Beste mindfulness boeken: top 10 en meer in 2023!

Mindfulness wordt steeds populairder. Dit heeft ermee te maken dat je het ook eenvoudig thuis uit kunt voeren. Met een kort rustmoment kun je ervoor zorgen dat je grote resultaten kunt bereiken. Boeken over mindfulness mogen daarbij niet vergeten worden. Dankzij deze mindfulness boeken kun je er namelijk voor zorgen dat je de oefeningen beter gaat beheersen en ook meer over het fenomeen zelf ontdekt. Er zijn een aantal boeken die niet over het hoofd gezien mogen worden. Na het lezen van recensies van deze mindfulness boeken weet jij precies waar je naar kunt kijken. De beste mindfulness boeken staan hieronder beschreven.

Michael Pilarczyk – Master your Mindset

Een andere bestseller op het gebied van mindfulness is Master your Mindset van de auteur Michael Pilarczyk. Het is een boek waarin het voornamelijk gaat over persoonlijke en spirituele groei. Daarnaast zal een deel besproken worden over zakelijk succes. Juist dit is wat het boek onderscheidt van andere boeken binnen deze categorie. De auteur geeft hierbij een inkijk in eigen ervaringen. Een persoonlijk verhaal over zingeving, inzicht en bewustwording en zal ervoor gaan zorgen dat je jouw eigen denkwijze gaat begrijpen. Jouw denkwijze kun je effectief veranderen om meer uit kwaliteiten te halen en jouw leven op een goede manier te verbeteren. In principe ga je hiermee jouw mindset dus volledig

Boek over mindset en mindfulness

Koop bij bol.com

Viora Rebergen & Joost van Willigenburg – Beter op reis

Een boek over mindfulness en een bestseller op dit gebied is het boek van Viora Rebergen & Joost van Willigenburg, genaamd ‘Beter op reis’. Ook dit gebied laat voornamelijk persoonlijke inzichten zien van de auteurs. Bij Viora gaat het hierbij over een acute lymfatische leukemie. Haar leven stond hiermee op zijn kop en er zullen grote veranderingen plaats moeten vinden om de periode door te komen. Joost is haar vriend en deelt zijn kant van het verhaal. Door de gebeurtenissen besluiten ze om hun mindset te veranderen en weten ze wat er echt belangrijk is in het leven. Dit mindfulness boek is ten zeerste aan te bevelen als je een nieuw soort boek over het onderwerp in handen wilt gaan krijgen.

Interessant boek over mindfulness

Koop bij bol.com

Jan geurtz – Verslaafd aan denken

Dit boek zet je denken op z’n kop en heeft als doel onze ”denkverslaving” te beëindigen. Het beeindigen van de denkverslaving betekent dat je in dit boek leert om te stoppen met ongezonde denkpatronen. Je leert verschillende technieken die alles met mindfulness te maken hebben. De technieken zijn grotendeels afkomstig uit het Oosten van de wereld en dan met name Tibet. In deze regio heeft mindfulness natuurlijk zijn oorsprong gevonden. Je weet daarom met dit boek zeker dat je mindfulness leert zoals het bedoeld is. De kernwoorden zijn: stoppen met denken, negatieve denkpatronen beeindigen en dichter bij de waarheid en het NU komen.  Omdat dit boek zo ontzettend waardevol is, verdient het absoluut een plek op deze pagina. 

Erg goed boek over mindfulness en spiritualiteit

Koop bij bol.com

Haemin Sunim – De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

De wereld gaat snel, maar dat betekent niet dat we daar ook in mee moeten gaan. In dit actuele boek over mindfulness biedt Haemin Sunim, een boeddhistische monnik geboren in Korea en opgeleid in de Verenigde Staten, advies over alles, van het omgaan met tegenslagen tot het omgaan met rust en relaties. Het is een prachtig boek dat zijn leringen combineert met mooie illustratie van kalmerende kleuren. De eenvoudige verhalen en voorbeelden van Haemin Sunim – die hij voor het eerst schreef toen hij reageerde op verzoeken om advies op sociale media – spreken rechtstreeks tot de angsten die onderdeel zijn geworden van het moderne leven en herinneren ons aan de kracht en vreugde die voortkomen uit rustig en bewust leven.

Een van de beste mindfulnessboeken

Koop bij bol.com

Jan Geurtz – Een lieve klap voor je kop

Toen ik voor het eerst hoorde over A Sweet Slap for Your Head van Jan Geurtz, was ik sceptisch. Nog een mindfulnessboek? Wat kan er zo anders zijn aan deze? Maar als iemand die worstelde met angst en een constant gevoel van rusteloosheid, besloot ik het een kans te geven. En ik kan je vertellen, het was het waard. Geurtz benadert mindfulness en spiritualiteit op een verfrissend eerlijke manier. Hij verzacht de worstelingen die gepaard gaan met het zoeken naar innerlijke vrede niet. In feite moedigt hij lezers aan om hun pijn frontaal onder ogen te zien – of het nu door liefde, verlangen of verlies is – in plaats van te proberen het te vermijden of te verdoven. Wat me echt aansprak was Geurtz’ nadruk op zelfliefde en acceptatie. Als iemand die de neiging heeft hard voor mezelf te zijn, voelde het lezen van zijn woorden als een last die van mijn schouders viel.

Bekijk de prijs op Bol.

Druks van Francien Regelink ga je ook tussen de mindfulness boeken terugvinden. Dit boek over mindfulness brengt ook een andere inkijk op het onderwerp. Het gaat namelijk over leven met ADD, waardoor je over het algemeen al op een andere manier in het leven staat. In het boek wordt namelijk een inkijk gegeven in het leven van Francien en wat het inhoudt om te leven met ADD. De uitdagingen worden op een goede manier omschreven en kan anderen die direct of indirect met hetzelfde te maken hebben helpen om bepaalde handelingen anders uit te gaan voeren. Ook ga je merken dat jouw denkwijze verandert.

boek over adhd met mindfulness tintje

Koop bij bol.com

Jelle Hermus – Leven met de wind mee

Een van de beste mindfulness boeken op dit moment is Leven met de wind mee van Jelle Hermus. Iedereen wil het liefste met zo min mogelijk ellende en minder tegenwind leven. De kwaliteiten van het leven moet hiermee sterk verbeterd worden. Door jouw gewoontes in eerste instantie aan te passen kun je ervoor zorgen dat er daadwerkelijk verbeteringen komen. Dankzij meditatie, innerlijke rust en scheten kun je meer kalmte verkrijgen en zul je weer plezier uit het leven gaan halen. Het hoeft namelijk niet allemaal moeilijk te zijn en je kunt jouw eigen drama aanzienlijk gaan verminderen. Uiteindelijk loop je weer met een glimlach over straat door dit boek over mindfulness.

Boek over leven met de wind mee

Koop bij bol.com

Anne de Jong – De geluksroute

Een andere mindfulness boek aanrader is het boek van Anne de Jong. De geluksroute is een bestseller op het gebied van mindfulness boeken die ervoor kan zorgen dat jij ook jouw eigen route naar geluk kunt creëren. Je kijkt hiermee niet alleen naar hoe je jezelf gelukkig kunt maken, maar ook naar de relaties met de mensen om jouw heen. Het kan namelijk zijn dat er een storende factor te vinden is in jouw leven waar je je in eerste instantie niet van bewust bent. Dit kost vaak veel energie. Door te leven met minder frustraties en meer plezier te halen uit jouw relaties kun je dit gaan realiseren. Door te handelen aan de hand van stappen kun je de regie weer in handen nemen. Na het lezen van dit boek over mindfulness weet jij weer waar je mee aan de slag kunt.

mindfulness boek over je eigen route

Koop bij bol.com

Kasper van der Meulen – MindLift, Mentale fitness voor het moderne brein

Een andere bestseller op het gebied van mindfulness is een boek van Kasper van der Meulen. Deze auteur schrijft regelmatig boeken over mindfulness waarbij meerdere inzichten worden gegeven. MindLift is hier een van. Door dit mindfulness boek Nederlands te houden, kan iedereen het begrijpen. Op een eenvoudige manier kun je jouw mentale gezondheid een boost gaan geven. Het is een handleiding met veel eenvoudige aanpassingen en je kunt een sterkere focus creëren. Je kunt zelf aan de slag gaan met oefenen en leert een geheel andere kant van jezelf kennen. Dit kan tevens jouw creativiteit gaan vergroten.

Mentale fitness boek over mindfulness

Koop bij bol.com

Als je gaat kijken naar een recensie over mindfulness boeken dan kom je ook Grenzeloos vrij van Wendy Hobbelink tegen. Dit boek over mindfulness vertelt het verhaal van meerdere culturen. De wijsheid in deze culturen kan namelijk ook weer nieuwe inzichten geven. Innerlijke vrijheid is alles wat je zoekt en dit kun je ook door middel van deze wijsheden gaan vinden. De Maori’s hebben bijvoorbeeld deze wijsheid tot jouw beschikking. Dit wordt gedaan door middel van zenboeddhisme. Als jij je afvraagt of je wel de juiste wegen bewandelt in het leven, kun je ervoor zorgen dat jij ook iets aan dit boek over mindfulness gaat hebben.

beste mindfulness boeken

Koop bij bol.com

Marc de Hond – Licht in de tunnel

Hoe kun je jouw leven veranderen als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt gehad? Marc de Hond vertelt in Licht in de tunnel precies welke ervaringen hij heeft gehad en hoe het zijn kijk op het leven heeft veranderd. De verschillende ervaringen heeft hij in een dagboek bijgehouden, waarbij hij zowel de moeilijke als mooie momenten omschrijft. Hierdoor komt er ook regelmatig humor in terug. Hierbij heeft hij niet alleen een leesboek geschreven, maar ook een werkboek. Deze boeken over mindfulness helpen jou om zelf ook effectief aan de slag te gaan met het veranderen van jouw mindset. De mindfulness boeken kunnen er dan steeds weer opnieuw bij gepakt worden als je ergens tegenaan loopt.

Koop bij bol.com

Louise Hay – Je kunt het leven helen

Een van de andere Nederlandse mindfulness boeken die ook niet mag ontbreken in jouw boekenkast is van Louise Hay. Je kunt het leven helen is een boek waarbij het voornamelijk om zelfonderzoek gaat. Je moet een helend proces voor jezelf gaan creëren, waarbij je nieuwe keuzes gaat maken en weer meer van jezelf gaat houden. Er komen in dit boek een groot aantal onderwerpen voorbij. Denk hierbij aan zelfvertrouwen, gezondheid, welvaart, seks, vriendschap en verslaving. Door goed naar de verschillende onderwerpen te kijken kun je er ook weer voor zorgen dat je hier een andere kijk op gaat krijgen en eraan gaat werken. Jouw mindset zal hierdoor naar een hoger niveau wordt getrokken.

top ljstje met boeken over mindfulness

Koop bij bol.com

Nanne van der Leer – Licht leven

Tussen de mindfulness boeken ga je ongetwijfeld ook Licht leven van Nanne van der Leer tegenkomen. Het leven kan soms zwaar aanvoelen, maar is het ook wel zo zwaar als dat je denkt? Er zijn vaak verschillende factoren die eraan bijdragen dat je het somber inziet, terwijl je met een verandering van de mindset de blokkades weg kunt halen. Jouw angsten hoeven jou bijvoorbeeld niet meer in de weg te zitten. Daarbij moet je ook gaan kijken of je anderen voor jezelf plaatst. Het gaat erom dat je jezelf weer belangrijk gaat vinden en hier dus ook aan gaat werken. Je kunt weer gaan stralen en genieten van alles wat op jouw pad komt. Je kunt jouw intuïtie gaan volgen en weer meer van jouw leven gaan maken.

goed boek over beoefenen van mindfulness

Koop bij bol.com

Steffy Roos Du Maine – Mindful & Miljonair

Andere nederlandse mindfulness boeken kunnen jou ook helpen op zakelijk gebied. Hiervoor komt Mindful & Miljonair van Steffy Roos Du Maine om de hoek kijken. Jouw werkzaamheden kunnen gedurende de dag veel stress met zich meebrengen. Door het inzetten van spirituele tools kun je weer inzicht krijgen in wat je wilt bereiken en hoe je naar jouw doelen en dromen toe kunt werken. Hierbij deelt de auteur ook eigen ervaringen. Daarbij wordt vooral de stand van de maan in combinatie met kristallen omschreven. Door verschillende handvatten kun je ervoor zorgen dat je zelf eraan kunt gaan werken. Deze mindfulness boeken zullen jou daarom altijd kunnen helpen naar zakelijk advies.

hoe je met mindfulness miljonair wordt

Koop bij bol.com

Rick Pastoor – GRIP

Leren werken krijgen we niet aangeleerd. Echter kun je je hier wel meer bewust van worden. GRIP van Rick Pastoor kan jou hierbij gaan helpen. Doordat je namelijk bewust wordt van de werkzaamheden ga je ook inzien wat er bijvoorbeeld stress op gaat leveren. Lang niet iedereen heeft evenveel grip op het leven en het werk. De auteur zal daarom ook zijn eigen ervaringen gaan delen. Daarbij gaat het voornamelijk om een no-nonsenseaanpak. Je moet voor jezelf meer rust en ruimte gaan aanleren en jezelf kunnen uitdagen zonder meer stress te krijgen. Jouw dromen kunnen dan ook beter op jouw pad gaan komen. Het boek zal jou hier helemaal mee gaan begeleiden en ervoor zorgen dat jij weer waar je aan toe bent.

Erg goed boek van rick pastoor

Koop bij bol.com

Kelly Weekers – Happy Lifehacks 365

Happy Lifehacks 365 is het vervolg op Happy Life 365 van Kelly Weekers. In het eerste boek zijn een groot aantal tips op een rij gezet waarmee je kunt gaan werken en in dit deel ga je er concreet mee aan de slag. Het hoeft daarbij niet allemaal serieus aangepakt te worden. Er mag ook best wat humor in de oefeningen zitten. Met ruim 100 oefeningen kun je verschillende thema’s binnen het leven aan gaan pakken en ervoor zorgen dat jouw leven weer vrolijker wordt. Je krijgt hiermee ook meer rust in jouw hoofd. Beide mindfulness boeken van deze auteur zorgen er daarbij voor dat je jezelf ook af gaat vragen waarom je het niet eerder op deze manier aangepakt hebt.

Goed boek over life hacks

Koop bij bol.com

Juriaan Galavazi – Van klacht naar kans

Juriaan Galavazi heeft als huisarts veel meegemaakt. Naast huisarts heeft hij zich gespecialiseerd in coaching en holistische geneeskunde. De ervaring die hij daarmee opgedaan heeft, omschrijft hij in Van klacht naar kans. Er zijn namelijk een groot aantal klachten die op een andere manier verklaard kunnen worden. Als je veel weerstand in jouw leven ervaart, kan het bijvoorbeeld zijn dat je snel moe bent of last hebt van hoofdpijn, slaapproblemen en buikpijn. Hiervoor werken medicijnen vaak niet, omdat de storende factor nog altijd in jouw leven te vinden is. Door een nieuwe visie voor jezelf te creëren en te ontdekken wat de ongemakken zijn, kun je binnen een korte tijd van veel klachten afkomen.

een mind opener boek

Koop bij bol.com

Het boek kiezen dat bij je past

Er zijn een groot aantal boeken over mindfulness te vinden die jou kunnen helpen om een nieuwe denkwijze te creëren. Je kunt daarom altijd gaan kijken naar de titels die het beste bij jou gaan passen. Zo kun je gaan voor een spirituele kijk op de mindset, maar ook kijken of er oefeningen zijn die je in het dagelijkse leven toe kunt passen. Door zoveel mogelijk naar de opties te kijken, heb jij uiteindelijk profijt van de tijd die je in het lezen van de boeken hebt gestopt. Je gaat merken dat je zelfverzekerd in het leven staat en meer gaat genieten van wat je allemaal bereikt gedurende de dag. Met kleine stappen kun je uiteindelijk grote resultaten gaan boeken en dit doe je allemaal door de boeken over mindfulness in het achterhoofd te houden.

Beoefen jij liever een mindfulness cursus?

Als je geïnteresseerd bent in het lezen over mindfulness, zijn er tal van boeken op de markt. Maar wil je liever een cursus mindfulness volgen, dan één van deze boeken lezen? Hier is een review van de beste mindfulness-cursus om u te helpen beslissen.

Dit kan een geweldige manier zijn om mindfulness te leren en te oefenen onder begeleiding van een ervaren leraar. 

Review omtrent de beste mindfulness cursus>>>

Meer top lijstjes van de beste en leukste boeken in bepaalde categorieën?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *