In dit artikel vind je beste voetmassage apparaten en alle informatie die je nodig hebt

Beste voetmassage apparaten kopen? Onze review en top 8.

Ben je op zoek naar het perfecte voetmassage apparaat voor jou persoonlijk? Met zoveel verschillende soorten op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden.

Gelukkig hebben onze experts al het harde werk voor je gedaan en enkele van de beste voetmassage apparaten vergeleken die er zijn.

Ook geven we handige informatie over hoe je voetmassage apparaten moet gebruiken en behandelen we de meest gestelde vragen van gebruikers.

Soorten voetmassage apparaten

Voetmassageapparaten zijn er in vele soorten, maten en functies. In de hoofdlijnen hebben we twee soorten: de voetmassage apparaten in dit artikel, voetmassage rollers (minst effectief) of voetenbaden, waarbij er water komt kijken, eventueel aangevuld met een massage.

Beide varianten kunnen variëren van eenvoudige apparaten tot spa-achtige constructies die infrarood of waterstralen gebruiken om pijn aan de voeten te verlichten. Voetmassage apparaten zijn ontworpen om jouw spieren te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren en stress te verminderen en sommige masseren ook de kuiten mee.

Eén van de meest populaire soorten voetmassageapparaten zijn shiatsu voetmassage apparaten, waarvan je ook een aantal voorbeelden vind in bovenstaand lijstje.

Er zijn ook verschillende variaties op dit thema, waaronder verwarmde versies met extra functies zoals reflexologiepunten of instelbare drukinstellingen voor extra ontspanning.

De beste voetmassage apparaten van dit moment

Wij zijn ervan overtuigd dat meerdere van deze opties uitkomst voor jou kunnen bieden, omdat we een grote verscheidenheid aan opties hebben onderzocht en de modellen hieronder bieden voor ieder wat wils.

Zo bieden we hieronder duurdere modellen aan, maar ook goedkope voetmassage apparaten die toch nog goed presteren.

Zie hieronder wat het beste voetmassage apparaat is en wat de beste alternatieven zijn:

1. HAPPY FEET (grijs) – Massage voor voeten en kuiten – (Beste en meest luxe product)

Voordelen:

 • Zeer kwalitatief en met maximale score beoordeeld product
 • Voor kuiten en voeten het beste apparaat
 • Zeer luxe en veel verschillende soorten massages
 • 2 Jaar volledige garantie op dit voetmassage apparaat deluxe

Nadelen:

 • Kwaliteit heeft een prijskaarte; alle andere opties zijn een stuk goedkoper, dus als je dit te duur vind, kijk dan rustig verder!

Happy Feet (Grijs) is een revolutionair nieuw voetmassage apparaat dat is ontworpen om onovertroffen niveaus van comfort, ontspanning en stressverlichting te bieden en hierdoor door ons is verkozen tot het beste voetmassage apparaat. Het is het perfecte product voor iedereen die thuis wil genieten van de beste voetmassage en van een luxe voetmassage. Het apparaat biedt compressie massage door de luchtkussens, drukpuntmassage, shiatsu-massage en guash-therapie in één gebruiksvriendelijk product. Met dit apparaat kun je heerlijk genieten bij vermoeide voeten, pijnlijke voeten, koude voeten, stramme spieren of gespannen spieren. Het enige nadeel voor sommige mensen zal zijn dat dit product minimaal 3 keer zo duur is als de rest van de producten in deze lijst. Dit was voor ons het beste en meest complete voetmassage apparaat van alle voetmassage apparaten en daarom hebben wij deze op plek één gezet.

2. El Suvon Shiatsu Voetmassage apparaat (Goede prijs/kwaliteit verhouding)

Voordelen:

 • Met Luchtcompressie en Infrarood Warmte
 • Professionele kwaliteit en stimuleert herstel
 • Wasbare sok
 • Biedt verlichting bij koude of gespannen voeten

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor voetmssages
foto van het beste voetmassage apparaat van el suvon

Dit El Suvon voetmassage apparaat met shiatsu functie is één van de beste voetmassageapparaten op de markt. Het biedt een combinatie van shiatsu-massagekussen, infraroodwarmte en luchtcompressie om vermoeide voeten te verzachten en helpt mee met een betere bloedsomloop. Je kunt met dit aangename voetmassage apparaat genieten van een vibratie massage of een heerlijke infrarood massage. De ingebouwde timer zorgt ervoor dat jouw sessie precies zo lang duurt als nodig is, zonder dat u zich tijdens het gebruik zorgen hoeft te maken over het handmatig aanpassen van instellingen. Op de duurdere nummer 1 uit deze lijst is dit shiatsu massage apparaat voor de voeten het beste voetmassage apparaat voor ons.

3. Blije Voeten Voetmassage Apparaat (Ook erg goed)

Voordelen:

 • Zorgt voor ontspanning van de spieren
 • Met infrarood en afstandsbediening
 • Inclusief pot been crème t.w.v. €18,95
 • Verschillende trilniveaus

Nadelen:

 • Het massageapparaat is niet draadloos
foto van de blije voeten voetmassage apparaat

Introductie van het Blije voeten voetmassage apparaat: een revolutionair apparaat dat de kracht van een acupressuurvoetmassage in het comfort van jouw eigen huis brengt. Dit innovatieve product heeft twee infraroodlampen en verschillende vibratieniveaus om je voeten te helpen stimuleren, ontspannen door onder andere een heerlijke vibrerende massage. Het bevat ook een timer om ervoor te zorgen dat je het niet overdrijft op die moeilijk bereikbare plekken. Het Blije voeten voetmassage apparaat is zeer goed beoordeeld door ons en in de reviews en verdiend daarom zeker een plek tussen de beste voetmassage apparaten.

4. Rileks Voetmassage Apparaat – Shiatsu massage apparaat

Voordelen:

 • Timer inbegrepen
 • Beschikt over een warmtefunctie
 • En daarnaast: roller- drukpunt- en luchtcompressiemassage
 • 3 massagestanden en de 5 intensiteitsniveaus

Nadelen:

 • Het massageapparaat is niet draadloos
 • Geen afstandbediening om het massageapparaat mee te bedienen
afbeelding van het rileks voetmassage apparaat met zwarte kleur

Introductie van het Rileks-voetmassage apparaat, een apparaat voor shiatsu- en warmtemassage dat je zeker zal helpen ontspannen. Helaas is dit voetmassage apparaat niet draadloos en wordt hij niet geleverd met een afstandsbediening, maar het is nog steeds een betaalbare en zeer kwalitatieve optie voor mensen die op zoek zijn naar een voetmassageapparaat. Ten slotte brengt dit massage apparaat vele type massages met zicht mee waaronder compressie massage, drukpuntmassage & rollermassage.

5. Better Life Elektrisch Voetmassage apparaat (100 % geld terug garantie)

Voordelen:

 • Maakt gebruik van elektromagnetische golftechnologie
 • Gebruikt de Chinese zenuwstimulatie technieken
 • Verminderen van vocht ophoping en zwelling
 • 100 % geld terug garantie

Nadelen:

 • Niet geschikt voor andere lichaamsdelen
afbeelding van het elektrische voetmassage apparaat van better life

De Better Life elektrische voetmassage apparaat is het perfecte apparaat voor iedereen die pijn in zijn voeten wil verlichten. Dit geavanceerde voetmassage apparaat is ontworpen met een reeks functies die de bloedcirculatie stimuleren, vochtophoping verminderen en spierstimulatie bieden. Om het beste resultaat te behalen, is het aan te raden om het voetmassage apparaat 15 tot 30 minuten per dag te gebruiken. Dit apparaat werkt erg goed volgens ervaringen van eerdere gebruikers en volgt een bepaald ritme dat erg aangenaam is.

6. Lifeproducts Shiatsu Voetmassage apparaat (Goede prijs/kwaliteit)

Voordelen:

 • 18 Verwarmde Massagekoppen
 • Warmtefunctie zit erin
 • Shiatsu massage
 • Makkelijk schoon te maken door afneembare hoes

Nadelen:

 • Geen trilfunctie
foto van het voordelige voetmassage apparaat van lfieproducts

Dit indrukwekkende apparaat biedt volledige massagetherapie voor jouw voeten, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen na een lange dag. Bovendien beschikt het over infrarood licht dat helpt bij een goede doorbloeding. Met 18 massagekoppen die zijn ontworpen om de voeten volledig te masseren, zorgt deze stimulator voor een ongelooflijke verlichting van vermoeidheid en ongemak. Het is één van betere voetmassage apparaten voor het gebruik bij stramme spieren en gespannen spieren en daarnaast ook goed beoordeeld in de reviews.

7. BlueBird Shiatsu Voetmassage Apparaat – Voor Benen en Voeten

Voordelen:

 • 8 verschillende tempratuurstanden en 15 snelheidstanden
 • Beschikt over een timerfunctie van 10/20/30 minuten
 • Voor zowel kleine als grote voeten

Nadelen:

 • Geen sok of binnenkant
foto van het voetmassage apparaat van bluebird

Het BlueBird Shiatsu-voetmassage apparaat is een massage apparaat dat helpt de bloedcirculatie in jouw benen en voeten te verbeteren. Het doet dit door te werken met trillingen en warmte. Dit fijn geprijsde apparaat combineert infrarood-, vibratie- en warmtetherapie om een betere doorbloeding van de onderste ledematen te bevorderen. Het is één van de beter beoordeelde voetmassage apparaten en je kunt hem gebruiken voor zowel je benen als je voeten. Gebruikers melden dat het klachten in de kuiten ook goed aanpakt.

8. Voetmassage apparaat – Voeten en Kuiten (Goedkope optie)

Voordelen:

 • Warmte-therapie en massage tegelijkertijd
 • 3 standen en vijf massagetechnieken
 • 12 massageballen

Nadelen:

 • Wat minder kwalitatief dan bovengenoemde opties
Foto van een voordelig voetmassage apparaat met 12 massageballen

Dit apparaat beschikt over 12 massageballen met een automatische timer voor automatische uitschakeling, zodat je lekker achterover kunt gaan zitten en relaxen. Het is net als veel andere voetmassage apparaten ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren en natuurlijk om de voeten te laten ontspannen. Er zijn verschillende type massages mogelijk bij het gebruik van dit voetmassage apparaat, voor zowel de voeten als de kuiten. Een mooie bijkomstigheid is dat dit prijstechnisch het goedkoopste product uit dit lijstje is en je dus ook op je portemonnee let, wanneer je dit voetmassage apparaat aanschaft.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een goed voetmassage apparaat?

Bij de aanschaf van de beste voetmassage apparaten zijn er een aantal criteria waar je op moet letten:

 • Afmetingen en gewicht: zijn belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden, aangezien sommige voetmassage apparaten groter kunnen zijn dan andere of een stuk zwaarder kunnen wegen.
 • Extra functies: Houd ook rekening met eventuele extra functies die het apparaat biedt – zoals warmtetherapie of luchtdrukmassage, mocht dit wenselijk voor je zijn.
 • Soort massage: En met het soort massage dat het geeft: rollen, kneden of shiatsu.
 • Doeleinden: wil je alleen je voeten masseren of wil je bijvoorbeeld ook je benen of je kuiten kunnen masseren of misschien liever specifiek je benen of je kuiten? Kijk in dat geval eens op onze pagina’s over de beste beenmassage apparaten en de beste kuitmassage apparaten.
 • Prijs: is ook een belangrijke factor, dus vergelijk verschillende modellen en lees vooral reviews zoals deze goed door. Hierin wordt vaak benoemd welk product de beste prijs kwaliteit verhouding heeft
 • Reviews: reviews van klanten zijn altijd een erg goede bron van informatie wanneer je een aankoop wil doen. Hierbij wordt al door eerdere gebruikers aangegeven of het product over mankementen beschikt of iets dergelijks.
 • Kwaliteit en materialen: Controleer ten slotte altijd de kwaliteit van het product en de materialen om er zeker van te zijn dat het betrouwbaar en duurzaam is. Je kunt dit doen door te kijken naar de materialen waarvan het product gemaakt is of je kunt kijken naar bepaalde certificeringen die het voetmassage apparaat heeft gekregen.
 • Wil je een ingebouwde timer? Indien je het product voor een bepaalde tijd per dag wil gebruiken kun je kiezen voor een timer. Dan bezit het product eigenlijk over een automatisch uitschakeling wanneer de ingestelde tijd is bereikt. Ideaal zodat je niet op de klok hoeft te kijken!

Met al deze overwegingen in gedachten, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk voetmassageapparaat het beste bij jou past.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Als je op zoek bent naar de beste voetmassage apparaten, kan Mindsetking je helpen. We weten hoe belangrijk het is om een apparaat te vinden dat aan je behoeften en verwachtingen voldoet, dus lezen we talloze recensies en testen we zelf producten om er zeker van te zijn dat onze aanbevelingen van de hoogste standaard zijn.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een online bron te vertrouwen en daarom streven we ernaar om jou eerlijke informatie over deze apparaten te geven. Ons team van experts heeft jarenlange ervaring in deze branche, dus ze begrijpen wat een goed product maakt en kunnen de slechte producten van mijlenver herkennen.

We zijn trots op onze beoordelingen en hebben altijd jouw belang voor ogen bij het selecteren van de beste voetmassage-apparaten voor jou. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare bron van advies over welk apparaat het beste bij je past, zoek dan niet verder dan Mindsetking!

Voordelen van het gebruik voetmassage apparaten

Voetmassage apparaten bieden verschillende voordelen en worden zelfs in verband gebracht met kwalen zoals: diabetes & neuropathie, lymfoedeem, maar ook hielspoor.

Lees hieronder nog enkele wetenschappelijke content over deze massage apparaten:

Wetenschappelijk bewijs

Veel van deze voetmassage apparaten worden geleverd met aanpasbare instellingen waarmee je je op specifieke delen van de voeten kunt richten, zoals de tenen, voetboog, hiel en bal van de voet.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van voetmassage apparaten kan helpen spierspanning te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en fysieke pijn te verminderen.

Volgens de gerandomiseerde studie uitgevoerd aan de Ohio State University heeft voetmassage met warmtetherapie gedurende 4 weken de pijn verminderd en de slaap verbeterd bij 28 patiënten met het rustelozebenensyndroom. [B]

Voetmassage apparaten zijn een populaire manier om verlichting te bieden aan delen van de voeten die vaak aandacht nodig hebben.

Risico’s en nadelen van voetmassage apparaten

Er zijn potentiële gevaren met brandwonden door verwarmde oppervlakken van voetmassage apparaten indien je de gebruiksaanwijzing niet goed opvolgt.

Onjuist gebruik van het apparaat zou in ernstige gevallen kunnen leiden tot huidirritatie of letsel. Als gebruiker moet je altijd de gebruiksaanwijzing goed opvolgen en ervoor zorgen dat het apparaat na elk gebruik goed wordt schoongemaakt.

Veelgestelde vragen

Wat is een voetmassage apparaat?

Een voetmassage apparaat is een apparaat dat helpt om vermoeide voeten te ontspannen en te kalmeren. Het werkt door zachte massagedruk, kneden, trillingen, warmte of andere therapeutische sensaties aan de voeten te geven. Voetmassageapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en prijzen.

Wat doet een voetmassage apparaat?

Een voetmassage apparaat is een apparaat dat is ontworpen om gebruikers door middel van massagetechnieken verlichting te bieden van fysiek ongemak, stress en vermoeidheid. Voetmassage apparaten worden gebruikt om specifieke delen van de voeten te behandelen of om een volledige massage te geven. Het omvat meestal knedende en rollende bewegingen die bedoeld zijn om de technieken van een professionele masseuse te simuleren.

Waarom kun je beter geen voetmassage apparaat bij de Lidl of Blokker aanschaffen?

Als het gaat om het vinden van een apparaat voor voetmassage van hoge kwaliteit, denken de meeste mensen er niet aan Lidl of Blokker als potentiële verkopers te beschouwen. Naar onze mening moeten hun producten echter worden vermeden vanwege hun gebrek aan kwaliteit en duurzaamheid.

Zorgen voetmassage apparaten voor een betere doorbloeding?

Het korte antwoord is: ja, voetmassage apparaten zorgen voor een verbeterde bloedsomloop. Voetmassageapparaten werken door de bloedstroom in de voeten te bevorderen door middel van verschillende massage-instellingen en intensiteitsniveaus. Bij regelmatig gebruik kunnen deze apparaten mogelijk spanning verminderen, pijn verlichten en de bloedsomloop door je hele lichaam verbeteren. Het behouden van een goede bloedsomloop kan je algehele gezondheid ondersteunen.

Is een voetmassage apparaat gezond voor je?

Heb je last van stijve en pijnlijke spieren, of heb je behoefte aan wat ontspanning? Dan is een voetmassage-apparaat een mogelijk hulpmiddel. Voetmassages doen de bloedcirculatie verbeteren, wat belangrijk is voor het transport van zuurstof. Regelmatige voetmassages bieden ook ontspanning, wat gunstig kan zijn voor onder andere de bloeddruk of spierspanning. In onze optiek is het dus vrij gezond om een voetmassage apparaat te gebruiken. Kijk hier voor de beste modellen.

Wat is een voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een massage techniek die gericht is op het stimuleren van de reflexpunten aan de voetzolen. Deze punten staan in correspondents met delen van ons lichaam. Met behulp van precieze hand- en vingerbewegingen kun je reacties zoals ontspanning of het herstellen van evenwicht verkrijgen in specifieke lichaamsdelen, waardoor het zelfgenezende vermogen wordt gestimuleerd. Enkele goede massage apparaten kunnen deze technieken nabootsen.

Welk type massage is het beste voor voetmassage apparaten?

Als je kijkt naar een goed voetmassage toestel dan zou je natuurlijk willen dat het toestel dat jij koopt over alle goede type massages beschikt. Dit is helaas niet altijd mogelijk, hoewel onze nummer 1 hierbij dicht in de buurt komt. Over het algemeen zijn hoog beoordeelde type massages: shiatsu massages, infrarood massages, (lucht)compressie massages en infrarood massages. Kijk dus of het door jou gekozen apparaat deze functies bezit. Wij hebben natuurlijk een hoop uitzoekwerk voor je gedaan en de beste voetmassage apparaten voor je op een rijtje gezet. Indien je een wat simpeler alternatief wil, kun je eens kijken voor een voetmassage roller.

Waarom laten jullie in dit artikel geen voetenbaden zien?

Er zit een verschil tussen voeten en voetmassage apparaten, daar waar voetmassage apparaten puur gericht zijn op massage en voetenbaden niet. Indien je een goed voetenbad wil aanschaffen, kun je onze bijbehorende pagina bezoeken.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *