verminder rug- en nekklachten
 • Voor een goede ademhaling en meer calorieën verbanden dan in een stoel

Nadelen:

 • Geen

Voor wie op zoek is naar een comfortabele en ergonomische manier van werken, zou de Backerz® Zitbal Linnen 65 CM de perfecte oplossing kunnen zijn. Deze donkerblauwe zitbal is gemaakt met een linnen hoes die speciaal is ontworpen om zowel ondersteunend als comfortabel te zijn. Met zijn fraaie ontwerp biedt hij superieure balans en stabiliteit terwijl hij een gezonde zithouding bevordert. Het is ook een ideale keuze voor yoga- of pilateslessen, omdat het voldoende ondersteuning biedt bij het uitvoeren van verschillende houdingen.

Dynaseat – Ergonomische Zitbal 65cm – kantoor of thuis (Ook erg goed)

foto van de dynaseatr ergonomische zitbal

Voordelen:

 • In vele kleuren beschikbaar
 • Hoog beeoordeeld door andere gebruikers
 • Ergonomische zitbal voor betere houding
 • Voordeling en ergonomisch product

Nadelen:

 • Niet te koop in 55cm of 75cm

De dynaseat zitbal is een ergonomische zitbal voor op kantoor en thuis. Het bevat een pomp, is lichtgrijs van kleur en is 65 cm groot. Deze ergonomische zitoplossing heeft vele voordelen die hem ideaal maken voor mensen die langere tijd thuis of op het werk zitten.
De Dynaseat is ontworpen om de houding en ademhaling te verbeteren en tegelijkertijd comfort te bieden gedurende de dag. Door een zitbal te gebruiken in plaats van een traditionele stoel, kun je calorieën verbranden zonder dat je naar de sportschool hoeft of aan lichaamsbeweging doet.

ZAZA Home Zitbal yogabal – ergonomische zitbal 75cm (Goede derde)

afbeelding zaza ergonomische zitbal oranje

Voordelen:

 • In een aantal andere kleuren verkrijgbaar
 • In 65cm en 75cm verkrijgbaar
 • Goede ergonomische zitbal met comfortabele stof
 • Duurzame materialen

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

De ZAZA Home zitbal is een moderne bureaustoel die zorgt voor een comfortabele en ergonomische werkplek. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om rug- en nekklachten te verlichten, zodat je comfortabel kunt werken. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, de oranje zitbal van 75 cm voegt een vleugje kleur toe aan jouw kantoorruimte en biedt superieure ergonomische ondersteuning.

Wobblez® Zitbal Leer Bruin 75cm (Redelijk goed)

Voordelen:

 • Redelijk goed beoordeeld
 • in 65cm en 75 cm, inclusief pomp
 • De rugspieren worden sterker en je hebt geen last meer van je onderrug

Nadelen:

 • Wat minder hoog beoordeeld dan de andere opties
 • Bijgeleverde pomp schijnt slecht te werken

De Wobblez® Zitbal leer met pompje is een goede manier om je houding te verbeteren tijdens het zitten op kantoor of thuis. Het stimuleert ergonomisch zitten en biedt ondersteuning en balans terwijl je werkt. Klanten hebben de bijbehorende pomp echter slecht beoordeeld, omdat deze vaak snel lucht verliest en regelmatig moet worden bijgevuld. Over het algemeen blijkt deze zitbal een goedkope oplossing te zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar betere ondersteuning tijdens langdurig zitten.

AJ-Sports Zitbal 85CM zwart (Beste optie voor zeer lange mensen)

beste zitbal voor lange mensen

Voordelen:

 • Voordelig in prijs
 • Hoog beoordeeld door eerdere gebruikers
 • Ook verkrijgbaar in kleinere maten
 • 85 cm is voor 195-200cm en langer

Nadelen:

 • Wat minder kwalitatief dan bovenstaande opties

De AJ-Sports zitbal 85CM is de perfecte keuze voor elke kantoor- of thuisomgeving. Of je nu je houding, balans en coördinatie wilt verbeteren, of gewoon een comfortabele stoel nodig hebt, deze bal is een goede optie. In vergelijking met andere zitballen die tegenwoordig op de markt zijn, schiet deze echter tekort wat betreft de gebruikte kwaliteitsmaterialen. Dit is jammer voor de hele lange mensen (195-200cm en langer) omdat dit de enige zitbal is van 85cm. Desondanks is het product toch erg hoog beoordeeld door eerdere gebruikers en is de bal daarnaast zeer voordelig in prijs!

Waar moet je op letten bij het kopen van een zitbal?

Het hebben van een zitbal thuis of op kantoor kan ongelooflijk nuttig zijn. Het zorgt niet alleen voor een ergonomische manier van zitten, maar het stimuleert ook een betere houding en helpt zelfs de kernspieren te versterken. Voordat je echter de aankoop doet, zijn er een paar dingen die je moet overwegen.

Bij de aanschaf van een zitbal voor op kantoor of thuis is een van de belangrijkste kenmerken het handvat. Deze functie helpt je om je bal gemakkelijk en comfortabel van kamer naar kamer te verplaatsen en te vervoeren. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat het een antislip oppervlak heeft, zodat je niet wegglijdt als je erop zit.

Let er ook op hoe groot je zitbal is. Dit kun je doen door naar de diameter maat te kijken. Dit kan bijvoorbeeld 65cm, 75cm of 85cm zijn.

Een bal van 75cm zou geschikt zijn voor mensen van 180-185cm t/m 200cm en een bal van 65cm voor mensen van 165cm t/m 180-185cm.

Het volgende waar je op moet letten is het prijskaartje van je gekozen zitbal. Afhankelijk van waar je je bal koopt en hoeveel demping of andere functies erbij betrokken zijn, kunnen de kosten sterk variëren tussen de verschillende modellen.

Waar jee dus op moet letten bij het kopen van een goede zitbal voor thuis of op kantoor:

 • Antislip
 • Handvat
 • Materialen
 • Diameter maat
 • Maximaal belastbaar gewicht
 • Reviews eerdere gebruikers
 • Prijs

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Langdurig zitten kan schadelijk zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarom is het belangrijk om de beste zitballen voor op kantoor of thuis te vinden die comfort en ondersteuning bieden en tegelijkertijd een goede houding bevorderen, aldus zorgexperts.

Het team van Mindsetking heeft talloze recensies gelezen en verschillende producten getest, zodat ze vol vertrouwen de best beoordeelde zitballen op de markt kunnen aanbevelen.

Mindsetking gebruikt strenge normen bij het evalueren van elk product, inclusief het beoordelen van de kwaliteit, het comfortniveau, het ontwerp, de duurzaamheid en de prijs.

We houden ook rekening met klantfeedback van geverifieerde kopers om ervoor te zorgen dat alleen gerenommeerde producten in hun lijst met aanbevelingen worden opgenomen.

Dit zorgt ervoor dat je onze keuzes kunt vertrouwen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je geld verspilt aan een item van lage kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een zitbal?

Zitballen zijn een steeds populairder aanvulling voor traditionele (ergonomische) bureaustoelen of ergonomische krukken. Zittend op een bal bevordert een ergonomische houding en moedigt gebruikers aan om bewust te zijn van de positie van hun lichaam.

Deze ballen kunnen in plaats van een gewone stoel worden gebruikt, waardoor een dynamischer zitoppervlak ontstaat dat een juiste houding bevordert.

Onderzoek heeft aangetoond dat ze kunnen helpen de belasting van de schouders te verminderen en tegelijkertijd de algehele houding te verbeteren. Ze zijn effectief te gebruiken in combinatie met houdingscorrectoren voor maximaal comfort tijdens het werken.

 • Zittend op een bal moedigt gebruikers aan om hun core te gebruiken, hun rug- en beenspieren te versterken en een gezonde houding aan te nemen terwijl ze werken.
 • Zitten op een zitbal is een manier om meer calorieën te verbranden onder werktijd.
 • De instabiliteit van de bal moedigt gebruikers ook aan om te bewegen en van positie te veranderen, waardoor vermoeidheid en het risico op het ontwikkelen van chronische pijn worden verminderd.
 • Zitballen kunnen helpen om de kernspieren te versterken en balans en stabiliteit te bevorderen.
 • Bovendien helpt de dynamische beweging van het zitten op een zitbal het lichaam om constant in beweging te zijn en verschillende spieren aan te spreken, wat kan helpen om ongemak en vermoeidheid te verminderen.
 • Bovendien kunnen zitballen in verschillende werkomgevingen worden gebruikt, van de traditionele kantooromgeving tot het thuiskantoor. Ze zijn dus een belangrijk onderdeel van ergonomisch werken.

Veelgestelde vragen over zitballen

Welke lichaamslengte past bij welke zitbal?

< 100 cm = 35 cm. 100-140 cm = 45 cm. 140-165 cm = 55 cm. 165-180 cm = 65 cm. 180-195 cm = 75 cm. > 195 cm = 85 cm

Is het gebruik van een zitbal gezond voor je?

Het gebruik van een zitbal op kantoor of thuis kan gunstig zijn voor je gezondheid en welzijn, zolang deze maar met tussenpozen wordt gebruikt. Op een bal zitten helpt een goede houding en kernkracht te bevorderen, wat positieve effecten kan hebben op rugpijn en de algehele lichamelijke gezondheid.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een zitbal?

Zitballen voor op kantoor of thuis worden steeds populairder, toch zijn er enkele nadelen aan het gebruik waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel het gebruik van een zitbal gedurende 1-2 uur per dag aanzienlijke gezondheidsvoordelen kan opleveren, is er een gewenningsperiode waarin gebruikers enige tijd nodig hebben om eraan te wennen. Wanneer je er wat vertrouwder mee voelt, kun je de bal eventueel langer per dag gebruiken.

Hoe lang mag je een zitbal per dag gebruiken?

Over het algemeen raden experts aan om niet langer dan 1 tot 2 uur per dag op een zitbal te zitten, wanneer je hem voor het eerst gebruikt. Dit komt omdat langdurig gebruik van een zitbal druk op de onderrug kan veroorzaken, aangezien deze niet is ontworpen om 8 uur per dag op te werken. Zitballen zijn bedoeld om als tussenpozen te dienen tijdens een kantoordag. Zo kunnen ze erg effectief zijn, bij het ondersteunen van een gezonde werkdag.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen over dingen die hem interesseren en naar het hart gaan. Zo is hij in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid. Dit is de reden dat hij graag artikelen schrijft voor Mindsetking over deze onderwerpen. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal en bezoekt hij graag concerten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *