de vrouw op deze foto geniet van een lekker nekmassage apparaat

Wat zijn de beste nekmassage apparaten? (2023 vergelijking)

De beste nekmassage apparaten vergeleken, zodat jij een goede beslissing kunt maken over jouw aankoop

Ben je op zoek naar de beste nekmassageapparaten? Je bent hier aan het juiste adres. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welk nekmassage apparaat de meeste verlichting zal bieden, dus hebben we al het harde werk voor je gedaan en een uitgebreide lijst samengesteld van best beoordeelde nekmassageapparaten.

We hebben vele uren besteed aan het onderzoeken, testen en vergelijken van verschillende soorten nekmassageapparaten om je alleen de allerbeste producten te bieden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Na zorgvuldige overweging hebben we onze favorieten gekozen op basis van comfort, kwaliteit, prijs, algemene prestaties en gebruiksgemak. Elk biedt iets unieks, dus er is zeker een optie die perfect is voor ieders behoeften.

De beste massage apparaten voor je nek in 2023

Kijk hieronder goed welk apparaat bij jou past. Het zijn allemaal goede apparaten, dus heb jij minder met de nummer 1 en meer met nummer 3? Ga er dan voor! We hebben de lijst zorgvuldig samengesteld zoals je hierboven kon lezen.

1. Northwall® Massagekussen met Draagtas – Nekmassage apparaat

Voordelen:

 • Het Massageapparaat beschikt over een infrarood warmtefunctie
 • Heeft meer kracht dan draadloze massagekussens
 • Helpt bij stress en een pijnlijke nek
 • Draagtas krijg je erbij

Nadelen:

 • Apparaat kan niet draadloos gebruikt worden
foto van het nekmassage apparaat van Northwall

Last van nekpijn en stress? Dan is het Massage Kussen van Northwall de perfecte oplossing voor jou! Dit krachtige massagekussen geeft een diepe en bevredigende nekmassage, krachtiger dan welk draadloos massagekussen dan ook. Het ergonomische ontwerp past comfortabel op uw schouders en rug en zorgt ervoor dat u een gepersonaliseerde massage-ervaring krijgt.

2. Northgun PRO – Massage Gun – Geschikt voor nekmassages

Voordelen:

 • Veel verschillende standen en opzetstukken voor verschillende massages
 • 5 opzetstukken, 5 snelheden
 • Je kunt hier hele specifieke plekken in de nek mee triggeren
 • Inclusief opbergkoffer

Nadelen:

 • Beschikt niet over een afstandsbediening
 • Je moet hem zelf bewegen over de gewenste plekken
beste massage gun die je als nekmassage apparaat kunt gebruiken

3. Medisana NM 885 Shiatsu nekmassage

Voordelen:

 • Dit nekmassage apparaat kan draadloos gebruikt worden
 • 3 niveaus van intensiteit instelbaar
 • Heeft een warmtefunctie

Nadelen:

 • Geen timer beschikbaar
 • Kan niet bediend worden met een afstandsbediening
foto van het nekmassage apparaat van medisana

Als je op zoek bent naar verlichting van nekpijn of om lekker te ontspannen, dan is een massagekussen van Medisana wellicht de oplossing. Deze draadloze stimulator is ontworpen om een diepe en effectieve massage te geven, specifiek gericht op de nek. Door het ontwerp van het kussen past het perfect in je nek, terwijl de instelbare intensiteitsinstelling ervoor zorgt dat je altijd de best mogelijke massage krijgt. Het is één van de beste draadloze opties.

4. Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur- groot massagekussen ook voor de nek

Voordelen:

 • Lekker kussen in de nek en daarnaast ook voor de rug
 • Gebruikt de welbekende Shiatsu methode
 • 3 intensiteiten beschikbaar voor 3 zones
 • Handige afstandsbediening

Nadelen:

 • Minder makkelijk op te bergen
foto van het medisana massagekussen die ook geschikt is voor nekmassages

Dit grote massagekussen geeft niet alleen zowel een massage voor je nek als rug maar is ook te bedienen met een afstandsbediening. Er is ook een extra rood licht en warmtefunctie beschikbaar. Het grote formaat zorgt ervoor dat het meer oppervlakte beslaat dan traditionele stimulators, waardoor een gelijkmatige en allesomvattende massage-ervaring wordt geboden.

5. Vulpes BodyCare® Nekmassage Apparaat met Infrarood

Voordelen:

 • 6 standen en 15 intensiteitsniveaus
 • Zuinige Lithium batterij
 • Sterk beveiligd, automatische shut-off na 15 minuten

Nadelen:

 • Kan niet zo krachtig masseren als bovenstaande apparaten
foto van het nekmassage apparaat van vulpes

De Vulpes BodyCare® Neck Massager is een klein apparaat dat veel kracht verpakt in zijn kleine gestalte. Het wordt geleverd met 6 verschillende massage-instellingen en 15 snelheden, waardoor er genoeg opties zijn om uw ervaring aan te passen. Klanten zijn enthousiast over het vermogen van het nekmassageapparaat om spanning en spierpijn te verlichten. Het compacte ontwerp is ook handig voor opslag in elk huis of kantoor.

6. Qumax (nek)massagekussen – Klein en compact

Voordelen:

 • Driedimensionale massagekop
 • Makkelijk mee te nemen
 • Gebruikt de shiatsu-techniek

Nadelen:

 • Minder krachtig en uitgebreid dan andere opties
foto van het massage kussen voor de nek van qumax

Dit elektrische shiatsu-massagekussen is ontworpen om het nekgebied gericht te verlichten en biedt gebruikers een comfortabele en handige manier om spierspanning te behandelen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en praktische nekmassagekussen die je ook voor de onderrug kunt gebruiken, dan zou dit elektrische shiatsu-massagekussen een goede keuze zijn. Hij kost niet veel, waardoor hij helaas kwalitatief ook minder is dan sommige andere nekmassage apparaten.

7. Massagerr® Mini Massage Gun (klein massage pistool)

Voordelen:

 • Voordelig massage pistool
 • Luxe opbergkoffer
 • Genoeg standen 6 Niveaus & Turbostand
 • Ligt lekker in de hand

Nadelen:

 • Minder krachtig dan een groot massage pistool
 • Kwalitatief ook minder dan grotere massage pistolen
foto van het kleine massage pistool van massagerr

De Mini Massage Gun heeft meerdere snelheidsinstellingen waarmee gebruikers hun massage-ervaring kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Het ontwerp ligt comfortabel in de hand, zodat je jouw nekspieren gemakkelijk kunt bereiken. Doordat hij zo klein is, past hij ook goed in kleine handen en kan dit een goede optie zijn voor vrouwen. Hij is wel minder in kwaliteit dan de grotere massage pistolen en daarom zouden wij hem niet snel aanraden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed nekmassage apparaat?

Wanneer u overweegt een nekmassageapparaat te kopen, zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Prijs ligt voor de hand; het is belangrijk om een apparaat te vinden dat kwaliteitsfuncties biedt tegen een betaalbare prijs.

Kwaliteit is een andere belangrijke factor bij de aanschaf van een apparaat als dit; het waarborgen van de best mogelijke massage-ervaring moet de hoogste prioriteit hebben.

Bovendien moeten klanten nadenken over het doel waarvoor ze het apparaat willen gebruiken en ervoor zorgen dat het model dat ze kiezen aan hun behoeften voldoet. Wil je bijvoorbeeld lekker lui op de bank kunnen zitten of het apparaat actief bedienen? Indien je het apparaat zelf wil bedienen en specifiek bepaalde pijnpunten wil triggeren is een massage gun een goede optie.

Het is ook belangrijk om te overwegen of een draadloze optie de voorkeur heeft, aangezien er tegenwoordig verschillende soorten nekmassageapparaten op de markt zijn.

Tot slot, als je van plan bent jouw apparaat te gebruiken voor andere delen van je lichaam, zoals de rug of schouders, dan is het van essentieel belang dat je er een aanschaft met accessoires die ook in die gebieden verlichting kunnen bieden voor ook deze gebieden. Een voorbeeld hiervan is een massage stoel of een groot massage kussen.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking begrijpen we hoe belangrijk het is om een comfortabele en betrouwbare nekmassage apparaat te hebben. Daarom doet ons team er alles aan om alleen de beste keuzes voor onze lezers samen te stellen.

We houden rekening met klantrecensies en beoordelingen en filteren vervolgens het goede van het slechte eruit, zodat je iets kunt vinden dat aan jouw behoeften voldoet.

We vergelijken ook de prijzen van verschillende online winkels, zodat je veel waar voor je geld krijgt zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze gedetailleerde productbeoordelingen geven informatie over de kenmerken, constructiematerialen, voor- en nadelen van elk product en de prestaties.

Al deze informatie stelt ons in staat ervoor te zorgen dat elk nekmassageapparaat dat we aanbevelen, voldoet aan onze hoge kwaliteits- en prestatienormen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een massage apparaat voor nek?

Massage is een vorm van therapie die al eeuwen bestaat en helpt mensen vaak om te ontspannen en de spanning in hun spieren te verminderen.

Meer recentelijk heeft de ontwikkeling van een verscheidenheid aan massageapparaten op de markt bewezen een individu een comfortabele massage-ervaring te bieden. Een van die apparaten is het nekmassageapparaat, dat verlichting biedt van nek- en schouderpijn door middel van een vibrerende massage.

Nekmassageapparaten worden steeds populairder bij mensen die op zoek zijn naar verlichting van spanning, pijn en vermoeidheid. Er is een grote hoeveelheid bewijs dat de doeltreffendheid van deze apparaten ondersteunt bij het bieden van verlichting aan gebruikers.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van nekmassageapparaten kan leiden tot een betere slaap, meer flexibiliteit en minder spanning en pijn.

Wetenschappelijk bewijs

Onderzoek wijst uit dat nekmassageapparaten effectief kunnen zijn bij het verlichten van spanning en pijn in de nek.

Een rapport van de Frontiers of Public Health toonde aan dat een combinatie van gerichte massage en warmte van het apparaat de spierspanning en pijnintensiteit verminderde bij deelnemers met nekpijn. [B]

Uit een studie van de Universiteit van Washington is gebleken dat het gebruik van een therapeutische nekmassager gedurende 20 minuten per dag gedurende drie weken de intensiteit van nekpijn bij mensen met chronische nekpijn verminderde. [B]

Risico’s en nadelen van het gebruik van nekmassage apparaten

In sommige gevallen kan onjuist gebruik van het apparaat leiden tot verrekking van de spieren, gescheurde banden of zelfs zenuwbeschadiging.

Bovendien kan het gebruik van massageapparaten bij verkeerd gebruik leiden tot verdere nekpijn en ongemak. Het is belangrijk om apparaten voor nekmassage te gebruiken op een manier die veilig en comfortabel is voor de gebruiker.

Verlichten van nekpijn en de mentale gezondheid

Het verlichten van nekpijn is ook goed voor je mentale gezondheid. Hier heeft een gediplomeerd psychologisch schrijver van mindsetking een artikel over geschreven, gebaseerd op wetenschappelijke bronnen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een nekmassage apparaat?

De voordelen van het gebruik van een nekmassageapparaat die worden genoemd zijn onder meer een verbeterde houding, verhoogde bloedcirculatie, verminderde stijfheid en pijn in de spieren, verminderde stressniveaus en verbeterde slaapkwaliteit. Houdt er rekening mee dat dit allemaal wetenschappelijk is aangetoond, maar dit veelal meningen zijn van andere gebruikers.

Zijn er massage apparaten voor nek-, schouders- en rug in één?

Tegenwoordig kunt u een verscheidenheid aan massageapparaten vinden die speciaal zijn ontworpen voor gebruik van nek, schouders en rug. Of het nu gaat om een handheld-apparaat met instelbare instellingen of een automatische nekmassager met warmte-opties, deze producten bieden individuen een geweldige manier om snel en gemakkelijk verlichting te krijgen van spierspanning en vermoeidheid. Neem eens een kijkje op onze website bij bijvoorbeeld deze pagina of de pagina over massage pistolen, massage kussens of massage stoelen.

Hoe vaak wordt aangeraden om een nekmassage apparaat te gebruiken?

Het wordt aanbevolen om twee tot vier keer per week uw nekmassageapparaat tussen de 5 en 10 minuten te gebruiken op een pijnlijke of stijve plek. Daarnaast is het ook belangrijk om stretches voor uw nek te doen.

Zijn er ook nekmassage apparaten van de Kruidvat?

Veel reviews die wij hebben gelezen betwijfelen de kwaliteit van de massagetoestellen voor nek en schouders die door Kruidvat aangeboden worden. Hoewel de winkel regelmatig dergelijke apparaten verkoopt, is er dus twijfel over hun effectiviteit.

Zijn er ook nekmassage apparaten van de action?

Ja die zijn er. Hoewel de Action zo nu en dan massageapparatuur aanbiedt, varieert het assortiment sterk. Sommige kopers geven ook een negatief oordeel over de kwaliteit van de producten.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaande psychologische inzichten. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *