foto van het brein van iemand met adhd

Beste boekentips over ADHD & ADD

Er zijn veel boeken over ADHD die leerzaam zijn voor volwassenen. Deze boeken helpen om uit te leggen wat ADHD is, hoe het mensen beïnvloedt en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

ADHD kan een moeilijk te begrijpen aandoening zijn, maar deze boeken kunnen helpen om wat duidelijkheid te scheppen. Ze bieden tips en strategieën voor het omgaan met ADHD-symptomen en kunnen ook een geweldige hulpbron zijn voor ouders en verzorgers.

Als u of iemand die u kent ADHD heeft, kunnen deze boeken een nuttige manier zijn om meer over de aandoening te leren.

Beste boeken over ADHD en ADD

Wij hebben in dit artikel de boeken over ADHD en ADD zoveel mogelijk voor jullie opgesplitst in afzonderlijke categorieën. Dit omdat wij verwachten dat jullie hier naar op zoek zijn. Toch willen we meegegeven dat door sommige auteurs en wetenschappers ADD en ADHD onder één noemer worden benoemd, hier zullen we onderaan in dit artikel nog wat aandacht aan schenken. In sommige boeken kunnen we niet voorkomen dat er zowel over ADD en ADHD wordt gesproken omdat dit in het verleden ook vaker als één werd beschouwd en niet afzonderlijk.

Druks van Francien Regelink is een heel goed en leerzaam boek over haar leven met ADHD. Het is gemakkelijk te lezen en geeft veel inzicht in hoe het is om met deze aandoening te leven. Francien legt uitstekend uit hoe ze met haar symptomen omgaat en hoe ze ondanks haar diagnose een succesvol leven heeft weten te leiden. Dit boek zou nuttig zijn voor iedereen die worstelt om zijn eigen ADHD te begrijpen of iemand kent met de aandoening. Ze vertelt het op een grappige wijze waardoor het ook nog erg leuk en vermakelijk is om dit boek te lezen. Het is daarnaast ook erg goed beoordeeld: met maar liefst een 4,9 uit 5 gebaseerd op meer dan 125 reviews.

2. Hulpgids ADHD – E.M. Hallowell

Als je op zoek bent naar een goed boek over ADHD, zoek dan niet verder dan Help guide ADHD van E.M. Hallowell. Dit boek staat boordevol nuttige informatie over ADHD en hoe je er effectief mee om kunt gaan. Hallowell legt de aandoening uitstekend uit in termen van leken en biedt tal van nuttige tips en strategieën om ermee om te gaan. Als jij of iemand die je kent ADHD heeft, is dit zeker een boek dat de moeite van het lezen waard is. Het boek is ook erg goed beoordeeld met een 4,7 uit 5 en verdiend daarom een plek in dit artikel.

foto van het boek hulpgids adhd

3. AD(H)D wat doe je daarmee?! – Corine Lancel

Corine Lancel’s boek, “AD(H)D Wat doe je daarmee?!” is een uitstekende hulpbron voor jongere mensen die worstelen met deze aandoening. Het biedt praktisch advies over hoe om te gaan met de uitdagingen van ADHD en biedt de broodnodige zelfversterking. Deze uitgebreide gids besteedt aandacht aan verschillende aspecten van het leven die worden beïnvloed door ADHD, waaronder schoolwerk, sociale evenementen en dagelijkse activiteiten. De eerlijke benadering biedt lezers een keuze aan strategieën en biedt tegelijkertijd de nodige hulpmiddelen om hun toestand beter te begrijpen.

4. Dit is ADHD – Jan Buitelaar

Dit boek is ook erg informatief en geeft een goed overzicht van alles wat met ADHD te maken heeft. Jan Buitelaar is een expert op dit gebied en hij heeft een zeer gebruiksvriendelijk boek geschreven.

ADHD kan een moeilijke aandoening zijn om mee te leven, maar dit boek biedt waardevol inzicht en advies voor degenen die op zoek zijn naar hulp. Het behandelt onderwerpen als diagnose, behandeling en hoe de aandoening zowel thuis als op school te benaderen.

Als jij of iemand die je kent worstelt met ADHD, dan is This is ADHD van Jan Buitelaar een geweldig hulpmiddel dat begeleiding en begrip kan bieden.

5. Anders gaat ook – Elise Cordaro (ADHD en Autisme)

Elise Cordaro’s boek “Anders gaat het voorbij” is een eerlijk verslag van haar eigen ervaringen met ADHD. Ze schrijft over hoe bij haar de diagnose ADHD en autisme werd gesteld en hoe deze aandoeningen haar leven hebben beïnvloed.

Cordaro is een zeer goede schrijfster en haar boek staat vol met inzicht en wijsheid over het leven met deze aandoeningen. Ze biedt waardevol advies voor andere mensen die mogelijk worstelen met ADHD of autisme, en ze geeft hoop dat het mogelijk is om ondanks deze uitdagingen een gelukkig en succesvol leven te leiden.

6. ADHD relaties – Melissa Orlov (Over relaties)

Als je een relatie hebt met iemand die ADHD heeft, is dit boek een must-read. Het staat boordevol nuttige informatie over hoe u de symptomen van ADHD kunt begrijpen en ermee kunt omgaan op een manier die uw relatie zal verbeteren.

Melissa Orlov legt uitstekend uit hoe ADHD elk aspect van een relatie kan beïnvloeden, van communicatie tot intimiteit. Ze biedt ook praktische strategieën voor het omgaan met veelvoorkomende uitdagingen, zoals het beheersen van impulsiviteit en het vergroten van samenwerking.

Of je nu op zoek bent naar manieren om je partner beter te begrijpen of tips wilt over hoe je je relatie meer voldoening kunt geven, dit boek is een bron van onschatbare waarde.

7. Gids voor vrouwen met ADHD – Terry Matlen (Voor vrouwen)

De “Gids voor vrouwen met ADHD” van Terry Matlen is een boek dat een uniek inzicht biedt in de uitdagingen van het leven met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Deze uitstekende bron biedt een diepgaande kijk op de verschillende problemen waarmee vrouwen te maken kunnen krijgen bij het omgaan met deze aandoening. Het bevat praktisch advies en strategieën om vrouwen te helpen hun symptomen te beheersen en meer controle over hun leven te krijgen.

Het boek is geschreven door Terry Matlen, een ervaren psychotherapeut die gespecialiseerd is in ADHD.

Beste boeken over ADD

1. Het verstrooide brein – Gabor Maté

Maté put uit zijn eigen ervaring met add en uit het meest recente wetenschappelijke onderzoek om een uitgebreid overzicht van de aandoening te geven. Hij bespreekt de verschillende symptomen van add en hoe deze iemands leven kunnen beïnvloeden.

Het belangrijkste is dat Mate praktisch advies geeft over hoe je met add om kunt gaan en een bevredigend leven kunt leiden. Dit is essentieel voor iedereen die add beter wil begrijpen en wil weten hoe ermee om te gaan.

Persoonlijk vonden wij dit een erg goed boek over add en daarnaast ook zeer vernieuwend door de vele nieuwe inzichten van Gabor en het wetenschappelijk onderzoek waarop dit gebaseerd is. Het boek scoort ook niet voor niets een 4,6 uit 5.

foto van het boek het verstrooide brein van gabor mate

2. Wonderlijke Wazigheid – Tirtsa Ehrlich

Het boek Wonderful Blurriness van Tirtsa Ehrlich is een must-read voor iedereen die meer wil weten over Attention Deficit Disorder (ADD). Het biedt een ongelooflijk inzichtelijke uitleg van de aandoening, samen met advies, tips en trucs om ermee om te gaan. Het boek is speciaal geschreven voor jongeren en hun ouders en heeft tot doel begrip en ondersteuning te bieden en tegelijkertijd te erkennen dat niet iedereen adhd op dezelfde manier ervaart.

Ehrlichs eerlijke schrijfstijl maakt dit boek gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Ze deelt haar eigen verhaal over leven met add en ook verhalen van andere tieners die er ook mee leven — en geeft lezers een kijkje achter de schermen van hoe verschillende mensen het ervaren.

foto van het boek wonderlijke wazigheid van tirtsa ehrlich

3. Het ADD-syndroom – T.E. Brown

Het boek Het ADD-syndroom van T.E. Brown is een must-read voor iedereen die zijn kennis over Attention Deficit Disorder (ADD) en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) wil uitbreiden. Brown biedt een interessant en fris perspectief op de aandoening, puttend uit zowel medisch onderzoek als persoonlijke ervaringen om lezers een empathisch begrip te geven van de worstelingen waarmee mensen met ADHD/ADD worden geconfronteerd.
Het ADD-syndroom biedt inzicht in hoe deze aandoening niet alleen individuen treft, maar ook hun families.

foto van het boek van thomas e brown over add

Waar hebben wij onze boekentips op gebaseerd?

ADHD en ADD zijn complexe neurologische aandoeningen die een ernstige impact kunnen hebben op het leven van degenen die ermee leven. Daarom is het belangrijk om bronnen te vinden die nauwkeurige informatie en advies geven als het gaat om het omgaan met deze aandoeningen. Hier bij XYZ willen we onze lezers de beste boektips over ADHD en ADD geven die beschikbaar zijn, dus hier is hoe we dit doen.

Ten eerste lezen we zoveel mogelijk recensies van gerespecteerde bronnen door om te peilen wat anderen van de boeken in kwestie vinden. We beoordelen factoren zoals nauwkeurigheid en behulpzaamheid, maar ook hoe informatief een boek is en of dit wetenschappelijk onderbouwd om een algemeen idee te krijgen van welke titels de moeite waard zijn om verder te onderzoeken. Ten tweede leest ons team ook zelf een aantal boeken om de inhoud eerst te beoordelen alvorens er aanbevelingen over te doen.

Wat is het verschil tussen ADD en ADHD en waarom wordt er regelmatig onderscheid gemaakt?

De termen ADD en ADHD worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil tussen beide. Aandachtstekortstoornis (ADD) wordt gekenmerkt door moeite met concentreren en focussen, snel afgeleid zijn en zich ongeorganiseerd voelen. Aan de andere kant omvat Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) dezelfde symptomen van ADD, maar omvat ook hyperactiviteit.

ADD wordt tegenwoordig beschouwd als het type stoornis zonder hyperactiviteit en wordt over het algemeen gediagnosticeerd bij mensen die geen hyperactief gedrag vertonen of moeite hebben hun impulsen te beheersen. Mensen met adhd zijn mogelijk in staat om lange tijd stil te zitten, zich te concentreren op taken die hen interesseren en tekenen van een laag zelfbeeld te vertonen in plaats van impulsiviteit of agressie.

Het onderscheid tussen ADD en ADHD kan belangrijk zijn, aangezien elke stoornis bij sommige therapeuten verschillende behandelingen vereist.

Om een beter inzicht te krijgen in het verschil tussen ADD en ADHD heeft psycholoog Fateeha Ashraf een artikel op onze website gepost.

Snelle omtrent de symptomen?

Je hoeft geen heel boek door te spitten om achter de symptomen van ADD of ADHD te komen. Op onze bijbehorende pagina’s over de symptomen geven we informatie over de symptomen voor lezers die misschien denken dat ze aan deze aandoeningen lijden. We geven tips en advies over de symptomen en vertellen je waar je op kunt letten. We bieden ook nuttige artikelen die de verschillende soorten medicatie schetsen die indien nodig beschikbaar zijn, plus richtlijnen voor het omgaan met het dagelijkse leven met ADD/ADHD. Let op: uiteindelijk zal je altijd langs een arts of zorgverlener moeten om succesvol een diagnose te stellen.

Artikel over de symptomen van ADD>>>

Artikel over de symptomen van ADHD>>>

Website | + berichten

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *