Niet lekker in je vel symptomen

Niet lekker in je vel: de symptomen en bruikbare oplossingen

Op deze pagina geven een aantal voorbeelden van symptomen als je niet lekker in je vel zit, misschien herken je jezelf hierin en zou je actie kunnen ondernemen. Onderaan de pagina geven we een populaire oplossing.

Het is belangrijk om de symptomen te herkennen zodat je een oorzaak kunt herleiden. Als je weet wat de oorzaak van jouw symptomen is, kun je in de toekomst maatregelen treffen om niet lekker in je vel zitten, te voorkomen.

Over het algemeen leiden veel symptomen tot depressieve, gestreste en/of angstige gevoelens. Er mag pas van een depressie gesproken worden als iemand zich langer dan twee weken achter elkaar niet goed voelt en depressie gevoelens heeft.

Wanneer je denkt een depressie te hebben, is het altijd raadzaam om een arts in te schakelen. Wij vinden zelf dat we ook kunnen helpen en ondersteunen maar zijn natuurlijk geen artsen en willen die rol ook niet op ons nemen.

Wel hebben we een hoop meegemaakt en veel kennis opgedaan in eigen tijd en willen we je zo goed mogelijk helpen en inspireren!

Niet lekker in je vel zitten symptomen

1. Symptomen van een depressie

  • Je somber of neerslachtig voelen
  • Je hebt weinig tot geen plezier in het leven
  • Meer vermoeid zijn als normaal
  • Dingen erg zwart wit zien
  • Last hebben van slapeloosheid
  • Het leven lijkt het niet meer waard
  • Concentratieproblemen hebben die er voorheen niet waren
  • Veel negatieve gedachten ervaren (Lees ook: artikel negatieve gedachten)

Veel van de symptomen van een depressie horen natuurlijk ook bij niet lekker in je vel zitten en daarom zullen we deze niet één op één herhalen.

Als je niet lekker in je vel zit hoeft het niet gelijk een depressie te zijn. Iedereen heeft wel eens een mindere dag en dat kan ook jou overkomen!

Wel is het slim om na te gaan waarom je niet lekker in je vel zit. Dan kun je namelijk aanpassingen in je leven doen om te zorgen dat je voortaan beter in je vel zit. In onze oplossing voor dit probleem zullen we daar ook een handje mee helpen.

2. Niet lekker in je vel zitten, de symptomen:

Er zijn verschillende symptomen die er aan bij kunnen dragen dat je niet lekker in je vel zit. Soms is dit tijdelijk, maar soms kom je er ook niet meer vanaf. In dit artikel hebben we wat volgens ons erg belangrijke symptomen zijn, voor je opgesomd. We weten zeker dat je er wat aan zult hebben!

1. Gevoel van spijt hebben heeft een negatieve invloed op je gemoedstoestand

Spijt kan een vervelend gevoel zijn als het blijvend is. Het gaat bij spijt om iets dat al gebeurd is en daarom is het zonde om in spijt te blijven hangen. Je kunt er namelijk niets meer aan veranderen! Blijf dus niet hangen in gedachten en gevoelens van spijt maar probeer er grip op te krijgen. Als je spijt hebt voel je je minder geod en dan zul je ook minder goed voor anderen kunnen zorgen. Zorg dus dat je niet blijft hangen in gevoelens van spijt. Wij leren je hoe dat kan!

2. Teveel en te negatief denken zorgt ervoor dat je niet goed in je vel zit

Teveel denken is nooit goed, want je leeft niet in het moment en dat heeft verschillende negatieve gevolgen. Als je niet in het moment bent, ben je namelijk niet scherp en gefocust en kun je dus niet goed presteren.

Daarnaast is het een kweekvijver voor negatieve gedachten omdat ons brein nou eenmaal liever negatief dan positief denkt. (Lees ook: onze pagina over mindfulness en onze pagina over meditatie)

3. Minder zin hebben in sociale gelegenheden, want je zit niet lekker in je vel

Het komt veel voor dat mensen, wanneer ze minder lekker in hun vel zitten, symptomen laten zien van sociale terugtrekking. Dit is zonde! Want juist goede relaties geven normaal een gevoel van voldoening en positiviteit. Vandaar dat dit een symptoom is, van het niet lekker in je vel zitten.

4. Meer stress ervaren als voorheen

Stress is één van de grootste killers op dit moment. Het leidt niet alleen tot een onaangenaam leven, maar ook tot hart en vaat ziekten en dus het einde van het leven.

Daarom is het belangrijk om stress onder controle te houden en onze oplossing zorgt daar ook zeker voor!

5. Gebukt gaan onder angstgevoelens

Angstgevoelens gaan soms gepaard met stress en zijn ieder mensenleven aanwezig. Wanneer dit te ernstig wordt spreken we van een stoornis. Eén op de 4 á 5 mensen heeft in zijn of haar leven last van een angststoornis en dit is net als stress vandaag de dag erger dan ooit voorheen. Gelukkig zijn er manieren om met angsten om te gaan en we helpen je daar graag bij!

6. Jezelf onzeker voelen als je niet lekker in je vel zit

Dit is van allen tijden en er zijn geen aanwijzingen dat mensen zich vandaag de dag meer onzeker voelen dan vroeger. Wel kunnen we stellen dat onzekerheid veel voorkomt en dat is jammer. Want onzekere mensen kunnen niet hun maximale capaciteit benutten vanwege hun onzekerheid. Het kan namelijk als blokkade werken en daarom is het slim om aan je zelfvertrouwen te werken als dit jou aanspreek. Op onze pagina over zelfvertrouwen leren we je hoe je dit kunt doen.

7. Gevoelens van woede hebben, het is een oorzaak van je slecht voelen

Woede is een emotie die op veel plekken in onze samenleving niet welkom is en dat is lastig. Woede moet namelijk geuit worden bij sommige mensen anders kroppen zij het op. Er zijn ook andere manieren om om te gaan met woede en dat is bijvoorbeeld via mindfulness of meditatie. Je kunt jezelf dan de woede ontnemen door middel van oefening. Als je dit niet kunt kan woede echt killing zijn!

8. Stemmingswisselingen kan erg vervelend zijn, vooral als je er niet mee om kunt gaan

Bij stemmingswisselingen hebben mensen vaak ook last van woede, maar ook van sombere momenten. Het gaat een beetje op en neer. Stemmingswisselingen kunnen op dezelfde manier als woede behandeld worden en onderaan de pagina leggen we je beter uit hoe dat kan.

Helaas zijn stemmingswisselingen net als woede vaak niet welkom bij andere mensen en kunnen zeker op het werk of in privésituaties problemen opleveren.

9. Het gevoel hebben er (soms even) doorheen te zitten

Als je niet lekker in je vel zit, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je er even doorheen zit of zelfs burn out symptomen ontwikkeld.

Burn-out is een toestand van fysieke en emotionele uitputting veroorzaakt door overwerk of stress. 

Het kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, prikkelbaarheid en afstand nemen van werk of vrienden. 

Symptomen kunnen zijn: fysieke problemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en gastro-intestinale problemen, evenals emotionele problemen zoals angst en depressie.

Er zijn uiteraard meer symptomen en ook combinaties mogelijk

Natuurlijk gelden ook de symptomen van depressie voor niet lekker in je vel zitten. Er zullen nog meer symptomen kunnen zijn! Heb je nog aanvullende informatie of tips voor ons?

Laat ons dit aub weten via de mail of de reacties, we staan altijd open om ook van jou te leren!

Als we veelvuldig dezelfde reacties krijgen doen we hier zeker iets mee! Alle reacties en support worden gewaardeerd natuurlijk.

Gelukkig zijn er oplossingen om je van symptomen te bevrijden. Het is niet zo dat je een heel leven lang in dezelfde destructie patronen hoeft door te brengen.

Vaak zijn ze aangeleerd in je jeugd of heb je dat op een later moment gedaan.

Je kunt altijd dingen aanpassen zonder jezelf te verliezen. Zo maak je het leven leuker en gemakkelijker voor jezelf!

Niet lekker in je vel oplossing
We hebben de oplossing voor je.

3. Oplossing voor als je niet lekker in je vel zit

In principe zijn al deze problemen op te lossen met onze oplossing. Hier moet je wel enige inspanning voor verrichten anders heeft het geen zin. Maar zo is het met alles in het leven, niet waar?

3.1 Mindfulness is een echte killer oplossing om beter in je vel te komen!

Mindfulness zorgt ervoor dat je leert omgaan met negatieve gedachten en onprettige gevoelens. Ze zijn er nog wel, maar je beheerst ze nu en kunt ze beter en sneller omzetten in positieve gedachten. Je leven word ter een stuk luchtiger en kleurrijker van!

Het is belangrijk dat je elke dag er een klein beetje mee bezig bent, zo raak je eraan gewend. Wees niet bang dat je in een hippie of een typische new-age man/vrouw veranderd want je persoonlijkheid blijft hetzelfde. Je wordt eigenlijk gewoon een betere versie van jezelf.

Dit gebeurd omdat je negatieve gevoelens en overmatig denken uit kan schakelijken met mindfulness. Iedereen heeft zijn eigen realiteit zoals je misschien wel weet, zijn eigen wereldbeeld.

Met mindfulness leer je de wereld te zien zoals hij echt is en verdwijnen de daaraan gekoppelde (door jou) angsten, stress, onzekerheden en andere onwaarheden.

Je leert het als het doorzien en zo kun je zelf deze destructieve en vervelende patronen afleren. Het is echt heerlijk als je merkt dat dit effect heeft en wij hebben nog niemand gesproeken die er serieus mee aan de gang is gegaan en geen effect heeft gehad. Het effect kan al optreden vanaf het moment dat je ermee start.

Je wordt eigenlijk gewoon een sterkere versie van jezelf

Gelukkig heeft Rolf een 8-weekse cursus ontwikkeld waar je dagelijks stap voor stap op je eigen tempo mee kunt beginnen. Je kan het ook om de dag doen als je dat fijner vind, maar het is echt heel makkelijk om dit elke dag eventjes toe te passen. Het vergt weinig tijd, maar het effect is o zo groot.

Hopelijk sluit je je aan bij deze cursus. Het is éénmalige betaling en het zal makkelijk voor je worden om weer lekker in je vel te komen. Vergeet al die nare gevoelens of druk maken om niet en wordt je meer bewust van je zelf en je destructieve patronen.

Bekijk de cursus op deze pagina>>> Hij is tijdelijk verlaagd van €188,- maar nog geen €49,- en wij weten niet hoe lang dit aanbod blijft. Dat is goedkoper dan een avondje uit!

Niet lekker in je vel zitten door de pil
Deze aanbieding kun je niet laten schieten natuurlijk!

3.2 Zorg ervoor dat je zelfverzekerder wordt, wanneer je dit onvoldoende bent

Zelfvertrouwen is de sleutel om je goed in je vel te voelen. Als je zelfvertrouwen hebt, voel je je beter in staat om uitdagingen aan te gaan en door te zetten. 

Dit kan leiden tot het bereiken van doelen die je nooit voor mogelijk had gehouden. 

Zelfvertrouwen opbouwen kan een moeilijke taak zijn. Vaak zijn we onze eigen ergste critici, en het is moeilijk om de negatieve stem in ons hoofd het zwijgen op te leggen. 

Er zijn echter een paar dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we ons beter in ons vel voelen.

Deze worden gedeeld in de voordelige cursus van Frank de Moeij>>>

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *